Fashion & Accessories

Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The City

Assalammualaikum, tahun ni baju raya warna apa? fesyen apa? beli atau tempah? cantik tak? Hehehe. Itulah soalan yang sering kita ajukan bila tiba bulan Ramadan. Kita dah teruja dengan kehadiran Syawal tidak lama lagi. Industri fesyen juga sudah semakin bagus. Jika suatu ketika dulu pilihan pakaian tidak semeriah sekarang, tetapi fesyen nostalgia tetap tidak ditelan zaman. Malah lebih menutup aurat, warna lebih menarik, wudhu friendly, saiz besar dan mudah menyusu. Sebab jahitan zip sorok dibahagian dada. Bagus kan? Itulah namanya fesyen seiring dengan keinginan pengguna dan tidak ketinggalan zaman. Zaman sekarang boleh beli baju raya secara dalam talian, melalui instagram, facebook dan laman web 11Street juga! Wah mudahnya! Anda cuma perlu ada pita pengukur sahaja! Mudah kan? Ni ruby nak kongsikan koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The City. Dari baju kurung, tudung, baju melayu, jubah, baju kanak-kanak dan banyak lagi. Semuanya tersedia.

Jadi, dengan lambakan fesyen dan kemudahan yang ada, apakah fesyen yang anda sedang perhatikan? Apa yang cantik bila anda pakai pada pagi syawal nanti? Mesti runsing fikir kan? Hahahaha. Sama lah dengan ruby. Masa bujang dulu, mak selalu fikirkan baju raya ruby. Mak beli kain ela 4 meter dan bagi dekat ruby untuk tempah. Nak fesyen apa, buat lah. Asalkan sedondon!

Sekarang dah berumah tangga, anak pun dah dua. Maka, ruby pula kena fikir apa yang terbaik. Memandangkan ruby ada dua hero dan suami. Jadi tiga lelaki dalam hidup ruby ni akan pakai baju melayu sedondon. Kalau taknak baju melayu, pakai kurta atau jubah. Hahaha. senang kan? Bahagian paling susah adalah warna tema tahun ni. Kena tengok warna yang sesuai untuk suami dan anak-anak. Ruby dan anak pertama berkulit cerah, jadi tiada masalah dengan warna apa-apa pun. Untuk suami dan newborn ni ruby kena fikir betul-betul. Supaya mereka tidak nampak lebih gelap.

Untuk ruby pula, ruby beli di 11street aje. Hahaha. Suami dan anak-anak dah sedondon dengan warna mint green dan rose quartz / dusty pink. Jadi baju ruby akan cari fesyen bercorak dan warna tanah ikut warna mint green dan rose quartz / dusty pink tu di 11Street.

Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street

Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The City kali ini terlalu banyak, sampai rambang mata nak pilih. Memandangkan ruby dah kurang berat badan selepas berpantang which is good. Hehehe. Dapat lah pakai baju saiz L. Yay!!!

Tapi kena cari yang bersesuaian sebab ruby masih breastfeeding. Nanti pakai lawa-lawa susah pula nak menyusu. Nak solat pula susah sinsing tangan baju tu. Hurrrmm. Jadi ruby memang kena cari baju raya yang nursing & wudhu friendly. Jenuh juga scroll atas bawah dekat laman web 11street. Koleksi dah le cantik-cantik.

Lebaran Luster

Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The StreetKoleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The StreetKoleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street

Ini antara koleksi Lebaran Luster yang menarik perhatian ruby. Siap dengan 50% diskaun. Pereka fesyen top pula buat jualan separuh harga. Harga sangat berbaloi-baloi kan! Set baju kurung sentiasa membuatkan si pemakai nampak manis di pagi Syawal. Sopan je kan. Hehehe.

Syomir Izwa percaya dalam menghasilkan rekaan yang meraikan wanita dalam pelbagai bentuk dan saiz, lalu beliau memperkenalkan koleksi saiz gempal, Gupta PLUS. Terkenal dengan rekaan moden mewah dan tidak dimakan masa, Gupta PLUS direka khas dan akan diperkenalkan dalam sebahagian dari koleksi 11street ‘LEBARAN LUSTER’ dan seperti VARIANTE, akan boleh dimiliki secara ekslusif di 11street.

Bagi menambahkan cita rasa Malaysia dalam koleksi ‘LEBARAN LUSTER’ 11street ini, e-mall yang menawarkan limpahan kepuasan fesyen, turut bekerjasama dengan Ruzz Gahara bagi menampilkan cetakan budaya batik lukisan tangan yang ternyata unik dan cantik. Rekaan Ruzz menggabungkan rasa tempatan dengan rekaan moden dan kini beliau telah mula menempa nama dalam industri fesyen.

Sebagai satu definisi keanggunan, 11street dengan bangganya mempersembahkan koleksi Raya 2016, GlamoRaya oleh VARIANTE. Rekaanya boleh didapati di butik VARIANTE di Bangsar di mana pelanggan boleh mencuba namun hanya dijual secara ekslusif di 11street. VARIANTE sentiasa memilik gabungan stailnya yang unik terutama buat mereka yang mahukan sesuatu yang lebih elegan namun tidak takut untuk mengenakan trend bergaya terkini, dan koleksi ini semestinya tidak terkecuali.

Menjadi sebahagian daripada koleksi raya 11street yang mengujakan adalah tidak lain dan tidak bukan Adam Liew, pereka fesyen dari Melbourne yang menggabungkan fesyen, budaya dan seni ke dalam rekaannya. Memberikan tumpuan kepada timelessness, keunikan serta kemewahan moden, Adam Liew mencipta pakaian yang pasti akan mengujakan pelanggan dengan rekaan koleksi di-luar- kotaknya iaitu “French Kiss Raya Collection”.

Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street

 

11street (www.11street.my), antara pasaran atas talian terbesar di Malaysia hari ini membawakan ‘LEBARAN LUSTER’ iaitu koleksi kerjasama dengan beberapa pereka-pereka berbakat tempatan, seperti SyomirIzwa, Ruzz Gahara, VARIANTE dan Adam Liew, yang menampilkan rekaan elegan di mana kesemuanya boleh didapati secara ekslusif di 11street.

CEO 11street, Hoseok Kim berkata, “Hari Raya adalah salah satu perayaan terbesar yang menandakan berakhirnya bulan puasa, dan bagi kebanyakan rakyat Malaysia pula, ini adalah masanya untuk membeli belah. Raya ini, 11street melancarkan kempen Raya yang bertema ‘Manis Ramadhan, Meriah Lebaran’ untuk menawarkan rakyat Malaysia dengan pelbagai keperluan Raya, bermula dengan Koleksi Raya 2016 oleh 11street.”

Koleksi fesyen 11street yang diberi nama ‘Lebaran Luster’ menampilkan rekaan pereka-pereka fesyen yang cukup mempersonakan. Kim menambah, “11street bertekad untuk memastikan pelanggan kami sentiasa berseri, elegan dan bergaya ketika musim perayaan dengan koleksi ekslusif Raya kami yang boleh didapati dari 20 Mei sehingga 31 Julai”.

Beliau turut berkongsi, “Kerjasama dengan label fesyen tempatan dan pereka terpilih ketika musim perayaan istimewa ini adalah antara sebahagian daripada usaha kami untuk menyuntik lebih rasa tempatan ke dalam 11street. Kami bekerja rapat dengan mereka untuk menawarkan rekaan ekslusif ‘out-of-the- box’ yang penuh gaya bagi menyerikan keanggunan pelanggan kami pada Hari Raya nanti. Rekaan dari setiap label yang berkolaborasi dengan 11street adalah terhad menjadikan pelanggan-pelanggan kami antara yang terpilih untuk memakai rekaan tersebut ketika musim perayaan nanti,” tambah Kim lagi.

‘LEBARAN LUSTER’ memenuhi pelbagai gaya dan saiz yang boleh dimiliki dari batik moden, gaya chic Perancis hinggalah keanggunan klasik, menghasilkan kepelbagaian kepada pelanggan dengan kerjasama bersama pereka-pereka fesyen seperti Syomir Izwa, Ruzz Gahara, VARIANTE and Adam Liew.

Dengan hanya beberapa klik, miliki rekaan fesyen ekslusif dan serlahkan gaya Raya anda dengan lookbook ‘LEBARAN LUSTER’. Pelanggan boleh menyemak-imbas lookbook tersebut dan mencontohi gaya idaman dari profesional ataupun menonton video pertunjukan fesyen ‘Out-of- the-box’ di laman promosi 11street. Pelanggan 11street boleh memilih pelbagai pakaian dari harga RM169 sehingga RM1250.

Kim turut menambah, “Selain dari ‘LEBARAN LUSTER’, 11street mahu anda mencuba variasi tawaran lain kami seperti Vercato, Elle Zada, Benang Hijau, Benua Clothing dan jenama-jenama lain. Pilih pakaian untuk diri anda dan juga keluarga pada Hari Raya ini di 11street!”

Lebaran In The City

Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The StreetKoleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The StreetKoleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street

Nampak tak? Banyak kan koleksi fesyen yang terdapat di 11Street. Boleh beli untuk sepanjang 30 hari beraya. Hahaha. Jadi apa tunggu lagi? Jom beli pakaian sedondon untuk seisi keluarga.

Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street

Kali pertama membeli belah di 11Street, ruby beli baju kurung Eva 2 helai dan kasut boot bertali 2 pasang. Hahahaha. Murah! Baju kurung wudhu dan nursing friendly RM 115 sepasang, kasut boot bertali RM 37.90 sepasang. Lepas tu tolak dengan kupon 50%. Best betul membeli belah! Nak tau macam mana ruby dapat 50% kupon? Cara-caranya adalah seperti berikut. Hehe

Koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The Street

Anda boleh dapatkan BONUS kupon istimewa dari 11Street. Klik www.11street.my/evt/raya-sale-june2016 dan anda boleh klik download now. Antara bonus kupon adalah 50% diskaun, 22% diskaun atau 11% diskaun. Jika anda rajin lihat social media 11street, mereka juga akan maklumkan shopping cart kupon.

Dapatkan koleksi 11Street Lebaran Luster & Lebaran In The City sekarang!

www.instagram.com/11streetmy

www.facebook.com/11street.my

www.twitter.com/11streetmy

www.11street.my

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge