Susu Anlene, dari ruby kecil dah tengok arwah atuk minum. Anlene Gold tu setiap pagi dia minum. Sampai usia 72 tahun pun masih sihat berjalan dan berkebun. Kesihatan memang tulang memang dia jaga sebab dia tahu yang dia tidak boleh membiarkan kawasan rumah bersepah, kawasan kebun tidak terurus dan mesti sihat untuk cucu-cucu. Hehehe. Maklumlah cucu semua lasak. Al-Fatihah untuk atuk, beliau sudah pergi meninggalkan kita semua pada tahun 2000. Bila lihat contoh pengambilan susu di dalam rumah barulah yang lain juga ikut kan? Kabaikan Susu Anlene terlalu banyak. Malah produk ini sering kemaskini kajian dan menambah baik.

Anlene adalah susu dirumus khas tinggi kalsium dengan BoneMax yang mengandungi nutrien utama seperti FOS-inulin, kalsium, vitamin D, magnesium, protein dan zink untuk kesihatan tulang yang optimum. FOS-inulin dalam Anlene adalah campuran unik serat makanan daripada sumber tumbuhan yang diuji secara klinikal untuk membantu meningkatkan penyerapan kalsium dan kekuatan tulang baru dan rasa lazat yang lebih hebat. Anlene adalah satu-satunya susu kalsium tinggi di Malaysia yang mengandungi formulasi BoneMax itu.

  1. FOS-Inulin – Satu campuran unik serat pemakanan, FOS-Inulin secara klinikal diuji untuk membantu meningkatkan penyerapan kalsium dan ketumpatan mineral tulang untuk menyokong tulang yang kuat dan boleh didapati dalam Anlene Regular (Plain dan Coklat) dan Anlene Gold.
  2. Kalsium – Dengan kira-kira 99% daripada jumlah kalsium yang terkandung dalam tulang, pengambilan diet kalsium yang mencukupi memaksimumkan jisim tulang pada awal kehidupan dan menghalang kehilangan tulang pada tahun-tahun kemudian. Susu Anlene telah dibangunkan untuk memenuhi umur tertentu disyorkan pengambilan kalsium harian untuk orang dewasa dengan hanya 2 gelas setiap hari!
  3. Protein – Protein memainkan peranan yang penting dalam struktur teras tulang dan membantu mengawal kadar perolehan tulang yang penting untuk semua peringkat umur.
  4. Vitamin D – Tanpa vitamin ini, tulang kita mungkin kehilangan kalsium. Vitamin D membantu dalam penyerapan kalsium dan boleh didapati dari sumber makanan yang terhad seperti minyak ikan, telur dan hati. Susu Anlene diperkaya dengan vitamin D dan merupakan pilihan yang mudah untuk membantu memenuhi vitamin D keperluan harian anda.
  5. Magnesium – Magnesium membantu dalam mengekalkan dan mengikat kalsium dalam tulang, memainkan peranan penting dalam membentuk kristal mineral tulang untuk menyokong tulang yang kuat untuk bergerak lebih.
  6. Zink – Zink penting dalam membantu anda mengekalkan struktur tulang yang kuat. Tisu tulang kita perlu zink untuk pembaharuan mineral yang penting untuk membantu mengekalkan kekuatan tulang dalam pergerakan seharian kita.

Anlene Move Anlene Move Anlene Move Anlene Move Anlene Move

Produk Anlene

Antara produk Anlene adalah Anlene Regular (18-50) dan Anlene Gold (51 dan ke atas) yang terdapat di pasar. Kini Anlene telah ditambah baik dengan Bonemax dan dengan rasa yang lebih baik. Produk Anlene di pasaran termasuk Susu Tepung Anlene, Anlene UHT (pek kecil 4, dalam perisa coklat dan vanila) dan Anlene yogurt rendah lemak. Anlene kini datang dengan :

  1. Anlene Regular with BoneMax – Anlene adalah susu tepung rendah lemak yang memberi nutrien penting untuk menyokong tulang bersama-sama. Amalkan minum Anlene dengan senaman dan gaya hidup aktif. Sesuai untuk orang dewasa 19 – 50 tahun. Setiap seteguk Anlene, dipenuhi khasiat dengan BoneMax adalah gabungan nutrien penting untuk menyokong tulang yang kuat.
  2. Anlene Gold with BoneMax – Anlene Gold ialah susu berkhasiat untuk mereka yang berusia 51 tahun ke atas. Rendah lemak, ia dipenuhi dengan BoneMax iaitu nutrien penting yang menyokong tulang yang kuat untuk kehidupan yang aktif.
  3. Anlene Concentrate UHT – Anlene Concentrate UHT adalah cepat, mudah dan ini adalah cara yang menyeronokkan untuk menikmati susu Anlene kegemaran anda di mana sahaja. Hanya goncang dan minum!
  4. Anlene Yogurt – Anlene Yogurt adalah pilihan yang bijak untuk semua pencinta yogurt. Terdapat dalam empat perisa rendah lemak, ia dipenuhi dengan manfaat untuk menyokong badan anda dan untuk gaya hidup yang aktif. Terdapat dalam perisa Natural, Mangga, Campuran Beri dan Strawberi.

Anlene Natural Flavour Low Fat Yogurt Anlene Mango Low Fat Yogurt Anlene Mixed Berries Low Fat Yogurt Anlene Strawberry Low Fat Yogurt

Menarik tak informasi berkenaan Anlene ni? Semua ada kan? Hehehe. Jadi, dapatkan produk kegemaran anda sekarang!

www.anlene.com.my/anleneMove

www.facebook.com/AnleneMalaysia

353 Total Views 2 Views Today
Share.

About Author

Ruby is a writer and youtuber at ruby.my. The content of this blog consisting sponsor and personal shopper experience. As i'm write up something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy. -Ruby.MY-

1 Comment

Leave A Reply

CommentLuv badge