Kelas Solekan Dan Foundation SPF 50 MUA Sue Melati

Kelas Solekan Dan Foundation SPF 50 MUA Sue Melati

Kelas Solekan Dan Foundation SPF 50 MUA Sue Melati. Assalammualaikum semua! Dah lama ruby tidak berkongsi tentang kelas mekap. Terakhir ruby pergi kelas mekap masa tahun 2011 http://ruby.my/2011/12/tips-makeup/. Masa tu muka bentuk macam Oval manis je. Sekarang dah bolat! hahaha. Teknik mekap zaman kini dan dulu berbeza. Malah produk yang digunakan juga banyak berbeza. Warna […]

Cawangan Keempat MAX Fashion Kini Di 1Utama

Cawangan Keempat MAX Fashion Kini Di 1Utama

Cawangan Keempat MAX Fashion Kini Di 1Utama. Assalammualaikum semua! Siapa pernah ke MAX Fashion? Ruby selalu ke cawangan Sunway Putra Mall. Masa mula-mula masuk dulu, ingatkan butik pakaian yang mahal. Tapi tidak, harga amat berpatutan dan banyak koleksi terkini di jual. Sebagai contoh koleksi berenda dan flare yang sedang hangat di pasaran sudah pun di […]

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang. Assalammualaikum semua, hari ini ruby ingin berkongsi tentang F45 Training. Ruby memang takut nak masuk gim sebab risau tidak boleh beri komitmen. Yelah nak bayar bulan-bulan dan datang ke gim mesti ada visi. Contohnya visi nak kurus. Kahkahkahkah. Tapi, nak kurus perlu ada objektif yang betul. […]

Bukan Sekadar Gim Biasa F45 Training M City Ampang

Jus GlamoHealth Membantu Pesakit Batu Karang

Jus GlamoHealth Membantu Pesakit Batu Karang. Assalammualaikum semua, kali ini Ruby ingin berkongsi informasi tentang satu produk daripada GlamoHealth iaitu minuman botani. Kita sering membaca dan mendengar tentang risiko pesakit yang menhidap batu karang. Tetapi kita tidak pasti punca bagaimana batu-batu itu terbentuk di dalam buah pinggang kita. Ia adalah garam galian yang terkumpul dan membentuk […]

LA'FLORA Purifying Makeup Remover

La’ Flora Purifying Makeup Remover

La’ Flora Purifying Makeup Remover. Assalammualaikum semua, lama ruby tidak kemaskini blog ruby kan? Ada yang rindu dengan penulisan serius ruby? Hehehe. Semuanya serius, sebab apa yang ruby kongsikan mempunyai penyelidikan dan perkongsian pengalaman dari ruby sendiri. Maaf lewat berkongsi, sejak cuaca sejuk macam di London. Ruby tidak sihat dan sering kejang otot. Simptom ibu-ibu […]

30 Hari Cabaran Menggunakan Wardah White Secret

30 Hari Cabaran Wardah White Secret

30 Hari Cabaran Wardah White Secret. Assalammualaikum semua! Alhamdulillah sudah lama ruby teringin mendapat kulit wajah cerah berseri. Bukan kulit putih melepak tau, tapi cerah berseri. Bukan senang untuk mengamalkan semua pantang larang. Sebab ruby suka travel dan berjemur. Tapi nak cantik tanpa pakai mekap yang tebal. Hahaha. Jadi, ruby mencuba Wardah White Secret selama […]

Filem Loveless

Ulasan Filem : Loveless

Ulasan Filem : Loveless. Assalammualaikum semua! Dah lama ruby tidak mengulas filem antarabangsa. Kali ini adalah filem dari negara Russia iaitu Loveless. Kisah menyayat hati seorang anak. Melihat kehidupan ibu bapa yang sering bergaduh. Masing-masing sudah tidak mempunyai rasa cinta sesama pasangan. Malah ia lebih tragis apabila anak ini dianggap tidak tahu apa yang sedang […]

Formulasi Terkini Anmum Materna Tanpa Gula Tambahan Dan Rendah Lemak

Formulasi Terkini Anmum Materna Rendah Lemak Dan Tanpa Gula Tambahan

Formulasi Terkini Anmum Materna Rendah Lemak Dan Tanpa Gula Tambahan. Assalammualaikum semua! Ruby ingin kongsikan tentang Anmum Materna. Walaupun ruby dah tutup kilang untuk hamil lagi dan tidak hamil pun sekarang, tetapi informasi ini sangat bagus untuk kita semua. Boleh dikongsikan bersama dikalangan ahli keluarga, sahabat dan sesiapa sahaja! Para suami pun boleh ambil tahu. […]

Kumpul Pelekat 7-Eleven Justice League MAJIG Dan Berpeluang Menang Hadiah!

Kumpul Pelekat 7-Eleven Justice League MAJIG™ Dan Berpeluang Menang Hadiah!

Kumpul Pelekat 7-Eleven Justice League MAJIG™ Dan Berpeluang Menang Hadiah! Assalammualaikum semua! Dah lama ruby tidak berkongsi tentang peraduan kan? Kebanyakan peraduan ruby akan pilih. Mana yang sesuai dan seronok. Kali ini peraduan karakter dari DC Comic iaitu Justice League! Siapa yang tidak suka watak-watak Super Hero kan? Walaupun watak orang jahat, pasti kita suka […]

Dunia Wanita Kini Dikenali Sebagai Jonlivia Melayu

Dunia Wanita Kini Dikenali Sebagai Jonlivia Melayu

Dunia Wanita Kini Dikenali Sebagai Jonlivia Melayu. Assalammualaikum semua! Sihat ke? Hari ini ruby ingin berkongsi tentang kemaskini terkini dari pakaian sukan terbaik iaitu Jonlivia. Jika dulu ia dikenali sebagai Dunia Wanita di Facebook Page, kini Jonlivia berhasrat menukar nama facebook page tersebut kepada Jonlivia Melayu. Jadi ia lebih mudah dicari dan anda boleh dapat […]