Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset

Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset Stoneware. Assalammualaikum semua! Ya Allah tak sangka dah lama ruby join Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset dan hari ni baru nak berkongsi dengan anda semua. Ruby seronok sangat menyertai bengkel memasak ni sampai tak tertulis kenangan yang telah ruby simpan. Gambar dan video. Semua ada! Oh ya, bengkel memasak ini diadakan di Panasonic Home.2.Com Solution Center, The Vertical Podium, Bangsar South. Pertama kali ruby masuk ke tempat ini. Suasana relax dan lengkap. Semua produk Panasonic ada di sini dan di gunakan seperti di rumah. Semua lokasi produk seperti di rumah, telefon, air filter, penghawa dingin, produk elektrik dan televisyen. Semua ada.

Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset Stoneware

Bengkel memasak kali ini menggunakan Panasonic Cubie Oven dan produk Le Creuset Stoneware. Di sini ruby belajar banyak perkara dan teknik masakan. Ruby baru tahu oven / ketuhar ni ada pelbagai perbezaan. Ruby selalu tertanya-tanya kenapa setiap kali ruby masak menggunakan ketuhar ruby di rumah, ia tidak masak cepat macam ketuhar semasa ruby belajar memasak roti dan kek dulu. Ketuhar di sekolah dulu adalah ketuhar jenis konveksi dan ia lebih 25 degrees panas dari ketuhar konvesional.

Tidak seperti ketuhar konvensional, yang memasak makanan dengan mengelilinginya dengan udara panas, oven konveksi mengedarkan udara. Ketuhar konveksi dibina dengan kipas yang diletakkan di belakang oven. Apabila anda menghidupkan tetapan perolakan, kipas pukulan udara hangat di sekeliling bahagian dalam oven, mempromosikan pesat dan pemanasan. Panasonic Cubie Oven adalah ketuhar jenis konveksi. Jadi ia masak lagi cepat.

Manakala produk La Creuset Stoneware adalah produk periuk masakan berasaskan batu tembikar dan ia boleh tahan dengan suhu yang panas! Selain itu warna yang menarik dan dalam pelbagai saiz sert kegunaan. Comel betul. Ini adalah koleksi pertama ruby dari La Creuset Stoneware. InsyaAllah nak beli periuk dan lain-lain barang untuk masak. Seronok tengok dapur warna warni.

Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset Stoneware

Di Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset Stoneware, ruby belajar dua resepi. Dua-dua resepi ini adalah resepi yang ruby nak sangat belajar. Chef Chin Pei Ling mengajar, membantu dan tunggu ruby selesai sediakan hidangan. Hahaha. Memang ambil masa lama untuk belajar kan.

Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset Stoneware

Mango Passion Fruit with Oat and Almond Flakes Crumble

Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset Stoneware Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset Stoneware Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset Stoneware

Roast Stuffed Chicken with Sundried Tomato Pesto and Root Vegetables

Ini adalah resepi kedua dan berdasarkan dari resepi, ruby tidak tahu pula ia adalah masakan yang enak dan berkhasiat! Cara susunan yang chef ajar memang beri inspirasi kepada ruby untuk masak menu ini.

Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset Stoneware Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset Stoneware Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset Stoneware Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset Stoneware

Panasonic Cubie Steam Convection Oven NU-SC100WMPQ

Panasonic Cubie Oven ini bernilai RM 1279, dan menjadi pilihan kebanyakan keluarga di Malaysia kerana warna putih dan saiz yang kecil. Ia bersesuaian dengan keluasan rumah dan ruang di dapur yang sangat minimal.

  • Saiz : 351mm x 455mm x 355mm
  • Mengukus dengan cepat
  • Pensterilan
  • Memasak konveksi
  • Paparan luas dan operasi intuitif
  • Nampak bersaiz kecil di luar tetapi memiliki saiz dalam yang besar
  • 16 auto menu

Ruby dah cuba kesemua fungsi dan berpuas hati. Sebab ia memudahkan ruby yang tidak tahu berkenaan suhu dan minit masakan. Jadi ruby selalu perhatikan masakan ruby. Bila dah pandai, boleh biarkan sahaja. Hehehe.

Le Creuset Stoneware

Le Creuset mula menghasilkan pasu besi porselin yang pertama dilancarkan pada tahun 1925 dari kilangnya di Fresnoy-le-Grand, Perancis. Ia adalah permulaan Le Creuset untuk terus menghasilkan tembikar yang terkenal di dunia. Le Creuset telah memperluas jenis produk yang ditawarkan dan telah memanfaatkan banyak kemajuan teknologi sejak permulaannya pada tahun 1925, beberapa perkara tidak berubah adalah cara pembuatan tembikar besi Le Creuset.

Le Creuset terus menggunakan teknik-teknik yang dibuat dengan tangan dan proses penempaan dan pemutus asal dalam pembuatan alat memasaknya. Ia tetap diteruskan oleh warisnya. Cocotte, atau Oven Perancis, merupakan salah satu barangan besi pertama yang dihasilkan oleh Le Creuset dan masih merupakan barang yang paling popular yang dijual dalam pelbagai warna retro terang, dengan Vulkanik (oren) tanda dagangan syarikat itu.

Terima kasih sudi baca, resepi ruby akan kongsikan pada artikel seterusnya.

www.panasonic.com

www.lecreuset.com.my

www.facebook.com/mypanasonic

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

24 thoughts on “Bengkel Memasak Panasonic Cubie Oven Dan Le Creuset

    […] bakar dan ditapai. Dengan 15L Cubie steam oven membolehkan anda melakukan semuanya! Join  bengkel memasak panasonic cubie oven  untuk mengetahui lebih […]

    […] Panasonic Cubie Oven NU-SC100W dilengkapi dengan fungsi stim, menggoreng secara sihat, panggang, bakar dan ditapai. Dengan 15L Cubie steam oven membolehkan anda melakukan semuanya! Mari kita join bengkel memasak panasonic cubie oven […]

    Mek Onie

    (September 5, 2017 - 10:26 pm)

    ahhhhhhhhhhh tergoda-goda pulak tengok makanan tu. Oven tu! Menarik yakmat!
    Mek Onie´s last blog post ..RASA UTARA BERJAYA TIMES SQUAREMy Profile

    Hanny Abdullah

    (September 5, 2017 - 1:17 am)

    Comei nye oven tu, kalau hidangan kecik2 utk keluarga kecik mcm sis ni sesuailah guna oven ni, jimat ruang jugak.
    Lps ni kalau ruby wat open house boleh lah sis dtg merasa hidangan yg ruby belajar ni kan..:D
    Hanny Abdullah´s last blog post ..Servis Kereta Di Rumah Atau Di Mana Sahaja Dengan Perkhidmatan SERV MalaysiaMy Profile

    nik ainaa

    (September 5, 2017 - 12:12 am)

    bestnya dapat masuk bengkel2 mcmni. teringin nak join tapi selalu xde kesempatan

    Yaya Natsumi

    (September 4, 2017 - 10:23 pm)

    Alahai geramnya oven ni kecil comel je. Syok betul tengok korang semua memasak dengan apron orennya haha cute!
    Yaya Natsumi´s last blog post ..Idea Dekorasi Untuk Hiasan Rumah Yang Cantik dan SimpleMy Profile

    Marsha

    (September 4, 2017 - 9:36 pm)

    Bestnya ada bengkel memasak. Masa ni selain resepi kita belajar tentang petua didapur. Sangat beruntung jika boleh join skali. Terbaik ?
    Marsha´s last blog post ..LANAFIRA.COM Butik Muslimah Online Trend TerkiniMy Profile

    Maxly

    (September 4, 2017 - 5:51 pm)

    Waaa .. kebetulan mak suke masak .. nanti bgi tngok kat mak ..

    lin liena

    (September 4, 2017 - 5:21 pm)

    bestnya ruby….barangan panasonic memang idaman saya…nk beli jugak oven tuuu

    Sensation2u

    (September 4, 2017 - 5:14 pm)

    I can imagine. Kerasnya tangan kalau nak masak. Mujur sekarang dah dipermudahkan dengan smart machine macam panasonic cubie oven ni.
    Sensation2u´s last blog post ..(11 FOTO) Anak Keith Foo buat hari anda bahagiaMy Profile

    Rafzan Tomomi

    (September 4, 2017 - 4:50 pm)

    bestnya dapat memasak guna oven Panasonic. nampak sedap Roast Stuffed Chicken with Sundried Tomato Pesto and Root Vegetables tu. hihi

    Hasif Hamsyari

    (September 4, 2017 - 4:46 pm)

    Wahh hasilnya nampak sedap!! Mak dengan kakak jarang gunakan oven. Ini kalau diorang tahu ni memang macam2 menu diorang akan cuba. Haha. Tq for sharing this, kak!

    Suria Amanda

    (September 4, 2017 - 4:40 pm)

    Comelnya oven dia.kalau akak dpt kan best…seronok join bengkel memasak macam ni
    Suria Amanda´s last blog post ..Petua Lembutkan Daging Versi SuriaamandaMy Profile

    Mahagosip

    (September 4, 2017 - 3:36 pm)

    Comelnya oven tu hehehe macam kena ada satu kat rumah kita pun suka memasak knp tak ada orang laki di ajak dalam bengkel ni hehehehe…
    Mahagosip´s last blog post ..Selamat Hari Raya Aidil Adha 1438 HijrahMy Profile

    Bro Framestone

    (September 2, 2017 - 1:12 pm)

    Kecik comel je oven nie… Ada plan nak beli nanti, sebab tak makan banyak ruang sangat dekat dapur
    Bro Framestone´s last blog post ..Sarapan Pagi Dengan Segelas Susu Dutch Lady PureFarm Untuk Permulaan Hari AndaMy Profile

    Mama Hakim

    (September 2, 2017 - 12:58 pm)

    Bagus ada hobi memasak kan ruby

    paling tidak anak anak dapat merasa air tangan mak nya
    Mama Hakim´s last blog post ..Buru Bacaan normal kencing manis semasa mengandung dengan 7 Makanan ini!My Profile

    Alia

    (September 1, 2017 - 12:59 pm)

    Sukanya oven panasonic tu..sebab kecik n xmkn space kan…haishhh…
    Kita mmg suka sgt produk le crueset tu..tapi wat masa ni hanya mampu verangan ja dulu sebab harga dia kategori mampu nengok je
    Alia´s last blog post ..Benci dengan 7 E Thailand!!!My Profile

      Adinda Baizura Mazlan

      (September 1, 2017 - 7:55 pm)

      Sama la kita. Berangan nak beli. Insya Allah akan cuba kumpul duit beli. Boleh hadiahkan kat mak. Mak mesti suka. Hehehe

    Resepi Kek Kukus Pelangi - RUBY

    (August 31, 2017 - 1:26 am)

    […] Panasonic Cubie Oven NU-SC100W dilengkapi dengan fungsi stim, menggoreng secara sihat, panggang, bakar dan ditapai. Dengan 15L Cubie steam oven membolehkan anda melakukan semuanya! Semangat memasak ni hadir bila join bengkel memasak panasonic cubie oven […]

      Kak Su

      (September 5, 2017 - 12:46 am)

      Teruja nya, multi function oven memacam masakan boleh try, dari stim, fry , bake and grill sume pon boleh. Jimat ruang pulak tu, must put it on my most wanted item list nih

    Resepi Roast Stuffed Chicken - RUBY

    (August 30, 2017 - 11:35 pm)

    […] Cantiknya hidangan begini kan? Seronok dapat belajar masakan barat. Ruby makan sorang pun dah seronok. Rasa teruja boleh masak macam ni. Hehehe. Ruby masakkan untuk suami di rumah, katanya sedap dan nak lagi. Nak kurangkan makan nasi katanya. Sebab makanan begini seperti istimewa bagi suami. Macam susah je sayang masak. Sedangkan ia mudah sangat. Hahahaha! Resepi memikat suami giteww. Terima kasih chef Chin Pei Ling. Kelas memasak sangat membantu! Anda boleh baca di http://ruby.my/2017/08/bengkel-memasak-panasonic-cubie-oven/. […]

    akubiomed

    (August 30, 2017 - 11:28 pm)

    Bestkan bila jumpa geng memasak tentu meriah. 🙂
    akubiomed´s last blog post ..Minyak wangi Dashing Anytime EDT 18 ml mudah dibawaMy Profile

      Ruby

      (August 31, 2017 - 1:29 am)

      Betul tu! Bising bingit dapur. Masing-masing tolong menolong. Gelak besar juga. Hehehe
      Ruby´s last blog post ..Resepi Kek Kukus PelangiMy Profile

    Resepi Mango Passion Fruit Crumble - RUBY

    (August 30, 2017 - 10:29 pm)

    […] Mango Passion Fruit Crumble. Resepi ini ruby belajar di bengkel memasak panasonic cubie oven dan ia adalah pengalaman yang menyeronokkan. Ruby suka makan apple crumble dan anything yang ada […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.