Peralatan Kuasa Metabo Untuk Pengguna Profesional

Peralatan Kuasa Metabo Untuk Pengguna Profesional

Peralatan Kuasa Metabo untuk Pengguna Profesional. Metabo menawarkan penyelesaian sistem berkekalan dari alat dan aksesori untuk perkhidmatan, memberi nilai hari ini dan untuk masa depan. Menawarkan pelbagai produk untuk pengguna profesional agar memberi kualiti kepada bidang-bidang kecekapan industri logam dan dagangan logam, dagangan pembinaan dan pengubahsuaian. Peralatan Kuasa Metabo Untuk Pengguna Profesional Metabowerke GmbH dengan ibu […]

Koleksi Pakaian Muslimah Terkini Di Carousell

Koleksi Pakaian Muslimah Terkini Di Carousell

Koleksi Pakaian Muslimah Terkini di Carousell semakin meriah sejak akhir-akhir ni. Hahaha. Nampak tak? Nampak tak? Nampak tak tangan dah gatal nak membeli-belah di dalam talian? Tambahan bulan Ramadan makin tiba dan Raya Aidilfitri menyusul nanti. Jadi, elok la kita plan awal-awal untuk pakaian raya. Bukannya senang nak cari warna sedondon sama dengan tema keluarga. Tahun ni tema […]

Magnum Red Velvet Baharu Kini Di Pasaran

Magnum Red Velvet Baharu Kini Di Pasaran

Magnum Red Velvet Baharu Kini Di Pasaran!. Sedapnya aiskrim Magnum kan? Itu kegemaran ruby sekeluarga sebab tekstur dia unik. Susah nak cakap, anda kena cuba aiskrim Magnum ni. Hehehe. Sekarang dah ada Magnum Red Velvet Limited Edition. Cepat dapatkan tau! Magnum telah dilancarkan pada tahun 1989, Magnum adalah aiskrim tangan pertama yang disasarkan sebagai tawaran premium […]

Pengalaman Belajar Buat Pizza Dengan Pizza Hut Malaysia

Pengalaman Belajar Buat Pizza Hut bersama Encik Eric Leong, General Manager Pizza Hut Malaysia

Pengalaman Belajar Buat Pizza Hut bersama Encik Eric Leong, General Manager Pizza Hut Malaysia. Assalammualaikum! Ha ini lah pengalaman paling best. Selalunya makan je tahu kan? Punyalah sedap Pizza Hut, semua bahagian pizza tu enak. Betul tak? Isi kandungan sedap, kerak tepi rangup, cicah pula dengan sos cili! Yummmy! Tapi tahu tak bagaimana sekeping pizza […]

Pakai Sunblock, Elak Sunburn?

Pakai Sunblock Elak Sunburn

Pakai Sunblock Elak Sunburn??. Assalammualaikum! Wah tajuk macam serius. Hehehe. Memang serius jika anda ingin jaga kecantikan kulit tapi masih ingin enjoy ketika bercuti di Pantai dan lakukan aktiviti bawah cahaya matahari. Jangan kerana risaukan selaran matahari @ sunburn anda akan pasif je duduk menyorok bawah pokok atau hanya berteduh di dalam bot. Bila lagi […]

Pengalaman Discover Scuba Diving (DSD) Di Pulau Mataking, Semporna, Sabah

Pengalaman Discover Scuba Diving (DSD) Di Pulau Mataking, Semporna, Sabah

Pengalaman Discover Scuba Diving (DSD) Di Pulau Mataking, Semporna, Sabah. Assalammualaikum! Ruby nak kongsikan pengalam ruby lihat hidupan laut dengan join Discover Scuba Diving. Pengalaman pertama la paling kita akan ingat. Hehehe. Betul tak? Masa isi borang DSD, masih lagi bersemangat. Yakin boleh. Bila dah hari DSD dilakukan di Pulau Mataking, Semporna, Sabah jadi lain […]

Sipadan-Kapalai Dive Resort, Semporna, Sabah

Sipadan-Kapalai Dive Resort, Semporna, Sabah

Sipadan-Kapalai Dive Resort, Semporna, Sabah. Ruby ingin berkongsi pengalaman menginap di Sipadan-Kapalai Dive Resort. Kebiasaannya, jika ingin bercuti dengan anak-anak. Ruby lebih suka pergi tempat yang ada semua kemudahan. Kalau hotel, mesti ada swimming pool, makan pagi petang malam, lepas tu dah tak tahu nak buat apa. Hahaha. Anak-anak mesti nak keluar berjalan kan. Takkan […]

Pisang Penyet, Pisang Cheese, Mango Sago Indo Cafe Tawau, Sabah

Pisang Penyet, Pisang Cheese, Mango Sago Indo Cafe Tawau, Sabah

Pisang Penyet, Pisang Cheese, Mango Sago Indo Cafe Tawau, Sabah. Baru-baru ini ruby ada cuba satu makanan baru. Makanan ini memang sudah terkenal, nama pun dah macam-macam bunyi. Malah isi kandungan juga sering di olah. Pengalaman makan pisang goreng memang menggamit memori. Mesti akan tanda awal-awal kedai yang sedap. Harga berpatutan dan waktu perniagaan juga […]

Mendaki Puncak Pulau Bohey Dulang

Mendaki Puncak Pulau Bohey Dulang, Semporna, Sabah

Mendaki Puncak Pulau Bohey Dulang, Semporna, Sabah. Assalammualaikum! Tak sangka dah hari Khamis. Minggu lepas ruby join FAM trip ke Tawau – Semporna, Sabah. Seronok sangat, sampai tak cek pun program tentatif. Ikut je semua program, buat dan alami sendiri. Kemudian kita curahkan pengalaman ke dalam blog ruby.my ni. Hehehe. Ruby dari zaman sekolah suka […]

Selamat Ke Bercuti Di Kepulauan Sabah?

Selamat Ke Bercuti Di Kepulauan Sabah?

Assalammmualaikum semua, baru-baru ini ruby telah join FAM trip ke Tawau – Semporna. Tapi sebelum ruby ke Sabah. Sudah semestinya ruby maklumkan suami, ibu bapa, saudara mara dan kawan-kawan. Rata-rata seronok dengar plan trip ruby tu. Bercuti pula dengan Sabah Tourism Board, Gaya Travel Magazine, selebriti dan rakan-rakan blogger yang lain. Cuma ada lah persoalan […]