Wardah White Secret Rahasia Kulit Cerah Bercahaya

      34 Comments on Wardah White Secret Rahasia Kulit Cerah Bercahaya

Wardah White Secret Rahasia Kulit Cerah Bercahaya. Assalammualaikum semua! Masih ingat lagi produk kosmetik Wardah yang telah mula dijual di pasaran Malaysia melalui Watsons pada bulan Jun 2017. Baca blog ruby di http://ruby.my/2017/05/wardah-inspiring-beauty. Kini, Wardah kembali lagi dengan produk seterusnya iaitu White Secret. Untuk pengetahuan anda, Wardah Beauty mempunyai rangkaian produk untuk setiap peringkat usia. Pada usia 14 tahun anda boleh mula menggunakan Set Wardah Nature Daily.

Manakala apabila usia menginjak ke 17 tahun, anda boleh mula menggunakan Set Wardah Lightening Series. Kemudian Set Wardah C-Defense untuk anda yang ingin menambah penjagaan kulit dengan formula Vitamin C. Manakala Set Wardah Acne Series khas untuk mereka yang mengalami masalah kulit berjerawat. Set White Secret pula khas untuk ruby. Ini kerana ia khas untuk usia 25 tahun hingga 35 tahun. Jika anda berusia lebih 35 tahun, jangan risau! Ini kerana Wardah mempunyai produk anti penuaan iaitu Set Wardah Renew You.

Wardah White Secret Rahasia Kulit Cerah Bercahaya

Produk penjagaan wajah dan kosmetik Wardah sentiasa menjadi perhatian umum kerana ia adalah jenama yang mendapat pengesahan terawal di dunia. Sejak penubuhannya pada tahun 1995, Wardah komited menghasilkan produk natural, tiada bahan kimia merbahaya dan HALAL. Maskara Wardah adalah maskara yang boleh dipakai ketika solat. Tidak perlu ditanggalkan dan ia Halal. Wardah mula mendapat pensijilan Halal pada tahun 1999. Selama 5 tahun proses untuk mendapatkan pengesahan HALAL adalah 111sangat mengagumkan. Ini dapat membantu wanita tampil cantik dimana-mana aja. Seluruh dunia tahu tentang produk Wardah.

Kini White Secret menjadi pilihan ruby, bersesuaian dengan keadaan kulit ruby yang memiliki dark spot, tona tidak sekata, selaran matahari dan kulit sedang “breakout”. Pakai makeup terbaik sekali pun tidak sekata juga. Sebab ruby perlu rawat kulit ruby. Nak pergi pakar estatik, ia terlalu mahal dan mungkin beberapa kali rawatan di perlukan. Kemudian pergi lagi travel dan main panas. Hahaha. Jadi, solusi ruby adalah menggunakan produk yang mudah di bawa travel. Sambil travel, kita boleh mencerahkan wajah juga kan? Selama 7 tahun Wardah menjalankan uji kaji dan siri White Secret adalah rahasia kulit cerah bercahaya.

Rankaian Wardah White Secret

Wardah White Secret

Wardah White Secret

White Secret Facial Wash with AHA 100ml RM15.50

Wardah White Secret

White Secret Exfoliating Scrub 50g RM12.50

Wardah White Secret

White Secret Night Cream 30g RM49.50

Wardah White Secret

White Secret Day Cream SPF35 30g RM41.50

Wardah White Secret

White Secret Intense Brightening Essence 17ml RM50.50

Wardah White Secret

White Secret Exfoliating Lotion 150ml RM36.50 & White Secret Pure Brightening Cleanser 150ml RM15.50

Wardah White Secret

Manakala Wardah White Secret Pure Treatment Essence adalah produk terbaru dari rangkaian White Secret! Belum dijual di Watsons lagi! Tetapi jangan risau, ruby akan review keberkesanan produk ini dan akan berkongsi dengan anda semua!

 

Ini Rahasia Ku Step By Step

Perkongsian dari wakil Wardah Beauty iaitu Cik Sabrina menerangkan kandungan Halal White Secret, cara penggunaan dan hasilnya. Hehehe.

Wardah White Secret Wardah White Secret Wardah White Secret Wardah White Secret

Sesi Memanjakan Diri bersama Fleuri Flowers & Wardah White Secret Exfoliating Lotion

Wardah White Secret Wardah White Secret Wardah White Secret

VLOG Wardah Intimate Session

Ruby akan melaksanakan tugasan Wardah White Secret 30 Days Challenge. Ikuti ruby di instagram dan facebook k. Dapatkan produk White Secret Rahasia Kulit Cerah Bercahaya di Watsons!

www.watsons.com.my/search?text=wardah
www.wardahbeauty.com
www.instagram.com/wardahbeauty_my

#inirahasiaku

34 comments on “Wardah White Secret Rahasia Kulit Cerah Bercahaya

    1. Ruby Post author

      hahaha. u can try di watsons. try belakang telinga u. If okay then u boleh beli. Sponsor or not, adakah kita menggunakannya tu yang penting. kadang kita gagal ikut regimen yang ditetapkan. i beli scrub, lotion dan clenser. hopefully cantik lah. hahaha. i pun mata sepet, memang akan sentiasa nampak sleepy.

      Reply
  1. Zharif Azis

    Kalau dah masuk Watson, maksudnya boleh dipercayai produk wardah nie. takutlah nak guna skincare yang ada di pasaran. macam2 dah sekarang. semua pakat nak cerah. sanggup perabih duit beli produk mcm2. end up muka breakout teruk.

    tak pernah lagi guna skincare produk. takut. tapi bolehlah suggestkan produk nie dekat kakak dan ibu. terima kasih Ruby di atas informasinya =)

    Reply
    1. Ruby Post author

      Akak pi Watsons cuba guna tester di belakang telinga akak. Kalau takda iritasi, bleh terus beli. Wardah ni natural dan ada certificate HALAL. Kulit sensitive pun bleh guna. Cubalahhh

      Reply
    1. Ruby Post author

      Saya pun sejak beranak tak nak jaga wajah. Sedar sedar dah usia 30 tahun. Bila pakai mekap, dia tak blend cantik. Kulit saya sedang breakout.

      Reply
    1. Ruby Post author

      Ha’ah akak pun baru nak cuba. Bau dia menyenangkan dan tekstur pun meresap. Tak melekit. Pakai pun sikit je. Harga berbaloi-baloi. Hehehe

      Reply
  2. Suria Amanda

    Menariknya…7 tahun erk amik masa untuk hasilkan produk Wardah ni…bagus sebab ianya halal dan kandungan pun selamat…ok nak cari kat watson..dah sampai masa akak kena setia dengan satu produk..umur dah 40 tahun depan…nanti nak pi skodeng..

    Suria Amanda´s last blog post ..Mini Chocolate Moist SedapMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.