Pembantu Rumah Segera dari MaidEasy

2

Baru-baru ini ruby mencari pembantu rumah. Untuk kerja-kerja membersihkan rumah sahaja. Seminggu sekali atau sebulan sekali sudah memadai. Hehehe. Tapi, nak cari punyalah susah sebab pembantu rumah zaman sekarang dah tak menang tangan nak terima job. Mereka dah ada jadual setahun untuk plan. Haaaa nampak tak? Jika rajin, pasti membuahkan hasil. Rezeki Allah s.w.t luas. Jadi, ruby dah letih nak follow up bibik yang dikenalkan oleh kawan-kawan. Sebab mereka sibuk dengan aktiviti mengemas. Jadi ruby pun menggunakan perkhidmatan maideasy. Pembantu rumah segera dari maideasy lebih relevan dan fleksibel. Malah lengkap dengan butiran peribadi pembantu rumah. Rasa lebih selamat. Kan?

Pembantu Rumah Segera dari MaidEasy Pembantu Rumah Segera dari MaidEasy Pembantu Rumah Segera dari MaidEasy Pembantu Rumah Segera dari MaidEasy Pembantu Rumah Segera dari MaidEasy Pembantu Rumah Segera dari MaidEasy Pembantu Rumah Segera dari MaidEasyPembantu Rumah Segera dari MaidEasy

Jadi setelah dapat pembantu rumah seperti yang anda inginkan. Pembantu akan datang ke rumah dan melakukan kerja pembersihan. Kita sebagai tuan rumah perlu sediakan barang pencuci. Ruby sediakan baldi, berus, sabun ajax, kain lap, berus, pengelap cermin, tangga dan penyapu. Pembantu akan tanya apa yang ruby lebih utamakan. Ruby cakap habuk dan sawang. Jadi dia terus ambil baldi, masukkan air dan sabun. Terus panjat tangga dan lap cermin, lampu dan kipas. Laju betul buat kerja! RM 84.80 untuk 4 jam. Cukup ke masa untuk mengemas tu?

Jam berdetik, dari membersihkan cermin, pagar rumah, sliding door, kipas, lampu chandelier dan pintu bilik air. Kemudian pembantu ambil penyapu dan sapu rumah. Selesai sapu rumah, dia mop lantai. Lepas mop lantai, terus dia mencuci tandas. Selepas tu dia masuk dapur pula! Habis lah!! Ruby dah le tinggalkan pinggan yang tidak berbasuh menimbun. Hahaha. Pembantu basuhkan juga! Selesai kerja pembersihan rumah ruby ngam ngam 4 jam! Fuhhh!
Pembantu Rumah Segera dari MaidEasy Pembantu Rumah Segera dari MaidEasy

Ruby suka menggunakan perkhidmatan mudah macam ni. Guna telefon pintar sahaja untuk membuat tempahan dan tunggu pembantu datang. Boleh plan masa kan? Plan last minute pun boleh! Tapi bergantung kepada nasib lah. Sebab last minute ni kena tengok ada ke tidak pembantu di kawasan rumah anda. Ruby dapat promosi oktober RM 84.80 untuk 4 jam. Sekarang bulan november promosi RM 20 sejam pula!! Tu pun dah okay sangat kan? Sebab pembantu ni dikalangan mereka yang mahir. Laju buat kerja. Mereka tidak semalas kita. Sejam pun dah macam-macam mereka boleh buat! hahahahahaha! Jadi, perkhidmatan pembantu rumah segera amatlah diperlukan! Seriously!

www.maideasy.my

www.facebook.com/maideasy.my

www.instagram.com/maideasy.my

www.twitter.com/maideasymy

Share.

About Author

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

2 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge