DiGi WWWOW Awards 2015

Kini Digi WWWOW Awards kembali lagi bagi tahun 2015! Jika anda seorang blogger, social media influencer, youtuber dan jurufoto. Ini adalah peluang keemasan untuk anda membuktikan bahawa anda mempunyai sesuatu yang lebih bagus untuk dikongsikan kepada masyarakat dan dunia di pentas Digi Wwwow Awards 2015! Ini kerana Digi Wwwow Awards adalah bakal memberi tuah dan batu loncatan kepada anda untuk lebih maju kehadapan. Anda dikenali, anda diingini dan insyaAllah rezeki pasti bertambah setelah bertanding. Jika menang? Lagi lah ramai ingin bekerjasam dengan anda pada masa akan datang. Teruskan rajin berusaha!

digi-wwwow-awards-004

Screen Shot 2015-10-06 at 10.42.12 PM

Digi Wwwow Awards terdiri daripada 8 kategori:

  1. Videos & Photography
  2. Social Influencers
  3. Independent Publishers
  4. Web e-Commerce
  5. Mobile e-Commerce
  6. Social Media e-Commerce
  7. Social Impact
  8. Social Movement
  9. DiGi’s Pick

digi-wwwo-awards-2015-001

Sebagai blogger, Ruby perlu versatil dalam dunia blogging. Kehidupan seorang penulis blog penuh duri dan ranjau, perlu ada keunikan yang tersendiri. Antara kelebihan yang perlu ada untuk blogger adalah penglibatan sosial media yang bagus, penulisan yang memberi inspirasi dan menulis blog setiap hari tanpa gagal! Satu hari satu blog post pun sudah memadai. Dari dalam blog post, ruby akan selitkan video terkini. Mungkin video tutorial kecantikan, masakan. Manakala untuk fotografi juga wajib ada gambar yang berkaitan, agar blogpost anda nampak menarik. Video dan fotografi adalah bonus kepada anda yang rajin kerana zaman sekarang masyarakat suka melihat youtube untuk mencari video-video yang lawak atau penuh dengan informasi. Dengan gambar pula kita dapat memberi inspirasi kepada masyarakat dengan memaparkan gambar-gambar yang menarik semasa “travel”, makan dan macam-macam lagi. Apabila masyarakat mula suka dengan gambar kita, maka secara automatik kita akan belajar untuk snap gambar dengan lebih menarik dan dari sudut yang lebih jelas untuk fokus objek. Betul tak?

Setiap event yang menjemput Ruby, Ruby perlu bersiap sedia untuk melaksanakan tanggungjawab yang diberikan termasuklah dari segi video dan fotografi. Ruby seorang yang agak cerewet apabila mengenai gambar, setiap gambar bukannya perlu jelas dengan sekelilingnya tetapi mempunyai daya penarik untuk para pembaca. Fokus kepada objek adalah teknik ruby. Apabila Ruby tangkap gambar makanan perlu ada seni dan jiwa.

Tidak kira ia video dan fotografi untuk travel, food review, fesyen, gadget, automatif, baby ootd, ootd, event hiburan atau produk review. Segala-galanya perlu ditunjukkan dengan penuh minat dan jiwa. Masyarakat suka lihat keunikan tempat itu seolah-olah mereka berada di sana dan dapat merasai keterujaan bersama.

Melalui video dan fotografi, masyarakat dapat menilai personaliti, prestasi dan keunikan kita dalam dunia blogging. Oleh itu, setiap kelebihannya haruslah di gunakan dengan sebaik mungkin. Ruby berharap dapat melakukan video dengan lebih kreatif dan menarik pada masa akan datang.

Diantara video dan fotografi ruby muat naik di Youtube dan Instagram. Hehehe.

https://instagram.com/p/7SOiPINWmC/ on

Selamat pagi, jom sarapan bihun sup. #food #foodporn #aidiladha #rubydotmy #blogger

Nasi impit kuah kacang. #food #foodporn #aidiladha #malaysianfood #rubydotmy

Iced Lobbee Tea RM 9. Ini minuman signature restoran @lobbeethai. Rose tea dicampur bersama laici yang dikisar. Kemudian dilengkapkan dengan sebiji buah laici dan daun pudina. Sangat menyegarkan. #lobbee #lobbeethai #empiredamansara #thailandfood #foodreview #foodporn #rubydotmy #SonyXperiaZ3

Manzil-Downtown-Dubai-43 Manzil-Downtown-Dubai-49Seronoknya Adam main belon sabun ni. Emak dia pun excited juga. Hahahaha. Hargai insan tersayang dan mereka yang sentiasa support kita dari dulu. InsyaAllah Allah s.w.t sentiasa membantu mereka yang teraniaya. Rezeki Allah s.w.t luas. Seluas ruby kongsikan dengan Malaysia Lifestyle Blogger. Ruby bukan PR agensi, Ruby bukan tokan blogger. Just a person yang rasa hidup ini terlalu banyak rezeki! Walau tak kaya, tapi mana tau saham akhirat sana dah ada istana di syurga. #rubydotmy #kipidap

Menjadi adat dan budaya apabila tetamu datang ke rumah dan anda akan dihidangkan secawan kecil Arabic Coffee. Ingin rasai suasana begitu? Anda akan dilayan sebagai tetamu seperti itu di Seven Sands Emirati Restaurant & Lounge. Rasa Arabic Coffee sangat istimewa kerana ada campuran rempah. Instagram: @Seven_Sands Twitter: @Seven_Sands FB: www.facebook.com/SevenSands Web: www.sevensandsrestaurant.com #sevenandsands #emirairestaurant #food @mydubai #mydubai #XperiaM5Dual #rubydotmy #RUBYxDubai

Bagi yang ingin tersenarai dalam Digi Wwwow Awards anda belum terlewat dan bertanding dalam Digi Wwwow Awards. #DGWWWOW

DiGi WWWow Awards

digi-wwwow-awards-003

www.wwwow.my

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

1 thought on “DiGi WWWOW Awards 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.