Ulangtahun Pertama Ilaollao Malaysia

| |

Pertama kali cuba yogurt llaollao, ruby dah suka sangat! Terutama Sanum tu! Sebab Sanum ni terdiri dari 8 lapisan isi kandungan. Hehehe. Lapisan pertama adalah yogurt llaollao, kemudian lapisan kedua ruby letak kacang, lepisan ketiga keempat dan kelima adalah buah-buahan. Biasanya ruby akan minta mangga, tembikai dan dragon fruit. Lapisan keenam adalah cereal dan lapisan ketujuh adalah yogurt llaollao yang di isi seperti bentuk ais krim. Kemudian di akhiri dengan dulce de leche (creamy caramel sauce). Yummy!! Sempena dengan ulangtahun pertama llaollao Malaysia mereka jual semua saiz llaollao RM 11. Jadi anda semua berpeluang untuk cuba Sanum!

Ulangtahun Pertama Ilaollao Malaysia

Ulangtahun llaollao sama dengan tarikh lahir ruby 18 Oktober. Cuma ruby dah berusia 29 tahun. Tapi llaollao baru satu tahun. Hehehe.

Gaya pemakanan sihat yang ditonjolkan para penggemar Ilaollao harus dijadikan teladan kepada masyarakat umum. Dalam tempoh hanya setahun, para penggemar llaollao di Malaysia telah memakan 20,000 kilogram buah-buahan dan 120,000 liter yogurt asli! Disajikan dengan topping rangup atau buah-buahan segar seperti strawberi, kiwi, nangka, buah naga dan mangga, llaollao berjaya mendorong rakyat Malaysia memakan buah-buahan di mana beratnya menyamai 200, 000 biji epal atau lima ekor gajah.

Ilaollao, yang kini tampil sebagai jenama yogurt sejuk beku yang paling pantas berkembang di Eropah, telah menghidangkan sejumlah 120,000 liter yogurt semula jadi – dalam erti kata lain, cukup untuk mengisi 3,000 tangki kereta bersaiz sedan.

“Semasa Ilaollao mula-mula diperkenalkan di Malaysia setahun yang lalu, Ilaollao berhasrat untuk menggalakkan rakyat Malaysia menukar gaya hidup dengan mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat. Para pengguna semakin mencari alternatif atau pilihan kaedah pemakanan yang sihat dengan mengurangkan pengambilan gula, garam, makanan yang tepu iaitu berminyak dan berlemak,” kata Tan Kai Young, Pengarah Loob Management Services Sdn. Bhd.

Tan berkata, semakin ramai rakyat Malaysia yang arif tentang pengambilan makanan dan gizi seimbang dan Ilaollao berharap dapat memainkan peranan dalam meningkatkan kesedaran betapa pentingnya diet atau tabiat pemakanan yang baik. Berdasarkan kajian yang dijalankan oleh Kementerian Kesihatan, National Health and Morbidity Survey (NHMS) tahun lepas (2015) menunjukkan, 94 peratus `(94%) rakyat Malaysia dewasa memakan buah-buahan dan sayur-sayuran yang tidak mencukupi dalam pemakanan mereka.

“Melalui Ilaollao, kami menyediakan yogurt sebagai makanan pelengkap pilihan yang rendah kalori dan lemak tetapi berperisa tinggi. Ilaollao lebih daripada sekadar sajian pencuci mulut atau makanan ringan – ia begitu lazat dan berkhasiat dan boleh dijadikan satu sajian penuh. “Kami terdorong untuk melihat lebih ramai rakyat Malaysia memilih makanan pilihan yang lebih sihat; ini menunjukkan tahap kesedaran yang semakin meningkat,” kata Tan.

Sebagai penghargaan kepada para pelanggan setia dan meraikan peralihan kepada gaya pemakanan yang lebih sihat, sempena dengan ulang tahun pertama Ilaollao di Malaysia, Ilaollao menawarkan harga istimewa RM11.00 ke atas pembelian semua saiz tab dan Sanum pada 18 Oktober ini. Untuk memanfaatkan sepenuhnya tawaran ini, inilah masanya untuk para pelanggan memesan tab bersaiz besar yang lazimnya berharga RM18.90, manakala Sanum berharga RM17.90.

Selain daripada promosi ulang tahun pertama, Ilaollao juga menambah nilai kempen “Well-nesday” mulai Oktober tahun ini. Dengan pembelian minima tab bersaiz sederhana, para pelanggan boleh menikmati diskaun 11 peratus (11%) pada hari Rabu minggu pertama, 22 peratus (22%) pada hari Rabu minggu kedua dan 33 peratus (33%) pada hari Rabu minggu ketiga.

Pada hari Rabu minggu keempat, kadar diskaun berbalik kepada 11 peratus (11%). Dan sekiranya terdapat minggu kelima Rabu, sepertimana pada bulan November 2016, diskaun dinaikkan kepada 22 peratus (22%). Disebut dengan sebutan Yao Yao, Ilaollao yang disediakan segar – anda tidak akan memperoleh yogurt sejuk beku yang lebih segar daripada Ilaollao. Diperbuat daripada sajian susu skim, satu tab yogurt IlaoIlao mengandungi 46 peratus (46%) kalsium yang perlu ada dalam pemakanan seharian.

Walaupun Ilaollao rendah lemak, rendah kalori dan bebas gluten, tiada kompromi dalam kelazatan rasanya sebagai yogurt yang kaya lagi berkrim. Sebagai memberi kelainan rasa, IlaoIlao menawarkan pilihan topping yang pelbagai, daripada buah-buahan segar dan berperisa kepada kerangupan bijirin, muesli, ‘cookies’, kacang dan rasa yang klasik iaitu OREO®. Kerangupan dan perisa diimport dari Eropah dan kebanyakannya tidak dapat dibeli atau diperoleh di mana-mana pasar raya tempatan.

“Kejayaan awal Ilaollao menunjukkan bahawa rakyat Malaysia mengalu-alukan konsep F&B (makanan dan minuman) premium yang pantas. Hari ini para pelanggan beralih daripada makanan segera kepada ‘gourmet’ dan kualiti bahan-bahan adalah penting untuk mencapai rasa sebenar dengan sepenuhnya.

“Inilah nilai-nilai yang kami dukung tinggi; nilai-nilai ini ada pada semua jenama dan di bawah portfolio Loob Holding, sama ada Ilaollao, Chatime, Gindaco atau Tino’s Pizza,” kata Tan. Bertitik tolak daripada pembukaan pertama cawangan di Pavilion pada bulan Oktober tahun lepas, IlaoIlao kini mempunyai 14 cawangan, di mana cawangan di KLCC akan dibuka untuk para pelanggan pada Oktober 15, 2016. Sebelum tahun 2016 menutup tirai, lima lagi cawangan akan dibuka di lokasi berikut: Sky Avenue, Genting; AEON Tebrau dan City Square di Johor Bharu; Ipoh Parade di Ipoh; dan Sunway Velocity di Cheras, Kuala Lumpur.

“Ketika kami bermula pada tahun lepas, sasaran kami ialah untuk membuka 35 cawangan menjelang tahun 2018. Kita sekarang ini sudah di garisan tengah dan segala perancangan nampaknya berjalan dengan lancar dan berada di landasan yang betul,” ujarnya.

Loob Holding Sdn Bhd menguruskan pelbagai portfolio jenama F&B di Malaysia termasuk Chatime, Tino’s Pizza, Soda Xpress, llaollao dan Gindaco, dan sedang merancang untuk melabur dalam perusahaan rintisan yang berasaskan teknologi (technology start-ups). Pada masa ini, mereka menyediakan perkhidmatan kepada lebih daripada 2.5 juta pengguna di 200 cawangan bagi lima jenama di Malaysia.

Ditubuhkan pada tahun 2010, Loob Holding berhasrat untuk menjadi peneraju utama dalam industri F&B di wilayah serantau. Loob Holding sentiasa mencari peluang untuk mengembangkan portfolionya yang mengandungi jenama-jenama premium sejajar dengan profil korporatnya; jenama-jenama ini seharusnya menyediakan perkhidmatan produk yang bergerak pantas dengan operasi yang boleh diautomasikan serta berskala.

www.facebook.com/llaollaoMalaysia

www.instagram.com/myllaollao

Previous

Penjagaan Awal Kulit Bayi Bantu Pulihkan Eczema | Cetaphil Baby Experience Workshop

Nestle Wellness Together Gather Workshop

Next

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.