Buds for Kids Kini Dengan Haruman Dan Wajah Baru

Buds for Kids Kini Dengan Haruman Dan Wajah Baru. Assalammualaikum semua! Pertama kali ruby tahu tentang produk Buds For Kids ini. Ruby lebih tahu produk yang banyak iklan di televisyen sahaja. Selepas melahirkan anak, ruby banyak membaca label di farmasi dan dengar promoter memberi penerangan tentang produk di pasaran. Ibarat seperti mencari susu formula untuk […]

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy Note8 Kini Di Pasaran!

Samsung Galaxy Note8 Kini Di Pasaran! Assalammualaikum semua! Bagi peminat telefon pintar Samsung, anda boleh berbangga dengan kehadiran model baru dari Samsung iaitu Galaxy Note 8. Ciri dan fungsi yang ruby suka adalah ciri keselamatan menggunakan IRIS scan. Kita sudah ada password, pattern, ginger print, face detection dan kini Iris scan! Wow hebatnya! Kemudian fungsi […]

Kingsman The Golden Circle

Kingsman The Golden Circle Penuh Dengan Aksi!

Kingsman The Golden Circle. Assalammualaikum semua, filem terkini yang dinanti-nanti oleh ruby telah pun ditayangkan di seluruh Malaysia pada 21 September 2017. Setelah menonton filem ini, ruby sangat kagum dengan cinematography dan jalan cerita filem ini. Kebiasaannya apabila membaca komik, pasti jalan cerita di dalam filem akan menjadi lebih hebat. Tapi ruby tidak sangka ia […]

Sihat Berpeluh Dengan Jonlivia ActivPants S5+

Sihat Berpeluh Dengan Jonlivia ActivPants S5+. Assalammualaikum semua, wah sekarang sedang hangat seluar panas yang sesuai untuk kita pakai setiap hari. Malah ia lebih efektif membakar lemak, mengeluarkan toksin melalui peluh dan cepat kecilkan peha. Giteww. Betul tak? Tapi, tahu tak anda apa itu Hotpants? Jika ingin membeli seluar ini, pastikan anda terus membaca artikel […]

Jalan Jalan Japan 1 Shamelin Mall

10% Diskaun Pembukaan Jalan Jalan Japan 1 Shamelin Mall

10% Diskaun Pembukaan Jalan Jalan Japan 1 Shamelin Mall! Wow!! Assalammualaikum semua! Alhamdulillah ruby dapat berkongsi lagi perkara menarik dan pastinya membuatkan anda semua teruja. Siapa tidak suka shopping? Shopping barang-barang preloved dalam kondisi terbaik. Why not kan? Betul tak? Ruby pun selalu jual balik produk yang ruby tidak digunakan lagi. Macam barang-barang baby. Lagi […]

CoolBlog Rasa Rasa Malaysia

Menu Baru CoolBlog Rasa Rasa Malaysia

Menu Baru CoolBlog Rasa Rasa Malaysia. Assalammualaikum semua! Wah hari ini ruby kemaskini blog berkenaan minuman yang paling ruby suka sejak mula diperkenalkan dulu. Sebab apa suka? Sebab harga mampu milik dan CoolBlog ni berada di mana-mana aje. Mudah nak dapat minuman ni. Ruby nak kongsikan dengan anda perisa terkini CoolBlog. Walaupun perisa baru ni […]

MAO BAO Washing Machine Cleaner By Schelly

MAO BAO Washing Machine Cleaner By Schelly

MAO BAO Washing Machine Cleaner By Schelly. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby nak kongsikan artikel berkenaan perkakasan rumah yang setiap hari kita guna iaitu mesin basuh (kalau dah berkeluarga memang hari-hari membasuh baju guna mesin basuh kan? hahaha!! ). Jadi, ruby nak bagi tahu yang hari ini pertama kali ruby basuh mesin basuh tu. Ya! […]

Antabax POWER Graffiti Competition 2017

Pemenang Antabax POWER Graffiti Competition 2017

Pemenang Antabax POWER Graffiti Competition 2017. Assalammualaikum semua! Minat betul ruby dengan seni. Seni yang baru ruby nak kongsikan dengan anda semua adalah Grafiti. Teringin nak belajar, tetapi sering tak menjadi. Bila dah jumpa otai seni grafiti baru lah tahu jenis spray dan kegunaannya. Adakah untuk kanvas? plastik? besi? Kalau main sembur je, meleleh la […]

Syurga Makanan di Foodland IPC Shopping Centre

Syurga Makanan di Foodland IPC Shopping Centre

Syurga Makanan di Foodland IPC Shopping Centre. Assalamualaikum semua! Ruby seronok sangat nak kongsikan dengan anda semua apa yang sedang berlaku di IPC Shopping Centre. IPC atau lebih dikenali sebagai Ikano Power Centre telah menjadi syurga pusat membeli-belah bagi ruby sekeluarga kerana lokasinya di Mutiara Damansara yang mempunyai IKEA, TESCO, The Curve, ECurve, Hotel Royale Chulan […]

Nando’s Art Initiative 2017

Ulangtahun Ke-10 Nando’s Art Initiative 2017

Ulangtahun Ke-10 Nando’s Art Initiative 2017. Assalammualaikum semua! Sedar tidak sedar, dah 10 tahun Nando’s Malaysia telah menjayakan program Seni Inisiatif Nando’s. Ruby masih ingat lagi ketika tahun 2009 mereka menamakan program ini sebagai Perify Your Art (PYA). Kemudian ditukar ke Nando’s Art Initiative sehingga kini! 10 tahun dah. Tahniah Nando’s. Ia bukan sekadar ayam! Ia […]