“Show Your Stripes” Bersama Ronald McDonald House Charities (RMHC)

“Show Your Stripes” Jalur apa pula nak ditunjukkan ni? Hehehe. Anda dapat membantu kanak-kanak Malaysia yang memerlukan dengan menderma sambil membeli stokin istimewa ini. Harganya RM 10 sepasang, termasuk GST. Wang sumbangan anda kan disalurkan kepada kanak-kanak Malaysia melalui Ronald McDonald House Charities (RMHC). Comel kan? Hehehe. Dari dulu lagi ruby suka tengok stokin jalur-jalur […]

Jom Bongkar Rahsia Ejen Berkeyakinan CLEAR Shaheizy Sam

Jom Bongkar Rahsia Ejen Berkeyakinan CLEAR Shaheizy Sam

Ruby ada berita gembira untuk anda yang meminati Ejen Berkeyakinan CLEAR Shaheizy Sam. Hehehehe. Kita akan bertemu Shaheizy Sam!! Hooray!!! Jom Bongkar Rahsia Ejen Berkeyakinan CLEAR Shaheizy Sam! Cara-caranya adalah?? Teruskan membaca sehingga akhir dan jawab beberapa soalan mudah untuk melayakkan anda ke High Tea dan sesi makeover dibawa khas oleh Clear! Mudah kan? Jom Sertai […]

Lewat 15 Minit ke Canon Photomarathon 2015

Ini pengalaman Ruby. Kebiasaannya kalau ruby teruja nak datang awal, memang awal pagi dah terpacak depan kaunter pendaftaran. Tapi disebabkan masalah peribadi, ruby dan suami lewat 15 minit ke Canon PhotoMarathon 2015. 9.15 am kami sampai di Quill City Mall. Kaunter tutup 9 pagi!!! Kemudian kami mencuba nasib mencari kaunter pendaftaran. Tapi ruby nampak kaunter […]

Scholl Velvet Smooth Express Pedi

Pedicure dan manicure memang syok dilakukan. Ibarat dimanja-manja di Spa. Wangian aromaterapi yang membuatkan anda lebih selesa dan relax. Sila bayangkan betapa syoknya anda ketika itu. Hahaha. Itu untuk yang ada masa nak ke spa takpelah kan? Yang ada duit untuk lakukan pedicure dan manicure setiap bulan okay lah kan? Yang tiada kekangan masa untuk […]

Mary Kay TimeWise® Microdermabrasion Plus Set

Mary Kay telah mengeluarkan set penjagaan kulit lengkap bagi mereka yang ingin menjaga wajah dari kulit berminyak, liang pori yang besar dan tidak berseri iaitu Mary Kay TimeWise® Microdermabrasion Plus Set. Kegunaan dua produk ini membantu mengecilkan liang roma dan kulit anda akan lebih berseri. Kenapa akan kecilkan liang roma dan berseri? Kerana dua produk ini […]

DiGi WWWOW Awards 2015

Kini Digi WWWOW Awards kembali lagi bagi tahun 2015! Jika anda seorang blogger, social media influencer, youtuber dan jurufoto. Ini adalah peluang keemasan untuk anda membuktikan bahawa anda mempunyai sesuatu yang lebih bagus untuk dikongsikan kepada masyarakat dan dunia di pentas Digi Wwwow Awards 2015! Ini kerana Digi Wwwow Awards adalah bakal memberi tuah dan […]

Hamil Kali Ke-2 : 8 Weeks Pregnancy – Jus Delima Sahabat Sejati

Hahaha. Ruby dah tak tertanggung dah loya, muntah, sakit kepala dan malas. Hamil Kali Ke-2 : 8 Weeks Pregnancy – Jus Delima Sahabat Sejati. Ruby ada google berkenaan Jus Delima. Kemudian tanya kawan Ruby, kak Ayu tu. Apa makanan tambahan organik yang dia makan sepanjang hamil. Sebab Ruby ni paling malas nak makan banyak-banyak pil. […]

Kenangan Menaiki Bas

Bas ada bermacam jenis bas. Teringat kenangan menaiki bas, masa mula-mula ruby belajar naik bas. Sebenarnya tercetusnya idea nak naik bas bayar terus ni setelah pakcik bas sekolah sering tinggalkan ruby. Hahahaha. Ruby kalau sekolah pagi, mesti tertinggal bas.  Mak pula bayar bulanan mahal. Jadi, tanpa pengetahuan mak. Ruby belajar naik bas mini. Huih gila […]