Peraduan Mary Kay Dream Beautiful 2015

Produk Mary Kay adalah jenama yang tidak asing lagi di Malaysia. Dari penjagaan wajah hingga ke kosmetik, pasti semua wanita akan tahu produk best seller ini. Rata-rata jurumekap profesional juga menggemari produk ini. Jadi, jika anda pengguna tegar produk kecantikan Mary Kay, jom sertai Peraduan Mary Kay Dream Beautiful sekarang! Penyertaan layak dari 9 negara […]

OPPO Bekerjasama Dengan Ayda Jebat Di Dalam Muzik Video Siapa Diriku

OPPO Bekerjasama Dengan Ayda Jebat Di Dalam Muzik Video Siapa Diriku

Kemunculan telefon pintar OPPO dalam muzik video pertama Ayda Jebat di YouTube, Siapa Diriku, telah mendapat sambutan hangat daripada peminat-peminat baru-baru ini. Pembekal perkhidmatan elektronik dan teknologi terkemuka di dunia telah mengumumkan kerjasama rasmi dengan artis berbakat untuk muzik video pertama beliau. Lagu ini telah dipopularkan apabila ia dijadikan salah sebuah lagu asal daripada drama terhangat, M.A.I.D.,yang telah disiarkan di […]

Digital Campus 2015

Digital Campus 2015

Memperkasa belia untuk maju bersama kepesatan ekonomi Digital Campus 2015 kembali dengan penanda aras yang lebih tinggi dan tampil dengan edisi Asean. Membesar dalam integrasi budaya teknologi, permainan elektronik, hubungan komunikasi, pembelajaran dan personalisasi, golongan belia adalah golongan yang paling mahir memacu dunia teknologi. Kebanyakkan mereka, dunia tiada sempadan di hujung jari mereka dan semuanya terhad pada gajet dan permainan […]

Periuk dan Kuali Goreng Tefal Comfort Max

Isteri mana yang tidak seronok bila dapat Periuk dan Kuali Goreng Tefal Comfort Max. Jenama Tefal pula tu. Boleh peluk periuk dan kuali siap bawa tidur sebab terlalu seronok. Kita semua sedia maklum teknologi yang digunakan Tefal adalah berbeza dengan jenama lain. Tetapi uniknya Tefal adalah rekaan yang ergonomik. praktikal digunakan bila-bila masa, keluli tahan […]

Tefal Comfort Max Nasi Ayam Hainan

Ruby masak gunakan Tefal Comfort Max Nasi Ayam Hainan! Sejak akhir-akhir ni memang kerap juga la Ruby google masakan enak. Hahahaha. Jadi seronok memasak bila ada yang sudi makan dan komen masakan Ruby walaupun tak sesedap masakan mak ruby, mak mertua mahupun restoran. Tetapi berjaya pikat perut suami. Masa plan nak masak Nasi Ayam Hainan […]

Tesco Baby Fair

Shopping Barang Keperluan Bayi di Tesco Baby Fair

Pada hari sabtu lepas, Ruby ke Tesco Mutiara Damansara sebab nak beli bahan-bahan keperluan barbecue bersama saudara mara. Daging Qurban juga banyak, jadi apa salahnya buat family gathering. Hehehe. Pergi Tesco memang tidak sah kalau tidak ambil katalog jualan, mana lah tau kot ada jualan murah. Ruby pun kena restock barang dapur, pampers dan susu […]

Pelicana Chicken Garlic Yang Nyeom

Pelicana ini adalah kedai yang menyajikan makanan negara Korea yang khususnya ayam. Dahulunya sudah rasa ayam Pelicana ini tetapi di cawangan lain. Walaupun berlainan cawangan tetapi rasa ayam Pelicana masih sedap. Kali ini ayam Pelicana ingin ketengahkan ayam Pelicana Garlic, resipi baru khas untuk anda yang kurang makan pedas dan sesuai untuk kanak-kanak. Jom cuba Pelicana Chicken […]

Car Maintenance 101 di TOC Automotive College

Car Maintenance 101 di TOC Automotive College

Ruby berkesempatan belajar Car Maintenance 101 di TOC Automotive College pada sabtu lepas. Kelas asas penyelenggaraan kereta ini mempunyai 4 skop pembelajaran yang Ruby tidak terfikir pun ia penting. Hahaha. Kebiasaanya Ruby hantar kereta ke bengkel je. Nampak je kilometer dah hampir limit, Ruby terus telefon bengkel untuk set jadual hantar ke bengkel. Senang kerja kan. Lepas tu kena […]

Hamil Kali Ke-2 : 7 Weeks Pregnancy – Loya Dan Mengidam

Hamil Kali Ke-2 : 7 Weeks Pregnancy – Loya Dan Mengidam. Bab ni memang Ruby paling annoying. Serius tak tahan. Dia akan jadi simptom berangkai. Bila loya, badan tak larat, lepas tu malas, selera makan takda, tapi mengidam makanan pelik-pelik! Dah 7 minggu dah hamil. Trimester pertama yang amat mencabar! Sob sob sob! Lihatlah berapa […]

Sponsored Video: Ramuan Enak untuk Dapur

Uniknya Recipes for Delicious Kitchens dari IKEA! Ramuan Enak untuk Dapur idaman Ruby gitew. Hahahaha. Nampak comel dan kreatif! Hehehe. Dulu kita mesti rasa sedih sebab dapur tidak luas, tambahan pula rumah pangsapuri di Kuala Lumpur lebih kurang 800 square fit aje. Macam mana ubah suai dapur jika saiz rumah pun kecil, inikan pula dapur? Hahaha. […]