Wardah White Secret Rahasia Kulit Cerah Bercahaya

Wardah White Secret Rahasia Kulit Cerah Bercahaya. Assalammualaikum semua! Masih ingat lagi produk kosmetik Wardah yang telah mula dijual di pasaran Malaysia melalui Watsons pada bulan Jun 2017. Baca blog ruby di http://ruby.my/2017/05/wardah-inspiring-beauty. Kini, Wardah kembali lagi dengan produk seterusnya iaitu White Secret. Untuk pengetahuan anda, Wardah Beauty mempunyai rangkaian produk untuk setiap peringkat usia. Pada usia 14 tahun anda boleh mula menggunakan Set Wardah Nature Daily.

Manakala apabila usia menginjak ke 17 tahun, anda boleh mula menggunakan Set Wardah Lightening Series. Kemudian Set Wardah C-Defense untuk anda yang ingin menambah penjagaan kulit dengan formula Vitamin C. Manakala Set Wardah Acne Series khas untuk mereka yang mengalami masalah kulit berjerawat. Set White Secret pula khas untuk ruby. Ini kerana ia khas untuk usia 25 tahun hingga 35 tahun. Jika anda berusia lebih 35 tahun, jangan risau! Ini kerana Wardah mempunyai produk anti penuaan iaitu Set Wardah Renew You.

Wardah White Secret Rahasia Kulit Cerah Bercahaya

Produk penjagaan wajah dan kosmetik Wardah sentiasa menjadi perhatian umum kerana ia adalah jenama yang mendapat pengesahan terawal di dunia. Sejak penubuhannya pada tahun 1995, Wardah komited menghasilkan produk natural, tiada bahan kimia merbahaya dan HALAL. Maskara Wardah adalah maskara yang boleh dipakai ketika solat. Tidak perlu ditanggalkan dan ia Halal. Wardah mula mendapat pensijilan Halal pada tahun 1999. Selama 5 tahun proses untuk mendapatkan pengesahan HALAL adalah 111sangat mengagumkan. Ini dapat membantu wanita tampil cantik dimana-mana aja. Seluruh dunia tahu tentang produk Wardah.

Kini White Secret menjadi pilihan ruby, bersesuaian dengan keadaan kulit ruby yang memiliki dark spot, tona tidak sekata, selaran matahari dan kulit sedang “breakout”. Pakai makeup terbaik sekali pun tidak sekata juga. Sebab ruby perlu rawat kulit ruby. Nak pergi pakar estatik, ia terlalu mahal dan mungkin beberapa kali rawatan di perlukan. Kemudian pergi lagi travel dan main panas. Hahaha. Jadi, solusi ruby adalah menggunakan produk yang mudah di bawa travel. Sambil travel, kita boleh mencerahkan wajah juga kan? Selama 7 tahun Wardah menjalankan uji kaji dan siri White Secret adalah rahasia kulit cerah bercahaya.

Rankaian Wardah White Secret

Wardah White Secret

Wardah White Secret
White Secret Facial Wash with AHA 100ml RM15.50
Wardah White Secret
White Secret Exfoliating Scrub 50g RM12.50
Wardah White Secret
White Secret Night Cream 30g RM49.50
Wardah White Secret
White Secret Day Cream SPF35 30g RM41.50
Wardah White Secret
White Secret Intense Brightening Essence 17ml RM50.50
Wardah White Secret
White Secret Exfoliating Lotion 150ml RM36.50 & White Secret Pure Brightening Cleanser 150ml RM15.50

Wardah White Secret

Manakala Wardah White Secret Pure Treatment Essence adalah produk terbaru dari rangkaian White Secret! Belum dijual di Watsons lagi! Tetapi jangan risau, ruby akan review keberkesanan produk ini dan akan berkongsi dengan anda semua!

 

Ini Rahasia Ku Step By Step

Perkongsian dari wakil Wardah Beauty iaitu Cik Sabrina menerangkan kandungan Halal White Secret, cara penggunaan dan hasilnya. Hehehe.

Wardah White Secret Wardah White Secret Wardah White Secret Wardah White Secret

Sesi Memanjakan Diri bersama Fleuri Flowers & Wardah White Secret Exfoliating Lotion

Wardah White Secret Wardah White Secret Wardah White Secret

VLOG Wardah Intimate Session

Ruby akan melaksanakan tugasan Wardah White Secret 30 Days Challenge. Ikuti ruby di instagram dan facebook k. Dapatkan produk White Secret Rahasia Kulit Cerah Bercahaya di Watsons!

www.watsons.com.my/search?text=wardah
www.wardahbeauty.com
www.instagram.com/wardahbeauty_my

#inirahasiaku

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

34 thoughts on “Wardah White Secret Rahasia Kulit Cerah Bercahaya

    Tasha

    (January 26, 2018 - 1:20 am)

    Kak ruby, kalau yg umur 18 boleh ke nak guna white secret? Heheee

    Betty

    (December 31, 2017 - 9:27 am)

    The packaging look exclusive. First time heard of this brand but love to try it. I like whitening products.

    henrytan

    (December 29, 2017 - 9:31 am)

    baguslah if they sponsor me to try. my kulit tak bercerah that’s why people always look at me and feel like im a sleepy head. haha

    henrytan´s last blog post ..What’s your New Year’s Resolution?My Profile

      Ruby

      (December 29, 2017 - 10:44 am)

      hahaha. u can try di watsons. try belakang telinga u. If okay then u boleh beli. Sponsor or not, adakah kita menggunakannya tu yang penting. kadang kita gagal ikut regimen yang ditetapkan. i beli scrub, lotion dan clenser. hopefully cantik lah. hahaha. i pun mata sepet, memang akan sentiasa nampak sleepy.

    Sunshine Kelly

    (December 27, 2017 - 1:53 pm)

    Wow! I love the elegant and white packaging. The essence looks promising, going to check out this product soon.
    Sunshine Kelly´s last blog post ..Golden Bons Taiwan Sip & Snack @ Sunway VelocityMy Profile

    azrinros

    (December 26, 2017 - 3:51 pm)

    Wanita dan kecantikan tidak boleh dipisahkan. Siapalah tidak mahu kulit selembut kulit bayi dan gebu.
    azrinros´s last blog post ..Gold Accumulation Program simpanan emas terkumpul Public Gold yang patuh SyariahMy Profile

    Khairul Zamri

    (December 26, 2017 - 12:39 am)

    Inilah kemeriahan bisnes, semakin banyak produk dikeluarkan kerana ingin memenuhi kehendak pelanggan terutamanya produk kegunaan untuk wanita kena sentiasa ada sesuatu yang baru dan menarik
    Khairul Zamri´s last blog post ..Cara Mengurus dan Menanam Uri Bayi Baru LahirMy Profile

    Ibu Zaid

    (December 24, 2017 - 2:24 pm)

    Waktu gawat dan ekonomi tak menentu

    orang tetap keluarga produk baru

    High risk

    high return kan

    Semoga berjayalah
    Ibu Zaid´s last blog post ..Lemas di Pantai Puteri Melaka. Hati hati semasa bercuti untuk elak tragedi!My Profile

    Fiza Rahman

    (December 24, 2017 - 1:22 am)

    1st time dengar pasal produk wardah ni ruby. Tapi packaging dia nampak memarik.

    Bonde Zaidalifah

    (December 23, 2017 - 10:05 am)

    menarik juga produk wardah ni, Boleh lah cuba bila produk yg pakai sekarang ni habis… Cantiknye awak dekat bunga-bunga putih tu dan boleh jadi model wardah ni he he he
    Bonde Zaidalifah´s last blog post ..EAT. TRAVEL.RIDE KINGZ MG ANNUAL RIDE 2017 [PART 2 – KUALA LUMPUR CITY GALLERY]My Profile

      Ruby

      (December 23, 2017 - 12:49 pm)

      Kan Bonde, bunga putih tu memang cantik. Nak seri. Hahaha

    Kak Sue

    (December 23, 2017 - 1:13 am)

    Macam best ja produk nie, pertama kali Kak Sue dengar nama produk nie Ruby. Paling penting halal dan boleh pakai waktu solat..
    Kak Sue´s last blog post ..Jalan-Jalan ke Bird Park Kuala LumpurMy Profile

      Ruby

      (December 23, 2017 - 12:48 pm)

      Betul kak sue. Tidak ragu-ragu lagi. Hehehehe. Ada jenama cakap mesra wudhu, tapi kena cuci mekap dan jika tidak dibersihkan sempurna tidak sah juga solat kan kak. Maksudnya ia bukan mesra wudhu, ia mudah dicuci. Tapi Wardah, ia HALAL dan boleh digunakan ketika solat.
      Ruby´s last blog post ..Wardah White Secret Rahasia Kulit Cerah BercahayaMy Profile

    Maisarah

    (December 23, 2017 - 12:03 am)

    tak perlu ragu-ragu lagi dengan bahan-bahan yang digunakan dalam Wardah kerana ia halal. setanding produk antarabangsa ni
    Maisarah´s last blog post ..Lagu Attention – Charlie Puth Versi Islamik, Mantap Liriknya!My Profile

    Zharif Azis

    (December 22, 2017 - 4:48 pm)

    Kalau dah masuk Watson, maksudnya boleh dipercayai produk wardah nie. takutlah nak guna skincare yang ada di pasaran. macam2 dah sekarang. semua pakat nak cerah. sanggup perabih duit beli produk mcm2. end up muka breakout teruk.

    tak pernah lagi guna skincare produk. takut. tapi bolehlah suggestkan produk nie dekat kakak dan ibu. terima kasih Ruby di atas informasinya =)

    Linda

    (December 22, 2017 - 4:34 pm)

    wah, laju nya update. Rasanya baru je baca kat Soc MEd RUby pasal Wardah ni. Btw, kulit akk pun mcm dah suram ni, nak kene pakai wardah bagi berseri nmpaknya

    Linda´s last blog post ..Lifebuoy #High5forhandwashing To Show Your Confident HandsMy Profile

    SHAFYQAH AZAHAR

    (December 22, 2017 - 12:28 pm)

    wardah ni sekali wardah yang makeup tu ke? nampak menarik ni, kebetulan tengah rasa nak tukar product baru, cuti nanti kita serbu watson

    SHAFYQAH AZAHAR´s last blog post ..MEMANG TAKPERNAH CUKUP KAN?My Profile

      Ruby

      (December 22, 2017 - 1:04 pm)

      Ha’ah kak. Ni produk skin care. Yg kosmetik hijau tu my fav kak. Dr foundation ke lip matte. Memang terbaik.

    SalinaJohari

    (December 22, 2017 - 12:26 pm)

    lama jugak la skodeng ‘Wardah’ ni … packaging tu menarik sangat cuma takut gaknak try .. takut tak serasi dengan kulit . kalau dapat set trial best gak ni

      Ruby

      (December 22, 2017 - 1:06 pm)

      Akak pi Watsons cuba guna tester di belakang telinga akak. Kalau takda iritasi, bleh terus beli. Wardah ni natural dan ada certificate HALAL. Kulit sensitive pun bleh guna. Cubalahhh

    fathimah

    (December 22, 2017 - 12:19 pm)

    menarik.boleh masuk dlm wishlistni.sebab br nk berjinak pki skincare blk

    fathimah´s last blog post ..Tips Wajah Tampak Muda Tanpa Jarum Yang MenyakitkanMy Profile

      Ruby

      (December 22, 2017 - 1:08 pm)

      Saya pun sejak beranak tak nak jaga wajah. Sedar sedar dah usia 30 tahun. Bila pakai mekap, dia tak blend cantik. Kulit saya sedang breakout.

    Rafzan Tomomi

    (December 22, 2017 - 11:29 am)

    Dah lama tak pakai skin care. Rasa nak cuba pula hehe

    Rafzan Tomomi´s last blog post ..Tenanglah Disana Ayah. Al-fatihah.My Profile

      Ruby

      (December 22, 2017 - 12:04 pm)

      Hahaha gebulah momi!!!

    Mimi

    (December 22, 2017 - 11:10 am)

    Macam best je produk wardh nih…nih yg buat nak usha watson nanti

      Ruby

      (December 22, 2017 - 12:03 pm)

      Ha’ah akak pun baru nak cuba. Bau dia menyenangkan dan tekstur pun meresap. Tak melekit. Pakai pun sikit je. Harga berbaloi-baloi. Hehehe

    Mazni Azmi

    (December 22, 2017 - 11:10 am)

    Pandai Ruby pakai baju ikut tema ya

    Hehe

    Serbab putih macam produk tu
    Mazni Azmi´s last blog post ..Rahsia kulit cantik putih gebu wanita korea! Flawless macam baby. No 6 Paling KelakarMy Profile

    Suria Amanda

    (December 22, 2017 - 10:46 am)

    Menariknya…7 tahun erk amik masa untuk hasilkan produk Wardah ni…bagus sebab ianya halal dan kandungan pun selamat…ok nak cari kat watson..dah sampai masa akak kena setia dengan satu produk..umur dah 40 tahun depan…nanti nak pi skodeng..

    Suria Amanda´s last blog post ..Mini Chocolate Moist SedapMy Profile

      Ruby

      (December 22, 2017 - 1:09 pm)

      7 tahun nak hasil kan white secret kak. Wardah dah ada sejak 1995. Hehehe.

    Tengkubutang

    (December 22, 2017 - 10:40 am)

    wah ada acne series jugak.. best ni.. wajib terjah .. suka pulak tengok pakacging dia .. putih n simple.. nampak mahal.. harga lak? ok tak ruby?

      Ruby

      (December 22, 2017 - 1:10 pm)

      Tu ada sertakan harga kat gambar. Bg ruby murah kalau nak compare dengan produk pemutihan yang lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.