Aktif Selama 21 Hari Bersama Aplikasi Anlene Move

Aktif selama 21 hari bersama aplikasi Anlene Move. Boleh ke? Ruby boleh! Pasti anda boleh. Anlene adalah jenama tidak asing lagi bagi minuman susu berkalsium yang membantu memberi penjagaan tulang maksimum. Ramai yang mengambil minuman berkalsium ini tidak kira dari usia remaja 19 tahun hinggalah 50 tahun ke atas. Teringat arwah atok Ruby yang berusia 70 tahun ketika itu masih mengamalkan susu Anlene Gold.

Bagi Ruby pula selepas habis SPM sudah mula minum susu Anlene sebab kesibukan belajar di Universiti kadang-kadang tidak makan dengan teratur. Kewangan juga tidak berapa bagus ketika belajar. Banyak habiskan wang dengan fotostat buku, kerja kursus dan kos ulang alik ke kampus. Jadi dapat amalkan minum susu pun dah cukup bermanfaat. Walaupun begitu, susu Anlene memberi FOS – INULIN, CALCIUM, PROTEIN, VITAMIN D, MAGNESIUM dan ZINC di dalam tulang kita. Kesihatan tulang terjaga, jadi aktiviti harian akan menjadi semakin bagus. Baru-baru ini Anlene telah melancarkan aplikasi terkini iaitu Anlene Move. Jom aktif selama 21 hari bersama aplikasi Anlene Move.

Aplikasi Anlene Move ini adalah aplikasi yang memberi anda menjejak gaya hidup aktif anda dalam melakukan aktiviti seharian. Kadang-kadang kita tidak sedar kita hanya duduk di pejabat. Mungkin anda boleh lakukan senaman ringkas seperti berjalan atau naik tangga 5 tingkat ke kan? Hehehe. Ada juga dikalangan kita yang sememangnya aktif. Jadi, sama ada anda aktif atau tidak. Aplikasi Anlene Move tetap akan memberi ganjaran kepada anda.

Cara-cara muat turun aplikasi Anlene Move

1. Muat turun Anlene Move dari Apple Store  https://itunes.apple.com/us/app/anlenemove/id1017227328 atau Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.anlenemove.my&hl=en

Anlene Move Anlene Move

2. Sign Up. Anda boleh daftar menggunakan akaun facebook atau alamat email. Isikan butiran lengkap anda.

Anlene Move Anlene Move Anlene MoveAnlene Move

3. Jawab beberapa soalan berkenaan gaya hidup anda.

Anlene Move Anlene Move Anlene Move Anlene-Move-5 Anlene Move

4. Mulakan 21 hari anda bersama Anlene Move dengan gaya anda!

Anlene Move Anlene Move Anlene Move Anlene Move Anlene Move Anlene Move Anlene Move Anlene Move

5. 21 Hari bersama Anlene Move! Cabar diri anda untuk lakukan yang terbaik! Demi kesihatan anda!

Anlene Move Anlene Move Anlene Move Anlene Move

Anlene Move

6. Email peringatan akan dihantar kepada anda jika anda terlupa melakukan senaman. Hehehe.

Anlene MoveAnlene Move Anlene Move

Mudahkan? Teruskan menggunakan aplikasi Anlene Move untuk mendapatkan mata ganjaran. Anda juga akan mendapat hadiah seperti GYM Membership dari pusat GYM di seluruh Malaysia. Best kan?

Mengapa cabaran Anlene Move selama 21 hari? Kerana mengikut kajian  dan teori pakar psikologi bahawa 21 hari ini dapat membantu mengubah tabiat seseorang. Pada tahun 1960, buku bertajuk “Psychocybernetics”, hasil penulisan Dr Maxwell Maltz telah menulis tentang bagaimana dalam 21 hari pesakit beliau boleh berubah. Diantara kata-kata beliau yang Ruby sering ingat adalah “To change a habit, make a conscious decision, then act out the new behavior”. Tidak mustahil untuk berubah kan?

Jadi, jangan tunggu lagi! Muat turun Aplikasi Anlene Move sekarang!

P/S : Ruby akan mengadakan peraduan Anlene Move dan anda akan memenangi hadiah berupa Hamper produk Anlene bernilai RM 150!!

Anlene Move

Nantikan blogpost seterusnya!

www.anlene.com.my/anleneMove

www.facebook.com/AnleneMalaysia

1 thought on “Aktif Selama 21 Hari Bersama Aplikasi Anlene Move”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.