Baby Shark Doo Doo Doo Kini Dalam Versi Bahasa Melayu Iaitu Bayi Yu Doo Doo Doo

Baby Shark Doo Doo Doo Kini Dalam Versi Bahasa Melayu Iaitu Bayi Yu Doo Doo Doo. Assalammualaikum semua! Comel tak tajuk ruby tu? Ruby pun tidak sangka akan menulis tentang Baby Shark ni. Sebab ia hanya perkara yang biasa di lakukan melihat anak ruby menonton dan menghafal lagu serta tarian Pinkfong. Kalau nak tantrum anak redha, play video Pinkfong pasti senyap la anak tu. Teruja tengok video Baby Shark dan Pinkfong! Nursery Rhymes yang lain. Im A Little Teapot, Twinkle Twinkle Little Star,  Itsy Bitsy Spider dan lain-lain. Bila anak suka, secara automatik, ibu bapa akan cuba hafal lirik. Kan?

Baby Shark Doo Doo Doo Kini Dalam Versi Bahasa Melayu Iaitu Bayi Yu Doo Doo Doo

Kalau ke pasar raya, pasti anak ruby akan nyanyi. Selepas itu ada parent lain tegur “my son use to sing that song everyday!”. Hahaha. Kami ketawa dan ruby pun jawab “and suddently we know all the lyric and end up singing together right?”. Hahahaha. “Yes, yes, yes the lyrics is so catchy till we can memorize!!”. Tidak sangka anak apabila anak nyanyi, ruby berkenalan dengan ibu lain di pasar raya Village Grocer. Hahaha.

Video tular ‘Baby Shark’ kini dalam versi Bahasa Malaysia – Bayi Yu Astro dan Pinkfong bawakan kaedah pembelajaran yang lebih menyeronokkan ke Malaysia. Astro kini menjalinkan kerjasama bersama Pinkfong, merupakan salah satu pembikin lagu kanak-kanak terkenal yang menghiburkan kanak-kanak di Malaysia. Pinkfong, merupakan inspirasi SmartStudy yang popular dengan tarian dan nyanyian video ‘Baby Shark’. Fenomena terbaru dalam animasi kanak-kanak ini telah mendapat lebih dari 1.5 bilion tontonan dalam talian di seluruh dunia.

Astro dan Pinkfong

Bayi Yu Doo Doo Doo
(Dari kiri – kanan) Ryan Lee, Pengasas Bersama dan Naib Presiden Kanan SmartStudy (Pinkfong); Agnes Rozario, Naib Presiden Pengurusan Bahagian Kandungan Astro; Pinkfong; dan Grace Lee, Ketua Pegawai Eksekutif Astro Go Shop di pelancaran rasmi kerjasama Astro dan Pinkfong dan pengenalan “Baby Shark” versi Bahasa Malaysia berjudul “Bayi Yu”

Agnes Rozario, Naib Presiden Pengurusan Bahagian Kandungan Astro, “Astro sentiasa berusaha untuk memberikan yang terbaik bagi para pelanggan kami, dan kerjasama Astro Bersama Pinkfong mengukuhkan lagi usaha kami dalam menawarkan pelanggan kami dengan lebih banyak kandungan edutainment. Kami telah membina asas pangakalan kanak-kanak yang utuh menerusi kandungan kanak-kanak yang asli dan berlesen, dan kini kami lebih teruja dengan adanya Pinkfong di sisi.”

Ryan Seungkyu Lee, Pengasas bersama dan Naib Presiden Kanan, SmartStudy (Pinkfong) “Ia sungguh menyeronokkan untuk melihat lagu-lagu dan video muzik Pinkfong mendapat sambutan yang amat memberangsangkan dari para peminat di seluruh dunia, seperti yang ditunjukkan oleh pertumbuhan pesat syarikat ini. Di Pinkfong, kami percaya bahawa apabila pembelajaran dilakukan di suasana yang menyeronokkan, ia akan mendorong kepada kanak kanak menjadi lebih focus.

”Kami juga bercadang untuk menghasilkan kandungan ekslusif yang dilokalisasikan khas untuk peminat Malaysia. Dengan ‘Bayi Yu’, kami harap dapat menarik rakyat Malaysia, sepertimana ‘Baby Shark’ berjaya menjadi satu fenomena tular di seluruh dunia. Dengan kerjasama ini, kami teruja untuk bekerjasama lebih rapat dengan Astro untuk menyampaikan pengalaman 360° menerusi kandungan yang menarik dan barangan-barangan Pinkfong untuk seisi keluarga.”

Pinkfong di saluran Astro Best

Kerjasama antara Astro dan Pinkfong akan menyediakan 70 lagu, termasuklah “Bayi Yu”,
lagu popular “Baby Shark” versi Bahasa Malaysia dan empat lagu baharu menerusi saluran
Astro Best. Pelanggan Astro boleh membeli video muzik Pinkfong yang menjadi kegemaran
anak-anak dengan harga RM10 sahaja untuk lima (5) hari tontonan.

Bermula 2018, rakyat Malaysia boleh menjangkakan perkembangan senarai video muzik Pinkfong di on demand. Bukan itu sahaja, tahun depan akan menyaksikan kehadiran video musik Pinkfong dalam Bahasa Mandarin, termasuk matematik, cerita dongeng bermoral dan peribahasa Cina

Astro merupakan platform yang membawakan kandungan video muzik Pinkfong, menyedari akan kepentingan kandungan pembelajaran yang menyeronokkan untuk anak-anak dan keluarga, dan bercadang untuk menawarkan lebih banyak pengalaman Pinkfong yang boleh dinikmati sekeluarga – biarpun dari segi event mahupun kandungan.

Pinkfong Merchandise Bayi Yu Doo Doo Doo Esklusif di Astro GoShop

Go Shop membawa barangan eksklusif Pinkfong ke Malaysia termasuklah mainan Pinkfong dan buku-buku bunyian dengan lingkungan harga antara RM50 – RM80.

Jom sertai #BabySharkChallenge

Orang ramai berpeluang memenangi barangan eksklusif Pinkfong dengan menyertai #BabySharkChallenge anjuran Astro. Caranya adalah, muat naik video anda bersama anak- anak anda yang sedang melakukan tarian Baby Shark di Instagram atau Facebook dan gunakan kata kunci #BayiYu #BabyShark #SchoolsOut #BabySharkDanceWithAstro dan tag @astrocircle. Pastikan profil Instagram anda ditetapkan kepada awam supaya kami dapat melihat anda! Pemenang akan dimaklumkan melalui Facebook.

Bayi Yu Doo Doo Doo Bayi Yu Doo Doo Doo Bayi Yu Doo Doo Doo

Sekitar Acara Fun Escapade di 1Utama

Bayi Yu Doo Doo Doo Bayi Yu Doo Doo Doo Bayi Yu Doo Doo Doo Bayi Yu Doo Doo Doo Bayi Yu Doo Doo Doo Bayi Yu Doo Doo Doo Bayi Yu Doo Doo Doo Bayi Yu Doo Doo Doo Bayi Yu Doo Doo Doo Bayi Yu Doo Doo Doo Bayi Yu Doo Doo Doo

Pelanggan boleh membeli lagu-lagu dan video muzik Pinkfong di saluran Astro 481 untuk RM10.00 dengan tempoh tontonan lima hari, atau lawati laman web Astro First untuk mendapatkan maklumat lanjut. Sambungkan PVR anda untuk memuat turun dan menonton Pinkfong on demand, bila-bila masa dan di mana sahaja. Tambahan, anda boleh memesan barangan eksklusif Pinkfong termasuklah plush toys dan buku bunyian menerusi aplikasi Go Shop atau di laman web. Jangan lupa untuk menyertai #BabySharkChallenge Astro untuk memenangi barangan eksklusif. Pinkfong. Lawati laman web Astro Circle untuk maklumat lanjut.

www.facebook.com/astrocirclemy
www.astro.com.my/astrocircle
www.pinkfong.com
www.youtube.com/pinkfong

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

22 thoughts on “Baby Shark Doo Doo Doo Kini Dalam Versi Bahasa Melayu Iaitu Bayi Yu Doo Doo Doo

    akubiomed

    (December 26, 2017 - 4:08 pm)

    Anak perempuan saya bernama Aisyah cukup suka lagu Baby Shark. 🙂
    akubiomed´s last blog post ..Tips jimat cecair mandian bayiMy Profile

    Betty

    (December 24, 2017 - 9:30 am)

    I saw the cute video that you do. So fun seeing it. Now pinkfong is a new topic that kid loves it.

    Alia

    (December 23, 2017 - 1:10 am)

    Cute kot lagu ni
    Both my daughters love dis song…
    Yang penting nanti dengan tangan2 tu sekali gerak bila duk doo doo doo tu

    Alia´s last blog post ..Jom Cantik Macam Awek KoreanMy Profile

    Nuha Nawawi

    (December 21, 2017 - 10:51 pm)

    Ya Bayi Yu Doo Doo Doo ni memang dah menjadi ikutan dan kegemaran kanak-kanak semua. Anak buah begitu terikut-ikut dan menghafal langkah-langkah tarian. Siap minta ibunya membeli “soft toy” shark. Baru tahu PinkFong ini produk dari Korea.

    Jiashinlee

    (December 21, 2017 - 12:51 pm)

    Really wanted to go to this event but got to balik kampung that week. Glad that you had fun ~~

    Lia Hasty

    (December 21, 2017 - 10:27 am)

    comelnya patung pingfong tu. nak beli buat collection lah. lagu baby shark doo doo doo ni selalu bermain dalam fikiran dah. hehhe

    dboy

    (December 21, 2017 - 6:50 am)

    macam meriah jer nampak.. semua kaler pink mcm kita lari2 hari tu wakakakaka hope menang join video tau!

    Bonde Zaidalifah

    (December 21, 2017 - 2:24 am)

    Bonde suka lagu tu kadang ternyanyi tanpa sengaja…

    Bagus Go shop buat event macam ni… ramai kanak-kanak boleh join program cuti sekolah
    Bonde Zaidalifah´s last blog post ..BELUM BAYAR ZAKAT? JOM SERTAI KEMPEN YEZ 2017 (Year End Zakat)My Profile

    Bonde Zaidalifah

    (December 21, 2017 - 2:22 am)

    Bonde pon kadang-kadang ternyanyi tanpa sengaja… tak sangka dah ada versi melayu…. Event anjuran Goshop ni nampak menarik minat kanak=kanak
    Bonde Zaidalifah´s last blog post ..BELUM BAYAR ZAKAT? JOM SERTAI KEMPEN YEZ 2017 (Year End Zakat)My Profile

    Maisarah

    (December 20, 2017 - 6:24 pm)

    bukan kanak-kanak je suka lagu ni, saya pun suka juga hehehe. boleh release stress dengar lagu ni sambil menari.

    Maya

    (December 20, 2017 - 1:53 pm)

    Bagus juga ada versi Melayu. Lagi senang budak-budak nak tangkap. Memang budak-budak suka lagu and rentak lagu ni

    Mama Hakim

    (December 20, 2017 - 12:54 pm)

    Lagu yang sangat di minati oleh anak anak dan juga mak ayah

    tapi mama tak suka

    pening dengar
    Mama Hakim´s last blog post ..Pinjaman Kenderaan Kad Kredit & Perumahan Punca Belia Muflis!My Profile

    ayu rafikah mohd amin

    (December 20, 2017 - 11:59 am)

    alololo comeynya….budak kenik tu menari denganahli keluarga yang lain. Lagu ni catchy sebenarnya dan menghiburkan ..plg best bila lagu ni begitu ‘in’ dinyanyikan bersama tidka kira tua atau[un muda

    Cik Ash

    (December 20, 2017 - 9:54 am)

    bukan setakat budak yang layan lagu baby shark ni.. cik ash sendiri kadang2 dengar siap ikut rentak joget lagi… hahahahha… wahhh ada versi melayu dah pulak.. terbaik la astro ni…

    Wui Kathy

    (December 20, 2017 - 9:47 am)

    Yes! Baby shark doo doo doo ialah lagu kegemaran kami sekeluarga ni! Anak-anak memang nyanyi je selalu. Kami juga menyertai baby shark run jugak! Haha! Baby shark fans 🙂

    Hasif Hamsyari

    (December 20, 2017 - 9:36 am)

    Betul tu! Kita pun ikut ternyanyi kalau terpasang lagu ni. Kadang2 tu melekat! Haha
    Hasif Hamsyari´s last blog post ..Masjid Seribu Selawat di Pulau Pangkor!My Profile

    Azirahman

    (December 20, 2017 - 8:50 am)

    Bila anak dah mula shark do do do..mak pun kena layan jugak lah ber do do dengan depa. Sesekali layan seronok jugak.

    Rafzan Tomomi

    (December 20, 2017 - 8:39 am)

    Ala comel. Lagu ni memang fenomena 2017 hahaa
    Rafzan Tomomi´s last blog post ..Jumanji : Welcome To The Jungle – Movie ReviewMy Profile

    TENGKUBUTANG

    (December 20, 2017 - 8:38 am)

    hahaha.. cute je pink fong tu.. hihihi.. baby harraz pun suka gak lagu baby shark dod doo doo ni.. yang monkey banana tu pun dia suka gak.. hahahha.. eh ada versi melayu pulak ek… haha..

    Zharif Azis

    (December 20, 2017 - 8:33 am)

    Lagu baby shark nie mmg berhantu. Dengar je muzik terus nak ikut nyanyi n dancing. Sangat catchy lagu nie. Tak pasti bila di alih bahasa akan se catchy mcm yg original.

    syafiera

    (December 20, 2017 - 8:15 am)

    lagu ni memang fav my kids, asyik suruh repeat je, dari pagi sampai ke malam, bukan je budak budak suka tapi semua umur dok melayan juga hahha

    Ibu Zaid

    (December 19, 2017 - 10:19 am)

    Kurang minat lagu yang menggunakan rentak sama berulang ulang

    Sebab akan masuk dalam kepala kita separa sedar
    Ibu Zaid´s last blog post ..9 Langkah Menjaga Jubah Hitam Abaya Supaya Tahan Bertahun Lama!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.