Perlancaran Album Shazzwan Titipan Banduan Muda

| |

image

Baru-baru ini Ruby telah ke perlancaran Album terkini oleh selebriti baru iaitu Shazzwan. Tajuk Album adalah Titipan Banduan Muda. Konsep lagu adalah hip hop. Pertama kali dengar secara live lagu yang terdapat di dalam album tersebut. Lagu yang disampaikan adalah yang memberi motivasi dan harapan kepada kehidupan. Kental mengharungi liku hidup, malahan banyak lagu-lagu Shazzwan adalah berduet dengan rakan selebriti yang lain juga. Jelas nampak warna di dalam setiap lagu Shazzwan. Well done!

Shazzwan, seorang artis hip-hop yang ditaja oleh Yayasan Raja Muda Selangor (YRMS), Scuderia album pertamanya berjudul ‘Titipan Banduan Muda’. Bintang tunas berusia 28 tahun yang mendaftar di bawah ‘Bakat untuk Dunia’ program, membangunkan asas-asas dalam dunia muzik di bawah bimbingan artis terkenal dan pengeluar Yogeswaran Veerasingam aka Yogi B.

Acara pelancaran berprestij menerima kehadiran diraja oleh Duli Yang Teramat Mulia Tengku Amir Shah Ibni Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj, Raja Muda Selangor; Yang Amat Mulia Tengku Datin Paduka Setia Zatashah binti Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj. dan Y.A.D. Dato ‘Setia Aubry Rahim Mennesson.

Turut hadir pada majlis itu ialah Pengerusi Lembaga Yayasan Pemegang Amanah yang terdiri daripada YAD Raja Tan Sri Dato ‘Seri Arshad bin Raja Tun Uda, Pengerusi YRMS; Y.A.D. Dato ‘Setia Mohammad Adzib bin Mohd. Ialah; Y.A.D. Tan Sri Dato ‘Seri Syed Mohd Yusof bin Tun Syed Nasir; Y.Bhg. Puan Sri Datin T.D. Ampikaipakan; dan Y.Bhg. Dato ‘Richard A. J. Curtis.

Album ‘Titipan Banduan Muda’ mencerminkan transformasi kehidupan Shazzwan dari seorang remaja bermasalah dengan artis hip-hop. Perjalanannya adalah ilustrasi sihat dalam lapan lagu yang diketengahkan termasuk yang menampilkan penyanyi yang akan datang ‘Titipan Banduan Muda’, MAL; ‘Aku Tak Kisah’; ‘Aku Udah Turun’; ‘Cakap Dalam Gelap’; ‘Dosa Menghantui’; ‘Hidup’; ‘Setiap Pagi Single’; dan ‘Anda Saya’ yang menampilkan penyanyi terkenal dan pelakon, Tisha Shamsir.

“Album ini menceritakan kisah hidup saya dan diharapkan mengajar orang lain tentang pengajaran daripada pengalaman saya. Cerita saya adalah disebabkan ke dalam album ini, mewujudkan keping ternilai muzik, berharap untuk memberi inspirasi kepada generasi akan datang, membawa mereka untuk masa depan yang lebih baik dan lebih cerah, “kata Shazzwan.

Tambahnya, impian ini tidak dapat dilakukan tanpa sokongan YRMS dan Yogi B. “Proses mengubah kehidupan adalah sukar, tetapi sokongan yang tidak henti-henti Lembaga Yayasan Pemegang Amanah, penderma dan Yogi B, membawa saya kepada kehidupan saya sentiasa bermimpi. ”

“Yayasan menyokong belia yang berumur di antara 18 hingga 29 tahun dengan membantu mereka membina keyakinan dan motivasi, kemahiran dan bakat mereka, membolehkan mereka untuk diambil bekerja antara. Hari ini, ‘Talent untuk Dunia’ program menandakan tamat pengajian Shazzwan selepas menjalani sepuluh tahun perantisan di bawah didikan Yogi B. Sesungguhnya ini adalah mimpi yang menjadi kenyataan bukan sahaja untuk dia, tetapi juga untuk asas dapat membantu seseorang dari masa lalu yang berkotak-kotak untuk membuka lembaran baru, “jelas Raja Arshad.

The ‘Bakat untuk Dunia’ program memilih calon yang menunjukkan potensi yang besar dalam bidang tertentu yang kemudiannya akan dilatih dan dibimbing oleh mentor. Yang pertama tiga belia berjaya dibangunkan di bawah program ini adalah Wong Eng Leong, seorang artis; Goh Chiu Kuan, tukang periuk yang pakar dalam ukiran seramik; dan Azhar Asrar, pemahat marmar. Bakat-bakat telah dipupuk oleh terkenal di dunia artis yang memenangi anugerah, Juhari Said.

“Selain itu, saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada semua penderma, besar dan kecil, yang telah menyumbang ke arah kejayaan untuk projek-projek semua YRMS ‘” kata Raja Arshad.

‘Titipan Banduan Muda’ akan dijual di kedai-kedai muzik di seluruh negara dan iTunes dari JUMAAT 4 September, 2015 dan akhir September masing-masing. Peminat boleh mengikuti kemas kini Shazzwan di Facebook atwww.facebook.com/shazzwan.mss beliau.

Untuk maklumat lanjut mengenai YRMS, lawati www.yrms.org.my.

Shazzwan-Titipan-Banduan-Muda-1 Shazzwan-Titipan-Banduan-Muda-5 Shazzwan-Titipan-Banduan-Muda-2 Shazzwan-Titipan-Banduan-Muda-4 Shazzwan-Titipan-Banduan-Muda-6

Previous

Pelancaran Kaspersky Internet Security 2016 Di Malaysia IT Fair 2015

Mudahnya Menyediakan Makanan Dengan THERMOS Food Jar

Next

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.