Tips Mudah Hamil

Mudah Hamil Dengan Lazz Susu Kambing Kurma Madu

Assalammualaikum semua, hari ni nak berkongsi beberapa petua dan tips mudah hamil. Tips, petua dan cara adalah satu ayat yang relevan untuk kita pada masa kini. Macam-macam cara kita akan google untuk mencuba dapatkan zuriat. Betul tak? Ruby nak berkongsi tips ni sebab ruby juga seperti anda semua yang tidak bunting pelamin. Hehehe. Semestinya ruby […]

Jualan Murah Dalam Talian Black Friday Kini Di Malaysia

Jualan Murah Dalam Talian Black Friday Kini Di Malaysia

Seronoknya bila dengar ada jualan murah. Nak lagi seronok pada zaman sekarang tidak perlu berpusu-pusu ke pusat membeli-belah. Semuanya dihujung jari. Laman-laman portal membeli-belah juga sudah pandai menetapkan masa dan pasti trafik hit tinggi pada ketika itu! Jadi, pastikan anda simpan duit dan menggunakan talian internet yang laju! Hehehehe. Ruby nak kongsikan dengan anda jualan […]

Peraduan Enchanteur Create Magical Moments Every Day

Kalau tidak romantis, itu bukanlah Enchanteur kan? Enchanteur sering menggalakkan kasih sayang berterusan diantara suami isteri. Pasti ada peraduan dan wangian istimewa disediakan. Kali ini, kita semua berpeluang untuk menyertai peraduan terkini dari Enchanteur. Bagi ruby, untuk menyertai peraduan, tipsnya adalah jujur. Seperti peraduan¬†Enchanteur Create Magical Moments Every Day. Anda ceritalah bagaimana pengalaman anda menjaga […]

Peek-a-Box kotak kecantikan No.1 Malaysia

Peek-a-Box kotak kecantikan No.1 Malaysia

Assalammualaikum, hari ini ruby nak kongsikan dengan anda kehadiran beauty box baru di Malaysia iaitu Peek-a-Box. Beauty box memang sangat disukai sebab semua wanita suka kejutan dan hadiah. Bayangkan setiap bulan anda akan dapat sesuatu yang menarik pada tarikh yang tidak pasti dan di dalamnya adalah mekap, produk penjagaan wajah. Best kan? Sejak dari tahun […]

Pembantu Rumah Segera dari MaidEasy

Pembantu Rumah Segera dari MaidEasy

Baru-baru ini ruby mencari pembantu rumah. Untuk kerja-kerja membersihkan rumah sahaja. Seminggu sekali atau sebulan sekali sudah memadai. Hehehe. Tapi, nak cari punyalah susah sebab pembantu rumah zaman sekarang dah tak menang tangan nak terima job. Mereka dah ada jadual setahun untuk plan. Haaaa nampak tak? Jika rajin, pasti membuahkan hasil. Rezeki Allah s.w.t luas. […]

Membeli-Belah Dari China Lebih Mudah Dengan SGshop

Siapa pernah membeli-belah secara dalam talian dari negara China? Ruby pernah! Tapi dengan SGshop adalah sesuatu yang baru! Membeli-belah dari China lebih mudah dengan SGshop tau. Pada mulanya ruby ingat website SGshop.com.my adalah laman web membeli-belah yang sama seperti syarikat online portal yang lain. Ternyata pengalaman kali ini sangat berbeza! Hehehe. Perkara utama untuk mula […]

Apakah Keputusan CTOS SCORE Anda?

Apakah Keputusan CTOS SCORE Anda?

Dulu masa bekerja, ruby tidak faham apa yang dibincangkan oleh rakan sekerja tentang CTOS. Bunyi macam menakutkan. Cerita tentang pinjaman, nama blacklist dan hutang bertimbun. Tapi dalam masa yang sama, ruby tertanya-tanya. Kenapa seorang manusia boleh mempunyai banyak hutang? Sangat menakutkan. Sebab kalau boleh, biarlah mati tanpa hutang di dunia. Tiada hutang dengan manusia, bank, […]