Penghantaran Percuma Dari Shopee

Penghantaran Percuma Dari Shopee

Sejak dunia di hujung jari ni. Membeli-belah di dalam talian memang tidak dapat dipisahkan. Masa tahun 2011 ruby sibuk dengan G******. Lepas tu tak larat tunggu penghantaran yang super duper lama, ruby dah malas nak membeli-belah secara dalam talian. Kemudian hadirnya L***** dan Z*****. Makin bertambah la koleksi pakaian dan barang rumah. Tambahan baru je […]

Hiasan Bunga Segar Dari Flower Chimp

Hiasan Bunga Segar Dari Flower Chimp

Sekejap je nak raya! Ya Allah seronoknya! Masa ni lah rindu keluarga, bulan-bulan lain takda pun rindu macam ni. Hahaha. Macam mana lah tidak rindu kan, semua ahli keluarga berkumpul. Ruby pun kerja keras selama setahun pun untuk menabung, agar bulan Ramadan dan Syawal diraikan sebaik mungkin. Makanan ketika berbuka dan sahur penting tau, walaupun […]

Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan

Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan

Assalammualaikum semua, hari ni ruby nak bercerita pengalaman ruby memandu pelbagai jenis kenderaan. Dari jenama buatan Malaysia, Asia, Eropah dan German. Semua ruby pernah pandu. Travel ke mana-mana selesa jika kenderaan juga selesa. Ruby dapat pandu Volkswagen Passat ke Bazaar Ramadan baru-baru ini. Syok!! Walaupun pada awalnya takut-takut sebab kereta besar dan panjang! Semasa ruby pandu […]

Yogurt llaollao Kini Di Malaysia

Tujuh Nikmat Berbuka Puasa Dengan Yogurt Sejuk Beku llaollao

Amalan berpuasa pada bulan bersama muslimin dan muslimat memang seronok, tetapi bagaimana anda menjaga kesihatan? Sebagai ibubapa, sudah tentu akan memastikan anak-anak tersayang menjalankan kewajipan mereka dengan baik serta berusaha untuk menyediakan makanan yang seimbang ketika mereka semasa berbuka. Ada anak yang berazam ingin menurunkan berat badan, ada yang sibuk bekerja sehinggakan berbuka dengan pelbagai makanan. Sedangkan […]

Raikan Aidilfitri Bersama Siri Xperia X

Raikan Aidilfitri Bersama Siri Xperia X

Sony Mobile Communications ( “Sony Mobile”) hari ini mengumumkan promosi “Raikan Aidilfitri Bersama Siri Xperia X” yang berlangsung dari 22 Jun hingga 17 Julai 2016 bersempena dengan sambutan Bulan Suci Ramadan. Dalam tempoh ini, pengguna yang membeli telefon pintar baru Xperia™ X dan Xperia™ XA layak untuk penebusan hadiah esklusif percuma, termasuk sarung silikon bagi kedua-dua telefon […]

Yogurt llaollao Kini Di Malaysia

llaollao, yogurt sensasi dari Sepanyol yang telah mencetuskan budaya yogurt antarabangsa di empat benua kini boleh didapati di Malaysia. Ya betul! Yogurt llaollao kini di Malaysia!! Cawangan pertama di Malaysia adalah di Pavilion Kuala Lumpur telah dibuka pada 19 Oktober, dan pada 2 Disember, kiosk di Mid Valley Megamall telah memulakan operasi. Kedua-dua cawangan telah menerima sambutan yang […]

Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street

Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The City

Assalammualaikum, tahun ni baju raya warna apa? fesyen apa? beli atau tempah? cantik tak? Hehehe. Itulah soalan yang sering kita ajukan bila tiba bulan Ramadan. Kita dah teruja dengan kehadiran Syawal tidak lama lagi. Industri fesyen juga sudah semakin bagus. Jika suatu ketika dulu pilihan pakaian tidak semeriah sekarang, tetapi fesyen nostalgia tetap tidak ditelan […]

Balik Kampung Suami Atau Isteri

Balik Kampung Suami Atau Isteri

Bila ada yang bertanya ruby, “balik mana tahun ni”. Mesti ruby diam. Huhuhu. Tak tahu nak jawab macam mana. Hahaha. Balik kampung suami atau isteri adalah dilema pasangan yang berumah tangga. Kan? Bukannya taknak balik kampung, tetapi giliran siapa tahun ni? Hahaha. Ruby dah 5 tahun berumah tangga, jadi nak kongsikan plan ruby dan suami. […]

Volkswagen Malaysia Lancar Promosi Rebat Tunai Dan Duit Raya

Tiap kali musim perayaan, pasti ramai yang membeli kenderaan baru. Bukannya sebab nak menunjuk-nunjuk, tetapi tawaran hebat oleh syarikat pengeluar kereta sangat berbaloi-baloi! Ada yang beri tawaran hebat siap dengan free gift. Macam-macam cara untuk menarik perhatian pembeli. Tetapi bagi yang sememangnya ingin melabur untuk membeli kenderaan, ada berita baik ruby ingin kongsikan. Volkswagen Malaysia […]

Berbuka Puasa Dengan Promosi Makan Time Fish & Co.

Berbuka Puasa Dengan Promosi Makan Time Fish & Co.

Bulan Ramadan pada tahun ini ruby jarang makan di luar, al maklumlah anak dah dua. Hahaha. Mau semput nak berbuka kalau tidak buat tempahan awal di restoran kegemaran. Jadi, ruby nak kongsikan promosi terkini restoran yang ruby selalu berbuka puasa setiap tahun bersama suami dan anak. Dalam sebulan sepanjang bulan Ramadan mesti ada 1 hari […]