Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver

      8 Comments on Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver

Hari ini ruby ingin kongsikan telefon pintar yang pasti membuat anda semua ternganga dengan fungsi dan kelebihan yang dimiliki. Murah, fully metal cover, fungsi hebat, fingerprint sensor, kamera depan belakang ada flash dan nipis hanya sebesar tapak tangan sahaja. Haaaaa pasti anda teruja kan. Harga pula berapa? RM 699! Tapi tapi tapi ada diskaun lagi tau, promosi di Lazada diteruskan dengan ZTE Blade V7 Lite Metallic Gold! Huarggggg!!! Suka suka suka! Ruby suka warna Gold. Tetapi warna Silver pun ruby suka. Haishh sukarnya membuat pilihan. Jom Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver ruby ni. Teruja sangat. Rasa macam dapat smartphone pertama gitu.

Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metal Silver

Promosi yang sedang berlangsung di Lazada. Dapatkan segera!

Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver mempunyai saiz skrin 5 inch HD IPS, bentuk yang kemas dengan perlindungan dari metal sepenuhnya. Tiap penjuru berlengkung dan nipis. Kekemasan begini membuatkan telefon kelas pertengahan ini tampak esklusif dengan caranya yang tersendiri. Jom kita lihat apa yang terdapat di dalam kotak telefon pintar ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver.

Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver

Telefon Pintar ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver, Earphone, Adapter, USB Cable, Pin, User Guide dan Limited Warranty.

Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver

Metallic Body dan Super Slim 7.9mm. Ia direka di Munich, Jerman dengan teknologi menggunakan aloi aluminium untuk seni kraf yang nipis dan badan yang ringan. Saiz skrin 5 inch HD Display Curve Edge Glass.

Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver

Bulatan dibawah kamera adalah lokasi anda akan scan fingerprint. Disitu juga adalah sensor untuk log in. Ruby juga set fingerprint sensor sebagai screenshot. Dua kali scan fingerprint akan jadi screenshot. Mudah kan?

Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver

Dah buka kotak, dah baca manual, dah masukkan sim kad dan memori kad. Tak sabar ruby nak cuba gunakan ZTE Blade V7 Lite ni. Adakah ia indah khabar dari rupa, atau ia sememangnya super awesome? Hehehe.

Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver

Tips untuk set fingerprint adalah fikir cara anda pegang telefon pintar terlebih dahulu, ini kerana fingerprint sensor di belakang kan? Jika anda set ibu jari sebagai fingerprint, jenuh lah nak pusing telefon aje kan. Gunakan jari telunjuk atau jari hantu. Hehehe. Senang skit kan?

Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver

Stail ZTE Blade V7 Lite adalah home screen dan skrin sebelahnya adalah tempat simpan semua aplikasi yang anda download atau aplikasi sedia ada. Anda boleh cipta folder khas untuk kemaskan aplikasi tersebut. Cara begini anda tidak diernuhi dengan aplikasi yang tidak digunakan. Ada sesetengah telefon pintar, belum apa-apa aplikasi anda install, dah ada macam-macam aplikasi. Build in apps yang tidak diperlukan dan ia menggunakan kuasa bateri yang banyak. Tapi jangan risau, ZTE Blade V7 Lite tidak seperti itu. Hehe.

Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver

Fungsi kamera yang sangat ruby bimbangkan, sebab ruby taknak bawa dslr dah. Nak bawa telefon aje kalau boleh. Hahaha. Okay ZTE Blade V7 Lite ada fungsi kamera Pro dan Auto. Bila dah mula guna Pro, hah taknak langsung guna auto dah. Hehehe.Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver

Contoh gambar guna fungsi Pro. Hehehe. Ada fokus dan bokeh. Ni bunga kertas dekat bawah ofis je. Hahaha.

Cepat dapatkan ZTE Blade V7 Lite sekarang! RM 499 dan warna Metallic Gold di Lazada atau dapatkan di pengedar sah ZTE http://ztedevices.com.my/index.php/where-to-

www.ztedevices.com.my

www.facebook.com/ZTEMalaysia

8 comments on “Unboxing ZTE Blade V7 Lite Metallic Silver

  1. RAJABELOOT

    Salam Cik Ruby…merayau ke kebanyakan blog sume citer yg baik je psl phone ni. Sy br beli ZTE Blade 7 Lite ni br 2 minggu. Bateri dia cpt drain wl pun xdlm mode standby. Body cpt panas. Kl caj lg la siap suruh tutup cajer dan tunggu hp sejuk br caj balik…kl main game xyah cter ah. Dulu sy guna Samsung Galaxy Mega. Mmg terbaik dan lasak. Slps 3 tahun pakai br rosak…nk save bajet amik yg murah ni…iaitu ZTE Blade 7 Lite…tgk spec mmg berbaloi tp dr segi bateri sgt mengecewakan…tp mgkn sy je yg kena kot. Sekian pglmn sy bersama ZTE Blade 7 Lite…TQ

    Reply
    1. Ruby Post author

      Salam, sebab ZTE Blade V7 Lite ni middle end punya telefon. Kena tahu had penggunaannya. Saya guna untuk aplikasi biasa aje (FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER, PHOTO EDITOR, GMAIL, GOOGLE DRIVE, GOOGLE PLUS, WHATSAPP, LAZADA, CHROME dan UBER). Jika untuk game yang banyak2 atau streaming video yang lama. Better cucuk terus charger ke henfon dan gunakan semasa henfon sedang cas. Guna power bank jika gunakan di luar.

      Reply
  2. Perawat Islam

    Kadang-kadang saya terfikir, apa yang membuatkan telefon ni boleh dijual dengan harga yang lebih murah sedangkan spec nya sama dengan smartphone yang lebih mahal?

    Dah banyak blog yang saya pergi, banyak yang buatkan saya rasa menyesal beli iPhone sebab saya boleh dapat smartphone yang lebih murah tetapi tetap awesome.

    Takpe, mungkin rezeki akan datang kot. Smartphone ni menggunakan sistem android ke kak ruby?

    Reply
    1. Ruby Post author

      hehehe. ni ruby tengah discover lagi. ZTE Blade V7 Blade Lite ni banyak betul fungsi. Ruby belum start guna fungsi air gesture lagi ni.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge