Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG

Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi sambutan ulang tahun terkemuka pasaraya di Malaysia yang telah memberi pelbagai promosi ketika musim perayaan, memberi potongan diskaun 5% pada 28hb setiap bulan tanpa gagal dan memberi peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia! Pada musim perayaan, pasti banyak promosi yang disediakan. Kami sekeluarga pasti datang ke AEON BiG dan membeli stok di sini. Sekarang AEON BiG sedang membuat promosi perayaan Hari Natal dan Back To School. Harga amat berpatutan!

Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG

AEON Co Ltd adalah syarikat dari Jepun yang telah mengambil alih Carrefour kepada AEON BIG bermula 1 November 2012. Berikutan pengambilalihan tersebut, AEON BIG kini menguruskan dan mengendalikan 27 pasar raya besar di Malaysia. Semua pasaraya tersebut menjalani penjenamaan semula di bawah pengurusan baru iaitu AEON.

AEON Co Ltd kini menerajui pertumbuhan pasar raya besar di Malaysia melalui AEON BiG (M) SDN BHD. Konsep pasar raya AEON BiG menawarkan pusat sehenti membeli-belah runcit, tempat letak kereta percuma bagi cawangan terpilih dan harga rendah untuk pelbagai produk. Ia juga merupakan salah satu daripada pasar raya besar yang menawarkan 100% bayaran balik bagi melindungi hak pengguna terhadap barang-barang yang rosak.

#AEONBiGis5now

AEON BiG kini sudah 5 tahun! AEON BIG (M) SDN BHD hari ini mengumumkan 45 hari perayaan sempena sambutan ulang tahun kelima dengan tema ‘TERIMA KASIH MALAYSIA ATAS SOKONGAN BESAR ANDA’. Majlis dirasmikan oleh Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Yang Berhormat Dato’ Henry Sum Agong di cawangan AEON BiG Wangsa Maju. Majlis pelancaran ini berlangsung dengan penuh semangat keterujaan dan bertenaga dengan persembahan “flash mob” dari kumpulan “Zheat Crew”.

Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG
Mr. Allen Chee, General Manager, Vehicle Sales Group, UMW Toyota Motor, Mr. Aw loo Leng, General Manager, Merchandise of AEON BiG, Mr. Ajith Jayaram, Executive Director, Corporate Strategy Division of AEON Credit Service ; Yang Berhormat Dato’ Henry Sum Agong, Deputy Minister of Domestic Trade, Co-operatives & Consumerism ; Masayoshi Masuda-san, Managing Director of AEON BiG ; Mr. Ng Kong Boon, Visa Country Manager

Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG

Dato’ Henry dalam ucapannya, mengulangi usaha kerajaan melalui kementeriannya dalam melaksanakan pelbagai program untuk meminimumkan beban rakyat, dalam membeli pelbagai barangan keperluan harian mereka. “Bersama dengan pasaraya besar, terutamanya AEON BiG, kami akan meneruskan program sepertl “AEON BIG Thank You Day” yang telah diperkenalkan sejak dahulu”.

AEON BiG Thank You Day – Diskaun 5% Pada Setiap Ahad Minggu Kedua & 28hb Setiap Bulan

Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiGSambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG

AEON BiG Daily Crazy Surprise (17 – 26 November 2017 – 10 Hari)

Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG

Meraikan tahun ke-5 di Malaysia, untuk 10 hari akan datang, Aeon Big akan melancarkan “Daily Crazy Suprises” untuk memberl penghargaan kepada para pelanggannya dari 17 hingga 26 November 2017. Setiap hari, barangan pilihan pengguna yang popular dipilih dan harga akan dikurangkan sehingga 70%. Hari pertama “Daily Crazy Surprise” ialah ayam dengan kepala dan kaki yang akan dijual pada harga RM4.90 sekilogram. Murah!

Selain Kejutan “Daily Crazy Surprises”, AEON BiG juga komited untuk mengurangkan harga barangan segar sebagal perkhidmatan dan kemudahan kepada pelanggan. Lebih daripada 100 barangan makanan dan bukan makanan juga akan dikaji semula setiap dua minggu untuk memastikan harga barangan kekal rendah.

Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG

Tumpuan berterusan kaml untuk member! promosi terbaik dan tawaran hebat pasti akan memberi nilai setiap kall pelanggan membeII-belah di AEON BIG. Untuk menunjukkan penchargaan kaml terhadap pelanggan dan kakitangan kami, buat kali pertama dalam sejarah syarlkat kami, kaml memberi ganjaran lebih daripada 1 juta ringgit sepanjang sambutan lnl dan dengan peraduan “BiG Thank You” ” kata Encik Masayoshi. Masuda. Pengarah Urusan AEON BiG.

AEON BiG Thank You Contest ( 17 November – 31 Disember 2017)

Paraduan “BiG Thank You” akan bermula dari 17 November sehingga 31 Disember 2017 termasuk beberapa siri aktiviti dan promosi termasuk BiG5Deals, 10 hari harian Suprise. Tawaran lstimewa Ahli. Wall of Love Note Contest, dan banyak Iagi. Selain aktiviti di Stor. AEON BiG bersama dengan komuniti sekitarnya akan mengadakan beberapa program khidmat masyarakat seperti penanaman pokok, derma darah, program sarapan pagi dan aktiviti gotong-royong. AEON BiG berusaha keras untuk menjaga kepentingan pelanggan dan juga alam sekitar.

AEON BiG Wall Of Love Note Contest (17 – 30 November 2017)

Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG

AEON BiG Spin & Win (24 November – 17 Disember 2017)

Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG

Jom Balik Kampung Prize Giving Ceremony

Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG

Selain dari pelancaran #AEONBiGis5now, AEON BiG juga meraikan para pemenang Peraduan Jom Balik Kampung. Acara dilaksanakan oleh Mr. Aw loo Leng, General Manager, Merchandise of AEON BiG, Mr. Ng Kong Boon, Visa Country Manager dan Mr. Allen Chee, General Manager, Vehicle Sales Group, UMW Toyota Motor. Tahniah buat semua pemenang! Rezeki memang kereta! Best betul.

Facebook LIVE #AEONBiGis5now

 

AEON BiG Member Card – PERCUMA

Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG

Jadilah sebahagian daripada keluarga AEON BiG hari ini! Daftar percuma & nikmati faedah seperti :

  • RM1 = 1point
  • Instan Rebat Tunai
  • Tambahan Eco Points pada setiap hari Sabtu
  • Harga khas ahli
  • Kad keahlian seumur hidup dan tidak perlu bayar yuran bulanan / tahunan

Katalog Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG

Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG

Cawangan AEON BiG

  1. Wangsa Maju, Kuala Lumpur
  2. Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur
  3. Bandar Baru Sri Petaling, Kuala Lumpur
  4. Kepong, Kuala Lumpur
  5. Ampang, Selangor
  6. Tropicana City Mall, Petaling Jaya, Selangor
  7. Bandar Tun Hussien Onn, Kajang, Selangor
  8. Subang Jaya, Selangor
  9. Bukit Rimau, Shah Alam, Selangor
  10. Seksyen 23, Shah Alam, Selangor
  11. Jalan Kapar, Klang, Selangor
  12. Puchong, Selangor
  13. Alamanda, Putrajaya
  14. East Coast Mall, Kuantan, Pahang Darul Makmur
  15. Falim, Ipoh, Perak
  16. Alor Setar, Kedah
  17. Bukit Minyak, Penang
  18. Perai, Penang
  19. Kluang, Johor
  20. Batu Pahat, Johor
  21. Sutera Utama, Johor

Selamat Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG. Teruskan memberi yang terbaik kepada rakyat Malaysia dan kami sebagai pelanggan juga berterima kasih kerana terus memberi harga runtuh sentiasa.  Gambar ehsan dari Facebook www.facebook.com/mykpdnkk dan www.mommyjane.com

www.aeonbig.com.my
www.facebook.com/MYAeonBig
www.instagram.com/MYAeonBig

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

23 thoughts on “Sambutan Ulang Tahun Ke-5 AEON BiG

    Sally Samsaiman

    (December 1, 2017 - 5:07 pm)

    perghhh…dah masuk 5 tahun dah…rasanya baru je nampak logo Carrefour bertukar jd AEON Big…banyak gila promo…haihhh…akhir tahun la nak buat promo banyak-banyak…hahahaha

    Ibu Zaid

    (November 27, 2017 - 2:49 pm)

    Ibu kerap singgah aeon big kapar

    Kadang kadang tu saja jalan nak survey harga
    Ibu Zaid´s last blog post ..Tanda bersalin untuk persediaan ibu hamil kurang pengalaman!My Profile

    Azirahman

    (November 23, 2017 - 8:31 am)

    5 tahun dah yer. Tak pernah lagi bershopping di aeon big ni sbb agak jauh juga daripada rumah. Mungkin satu hari nanti boleh cuba singgah.

    Mama Hakim

    (November 23, 2017 - 4:47 am)

    Sedar tak sedar dah 5 tahun carefour tutup dan di gantikan dengan aeon big

    mama lagi suka pergi carefour sebab harganya murah lagi

    Aen big mahal
    Mama Hakim´s last blog post ..Cara merawat kencing manis dari rumah? Panduan dari A sampai Z!My Profile

    Qisstiera

    (November 23, 2017 - 12:45 am)

    Cepatnya masa. dah 5 tahun dah. dulu selalu pegi carrefour lepas tu ganti dgn aeon big ni la. kita dah ada kad tu. boleh shopping. milo 1kg murahnyaa.. patut beli banyak..boleh masuk peraduan jugak. Selamat Ulangtahun Aeon Big.

    norhamimah asmiera Othman

    (November 22, 2017 - 3:44 pm)

    Bestnya Aeon big.. thank u entry ni sebab saya serius x perasan ada Big proMotion. Dah la murah betoi ayam tu seko rm4.90

    henrytan

    (November 22, 2017 - 11:35 am)

    whole chicken RM4.90 per kg? that’s a good deal!
    i tak selalu beli dekat Aeon cause most of the things more expensive than giant/tesco.
    but when they have member days or promotion then memang worth it.
    henrytan´s last blog post ..Time for Private Retirement Scheme (PRS) Again!My Profile

    Bro Framestone

    (November 22, 2017 - 11:16 am)

    Kan best kalau AEON card dan AEON Big Card boleh digabungkan sekali.. Ke lain, entiti nie?
    Bro Framestone´s last blog post ..Monkey King: The Golden Hooped Rod di Resorts World GentingMy Profile

    Linda

    (November 22, 2017 - 11:04 am)

    selalu pergi cawangan ALamanda. Tapi, lama jugak tak pergi ke AEON Big. Murah ayam tu RM4.90 /kg. kenapalah baru tahu huhu
    Linda´s last blog post ..AirAsia dan Kidzania Kuala Lumpur raikan HARI KANAK-KANAK SEDUNIA – International Children’s DayMy Profile

    Mazni Azmi

    (November 22, 2017 - 10:17 am)

    Aeon ramai orang datang walaupun barangnya tak lah murah pun

    Kalau perhati lepas gaji bukan main ramai beratur bayar di Aeon kredit

    Hmm
    Mazni Azmi´s last blog post ..Set tambah berat badan shaklee? Elakkan 3 perkara ini supaya berkesan!My Profile

    Afizah Abd Rahman

    (November 22, 2017 - 9:37 am)

    Happy anniversary yang ke 5 AEON Big. Kena terjah every wekend ni untuk harga diskaun. Contest tu.. Hadiah menarik sangat.

    sang aura

    (November 22, 2017 - 9:08 am)

    wahh.. dah 5 tahun ya AEON. tapi di Kuantan tak ade lahh. so sedihh.. apapun, semoga pasaraya aeon semakin berkembang hendaknya.

    sang aura

    (November 22, 2017 - 9:07 am)

    wahh.. dah 5 tahun ya AEON. tapi di Kuantan tak ade lahh. so sedihh..

    Jia Shin Lee

    (November 22, 2017 - 8:19 am)

    Congratulations AEON!! I love shopping there bcz the of the promos they give.
    Jia Shin Lee´s last blog post ..Traditional Chinese Medicine treatment at JUST TCM 时尚中医 Damansara PerdanaMy Profile

    Neeza

    (November 22, 2017 - 3:18 am)

    seriouslaaaaaaa murahnya! tapi aeon big tak ada dekat tempat neeza sebab dah ada aeon biasa tu. nak pergi paling dekat dengan subang yang dekat lrt/ktm subang. huhu tengoklah kalau neeza gigih nak ke sana naik bas sunway pyramid hehe
    Neeza´s last blog post ..Kemeriahan Sekitar Program Iskandar Puteri Kayak Challenge 2017My Profile

    Wan Syahida

    (November 22, 2017 - 1:06 am)

    Yeay boleh saving banyak time promosi ni kan!!
    Wan Syahida´s last blog post ..15 Jenis Makanan Sihat Untuk Kesihatan JantungMy Profile

    penaberkala

    (November 21, 2017 - 8:27 pm)

    Banyaknya peraduan. Siap ada hadiah kete. Ni rasa macam nk buat card AEON big sekarang jugak

    Cindy Chan

    (November 21, 2017 - 4:58 pm)

    Great. Gonna grab my mom together. It’s shopping time again! ?

    Fadzi Razak

    (November 21, 2017 - 2:32 pm)

    Saya last pergi shopping Aeon Big masa duduk dekat Bangsar South. Memang rajin pergi shopping sana sebab paling dekat. Tapi sekarang dah tutup. Yang dekat sekarang, cawangan Shah Alam. Itu pun jauhhh jugak.

    Cikcappuccinolatte

    (November 21, 2017 - 12:05 pm)

    Aeon big alor setar paling dekat pun . Masih ada masa lagi untuk terjah .diskaun barang-barang mesti banyak ni . Best shoppig time macam ni .cuma sediakan duit lebih

    Suria Amanda

    (November 21, 2017 - 11:45 am)

    Lama x shopping barang dapur kat AEON big ni…ada satu kat seremban dulu tp dh tutup dh…
    Suria Amanda´s last blog post ..Resepi Sup Cendawan Campur Simple Suria Amanda Dan Menu WeekendMy Profile

    ai

    (November 21, 2017 - 11:42 am)

    Aeon big dekat je dengan office ai ni. Boleh pergi balik kerja sat gi. Selalu kalau ada promo memang murah.

    SHAFYQAH AZAHAR

    (November 21, 2017 - 11:26 am)

    pernah pergi sekali je aeon big ni ahaha kat alor setar, pergi tapi taktau nak beli apa, mungkin sesuai untuk orang yang bekeluarga kot tapi promosi dia wow sangat! milo tu murahhhhh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.