#DontWorryMom Anak Anda Sihat Bersama Seven Seas

“#DontWorryMom Anak Anda Sihat Bersama Seven Seas”. Sebagai ibu, ruby amat memahami perasaan bila risau tentang perkembangan anak dan apa yang mereka lakukan. Teringat masa Adam dilahirkan, membesar bawah pemerhatian ruby. Segala perabot dan benda tajam semua ruby simpan rapi. Kemudian bila usia Adam 2 tahun ruby perlu hantar ke Taska. Risaunya ruby hanya Allah s.w.t je yang tahu. Sebab Adam tak happy. Nak buat dia happy ruby janjikan sesudu teh Multi-Vitamin Syrup with Cod Liver Oil tiap pagi bila pergi dan balik Taska. Multi-Vitamin Syrup with Cod Liver Oil ni berperisa oren dan sedap. Satu keluarga boleh amalkan. Jadi ibu juga kita kena kreatif bila bersama anak, mereka happy dan sihat. Ruby akan senang hati.

Seven Seas, salah satu jenama produk kesihatan di bawah Merck – farmaseutikal tertua dan syarikat kimia di dunia sejak 1668 – telah mengadakan kempen Seven Seas #DontWorryMom selaras dengan falsafah bahawa kehidupan yang sihat bermula dengan nutrisi yang baik. Kempen ini juga menangani kebimbangan ibu bapa tentang kesihatan anak-anak mereka dan Seven Seas akan terus berusaha untuk mengurangkan kebimbangan tersebut.

Sebagai sebahagian daripada kempen, Seven Seas telah berjanji untuk menyumbang RM1 daripada setiap unit jualan produk Seven Seas Kanak-Kanak bermula 1 April hingga 30 Jun 2016 bagi menyokong program #FreeCanteen yang dimulakan oleh Syed Azmi Alhabshi, yang menyediakan makanan percuma kepada kira-kira 6,000 kanak-kanak sekolah yang kurang bernasib baik.

#DontWorryMom Anak Sihat Bersama Seven Seas

Dari kiri Ms Amber Chia ; Mr Richard Lee, General Manager of Merck Consumer Health Division, Malaysia ;  En Syed Azmi Alhabshi, Charity Partner; Puan Siti Izura Idris dan Mdm Racheal Chan di Pelancaran Kempen Seven Seas #DontWorryMom

Kira-kira 6,000 kanak-kanak dari sekolah-sekolah terpilih di seluruh negara akan mendapat manfaat daripada program #FreeCanteen itu, kerjasama kali pertama bersama Seven Seas, jenama di bawah Bahagian Merck Consumer Health di Malaysia dan sebab sosial peguam bela, Syed Azmi Alhabshi. Kajian telah mendapati bahawa kurang pemakanan yang tidak sihat dan amalan pemakanan masih berleluasa di kalangan kanak-kanak di Malaysia.

Satu kajian yang diterbitkan pada tahun 2013 – mengkaji status pemakanan dan pengambilan makanan kanak-kanak Malaysia berusia antara enam bulan dan 12 tahun, mendapati bahawa 4.4% daripada sampel penduduk 3542 mempunyai kekurangan zat besi dan Vitamin A.

Manakala kanak-kanak di peringkat pra-sekolah (berusia 4-7 tahun) dan peringkat sekolah rendah berumur (7-10 tahun) didapati mempunyai pengambilan rendah untuk semua nutrien dan peratusan tertinggi yang tidak memenuhi tenaga dan cadangan nutrien.

Melalui program #FreeCanteen, anak-anak yang kurang bernasib baik dari sekolah-sekolah yang terpilih diberi kemudahan dengan satu hidangan percuma semasa waktu rehat, di samping mendapat pendidikan. Ini adalah hidangan berkhasiat dan manfaat yang boleh membawa kepada kesihatan umum dan kesejahteraan.

Mahu menjadi sebahagian daripada inisiatif # FreeCanteen? Berikut adalah 3 cara di mana anda boleh menyumbang dalam menyediakan makanan yang sihat kepada kanak-kanak yang tidak berkemampuan:

1. Bantu kami dalam mengenal pasti sekolah-sekolah yang boleh mendapat manfaat daripada inisiatif ini.
2. Jadilah tangan membantu dengan menyertai sebagai sukarelawan.
3. Beli mana-mana produk Seven Seas Anak-anak dari 1 April hingga 30 Jun dan RM1 akan disumbangkan untuk menyokong perjuangan ini. #Sevenseas #dontworrymom #freecanteen

#DontWorryMom Anak Sihat Bersama Seven Seas

Mr Richard Lee, General Manager of Merck Consumer Health Division, Malaysia melancarkan Kempen Seven Seas #DontWorryMom

 

Seven Seas, salah satu jenama produk kesihatan di bawah Merck – farmaseutikal tertua dan syarikat kimia di dunia sejak 1668 – telah berjanji untuk menyumbang RM1 bagi setiap unit Seven Seas Anak-anak produk yang dijual antara 1 April hingga 30 Jun 2016, bagi menyokong #FreeCanteen program.

Dengan pengalaman lebih dari 80 tahun, Seven Seas memahami keperluan pemakanan keluarga. Disokong oleh kepakaran saintifik dan piawaian kecemerlangan yang tinggi, banyak pemilihan pemakanan tambahan telah dibangunkan untuk memenuhi keperluan kanak-kanak dan menyediakan nutrien untuk pertumbuhan yang sihat. Setiap produk Seven Seas unik dan dirumuskan untuk menyokong pembangunan kanak-kanak dari luar dan dalam.

 

Jom tonton filem pendek web pertama Seven Seas, selaras dengan objektif jenama untuk mengurangkan kebimbangan ibu dalam membesarkan anak-anak mereka. Video ini menceritakan kisah Sara dan ibunya, perjalanan dan kebimbangan membesarkan anak-anak, dan kuasa cinta tanpa syarat. Viralkan hashtag #DontWorryMom agar semua tahu yang anak kita semua sihat dan membesar dengan baik bersama Seven Seas. Video ini boleh dapat dilihat di https://youtu.be/bwkfRbu8L94

#DontWorryMom Anak Anda Sihat Bersama Seven Seas

Dapatkan produk Seven Seas dan anda secara tidak langsung bersama membantu Seven Seas #DontWorryMom dan #FreeCanteen untuk membantu kanak-kanak di sekolah mendapat nutrisi seimbang.

https://www.facebook.com/SevenSeasMalaysia

www.seven-seas.com

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.