Program ‘ReNew+’ Dari CompAsia Membolehkan Anda Memiliki Telefon Pintar Baru Setiap Tahun

Program ‘ReNew+’ Dari CompAsia Membolehkan Anda Memiliki Telefon Pintar Baru Setiap Tahun

Zaman sekarang atau zaman dulu tiada bezanya. Kita semua ingin mengkuti trend dan tidak mahu ketinggalan. Jika tidak ikut trend, at least kita memiliki peranti telefon pintar yang dapat memberi kepuasan kamera yang jelas dan kualiti gambar vivid. Betul tak? Kebiasaanya ruby akan menukar telefon pintar jika fungsi kamera sesuatu jenama telefon itu mencapai piawaian […]

McDonald’s National Breakfast Day 2016

McDonald’s National Breakfast Day 2016

Sarapan pagi sangat penting! Ia adalah ibarat minyak pelincir untuk memulakan hari anda! Kita tidak tahu apa bakal berlaku pada hari tersebut, bos bad mood ke? kereta rosak ke? ada panggilan kecemasan ke? projek baru masuk ke? banyak kerja ke? kan kan? Jadi, lebih elok anda semua sarapan pagi dengan tenang sebelum memulakan hari yang […]

I EAT NASI LEMAK 2016 Kembali Dengan 40 Peniaga

I EAT NASI LEMAK 2016 Kembali Dengan 40 Peniaga

Acara I EAT NASI LEMAK kembali lagi pada tahun ini! Di lokasi yang sama juga! Setiap tahun ruby menyokong program ini kerana “why not” kan? Tapi tahun lepas mereka berehat sekejap. Don’t worry kerana dijangkakan tahun ini lebih happening dan banyak nasi lemak kita boleh cuba! Masa ini lah nak buat food review. Hehehe. Setelah […]

Nestle Wellness Together Gather Workshop

Nestle Wellness Together Gather Workshop

Pada 14 Oktober 2016 yang lalu, ruby berkesempatan menyertai Nestle Wellness Together Gather Workshop di Surian Tower, Mutiara Damansara. Acara bermula jam 1 tengahari, tetapi ruby telah hadir seawal 8.30 pagi. Hahahaha. Sebab katanya event bermula jam 12pm. Hehehe. Tapi dont worry, ruang lobi tingkat 22 Nestle sangat selesa! Minum lah air Nescafe, Milo dan Susu […]

Ulangtahun Pertama Ilaollao Malaysia

Ulangtahun Pertama Ilaollao Malaysia

Pertama kali cuba yogurt llaollao, ruby dah suka sangat! Terutama Sanum tu! Sebab Sanum ni terdiri dari 8 lapisan isi kandungan. Hehehe. Lapisan pertama adalah yogurt llaollao, kemudian lapisan kedua ruby letak kacang, lepisan ketiga keempat dan kelima adalah buah-buahan. Biasanya ruby akan minta mangga, tembikai dan dragon fruit. Lapisan keenam adalah cereal dan lapisan […]

Penjagaan Awal Kulit Bayi Bantu Pulihkan Eczema | Cetaphil Baby Experience Workshop

Penjagaan Awal Kulit Bayi Bantu Pulihkan Eczema | Cetaphil Baby Experience Workshop

Bila dah ada anak dua orang, banyak perkara perlu ruby ambil tahu. Dari susu ibu, susu formula, fabrik pakaian, bahan pencuci dan alat permainan yang sesuai mengikut fasa pertumbuhan mereka. Selain kecomelan mereka yang membuat jiwa jadi tenang. Ada satu perkara yang membimbangkan ruby dan ibu bapa lain, iaitu penyakit kulit. Teringat ruby ketika berpantang […]

casio-ex-fr200-ex-zr5000-6

Casio EX-FR200 & Casio EX-ZR5000 Kini Di Pasaran

Baru-baru ini ruby telah ke pelancaran kamera baru dari Casio. Casio EX-FR200 & Casio EX-ZR5000 di Armada Hotel Petaling Jaya. Casio adalah jenama yang tidak asing dari Jepun, kali ini mereka kembali lagi dengan kamera hebat untuk anda semua. Ia adalah kamera yang membuatkan semua pengalaman anda disimpan di dalam gambar. Malah hasil gambar lebih lebar, […]

Discovering The Future with Midea

Discovering The Future with Midea

Alamilah keunggulan Midea, salah satu inovator dan pengilang yang terbesar di dunia di sidang akhbarnya. “Discovering The Future with Midea” ialah acara rasmi untuk mengenali latar belakang syarikat dan pencapaian jenama global ini. Di samping pelan pemasarannya, Midea juga akan membentangkan strategi untuk menembusi pasaran Malaysia untuk masa depan. Di Malaysia, Midea dikenali sebagai Midea Scott & English Electronics (MSEE). Kumpulan […]

10 Manfaat Sarapan Pagi Bersama Dutch Lady

10 Manfaat Sarapan Pagi Bersama Dutch Lady

Ruby akui, bila sudah semakin dewasa dan bila ada anak. Barulah ruby tahu betapa pentingnya sarapan pagi! Sebab manfaat sarapan pagi terlalu banyak sehinggakan ruby rasa meneyesal tidak amalkan seawal usia dulu. Sarapan pagi ruby selalu skip. Ada kalanya tidak sarapan sebab dah bangun tidur waktu makan tengahari. Jadi, terus start engine kereta dan ke […]