Masak Lemak Kuning Ayam Bersama Pensonic Multi Cooker

Masak Lemak Kuning Ayam Bersama Pensonic Multi Cooker

Masak Lemak Kuning Ayam Bersama Pensonic Multi Cooker. Assalammualaikum semua, masyaAllah gas dekat rumah habis! Ayoyo! Dah le nak masak gulai lemak kuning ayam. Mesti ambil masa lama untuk empukkan kentang dan masak ayam. Hurrrm. Nasib baik ada Pensonic Multi Cooker yang ruby beli baru-baru ni. Mudah je nak pasang rupanya. Hahaha. Barang dalam kotak […]

Pengalaman Scaling & Whitening Di Klinik Pergigian Izra

Pengalaman Scaling & Whitening Di Klinik Pergigian Izra

Pengalaman Scaling & Whitening Di Klinik Pergigian Izra. Assalammualaikum semua, hehehe. Tak pernah nak blog berkenaan gigi. Mesti pembaca ruby takut nanti. Sama macam ruby, asal nak jumpa dentist je takut. Sebab pengalaman klinik kerajaan masa kecil memang buat kita semua trauma. Bila dah besar, baru nampak keadaan sebenar klinik kerajaan kan. Orang ramai, doktor […]

Volkswagen Tiguan Highline

7 Perkara Menarik Tentang Volkswagen Tiguan Highline

7 Perkara Menarik Tentang Volkswagen Tiguan Highline. Assalammualaikum semua, hari ini ruby nak kongsikan tentang kenderaan. Yelah, nak balik kampung untuk sambut Hari Raya Aidilfitri kan? Mesti nak tahu berkenaan kenderaan yang kita akan pandu. Kebiasaannya musim perayaan mesti kita akan bersiap sedia. Siap sedia dari segi perhiasan rumah, pakaian, duit raya dan kenderaan. Memang […]

Siri Animasi Lagu Kanak-Kanak Islamik Omar & Hana

Siri Animasi Lagu Kanak-Kanak Islamik Omar & Hana

Siri Animasi Lagu Kanak-Kanak Islamik Omar & Hana. Assalammualaikum semua, ruby beberapa hari ni ada perhatikan anak ruby. Kalau Adam gunakan ipad tengok Youtube Kids dah ada video baru dia suka tengok. Entah macam mana si Adam ni boleh pilih lagu-lagu ni. Sebab selalunya Ruby akan bantu dia semasa menonton Youtube Kids. Jadi, bila dengar […]

P&G Malaysia Lancar Akaun LINE ‘Confidence Squad’

P&G Malaysia Lancar Akaun LINE ‘Confidence Squad’

P&G Malaysia Lancar Akaun LINE ‘Confidence Squad’. Dah lama ruby tidak menggunakan aplikasi chat LINE. Bila tahu P&G ada buat akaun Confidence Squad, ruby install balik. hahaha. Comel pula tengok ikon LINE yang comel ni. Tengok gambar bear tu, rasa nak peluk kuat-kuat. P&G Malaysia (P&G) mengorak langkah memberi sentuhan peribadi kepada pengalaman pelanggan digital menerusi […]

Bahan Api Baru Shell DYNAFLEX

Bahan Api Baru Shell DYNAFLEX

Bahan Api Baru Shell DYNAFLEX. Assalammualaikum semua, okay ruby tahu agak lambat untuk kongsikan maklumat ini. Tetapi ruby juga pengguna bahan api Shell. Jadi, ruby nak cuba teknologi DYNAFLEX sebelum memberi pendapat. Ruby dah guna hampir sebulan. Kereta yang ruby gunakan untuk bahan api ini adalah Hyundai Atos suami. Kereta itu adalah kereta susah senang […]

Koleksi Fesyen Neutrogena Happy Skin 24/7

Koleksi Fesyen Neutrogena Happy Skin 24/7

Koleksi Fesyen Neutrogena Happy Skin 24/7. Ruby telah hadir ke acara ini di KL Gateway Mall. Satu lokasi yang baru dan sesuai untuk pertunjukan fesyen. Tertarik dengan dua pereka fesyen tanahair yang berani bermain dengan warna terang dan material lain dari yang lain. Apabila mereka berdua berkolabrasi dengan Neutrogena, ruby dapat rasakan aura ceria dan […]

Berbuka Puasa Di Dalam Kereta

Berbuka Puasa Di Dalam Kereta

Berbuka Puasa Di Dalam Kereta. Assalammualaikum semua, hahaha ruby tak tau lah macam mana ruby plan perjalanan. Tapi jalan dekat Kuala Lumpur ni memang tersangatlah jem kalau lepas jam 4pm. Hurmmm. Macam mana la nak buat kan. Nak naik motor, nanti hujan pula. Baru-baru ini ruby plan ke Bazaar Ramadan. Dari rumah jalan lancar je. […]

Shopping Persediaan Hari Raya Aidilfitri

Shopping Persediaan Hari Raya Aidilfitri

Shopping Persediaan Hari Raya Aidilfitri. Lagi beberapa hari nak raya!! Yahoo. Subhanallah seronoknya. Tapi orang yang paling seronok adalah anak-anak kita la kan. Kenangan beraya ni sampai ke tua nanti biar mereka ingat. Macam ruby, sampai sekarang rindu kampung. Rindu arwah atok, opah, makcik, ayah, abah dan yang telah pergi ke rahmatullah. Sebab mereka lah […]

Berbuka Puasa Bersama Keluarga

Berbuka Puasa Bersama Keluarga

Berbuka Puasa Bersama Keluarga. Assalammualaikum semua, subhanallah rasa bersyukur sangat dapat berkumpul sekeluarga. Ruby rasa, bulan Ramadan pada tahun ini sangat meriah dan ikatan siratulrahim semakin utuh. Mana taknya, ruby dapat berbuka puasa bersama keluarga. 3 June 2017 berbuka puasa di rumah adik saudara. Mak Ngah sekeluarga, Pak Cik sekeluarga, Mak Teh sekeluarga dan Keluarga […]