DJI SPARK Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00

DJI SPARK Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00. Assalammualaikum semua, hari ini ruby ingin kongsikan gadget terkini yang sedang menjadi trend masa kini. Sekarang peranti drone tidak asing lagi. Malah ia adalah gadget yang wajib ada untuk seisi keluarga. Malah jika anda yang bujang juga pasti ingin menggunakan peranti drone. Drone memberi perspektif baru tentang rakaman video. Kita dapat melihat keseluruhan alam semesta dengan begitu indah sekali. Jika dulu, penggunaan drone sangat sukar bagi anda yang baru belajar. Kini semua orang sudah tahu mengendalikan peranti ini.

DJI SPARK Mini Drone Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00
Alpine White, Sky Blue, Meadow Green, Lava Red dan Sunrise Yellow.

DJI SPARK Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00

Ruby dapat mencuba DJI Spark. Ia adalah Mini Drone, ini kerana saiznya yang sangat kecil. Buat masa ini Spark adalah paling kecil. Mungkin pada masa akan datang DJI akan mereka cipta Drone bersaiz nano. Hehehe. Pengalaman mengendalikan DJI Spark memang sangat mudah dan siapa-siapa sahaja boleh menggunakannya. Limit bateri adalah 16 minit. Bagi ruby, ia sudah memadai. Ini kerana video youtube yang ruby edit pun paling maksimum 5 minit. 5 minit untuk travel vlog, daily vlog, pandu uji kenderaan pun sudah memadai.

Perkara asas mengendalikan drone adalah fikirkan apa yang anda ingin rakam, pilih lokasi, pilih komposisi dan terbang. Mudah kan? Setiap footage dianggarkan 5-10 second sahaja. Kebiasaannya ruby tidak bergantung hanya kepada drone sahaja ketika travel. Penggunaan kamera digital dan telefon pintar bersama DJI Osmo Mobile masih diperlukan untuk video.

DJI SPARK Mini Drone Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00
(from L-R) Chuah Kee Heng (General Manager of ECS IT), Tee Ang Kuan (Group General Manager of ECS IT), Soong Jan Hsung (Executive Director/Chief Executive Officer of ECS IT), Kevin On (Director of Communication, DJI) and Marcus Lin (Global Sales and Marketing, DJI) proudly posed with the newly launched DJI Spark camera drone today.
DJI SPARK Mini Drone Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00
(from L-R) Soong Jan Hsung (Executive Director/Chief Executive Officer of ECS IT) and Kevin On (Director of Communication, DJI) are delighted to team up once again to bring in the new DJI Spark to consumer drone fans in Malaysia.

“Mengendalikan drone kamera dengan pergerakan tangan sahaja adalah langkah utama ke arah membuat teknologi udara dalah bahagian intuitif dari kehidupan seharian setiap orang, dari kerja dan pengembaraan hingga saat-saat bersama dengan kawan-kawan dan keluarga. Revolusi DJI Spark antara muka baru membolehkan anda dengan mudah memanjangkan pandangan anda ke udara, menjadikannya lebih mudah berbanding sebelum ini. Menangkap gambar atau video dan berkongsi dari perspektif dunia baru.” kata Kevin On, Pengarah Komunikasi DJI di majlis pelancaran.

DJI Spark Gesture Mode

Mod yang digunakan oleh DJI Spark sangat mudah dari siri drone DJI yang lain. Ini kerana DJI Spark menggunakan tangan anda sahaja untuk melakukan sebarang aktiviti mengambil gambar dan video. Gerakkan tangan anda, naik kan ke atas tangan anda, turunkan kebawah tangan anda. Selfie bersama DJI Spark.

DJI SPARK Mini Drone Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00

Spark telah direka untuk menjadi aksesori gaya hidup yang sempurna, malah ia hanya seberat 10.6 auns (300 gram) – kurang daripada tin soda.

Fungsi QuickShot Intelligent Flight Mode, Intelligent Flight Modes & Alat Kawalan Jauh

Spark datang dengan pilihan penerbangan baru dan menarik yang memberi anda kuasa untuk menangkap dan berkongsi dengan mudah detik-detik yang tidak dapat dilupakan. QuickShot Intelligent Flight Mode yang baru memberi keseronokan video profesional dan mudah. Pilih QuickShots, dan Spark akan terbang sepanjang laluan penerbangan semasa merakam video pendek dan mengesan anda di sepanjang jalan.

Empat mod QuickShots boleh didapati: Rocket, menghantar Spark lurus ke udara dengan kamera menunjuk turun. Dronie, terbang dan jauh dari anda. Circle, berputar di sekeliling anda. Helix, terbang spiral dari subjek dan terus terbang ke atas. Untuk setiap QuickShot, Spark akan secara automatik mencipta 10 video kedua dari penerbangan anda yang sedia untuk dibagikan di media sosial, di mana semua orang dapat melihat momen aktiviti anda.

Intelligent Flight Modes seperti TapFly dan ActiveTrack juga boleh didapati di DJI Spark. Dibangunkan berdasarkan teknologi penglihatan DJI, mod baru TapFly adalah koordinat yang membolehkan Spark untuk terbang ke lokasi yang anda pilih pada skrin peranti mudah alih anda. Mod Arah TapFly membolehkan anda terus terbang dalam arah yang anda pilih pada skrin. Menggunakan ActiveTrack, Spark akan mengenali dan mengesan objek secara automatik. Sama ada anda menggunakan TapFly atau menjejaki subjek, Sistem Spark’s 3D Sensing akan secara aktif merasakan halangan di hadapan pesawat.

Dengan aksesori alat kawalan jauh, pengendali boleh beralih ke Mod Sukan dan melepaskan Spark. Ia berpotensi sehingga 31 mph (50 kph) kelajuan. Mod Sukan menetapkan gimbal ke first-person view (FPV), jadi kamera bergerak dengan anda semasa terbang. Spark juga akan serasi dengan DJI Goggles untuk pengalaman penerbangan FPV yang hebat.

Video & Gambar Profesional

Spark mempunyai kamera yang mengesan 1 / 2.3 “sensor CMOS yang boleh menangkap gambar sehingga 12 Megapixel dan video HD 1080p yang stabil dalam mod penerbangan biasa. Gimbal dua paksi mekanikal terdapat oleh DJI Spark dan teknologi UltraSmooth secara dramatik mengurangkan kesan bergegar.

Spark memiliki dua mod ambil gambar yang baru iaitu Pano dan ShallowFocus. Dalam mod Pano, kamera mencipta panorama mendatar atau menegak dengan secara automatik menyesuaikan gimbalnya dan mengambil satu siri gambar bersama-sama. ShallowFocus membolehkan anda memainkan peranan dari gambar ke tumpuan tajam sementara seluruh imej menjadi lembut, membuat gambar dengan shallow focus. Pelbagai penapis dan templat penyuntingan automatik yang tersedia dalam aplikasi DJI GO 4 membolehkan Pencipta untuk cepat mengedit video dan membagikannya terus ke Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, dan platform media sosial yang lain.

Nanti ruby akan cuba semua fungsi ini agar anda semua dapat melihat dengan lebih terperinci setiap fungsi yang ditawarkan.

Terbang Dengan Selamat

Sistem Spark’s FlightAutonomy terdiri daripada kamera utama, sistem penglihatan yang menghadap ke bawah, sistem 3D Sensing System, GPS dwi-band dan GLONASS, unit pengukur inersia ketepatan tinggi, dan 24 teras pengkomputeran yang berkuasa. Ciri-ciri ini membolehkan Spark berlegar di udara dengan tepat dengan sistem penglihatan sehingga sejauh 98 kaki (30 meter) dan deria jarak sejauh 16 kaki (5 meter).

Seperti semua drone DJI baru-baru ini, Spark boleh kembali ke titik asalnya secara automatik dengan isyarat GPS yang mencukupi. Semasa menggunakan alat kawalan jauh, jika bateri terlalu rendah, sambungan hilang, atau pengendali menekan Return to Home (RTH), Spark terbang kembali ke titik asal pratetap sambil mengesan halangan sepanjang perjalanan. Spark juga mengintegrasikan DJI’s GEO System atau NFZ untuk memberikan panduan terkini di kawasan di mana penerbangan mungkin dihadkan oleh peraturan atau menimbulkan kebimbangan keselamatan untuk anda terbang.

DJI SPARK Mini Drone Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00 DJI SPARK Mini Drone Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00 DJI SPARK Mini Drone Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00

Selamat dan bertanggungjawab

Untuk prestasi optimum, Spark dikuasakan oleh bateri ketumpatan tenaga tinggi LiPo dan mempunyai maksimum masa penerbangan sehingga 16 minit. Apabila terbang dengan alat kawalan jauh, Spark membolehkan merekod video 720p sehingga 500 m2 jauhnya.

Harga DJI SPARK

Harga runcit DJI Spark di Malaysia (pesawat, bateri, pengecas USB dan tiga pasang kipas) adalah RM 2,288.00 (termasuk GST). Manakala Spark Fly More Combo (pesawat, dua bateri, empat pasang kipas, alat kawalan jauh, pengawal kipas, hab pengecasan, beg bahu, kabel) dijual pada harga RM 3,188.00 (Termasuk GST).

DJI Spark RM 2,288.00

DJI SPARK Mini Drone Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00
DJI Spark

Spark Fly More Combo RM 3,188.00

DJI SPARK Mini Drone Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00
Spark Fly More Combo

DJI SPARK Mini Drone Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00

Ketersediaan Spark Fly More Combo dan aksesori lain akan diumumkan pada masa akan datang. Dijangka pada penghujung Ogos 2017 akan hadir DJI Spark warna-warna lain seperti Sky Blue, Meadow Green, Lava Red, and Sunrise Yellow. Buat masa ini hanya warna Alpine White dijual mulai 5 Julai 2017.

ECS Astar Sdn Bhd adalah pengedar DJI yang sah di Malaysia. DJI Spark boleh didapati di store.dji.com, melalui Reseller ECS dan Peniaga Sah DJI di seluruh Malaysia.

store.dji.com

www.facebook.com/DJI

www.instagram.com/DJIGlobal

www.twitter.com/DJIGlobal

www.youtube.com/DJI

3 thoughts on “DJI SPARK Kini Dijual Di Malaysia Pada Harga RM 2288.00”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.