Dental Checkup Ibu Hamil Di Klinik Pergigian Az-Zahra Menggunakan Sensodyne

Dental Checkup Ibu Hamil Di Klinik Pergigian Az-Zahra Menggunakan Sensodyne

Sesiapa yang memiliki gigi sensitif memang takut nak ke klinik gigi, walaupun untuk cuci gigi sahaja. Risau ngilu dan sakit menyerang sekali gus. Hehe. Tetapi Ruby kena kuatkan diri untuk pergi klinik sebab dental check-up untuk ibu hamil sangat penting tau! Ruby lakukan rawatan di klinik Az-Zahra Ampang dan mereka menggunakan Sensodyne! Jom ikuti kisah Dental Checkup Ibu Hamil […]

Pameran Transformers Autobots Rollout Di 1Utama

Pameran Transformers Autobots Rollout Di 1Utama

Siapa teruja nak join pameran Transformers Autobots Rollout di 1Utama pada musim cuti sekolah ni?? Bestnya! Nak bergambar dengan Bumblebee dan Optimus Prime setinggi 10 kaki tu. Harap-harap boleh bersembang sekali dengan robot. Haha. Transformers bermula dengan satu siri komik pada tahun 1980-an sebelum berkembang menjadi siri televisyen animasi yang menggambarkan perang antara robot gergasi yang boleh […]

Mary Kay MelaCEP Plus+ Luminous System

Untuk mendapat kulit lebih mulus dan jelita, Mary Kay MelaCEP Plus+™ Luminous System adalah jawapannya. Regimen lengkap untuk memberi manfaat kilauan termasuk bercahaya, kecerahan, ketulenan, tona sekata dan penghidratan. Diformulakan dengan ekstrak edelweiss, ekstrak alga, dan asid amino sayur-sayuran. Campuran esklusif bahan-bahan ini mensasarkan melanin, yang boleh membantu mengurangkan kemunculan tompok gelap. Direka dan diuji pada kulit Asia, MelaCEP Plus+™ Luminous System […]

Grand Imperial Bird's Nest Hadiah Istimewa Pada Hari Ibu Bapa

Grand Imperial Bird’s Nest Hadiah Istimewa Pada Hari Ibu Bapa

Grand Imperial Bird’s Nest hadiah istimewa pada Hari Ibu Bapa. Seronok bila dah bergelar ibu bapa, boleh dapat hadiah. Hehehe. Kali ini ruby ingin bercerita idea hadiah sempena hari ibu bapa pada bulan ini. Khasiat sarang burung sudah bertahun diketahui ramai, malah ia menjadi hidangan wajib bagi mereka yang ingin menjaga kesihatan. Bagi ruby pula, […]

Inspirasi IDEAL Hidangan Kulinari Chef Dato Fazley

Inspirasi IDEAL Hidangan Kulinari Chef Dato Fazley

Inspirasi IDEAL Hidangan Kulinari Chef Dato Fazley. Sempena bulan Ramadan dan musim perayaan Hari Raya yang bakal menjelang, Susu Sejat Penuh Krim IDEAL® dan MasterChef Selebriti Dato’ Fazley Yaakob telah bekerjasama melalui bengkel masakan yang dianjurkan dengan tujuan memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia untuk menikmati citarasa rekaan unggul bagi menyempurnakan setiap detik dalam kehidupan. Pada sesi pertama bengkel masakan […]

Tudung Royale Orchid Oleh Rosix Omar

Tudung Royale Orchid Oleh Rosix Omar

Lambakan perniagaan hijab sememangnya semakin meriah di pasaran Malaysia. Malah Malaysia juga setanding dengan Indonesia dalam mempromosi pakaian patuh syariah di peringkat antarabangsa. Kini Tudung Royale Orchid Oleh Rosix Omar menjadi penyumbang kepada kemeriahan perniagaan hijab. Apa yang pemakai hijab cari adalah labuh, warna menarik, material sesuai dengan cuaca El Nino sepanjang tahun dan harga […]

Pengalaman Bersalin Lower Segment Caesarean Section (LSCS)

Pengalaman Bersalin Lower Segment Caesarean Section (LSCS)

Assalammualaikum. Baru rasa gagah sikit untuk menulis pengalaman bersalin Lower Segment Caesarean Section (LSCS). Memandangkan anak dah masuk dua orang, jadi sedang belajar berbahagi kasih sayang dan keutamaan. Kadang-kadang adik menangis, si abang Adam pula nak susu. Adik nak guna rocker, abang Adam nak duduk juga. Suami ruby adalah orang penting ketika ini kerana kena […]

Maxis Menawarkan iPhone SE Dengan Program Zerolution

Maxis Menawarkan iPhone SE Dengan Program Zerolution

Wahhh teruja pula ruby tengok plan Zerolution dari Maxis. Memang tengah cari plan Telco yang murah dan iPhone SE. Just in time lah ni kan. Jom kita lihat apa yang menarik dengan plan ini. Maxis Menawarkan iPhone SE Dengan Program Zerolution iaitu telefon yang paling canggih dengan paparan berukuran empat inci, bermula Jumaat, 13 Mei 2016. iPhone SE […]

Garrett Popcorn Simply Strawberry

Garrett Popcorn Simply Strawberry

Bermula dari 27 April 2016 – 29 May 2016, Garrett Popcorn telah mengeluarkan perisa edisi terhad iaitu Simply Strawberry. Sesuai dengan bulan sambutan Hari Ibu kan? Seronok lah ibu-ibu semua bila anak hadiahkan Garrett Popcorn Simply Strawberry tu, dah le rangup dan sedap. Keunikan Garrett Popcorn masih dikekalkan iaitu dimasak hari-hari. Barulah best kan? Perisa […]