Koleksi Hijab Owl By Nora Danish

Koleksi Hijab Owl By Nora Danish

Lambakan fesyen hijab di Malaysia tidak membataskan sesiapa untuk menjadi usahawan. Malah selebriti terkemuka tanah air juga turut sama memiliki rekaan dan jenama tersendiri. Bagi Nora Danish, beliau juga tidak ketinggalan dalam memberi inspirasi kepada hijabi di Malaysia untuk memiliki long shawl dan square shawl. Yang pasti ia lebih unik, warna yang menarik dan lebih […]

Minyak Herba Burung Gut-Gut Tok 'Ad

Minyak Herba Burung Gut-Gut Tok ‘Ad

Warisan lama menyingkap sejuta kebaikan rahsia alam itulah Minyak Herba Burung Gut-Gut Tok ‘Ad. Ruby telah mencuba minyak herba ini selama satu minggu. memang berbeza dengan minyak urut jenama lain. Ia lebih meresap ke dalam kulit dan bila berurut tu rasa lega sangat. Minyak urut sangat penting untuk kegunaan seisi keluarga. Wajib ada satu botol di rumah. […]

Pembekal Makanan Ringan Ampang Joe Meng Trading

Pembekal Makanan Ringan Kuala Lumpur Joe Meng Trading

Ruby kalau ada majlis bersama saudara mara dan rakan-rakan, suka bawa jajan dan makanan zaman ruby kecil dulu. Hahahaha. Tetapi di mana ruby dapatkan kesemua makanan ini tidak pula ada yang bertanya ketika majlis. Mungkin mereka segan. Candy table yang sedang viral sekarang ni pun ruby boleh buat. Ikut permintaan sesiapa yang nak. Hehehehe. Tapi […]

Banyak Penjimatan Di Tesco Member Week

Banyak Penjimatan Di Tesco Member Week

Kebiasaannya kalau nak berjimat, ruby akan cari pasaraya yang ada promosi pada tarikh ruby dan suami menerima gaji bulanan. Hahaha. Bukannya apa, dengan keadaan ekonomi negara sekarang ni. Kita sebagai pengguna kena pandai berbelanja. Kalau hari biasa pergi ke pasaraya, ruby hanya akan ambil katalog dan lihat promosi berlangsung dari tarikh berapa hari bulan hingga […]

Tahniah Yuna! Musik Baru YUNA feat USHER - CRUSH

Musik Baru YUNA feat USHER – CRUSH

Tahniah Yuna! Musik Baru YUNA feat USHER – CRUSH dah menjadi kegemaran ramai!! Jika anda masih ingat semasa kepulangan Yuna di Malaysia, banyak acara beliau kena hadir dan dalam masa yang sama laksanakan beberapa tugasan sebagai duta. Tetapi apa yang paling dinantikan oleh peminat fanatik yuna seperti Ruby ini adalah album seterusnya dan lagu apa […]

Barang Keperluan Solat Ketika Travel

Barang Keperluan Solat Ketika Travel

Assalammualaikum, hari ini ruby ingin kongsikan barang keperluan solat ketika travel. Nampak mudah dan senang kan? Tetapi, ruby yang sering travel pun akan mengulangi kesilapan yang sama. Tambahan sebagai seorang muslimah, lagi lah perlu jaga kebersihan apabila ingin bertemu dengan pencipta-Nya. Dulu, ruby memang tidak akan bawa keperluan solat sepanjang travel. Ruby mengharapkan surau menyediakan […]

Sponsored Video : LEGO Year Of The Monkey

Sponsored Video : LEGO Year Of The Monkey

Perayaan Tahun Baru Cina semakin tiba! Lagi beberapa hari kita akan meraikan perayaan ini di seluruh dunia. Mengikut kalendar Lunar pada tahun ini, tahun ini adalah tahun Monyet!Oleh kerana tahun ini adalah tahun monyet, LEGO telah mengeluarkan set LEGO Year Of The Monkey. Dalam astrologi Cina, terdapat satu zodiak Cina, iaitu kitaran 12 tahun yang terdiri […]