Movie Animation Park Studios (MAPS) Akan Dibuka Pada 26 Jun 2017

Movie Animation Park Studios (MAPS) Akan Dibuka Pada 26 Jun 2017. Taman tema animasi pertama di Asia yang terletak di Ipoh, Perak pada penghujung perkembangannya, dengan 96 peratus siap. Dalam sesi eksklusif, MAPS Lembaga Pengarah, Encik Ramelle Ramli menyatakan bahawa Park dianggarkan siap pada 26 Jun 2017.

Movie Animation Park Studios (MAPS) Akan Dibuka Pada 26 Jun 2017

“MAPS adalah yang dinanti-nantikan dan kita mengakui bahawa terdapat kelemahan kepada pembangunan. Saya memberi jaminan kepada orang ramai bahawa ia adalah hasil daripada keputusan untuk meningkatkan Park, meningkatkan nilai hiburan apabila membuka. Ini telah diumumkan kepada orang ramai tahun lalu oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP), “jelas Ramelle.

MAPS yang menempatkan kedua-dua Properties antarabangsa dan tempatan Intelek (IP) termasuk watak-watak DreamWorks, The Smurfs dan The Home of BoBoiBoy akan mempunyai lebih daripada 40 tarikan di enam zon bertema.

Bersiap sedia untuk keseronokan, pengunjung akan dapat menikmati pengalaman tarikan tambahan termasuk Hyperspin, Asteroid Attack, The Adventurous Kartun Factory, The Smurfs (Live Tarikan, Majlis Tanah dan The Smurfs Club House), Wormhole Technologies, Celebration Budaya Antarabangsa, selfie Boardwalk, Foto-Op.

Tiket Movie Animation Park Studios (MAPS)

Tiket kini boleh dibeli, pada harga berikut:

Movie Animation Park Studios (MAPS) Akan Dibuka Pada 26 Jun 2017 Movie Animation Park Studios (MAPS) Akan Dibuka Pada 26 Jun 2017

Tiket juga tidak lama lagi boleh didapati melalui beberapa tempat jualan termasuk MAPS Roadshow, yang akan diumumkan pada platform media sosial taman tema itu.

Menangani pemegang pas semasa, Ramelle berterima kasih di atas kesabaran dan pemahaman mereka. Bagi mereka yang telah membeli tiket awal, Annual and Perak Passes sah sehingga 12 bulan selepas taman tema dibuka. Manakala untuk Single Day Passes sah selama tiga bulan selepas taman tema dibuka.

Setelah dibuka, MAPS dijangka menarik 1 juta pengunjung ke taman tema. Dengan jumlah pengunjung yang dijangkakan, taman tema itu akan bertindak sebagai pemangkin kepada industri pelancongan dan ekonomi di negeri ini. Pada masa ini, MAPS mempunyai kira-kira 500 pekerja, di mana 73 peratus daripada sumber manusia adalah rakyat Perak tempatan.

“Pengambilan pekerja kami memberi tumpuan kepada rakyat Perak, walaupun kami mempunyai kakitangan dari negeri-negeri lain. Niat kami bukan sahaja dalam menyediakan pekerjaan kepada penduduk tempatan tetapi juga untuk melatih kemahiran bakat ‘sebuah taman tema bertaraf antarabangsa’, “kata Ramelle.

MAPS juga kini aktif dalam kempen meningkatkan industri pelancongan di Perak. Rancangan dalam perancangan termasuk yang kukuh di pameran pelancongan serantau, pameran perdagangan dan misi jualan.

Taman tema juga akan melibatkan penonton dalam kempen pemasaran interaktif untuk kedua-dua Above and Below the Line strategy yang merangkumi media seperti radio, siaran televisyen dan papan iklan yang menarik. Barangan cenderahati juga tidak lama lagi akan boleh dibeli di MAPS, saluran media sosial termasuk Facebook dan Instagram.

Waktu Operasi Movie Animation Park Studios (MAPS)

MONDAYS – FRIDAYS

10:00 am – 6:00 pm

SATURDAYS, SUNDAYS, PUBLIC HOLIDAYS & SCHOOL HOLIDAYS

10:00 am – 10:00 pm

Last admissions at 4.15 pm

Untuk maklumat terkini mengenai MAPS, lawati www.mapsperak.com atau mengikuti MAPS di www.facebook.com/mapsperak

16 comments on “Movie Animation Park Studios (MAPS) Akan Dibuka Pada 26 Jun 2017

  1. emyjia

    Says tinggal kat ipoh dulu, masa tu theme park masih in progress. Boleh la nk ajak kawan trip ipoh Movie theme park next holiday nanti.

    Reply
  2. Emily

    I was there yesterday on opening day. Really amazing what they have. It’s so worth to go, especially those with children and those who are “big kids” themselves.

    Reply

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge