Berurut Kaki RM 48 Di Zouk Spa Gurney Road Penang

Sejak selepas melahirkan Adam, selepas bidan urut badan selama seminggu. Badan ni jadi ketagih ingin berurut. Terutamanya di bahagian kaki ni. Kalau dapat picit-picit pun jadi lah. Tapi kalau nampak je tempat urut dimana-mana, mesti ruby akan duduk terpacak depan kedai dan baca senarai harga. Hahahaha. Harga di Malaysia tidak boleh la nak tandingin harga […]

G Food Court Gurney Plaza

G Food Court Gurney Plaza menawarkan pelbagai menu makanan. Dari masakan panas, claypot, western, laksa, ais kacang dan macam-macam lagi. Pada mulanya kami mencari kedai tepi jalan sahaja di sekitar Gurney Drive, tapi kedai mula beroperasi pada jam 6 petang. Ketika itu baru jam 4 petang. Hahaha. Memang macam pirana mencari makanan. Hahaha. Kami berjalan […]

Pertama Kali Mencuba UBER Penang

Seronoknya trip bersama Air Asia Blogger Community, banyak masa kami diberi untuk Free & Easy. Mereka beri kelonggaran untuk kami teroka sesuatu tempat dengan cara tersendiri. Ada blogger menaiki bas rapid Penang, ada yang menggunakan myTeksi dan ada juga yang menggunakan UBER! Yang guna UBER tu ruby lah. Hehehe. Di Kuala Lumpur, UBER tidak berada […]