Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul

IKEA Catalogue 2018 dah tiba! Lebih menarik dengan signifikasi unik IKEA Catalogue 2018 bersama Yanjaa Wintersoul. Assalammualaikum semua! Semalam ruby teruja hadir ke pelancaran IKEA Catalogue 2018! Lagi teruja apabila kali ini lebih menarik kerana IKEA menampilkan Cik Yanjaa Wintersoul yang mempunyai kebolehan mengingati 328 muka surat katalog IKEA! Anda tanya apa sahaja, pasti beliau dapat jawab. Menarikkan? Ruby ada tengok video Cik Yanjaa di FB IKEA Malaysia beberapa hari lepas dan tertanya-tanya “betul ke boleh ingat sampai macam tu sekali?”. Jadi, semalam terjawab persoalan ruby. Hebat!

IKEA Catalogue 2018

IKEA secara rasmi memperkenalkan IKEA Catalogue 2018 di Malaysia dengan idea segar di ruang tamu. Bertemakan ‘Make Room for Life’, katalog ini menyoroti cara hidup baru di ruang tamu untuk membantu anda membuat lebih banyak ruang. Dengan katalog tahun ini, IKEA menginginkan rakyat Malaysia untuk perbaharui semula ruang untuk kawan, perayaan, bermain dan alam semula jadi (friends, celebrations, play and nature) – empat tonggak yang penting untuk kehidupan yang lebih baik di rumah.
“Dalam Katalog IKEA 2018, kami ingin memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia untuk melihat di luar kekangan ruang dan memberi ruang kepada perkara-perkara penting dalam kehidupan mereka. Kami faham bahawa cara orang bertemu, bersosial dan hidup telah berubah – terutamanya di ruang tamu. Justeru, penyelesaian kami yang direka dengan baik, mampu dimiliki dan mampan bukan sahaja memenuhi keperluan tetapi juga kesejahteraan emosi mereka.
Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul
Penduduk bandar di dunia semakin berkembang. Menurut Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB), 66% penduduk dunia akan hidup di bandar pada tahun 2050*. Trend ini dapat dilihat di Malaysia juga, dengan ramalan Kerajaan Malaysia bahawa 75% penduduk akan tinggal di bandar-bandar pada tahun 2020*. Selain itu, teknologi telah memberi kesan kepada hampir setiap aspek kehidupan, mengubah cara orang bersosial, bekerja dan berehat. Bersama-sama, urbanisasi dan teknologi tidak dapat menghidupkan kehidupan di rumah; walaupun banyak rumah belum lagi disesuaikan dengan cara hidup yang baru.
Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul
Jansen mengulas bahawa IKEA menyediakan penyelesaian dan memberi inspirasi kepada orang ramai untuk menghadapi cabaran kehidupan moden supaya mereka dapat hidup lebih baik di rumah. Beliau menambah, Fokus kami di ruang tamu bukan kebetulan; bilik ini adalah pusat aktiviti seharian dan memenuhi keperluan manusia dari ekspresi diri dan kepunyaan. Ruang tamu moden pelbagai fungsi dan mempunyai kemungkinan yang tidak terhad bergantung kepada hari, masa dan keadaan.” kata Gerard Jansen, yang mewakili pihak IKEA Malaysia pada pelancarannya.
* United Nations, 2014. World Urbanization Prospects
https://esa.un.org/unpd/wup/publications/files/wup2014-highlights.Pdf
* Government of Malaysia, 2010. National Physical Plan of Malaysia, 2010.
http://theredddesk.org/countries/plans/national-physical-plan-malaysia
Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul

Yanjaa Wintersoul; IKEA Human Catalogue with Mr Gerard Jansen; Store Manager, IKEA Damansara

Baru di IKEA Catalogue 2018

Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul

1. Produk Baru Yang Menarik

Mencari sesuatu yang baru? Semua produk baru mudah dilihat apabila anda menyemak imbas katalog. Seperti kerusi ODGER baru, diperbuat daripada komposit plastik kayu yang dikitar semula. Katalog ini memberikan pratonton produk yang akan dilancarkan pada tahun ini. Seperti koleksi YPPERLIG yang menakjubkan, kerjasama dengan syarikat reka bentuk Denmark HAY. Katalog ini penuh inspirasi, bermaklumat, idea-idea menarik, penyelesaian dekorasi rumah yang terkini.

2. Inspirasi & Tips Pakar

Beberapa orang tahu dengan tepat bagaimana mereka mahu menghias rumah mereka. Ada yang lain mengharapkan lebih banyak bantuan. Setiap orang yang membeli produk IKEA adalah berbeza. Sebab itulah katalog IKEA yang baru penuh dengan tips dan pengetahuan yang menjadikannya lebih mudah dari sebelumnya untuk mewujudkan rumah impian anda. Melalui aplikasi Katalog IKEA, pembaca boleh menyelam jauh ke dalam bilik yang ditetapkan dengan pereka dalaman IKEA. Pelanggan boleh belajar bagaimana untuk membuat penampilan, menyelesaikan masalah atau mendapatkan idea-idea baru mengenai bagaimana untuk memperbaiki rumah mereka dengan nasihat daripada para pakar.

3. Kerjasama Pereka

Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul
IKEA akan menawarkan koleksi YPPERLIG, Kerjasama dengan syarikat reka bentuk Denmark HAY. Kerjasama ini memberikan nilai dan identiti Scandinavia yang kuat digabungkan dengan teknik pengeluaran terkini. Dalam kerjasama lain, IKEA meneroka tempat duduk segar dan tidur dengan perancang British Tom Dixon. Koleksi DELAKTIG menarik inspirasi daripada industri teknologi, seperti sofa dengan bingkai aluminium yang boleh ‘digodam’ untuk mengubah fungsinya.

Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul

Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul

Sumber gambar dari http://www.dekorum.hr dan https://www.nytimes.com/2016/09/12/t-magazine/design/ikea-forever.html

4. Even Lower Price (ELP)

Di IKEA, semakin banyak kita jual, semakin banyak kita dapat menjual murah. Dengan membuat produk kesukaan orang ramai, kami dapat menjual lebih banyak lagi. Dan dengan menjualnya lebih banyak, kita boleh meningkatkan proses pengeluaran untuk menjadikan produk IKEA lebih murah daripada sebelumnya. Pada tahun ini, IKEA memperkenalkan produk baru seperti dulang GLADOM kepada senarai produk ELP sedia ada; satu lagi penyelesaian pelbagai fungsi yang sesuai untuk mana-mana rumah.
Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul

GLADOM in Dark Green

Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul

GLADOM in Light Yellow

5. IKEA Food

Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul

IKEA menawarkan hidangan yang sihat, lestari, lazat dan pada harga berpatutan. Mulai sekarang hingga Februari 2018, Restoran IKEA mempamerkan Salmon Fillet dengan medallions sayuran (berasaskan kentang dengan brokoli, daun bawang, bawang dan keju – bergedel dalam bahasa melayu), sayuran campuran dan sos chives (daun kucai). Hidangan lebih lazat akan diperkenalkan sepanjang tahun supaya pengunjung dapat menikmati makanan yang enak dan bagus di IKEA.
Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul
Ruby dah cuba! Memang ternyata SEDAP!

The IKEA Human Catalogue Yanjaa Wintersoul

Yanjaa Wintersoul (Yanjindulam Altansuh)

Dilahirkan di Mongolia, dibesarkan di Sweden, berpendidikan di Kenya dan kini tinggal di Texas, beliau memiliki keupayaan serba boleh dalam mengingati. Memori yang sangat bagus dan beliau sangat meyukai perabot IKEA.

Pada usia 20 tahun, beliau membuka kunci rahsia untuk ingatan yang hebat – beliau tidak dilahirkan dengan keistimewaan begitu, tetapi beliau belajar untuk mendapat ingatan sebegitu untuk menjadikan sekolah perniagaan lebih seronok dan kreatif. Beliau melakukannya dengan baik dan telah dinamakan sebagai pemenang utama memori antarabangsa dan memenangi pingat emas di kejohanan memori dunia. Rujuk laman ini Yanjaa Wintersoul dan www.yanjaa.com

 

Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul

Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul

Sekarang beliau menggunakan bakatnya yang luar biasa untuk menghafal keseluruhan katalog IKEA 2018, semuanya 328 muka surat! Ini membuatkan IKEA Catalogue 2018  benar-benar tidak dapat dilupakan oleh ruby! Sebab ruby berpeluang untuk bertanya kepada Yanjaa,

Ruby : Hi, i am ruby from ruby.my. Since i am a mother, i would like to know in what page have “tea towel” in IKEA Catalogue 2018?

Yanjaa : There is a lot tea towel in the IKEA Catalogue 2018,  there is IRIS tea towel in page 89. The tea towel wrapping fresh bread. It is an old trick for keeping the middle bread soft but the crust crispy. 

Ruby : HAHAHAHA! It is correct and you know the name of the product too! Brilliant!

Ruby memang terkejut dan sangat salute dengan keupayaan memori Yanjaa. Ia signifikasi unik IKEA Catalogue 2018 dan Yanjaa Wintersoul yang anda tidak akan anda lupa sampai bila-bila. Kalau anda nak cuba, anda boleh join Facebook LIVE IKEA Malaysia jam 5PM pada hari ini 6 September 2017. IKEA Malaysia akan beri 5 x RM125 IKEA Gift Cards. Best kan? Klik sini untuk join event Yanjaa Wintersoul – The Human Catalogue LIVE on IKEA Malaysia Facebook

Mulai sekarang hingga 17 September, IKEA Catalogue 2018 baru akan diedarkan kepada semua rumah di Lembah Klang. Pelanggan yang belum menerima salinannya boleh mendapatkannya di IKEA Damansara atau IKEA Cheras dari 18 September dan seterusnya. Versi digital Katalog IKEA juga disediakan secara dalam talian di IKEA.my/catalogue dan melalui Aplikasi Katalog IKEA. Muat turun percuma di Google Play (Android) atau Apple App Store (iOS).

 

www.facebook.com/IKEAMalaysia

www.ikea.com/my

17 comments on “Signifikasi Unik IKEA Catalogue 2018 Dan Yanjaa Wintersoul

  1. Hanny Abdullah

    Wahhh terbaik lah..boleh hafal setiap page.
    Barangan ikea mmg best..cuma kalau nak kesana tak tahu nk pilih apa mmg tension sgt dgn ramainya manusia. Sebab tu bagus adanya katalog sb kita leh tahu apa yg kita nk n pilih terlbh dahulu.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge