EZBaby Ergonomik Hipseat Carrier Murah Dan Berkualiti

EZBaby Ergonomik Hipseat Carrier Murah Dan Berkualiti. Assalammualaikum semua! Ramai dah ruby tengok ibu bapa baru menimang cahaya mata. Terasa nak hamil lagi. Tapi, kita jarakkan dulu kehamilan agar badan ibu kembali sihat bertenaga. Sebab banyak tanggungjawab perlu dilaksanakan. Jadi, kita juga perlu bahagikan masa agar anak-anak dapat sepenuh perhatian. Kalau dah penat, mesti ruby sibuk mencari bantal aje. Hahahaha. Ibu bapa baru memang tidak cukup rehat dan tidur. Jika dapat tidur, ia adalah perkara paling bermakna!

Ruby ingin kongsikan pengalaman ruby, diantara keluar jalan-jalan dengan stroller atau baby carrier? Ruby paling selesa dan mudah dengan baby carrier. Sebab anak mudah tidur. Kalau bawa stroller sambil tolak troli pasaraya macam pelik pula. Dah la pergi shopping berdua dengan baby. Jika pakai baby carrier, ruby tolak troli pasaraya aje dan semua kerja berjalan lancar mengikut ketepatan masa yang ruby inginkan.

EZBaby Ergonomik Hipseat Carrier Murah dan Berkualiti

Baby carrier di pasaran memang mahal, ada harga melebihi dari kemampuan kita. Ada pula yang murah tetapi keselamatan dari kualiti produk tidak terjamin. Kemalangan semasa menggunakan baby carrier juga ada, seperti zip tertanggal dan tali putus. Tetapi untuk keselamatan anak dan keselesaan ibu bapa. Sudah semestinya pelbagai cara untuk kita ketahui kebaikan sesuatu produk. Macam ruby, ruby suka google dan menonton video youtube produk tersebut terlebih dahulu. Kemudian bila dah berkenan, ruby akan menghubungi kedai yang menjual produk tersebut. Ruby akan bertanya adakah ia mudah atau perlukan bantuan orang lain untuk memakainya. Material juga sangat penting, agar anak selesa tidur di dalam baby carrier dan tidak kepanasan.

EZBaby Carrier ini mempunyai ciri-ciri keselamatan dan keselesaan buat ibu bapa dan bayi. Bayi boleh memakai dari usia 3 bulan sehingga usia 3 tahun. Maximum berat sehingga 20kg. Saiz lilitan pinggang bermula dari 72cm hingga 118cm. Untuk bayi, ruby sarankan ibu bapa mula pakaikan baby carrier bila bayi sudah boleh duduk. Mungkin pada usia 5 bulan macam tu. Adam dan Alif mula duduk ketika usia 5 bulan. Hehehe. Rindu pula waktu duduk dan merangkak tu. Laju je.

Gambar dibawah ini Ruby sedang menggunakan EZBaby Premium Baby Carrier dalam siri EZBaby Urban Comfort warna merah. Sekejap sahaja Alif sudah terlelap.

EZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa Baru EZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa Baru EZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa Baru

Video EZBaby Ergonomik Hipseat Carrier


EZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa Baru

Produk ini mengurangkan beban berat yang diletakkan pada tulang belakang dan pelvis ibu, yang membolehkan ibu mengangkat dan meletakkan bayi mereka dengan mudah. Ibu dan bapa boleh menggunakan EZBaby Carrier dan terus kekal aktif melakukan apa sahaja aktiviti sambil menjaga bayi. Ia mudah dipakai, ringan, boleh  digunakan dalam pelbagai kedudukan termasuk memeluk dari sisi, memeluk dari depan, membawa belakang, dan memandang ke depan.

EZBaby Urban Comfort Series

  1. Mempunyai kain penutup “sleeping hood”. Ini sesuai untuk menutup ketika bayi sedang menyusu dan tidur.
  2. 2 rekaan penutup depan boleh ditukar khas untuk “Airy Mesh”
  3. Terdapat poket di bahagian sisi yang membolehkan ibu bapa menyimpan item kecil
  4. “Lock Button & Zipper Protection System”  yang boleh mengurangkan beban bayi
  5. Kapas tebal dan padu melegakan tekanan pada bahagian pinggang dan bahu
  6. Mempunyai “Teething Pads” untuk ditampal dibahagian bahu. Pad ini boleh dibuka dan dibasuh.
  7. EPP Generasi ke-3
  8. Velcro yang kuat dan lembut (30,000 kali ujian lekatan yang kuat)
  9. Pengalaman geseran tahap profesional yang 50,000 kali kuat semasa dibuka dan ditutup tanpa mengubah bentuk.
  10. Dikilangkan mengikut standard keselamatan antarabangsa Eropah SGS EN13209 & EN17209
  11. 4 pilihan warna Skyblue, Red, Blue & Pink
  12. Material Cotton + Polyester
  13. Harga RM 259.00

EZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa Baru EZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa BaruEZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa Baru EZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa Baru EZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa Baru EZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa Baru EZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa Baru EZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa Baru

EZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa Baru

EZBaby Urban Lite Series

  1. 2 rekaan penutup depan boleh ditukar khas untuk “Airy Mesh”
  2. Terdapat poket di bahagian sisi yang membolehkan ibu bapa menyimpan item kecil
  3. “Lock Button & Zipper Protection System”  yang boleh mengurangkan beban bayi
  4. Kapas tebal dan padu melegakan tekanan pada bahagian pinggang dan bahu
  5. EPP Generasi ke-3
  6. Velcro yang kuat (30,000 kali ujian lekatan yang kuat)
  7. Pengalaman geseran tahap profesional yang 50,000 kali kuat semasa dibuka dan ditutup tanpa mengubah bentuk.
  8. Dikilangkan mengikut standard keselamatan antarabangsa Eropah SGS EN13209 & EN17209
  9. Dua pilihan warna Denim & Khakis
  10. Material Polyester
  11. Harga RM 219.00

EZBaby Premium Baby Carrier Mampu Dimiliki Tiap Ibu Bapa Baru

Perbezaan EZBaby Urban Comfort Series dan EZBaby Urban Lite Series

EZBaby Urban Lite tidak mempunyai “sleeping hood”, “teething pads” dan Velcro lembut tetapi harga lebih murah. Pada pendapat ruby, apabila bayi sudah berusia 1 tahun, mereka sudah tidak mahu sleeping hood dan teething pads. Malah mereka lebih ingin tahu apa yang berlaku dipersekitaran.

Promosi Dari www.MyBazar.com

Berita gembira untuk ibu bapa di luar sana, ada promosi di MyBazar! Laman e-dagang terkini ini akan menawarkan harga istimewa selama 3 hari (1 November 2017 – 3 November 2017 11:59PM) bersempena pelancaran jualan produk EZBaby Premium Baby Carrier. Standby malam ini tau!

EZBaby URBAN Comfort Series : RM189 (Harga asal RM 259)
EZBaby LITE Baby Series : RM 159 (Harga asal RM 219)

Dapatkan EZBaby Premium Baby Carrier anda sekarang di MyBazar http://www.mybazar.com/search/ezbaby

PEEKABOO DISTRIBUTION (KT 0411793-P)

No.100-1,
Jalan PUJ3/2,
Taman Puncak Jalil,
Bandar Putrai Permai,
43300 Seri Kembangan,
Selangor

www.facebook.com/ezbaby.com.my

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

23 thoughts on “EZBaby Ergonomik Hipseat Carrier Murah Dan Berkualiti

    Lia Hasty

    (November 15, 2017 - 8:43 am)

    Kalau dah ada anak nanti nak beli juga ezbaby ergonomik hipseat ni. Memang sangat berguna dan berbaloi. ?

    Lia Hasty

    (November 15, 2017 - 8:43 am)

    Kalau dah ada anak nanti nak beli juga ezbaby ergonomik hipseat ni. Memang sangat berguna dan berbaloi.
    Lia Hasty´s last blog post ..Mengapa masih perlu berbelanja untuk menyelenggara penghawa dingin?My Profile

    Alia

    (November 14, 2017 - 1:03 pm)

    Wah selesa sgt ni…
    Sampai boleh terlena kan…
    Design n corak2 pun lawa
    Alia´s last blog post ..Food Review : MIKER, Ipoh Murah Dan SedapMy Profile

    Betty

    (November 10, 2017 - 8:01 pm)

    They have a lot of design and next time will consider this brand.

    dayahmy

    (November 10, 2017 - 5:31 am)

    murahnyaaaa. cantik pulak tu. Serius kak memang best shopping bawa anak dalam carries mudah. Dia pun mula je tantrum kemudian tidur. Saya ada 3 carrier baby ni dari onya & ergo baby

    Sunshine Kelly

    (November 2, 2017 - 11:51 pm)

    Ok juga yang ini, ibu dan anak pun nampak selesa. I rasa nak beli satu as present to my friend.
    Sunshine Kelly´s last blog post ..Review: BEYOND THE REMEDY Rootrition @ First NATURE SMART Korean Multi-Brand Store in MalaysiaMy Profile

    Ibu Zaid

    (November 2, 2017 - 9:07 am)

    Ibu memang prefer pakai carrier ni berbanding pakai stroller

    tak banayk pakai ruang
    Ibu Zaid´s last blog post ..23 Makanan untuk ibu mengandung menurut sunnah & Sains!My Profile

    Annur

    (November 2, 2017 - 8:08 am)

    Annur pun guna ergo baby carrier ni..itu pun lepas survey semua baby carrier yang ada di pasaran, nampaknya ergo je yang paling menyokong tulang belakang, baik anak, mahupun mak nye.
    Annur´s last blog post ..Tips mengurangkan berat badan dengan sihat selepas bersalinMy Profile

    Bro Framestone

    (November 1, 2017 - 11:41 pm)

    Menarik pula warna dan design dia kali ini… Ini rasa nak rembat satu, tapi tunggu next kelahiran… Xtau bila…
    Bro Framestone´s last blog post ..Realisasikan Imaginasi Anak Melalui Play-Doh’s Creative Learning Toolkit – Mini ChefMy Profile

    Ccl

    (November 1, 2017 - 7:12 pm)

    Sekarang ni, macam-macam jenama baby carrier yang ada di pasaran. Pelbagai corak dan harga.tapi ciri utama yang perlu dititikberatkan oleh ibu bapa ialah keselamatan dan keselesaan bayi
    Ccl´s last blog post ..LAGU TEMA OST LELAKI ITU PEMILIK HATIKU SLOT AKASIA TV3My Profile

    Bella Jamal

    (November 1, 2017 - 6:25 pm)

    Memang nampak lebih selesa dan mudah dengan baby carrier. Bawak stroller leceh nak bertembung dengan trolley, orang jalan-jalan lagi. Btw, maybe akan lenguh la sikit kan menggendong budak. Rasa nak beli je satu bawak anak-anak jenjalan. Tapi anak bulus ajelah. Boleh ke? Hehe

    Mahamahu

    (November 1, 2017 - 5:25 pm)

    Selesanya sampai tertido Aliff tu heheh kita tengok pun macam kita nak tido dalam beg tu wakakaka.. Tapi kalau mereka buang air atau susu tertumpah pun tak basahkan bagus lah..

    Mama Hakim

    (November 1, 2017 - 5:16 pm)

    Mama ada beli carrier macam ni masa anak kecil kecil dulu

    senang nak pakai

    budak pun dekat dengan kita

    risiko hilang lebih rendah
    Mama Hakim´s last blog post ..9 Tanda kencing manis ketika hamil! Kawal gula darahMy Profile

    Rafzan Tomomi

    (November 1, 2017 - 4:47 pm)

    Comelnya yang kaler pink tu kak. baru tau nama dia ‘Carrier’, selalu panggil tempat dukung baby yang depan tu hahaa

    Yoorin Noorazian

    (November 1, 2017 - 1:51 pm)

    Memang lebih mudah pakai baby carrier berbanding stroller. Dulu Irine sampai 2 tahun lebih masih berdukung carrier.adik dia pon now 18months pon selesa bercarrier. Masuk carrier jalan 5 minit dah tidur..

    Hanny Abdullah

    (November 1, 2017 - 1:13 pm)

    Zaman sis dulu tak ada yang canggih2 mcm ni, simple je dulu. Maid sis dulu dia selempang je kain, lps tu gendung baby buat kerja..nampak selesa je tengok..hehehe. Sekarang tengok dah mcm2 jenis dan paten, cantik2 pulak tengok
    Hanny Abdullah´s last blog post ..Tips Penjagaan Wajah Seharian Dengan Cara Tertib Dan TeraturMy Profile

    Suria Amanda

    (November 1, 2017 - 12:16 pm)

    Alaa…cantiknya carrier tu..terus rasa naknada baby kecik lagi..rindunya baby….sekarang ada macam2 carrier..ibu bapa kena bijak memilih yg terbaik untuk bayi mereka kan…psst…yg ruby pakai tu santekkk…suka kaler merah…
    Suria Amanda´s last blog post ..Pemenang Top Komentator October 2017My Profile

    Hasif Hamsyari

    (November 1, 2017 - 11:36 am)

    Wah.. memang nampak berkualiti rekaannya. Yang penting, ibu bapa dan anak dua-duanya selesa! Wah… suntuk masa promosi kena cepat habaq mai dekat kawan-kawan dan famili ni!
    Hasif Hamsyari´s last blog post ..Mengembara Lebih ‘Jelas’ dengan AIR OPTIX® Plus Hydraglyde®My Profile

    nia

    (November 1, 2017 - 11:29 am)

    guna baby carrier lagi mudah nak urus senang.. sekarang macam2 jenis baby carrier ada tinggal pilih j..

    kinah

    (November 1, 2017 - 10:31 am)

    Kinah dulu pun mula-mula guna stroller. Tapi kebanyakan tempat ada yang tidak mesra stroller. Kekadang tu lif pun takde. Kinah pun ada satu babywearing ni tapi jenama lain la. Sampai sekarang masih guna lagi. Memang bagus dan mudahkan pergerakan kita.

    Luqman Zakaria

    (November 1, 2017 - 10:26 am)

    betul jgk cakap akak tuh kalau guna baby carrier lagi senang nak buat kerja especially kalau pergi beli belah. nak tolak stroller baby dengan troli pasaraya sekali memang pelik dan susah. Baby carrier yang akak guna nih memang confirm selesa kot.. tuh ah bukti dia. lena betul tido. haha.
    Luqman Zakaria´s last blog post ..Melegakan stress dan meningkatkan tenaga zahir & batin dengan NavixMy Profile

    lin liena

    (November 1, 2017 - 9:49 am)

    dulu masa kak lina ada anak kecik kan…memang giler2 la baby carrier ni…rambang mata tengok jenama yang terkenal tu…ketar2 nak bayor haha…tapi selesa sangat…tak larat nak dukung sebab anak tak suka naik stroller..sekarang tengok je lah org pakai…tengok ruby pakai tetiba teringin pulakkk…hihihi

    Mazni Azmi

    (October 31, 2017 - 9:23 pm)

    Kalau ada anak kecil memang leceh bawa stroller

    ada tempat tak boleh masuk
    Mazni Azmi´s last blog post ..Susu untuk ibu mengandung? Tambah tenaga & Kaya Kalsium!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.