Tefal Lancar Periuk Nasi Sfera Tefal RK8105 Dan RK8145

Tefal, jenama perkakas dapur dan peralatan rumah terunggul di dunia memperkenalkan siri produk periuk nasi terbarunya: Periuk Nasi Sfera Tefal RK 8105 dan RK8145 yang dihasilkan khusus untuk kemudahan anda menyediakan pelbagai juadah masakan kegemaran anda. Tefal berbangga menghasilkan produk periuk nasi itu yang dilengkapi dengan ciri inovatif teknologi periuk berbentuk sfera yang memberi jaminan terbaik untuk penyebaran haba ketika memasak […]

Review Dashing Facial Cleanser

Review Dashing Facial Cleanser

Hari ni ruby nak Review Dashing Facial Cleanser. Hehehe. Modelnya adalah suami lah, takkan ruby nak pakai kan?? Memandangkan jenama Dashing ni encik suami suka dengan deodorant dan perfum, jadi jom kita cuba pembersih muka pula. Adakah muka suami yang berminyak tu akan berbau wangi dan bersih?? Jeng jeng jeng. Dashing Facial Cleanser ada 5 […]

Rangkaian Pembersih Muka Terbaru SAFI Men

Rangkaian Pembersih Muka Terbaru SAFI Men

Memperkenalkan rangkaian pembersih muka terbaru SAFI Men. SAFI Men diinspirasikan oleh gambaran seorang lelaki yang berjaya. Personaliti yang seimbang dan menyeluruh menjadikan mereka individu yang mudah bergaul, dihormati dan disenangi rakan- rakan. Bagi SAFI Men, keseimbangan dalam lapangan kerjaya, kewangan serta sukan dan rekreasi adalah faktor utama untuk maju kehadapan. Beliau tidak mementingkan urusan duniawi, malah menjadikan agama sebagai tiang utama […]

Wyeth Nutrition Lancar Susu Formula Tumbersaran S-26 GOLD® Terbaharu

Meraikan Kepintaran Berganda dengan Susu Tumbesaran S-26 GOLD®, Wyeth Nutrition Lancar Susu Formula Tumbersaran S-26 GOLD® Terbaharu. Wyeth Nutrition perkenal Susu Tumbesaran S-26 GOLD® baharu dengan Kelab S-MAMA sentiasa memastikan ahli-ahlinya peka terhadap keperluan si kecil berusia 1 tahun dan ke atas dengan nasihat pemakanan dan faedahnya. (L-R) Dr. Azam Mohd Nor, Paediatric cardiologist, Tan Hien Boon, Trade Sales Director, […]

Raikan Ulangtahun Perkahwinan di Resort Suites Bandar Sunway

Raikan Ulangtahun Perkahwinan di Resort Suites Bandar Sunway

Sejak bergelar isteri dan ibu ni. Kalau bercuti memang tak plan sangat. Sebab kami sibuk bekerja. Masing-masing masih bina kerjaya. Jadi fokus kepada kerjaya dulu lah. Nak travel ke luar negara pun tidak plan lagi sebab kami plan lain dari orang lain. Hahahaha. Sejak dah sah bergelar suami isteri perjalanan yang dirancang amat berbeza. Plan […]

Hi-Tea Dan Sesi Makeover bersama Ejen Berkeyakinan CLEAR Shaheizy Sam

Shaheizy Sam, siapa yang tidak mengenalinya. Berkarisma dan penuh dedikasi dalam melaksanakan setiap projek perfileman, drama dan apa sahaja dalam industri seni tanah air. Malah beliau juga menjadi buah hati peminat seluruh Malaysia. Malaysian Sweetheart bak kata orang ramai. Mana-mana syarikat yang melantik Sam sebagai duta atau pun apa sahaja kempen, pasti beliau akan laksanakan […]

Mengidam Green Curry, Bubur Teo Chew Dan Tom Yum Di Lodge Paradize Hotel Coffeehouse

Ruby memang suka Asian Food. Banyak makanan enak dapat dikongsikan dari negara-negara Asia ni. Tapi-tapi lagi membuatkan selera naik bila waktu hamil ni. Hah! Serius Ruby mengidam teruk! Ruby nak Tom Yum, tapi nak yang sedap okay. Setakat cair dan isi biasa-biasa aje tu bukan dalam senarai. Memang takkan habis makan! Kemudian nak bubur nasi […]

Kebaikan Susu Anlene

Kebaikan Susu Anlene

Susu Anlene, dari ruby kecil dah tengok arwah atuk minum. Anlene Gold tu setiap pagi dia minum. Sampai usia 72 tahun pun masih sihat berjalan dan berkebun. Kesihatan memang tulang memang dia jaga sebab dia tahu yang dia tidak boleh membiarkan kawasan rumah bersepah, kawasan kebun tidak terurus dan mesti sihat untuk cucu-cucu. Hehehe. Maklumlah […]

Tukar Berus Gigi Setiap 3 Bulan Untuk Penjagaan Gigi Dan Gusi

Tukar Berus Gigi Setiap 3 Bulan Untuk Penjagaan Gigi Dan Gusi

Selama ruby hidup kan, ruby tak tahu pun kena tukar berus gigi setiap 3 bulan. Hahahahaha! Ruby tahu ni pun dari jurujual di pasaraya. Sekarang ni setiap sabtu atau ahad ruby akan beli barang dapur di Tesco atau AEON. Jadi, masa ni wakil jualan untuk pelbagai jenama ada mempromosi produk mereka. Tak kira dari makanan, […]