Masih ingat lagi berkenaan AnleneMove? http://ruby.my/2015/11/aktif-selama-21-hari-bersama-aplikasi-anlene-move/ dan http://ruby.my/2015/11/menangi-hamper-anlene-bernilai-rm-150/? Tahniah kepada pemenang dan terima kasih kepada semua yang menyertai peraduan. Informasi berkenaan kesihatan tulang juga ruby telah kongsikan. Banyak manfaat setiap kali minum Anlene. Malah semua rakyat Malaysia mengambil Anlene sebagai minuman wajib harian kerana kalsium amat penting untuk penjagaan tulang kita. Tetapi untuk berterusan mengamalkan satu gelas Anlene amat sukar kan? Bila dah bangun lambat, lupa minum susu semasa pergi kerja. Bila balik lewat dan mengantuk, mesti lupa minum susu sebelum tidur kan? Jadi apakah Impak 21 Hari Bersama AnleneMove yang telah ruby lalui? Adakah ia berterusan? Atau sebaliknya?

Jangan lupa minum susu Anlene tau. #AnleneMove #Anlene #AnleneMalaysia #RUBYxAnlene #rubydotmy

Sekejap je masa berlalu! Hari ini hari terakhir! Cepat submit gambar selfie anda! Jom dapatkan hamper Anlene Bernilai RM 150 sekarang! Peraduan berlangsung dari 27 November 2015 – 6 Disember 2015. Baca blog ruby untuk info lanjut! http://ruby.my/2015/11/aktif-selama-21-hari-bersama-aplikasi-anlene-move http://ruby.my/2015/11/menangi-hamper-anlene-bernilai-rm-150 #AnleneMove #Anlene #RUBYxAnlene #rubydotmy #peraduan #giveaway #contest

Mengapa cabaran Anlene Move selama 21 hari? Kerana mengikut kajian  dan teori pakar psikologi bahawa 21 hari ini dapat membantu mengubah tabiat seseorang. Pada tahun 1960, buku bertajuk“Psychocybernetics”, hasil penulisan Dr Maxwell Maltz telah menulis tentang bagaimana dalam 21 hari pesakit beliau boleh berubah. Diantara kata-kata beliau yang Ruby sering ingat adalah “To change a habit, make a conscious decision, then act out the new behavior”. Tidak mustahil untuk berubah kan?

Semasa 21 Hari Bersama AnleneMove

Ketika ini, aplikasi AnleneMove menjadi rakan baik kerana sentiasa memberi notifikasi. Tips lah, Peringatan lah, status Google Fit lah dan macam-macam lagi. Jadi terganggu juga lah bila asyik pop up banyak notifikasi siap dengan email lagi. Hahahaha. Tetapi, dengan cara itulah buat ruby rajin ke dapur untuk minum sekotak Anlene Contrate, bancuh secawan susu tepung Anlene. Hehehe.

Hari Kedua. Berpeluh-peluh hari ni berjalan. Sihat bila berpeluh macam ni. Uols pun boleh juga! 3000 steps tu kacang goreng je. Hahahhaa. Jom muat turun aplikasi Anlene Move. Jom dapatkan hamper Anlene Bernilai RM 150 sekarang! Baca blog ruby untuk info lanjut! http://ruby.my/2015/11/aktif-selama-21-hari-bersama-aplikasi-anlene-move http://ruby.my/2015/11/menangi-hamper-anlene-bernilai-rm-150 #AnleneMove #Anlene #RUBYxAnlene #rubydotmy #peraduan #giveaway #contest

Jangan lupa minum susu ye. #AnleneMove #Anlene #rubydotmy #RUBYxAnlene

Setelah 21 Hari Bersama AnleneMove

Sekarang, hari-hari ruby minum susu Anlene. Ruby dah pandai setkan masa pada waktu bila mesti buat susu dan minum susu. Ruby minum setiap jam 9 malam. Tidak kira lah jika tidak tidur lagi atau nak tidur. Wajib minum susu. Kebiasaannya selepas solat Isyak terus ke dapur. Manakala setiap jam 10 pagi ruby akan bancuh segelas susu Anlene. Kenapa jam 10 pagi? Sebab kebiasaan awal jam 7 pagi ruby mula makan vitamin. Ada sesetengah vitamin tidak boleh bercampur dengan produk tenusu atau kafein. Jadi setelah 2 jam, baru boleh minum susu Anlene.

Hari ke Enam!!! Jangan lupa minum susu. Penting untuk kesihatan tulang anda. #AnleneMove #Anlene #rubydotmy #AnleneMalaysia #RUBYxAnlene

Kesimpulannya, diri kita boleh plan apa yang sesuai untuk kesihatan kita. Janganlah bila dah sakit pinggang, sakit lutut, tulang macam lemah je. Baru nak amalkan minum susu? Kemudian dah sihat sikit terus stop minum susu. NO NO NO. Tak boleh tau. Sebab nak sihat kena konsisten. Ikut jadual bersesuaian dengan gaya hidup anda. Kekal aktif walau hanya berjalan kaki. Window shopping ke? Kalau tidak boleh keluar rumah, kemas lah rumah. Menyapu, mop lantai, susun atur kabinet dan buang sampah. Semua tu senaman. Walaupun ia nampak ringkas, tetapi banyak kalori dapat diturunkan. Tulang pun sihat.

Hari ni ke wedding sepupu. Raikan Cinta Shazreen Shamid & Isteri dan Ayub Shamid & Isteri. #rubydotmy #adamiracles #wedding #raikancinta

xoxo!

www.anlene.com.my/anleneMove

www.facebook.com/AnleneMalaysia

169 Total Views 1 Views Today
Share.

About Author

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

Leave A Reply

CommentLuv badge