Taste New Zealand Food Fair Kini Di 19 Cawangan Jaya Grocer

Taste New Zealand Food Fair Kini Di 19 Cawangan Jaya Grocer! Assalammualaikum semua! Ya betul, sekarang ada Taste New Zealand Food Fair. Masa ini lah anda boleh kenali produk dari negara New Zealand. atauuuuuu anda sememangnya peminat setia produk dari New Zealand? Macam ruby ni… ruby suka sangat susu Anlene! Susu Anlene sentiasa ada di dalam rumah ruby. Setiap rumah pasti ada susu Anlene kan? Arwah atok ruby minum susu Anlene Gold.

Masa kecil dulu, selalu tengok tiap pagi atok minum susu. Bila amalan itu dilihat oleh ruby. Ruby pun secara automatik jadi penggemar susu. Dari kecil sampai la dah beranak dua. Susu Anlene mesti ada. Cuma, sekarang ruby nak terapkan minum susu untuk suami pula. Haiya susah wo nak suruh dia minum susu. Anak-anak ruby elok je minum susu botol. Ke nak botol susu juga? Hahaha. Sebab Anlene dah ada susu Anlene Heart Plus yang baharu, jadi sesuai la untuk kesihatan tulang, jantung, menjaga kolestrol dan ada protein. Sihat cergas la lepas ni. Hahaha.

Taste New Zealand Food Fair Kini Di 19 Cawangan Jaya Grocer

Taste New Zealand Food Fair Kini Di 19 Cawangan Jaya Grocer

Yang ditunggu dan sangat dinantikan iaitu Taste New Zealand Food Fair kembali lagi pada tahun ini dengan produk berkualiti, terdiri daripada produk baru, coklat, premium epal dan buah kiwi New Zealand. Ia dari persekitaran yang bersih dan mampan yang sesuai untuk bagi setiap rumah di Malaysia.

Dianjurkan oleh New Zealand Trade and Enterprise (NZTE), Taste New Zealand akan diadakan di semua 19 cawangan Jaya Grocer di seluruh negara bermula 3 Mei hingga 21 Mei 2017, pasti ada produk New Zealand  untuk setiap orang. Rakyat Malaysia boleh dapatkan lebih 150 produk New Zealand di pameran itu. Malah turut dipaparkan 30 produk eksklusif baru.

Taste New Zealand Food Fair Kini Di 19 Cawangan Jaya Grocer

Selain itu, pelanggan yang membelanjakan RM50 dalam satu resit di Jaya Grocer Taste New Zealand juga akan dapat menebus bag membeli-belah bertemakan Ulang Tahun ke-60 dan menyertai peraduan cabutan bertuah. Hadiah utama pemenang akan memenangi produk New Zealand bernilai RM888.

“Rakyat Malaysia secara konsisten mencari produk tenusu New Zealand yang berkualiti tinggi, dari susu tepung sihat dan lazat dan keju, kemudian yogurt dan ais krim. Permintaan ini berterusan dan rakyat Malaysia semakin sedar dan prihatin terhadap apa yang mereka makan, “kata Matt Ritchie, New Zealand Trade Commissioner to Malaysia and Brunei.

“Makanan dan minuman produk New Zealand juga selamat dan berterusan dihasilkan. Persekitaran alam semulajadi, iklim dan udara bersih adalah sesuai untuk hampir setiap jenis pengeluaran, dari hortikultur kepada makanan laut dan pertanian, “katanya.

Kanthan K, Head of Merchandising Department berkata, “Sebagai Malaysia’s Fresh Neighbourhood Grocer, kami bangga membawa kualiti, produk premium bagi kemudahan dan keperluan harian rakyat Malaysia. Jaya Grocer gembira untuk bekerjasama dengan New Zealand Trade and Enterprise untuk menampilkan pelbagai produk negara New Zealand. Sama ada produk sedia ada atau baru, ia pasti menarik ramai pelanggan ke New Zealand Food Fair kerana produk New Zealand sesuai untuk keperluan kesihatan, lazat dan berkhasiat.”

Antara produk yang pengguna boleh beli di Taste New Zealand Food Fair :

Grow Young Together’ bersama Anlene.

Produk terkemuka Anlene dari syarikat tenusu terkemuka dunia iaitu Fonterra turut memberi harga istimewa. Anda juga boleh dapatkan Anlene Heart-Plus™ yang di lancarkan pada March 2017 baru-baru ini. Anlene Heart-Plus adalah satu-satunya susu kalsium tinggi di Malaysia dengan formula tindakan dual yang menyokong mobiliti yang lebih besar (MoveMax™) dan kesihatan jantung (HeartMax™).

Formula MoveMax™ mengandungi nutrien penting seperti magnesium, zink, dan Vitamin B, C, D & E untuk membantu menjaga tulang, sendi dan otot, manakala formula HeartMax™ mengandungi Omega 3 (DHA + EPA), sterol tumbuhan, kalium, Vitamin B12 dan asid folik yang membolehkan pengjagaan optimal tahap kolesterol, tekanan darah dan tahap gula dalam darah.

Anlene ingin memberi kesedaran tentang penuaan, membongkar mitos bahawa penuaan tidak mengganggu gaya hidup pilihan. Dengan pemakanan yang betul, anda boleh terus berasa muda kerana mereka merasakan dari dalam.

All Natural New Zealand Ice-cream & Yoghurt

The Collective Dairy

Diasaskan oleh dua orang tukang masak dengan minda keusahawanan, Angus Allan dan Ofer Shenhav, The Collective adalah jenama gourmet yogurt terkemuka New Zealand, mewujudkan yogurt luar biasa dengan rasa yang tiada tandingan. The Collective berbangga menghasilkan all-natural, vegetarian, gluten free dan dijamin tiada bahan-bahan asing ditambah. Dengan nama-nama yang menarik seperti Pink Lemonade, Sassy Strawberry & Fig n’ Ginger, jenama yogurt probiotik sesuai untuk semua lingkungan umur.

Taste New Zealand Food Fair Kini Di 19 Cawangan Jaya Grocer Taste New Zealand Food Fair Kini Di 19 Cawangan Jaya Grocer

Rasai kualiti dan kebaikan semulajadi dengan epal New Zealand : Luv’ya dan Rockit™

Bersyukur membesar di tanah air yang mempunyai sumber air tulen dan tanah yang subur, epal New Zealand terkenal dengan rasa hebatnya.

Coklat berkualiti tinggi dan biskut

Whittaker’s

Ditubuhkan pada tahun 1896 oleh James Henry Whittaker, New Zealand jenama coklat utama, sumber Whittaker kerana berkualiti tinggi, koko yang dituai dari Ghana dan Madagascar – kedua-dua rumah kacang yang terbaik di dunia. Kacang ini kemudiannya di panggang dan dijadikan coklat gred halus, sekali gus membezakan mereka dari pesaing lain yang sering membeli minuman keras koko daripada memanggang sendiri kacang.

Keinginan dark chocolate anda boleh rasai dengan Fijian Ginger and Kerikeri Mandarin, kerana ia mempunyai 62% dark chocolate. Terdapat juga Sharebags edisi terhad – Whittaker’s Tweats terdiri daripada 12 ketulan mini coklat susu berkrim dengan gula-gula pop, ikon pribumi New Zealand, Kiwi dan burung Moa, burung hantu hutan- Morepork, cicak-menyerupai Tuatara, burung hantu-nuri Kakapo dan Penguin! Ketulan coklat mini lazat Whittaker ini adalah menggunakan 33% koko.

Taste New Zealand Food Fair Kini Di 19 Cawangan Jaya Grocer

Griffin’s

Jenama Biscuit No 1 New Zealand akhirnya menghidangkan makanan di Malaysia. Griffin, pembuat roti biskut kegemaran New Zealand telah menggembirakan keluarga Kiwi lebih daripada 150 tahun. Mereka mewarisi kepakaran membakar biskut dengan bahan-bahan berkualiti, kraf penuh dan teliti. Rakyat Malaysia kini boleh menikmati biskut lazat dibuat menggunakan susu asli New Zealand dan coklat susu.

Taste New Zealand Food Fair Kini Di 19 Cawangan Jaya Grocer

Meriah tak hasil tangkapan ruby? Taste New Zealand sedang diadakan di semua 19 cawangan Jaya Grocer di seluruh negara bermula 3 Mei hingga 21 Mei 2017

www.facebook.com/NEWZEALANDFOOD

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

2 thoughts on “Taste New Zealand Food Fair Kini Di 19 Cawangan Jaya Grocer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.