ONVIA VEDO S2 Wireless Alarm Sistem

Setiap orang yang mempunyai rumah sendiri atau menyewa, bujang dan masih berkahwin mesti menginginkan keselamatan dari sesuatu kawasan. Setiap kawasan yang diduduki juga mempengaruhi faktor keselamatan, sebagai langkah yang lebih berjaga-jaga kita juga perlu meningkatkan keselamatan di dalam rumah. Sudah pastinya setiap perbuatan yang mempuyai hasad dengki akan mencari jalan untuk pecah masuk rumah kita.

Sekarang perkenalkan sistem alarm ONVIA VEDO S2, alarm ini merupakan peranti yang mudah di pasang dan boleh dikatakan “user friendly”. Dengan saiz yang tidak begitu besar dan tidak mempunyai sebarang kompleks untuk memasangnya sendiri. Becerita sedikit infomasi mengenai ONVIA VEDO S2 ini, peranti ini mempunyai keupayaan GSM / SMS apabila berlaku kes pecah masuk rumah. Peranti ini adalah daripada Korea.
onvia vedo s2 alarm system8

Cara pemasangan peranti ini adalah muda dan senang digunakan, ianya dapat menjimatkan masa, kos dan mengekalkan kecantikan rumah tanpa memerlukan hijacking. Ianya juga amat fleksibel di pasang di mana-mana. Seperti mana yang kita tahu, dari segi harganya juga amat berpatutan iaitu RM 799 di pasaran sekarang. Di dalamnya terdapat 1 konsol “control”, 1 magnetik sensor pintu, 1 sensor pergerakan dan 1 power adaptor.wireless-alarm-vedo-s212

Ciri-ciri yang ada pada ONVIA VEDO S2 alarm DIY sistem ini adalah:

  • Komunikasi selular, senang untuk dikawal
  • Ianya menggunakan tanpa wayar, pemsangan sendiri
  • mempunyai 50 pcs lebih sensor dan 10 alat kawalan jauh yang boleh di proses dengan sendirinya
  • Bateri sokongan boleh bertahan 16 jam untuk memastikan sistem berjalan dengan lancar
  • mempunyai 2 zon berwayar untuk mengesan asap seperti meroko, gas bocor dan lain-lain
  • mempuyai auto dail preset
  • mempunyai ‘solid state’ memori bertujuan menyimpan data selepas kehilangan kuasa
  • dengan segera menghantar SMS sekiranya peranti bermasalah
  • Internal bunyi dan mempuyai fungsi senyap (mute)
  • Mengunakan tri band GSM frekuensi

Onvia VEDO S2 ini memerlukan SIM kad, penggunaan SIM kad ini penting untuk keselamatan yang cepat, SIM kad yang digunakan adalah yang biasa dan tidak memerlukan 4G atau LTE tetapi mempunyai kredit bagi memudahkan menghantar SMS. Peranti ini juga boleh digunakan aplikasi yang dibangunkan oleh ONVIA VEDO S2 untuk pegguna telefon pintar. Dengan 3 kali cara peggunaannya iaitu menggunaka SMS, alat kawalan jauh dan telefon pintar merupakan peranti yang user friendly.

onvia vedo s2 alarm system5

Yang bagusnya ONVIA VEDO S2 ini mempunyai ciri-ciri audio dua hala. Maknanya kita boleh bercakap dengan sesiapa yang berada di dalam rumah dan ini membantu bagi menakutkan pencuri atau memberi tahu kepada anak-anak apa yang perlu buat ketika dalam keadaan panik. Dengan menggunaka teknologi sekarang komunikasi adalah percuma dan tiada data akan di caskan.wireless-alarm-vedo-s214


onvia vedo s2 alarm system1

Bila alarm di cetuskan dengan cepat anda akan dapat panggilan dan mesej. Di ingatkan lagi, sekiranya mempuyai kekurangan kuasa anda akan diberitahu melalui SMS. ONVIA VEDO S2 memberi anda kebebasan untuk menamakan zon yang di pasang bagi memudahkan pengguna.

onvia vedo s2 alarm system7 onvia vedo s2 alarm system9 onvia vedo s2 alarm system19 onvia vedo s2 alarm system17

Produk ini memenangi “Best wireless alarm system product award” di pameran IFSEC internasional sekuriti United Kingdom pada tahu 2014/ Bagi anda yang berminat dengan peranti ONVIA VEDO S2 ini boleh rujuk di kedai ini:

Securemart Puchong

Alamat: 62,Jalan Puteri 5/12 ,Bandar Puteri 47100 Puchong
Telephone number: 03-8066 9265

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

1 thought on “ONVIA VEDO S2 Wireless Alarm Sistem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.