30 Hari Cabaran Wardah White Secret

30 Hari Cabaran Wardah White Secret. Assalammualaikum semua! Alhamdulillah sudah lama ruby teringin mendapat kulit wajah cerah berseri. Bukan kulit putih melepak tau, tapi cerah berseri. Bukan senang untuk mengamalkan semua pantang larang. Sebab ruby suka travel dan berjemur. Tapi nak cantik tanpa pakai mekap yang tebal. Hahaha. Jadi, ruby mencuba Wardah White Secret selama 30 hari. Ternyata ia sangat berkesan dan ruby suka dengan hasilnya. Jom baca perkongsian ruby seterusnya agar setiap wanita yang membaca penulisan ini juga ingin tampil cantik seperti ruby dan duta-duta Wardah.

30 Hari Cabaran Wardah White Secret

Produk pencerahan kulit sangat hangat di pasaran, tetapi yang benar-benar bagus untuk kegunaan muslimah pasti susah untuk dimiliki. Produk yang halal pastinya terjaga cara penghasilannya dan tidak di cuba ke atas haiwan. Malah ia dari estrak tumbuh-tumbuhan. Anda masih ingat blogpost ruby yang ini? http://ruby.my/2017/12/wardah-white-secret/. Ketika itu adalah kali pertama ruby mencuba Wardah White Secret di sesi penerangan produk. Selama 7 tahun Wardah menjalankan uji kaji dan siri White Secret adalah rahasia kulit cerah bercahaya. Sekarang jika sesiapa bertanya “ruby pakai skincare apa?”, “ruby guna produk apa?”, “cerah dah sekaran, guna apa?” Inilah rahasia ku! Wardah White Secret. Hehehe.

Regimen penjagaan wajah dari Wardah White Secret terdapat 8 jenis produk, yang dijual di Malaysia hanya 7 produk sahaja. Ruby cukup kan koleksi Wardah White Secret dengan membeli di Watsons secara dalam talian dan ambil di Watsons AEON AU2 Setiawangsa. Hehehe

Produk Wardah White Secret

    1. White Secret Pure Brightening Cleanser 150ml RM15.50
    2. White Secret Facial Wash with AHA 100ml RM15.50
    3. White Secret Exfoliating Lotion 150ml RM36.50
    4. White Secret Exfoliating Scrub 50g RM12.50
    5. White Secret Day Cream SPF35 30g RM41.50
    6. White Secret Intense Brightening Essence 17ml RM50.50
    7. White Secret Night Cream 30g RM49.50
    8. Wardah White Secret Pure Treatment Essence

Cara-Cara Menggunakan Wardah White Secret Pada Waktu Siang

  1. White Secret Pure Brightening Cleanser 150ml RM15.50
  2. White Secret Facial Wash with AHA 100ml RM15.50
  3. White Secret Day Cream SPF35 30g RM41.50

Cara-Cara Menggunakan Wardah White Secret Pada Waktu Malam

  1. White Secret Pure Brightening Cleanser
  2. White Secret Facial Wash with AHA
  3. White Secret Exfoliating Scrub (amalkan 2 minggu sekali sahaja) ATAU White Secret Exfoliating Lotion
  4. White Secret Intense Brightening Essence
  5. White Secret Night Cream

Perubahan Kulit Setelah 30 Hari Cabaran Wardah White Secret

Wardah White Secret

Gambar di atas sebelum menggunakan Wardah White Secret, kulit wajah ruby breakout dan pakai mekap pun tidak kemas. Nampak perbezaannya, tona tidak sekata mengakibatkan mekap jadi tidak sekata.

Gambar di bawah adalah gambar harian ruby menggunakan Wardah White Secret. Dalam masa satu minggu boleh nampak hasilnya.

30 Hari Cabaran Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Menggunakan Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Wardah White Secret

Jadi, apa yang terjadi kepada wajah ruby setelah 30 hari? Pastinya ramai yang tertanya-tanya. Adakah kulit ruby menjadi semakin cantik atau semakin hodoh? Hahaha. Saksikan video 30 hari ruby bersama Wardah White Secret ini

Video 30 Hari Cabaran Wardah White Secret!

 

Selama 30 hari ruby menggunakan Wardah White Secret memang ia memberi kesan yang sangat bagus. Tona sekata, tiada lagi selaran matahari, tiada lagi kulit berbelang-belang kerana hijab dan ruby kurang pakai mekap. Hehehe. Selepas 30 hari, ruby masih terus menggunakan produk Wardah White Secret dan yang paling kerap ruby restock adalah White Secret Facial Wash with AHA. Sebab suami ruby pun menggunakan pencuci muka yang sama. Dapatkan Wardah White Secret di semua cawangan Watsons di seluruh Malaysia!

www.watsons.com.my/search?text=wardah
www.wardahbeauty.com
www.instagram.com/wardahbeauty_my

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

21 thoughts on “30 Hari Cabaran Wardah White Secret

    Shivani Balraj

    (March 30, 2018 - 12:47 am)

    You can definitely see the difference babe- your skin is more supple and radiant. Definitely need to check the Wardah series out more, it looks good 🙂

    cik tom

    (March 29, 2018 - 11:31 am)

    perghhh nampak perbezaan ruby pakai lepas 30 hari..ruby nampak makin cantikkk…terus tgn ciktom rasa gatal nak cuba jugak..spnjg pregnant dgn lps bersalin aritu tak pakai apa2 product lagi ni..muka rasa disaster giler..huhu..nak cuba wardah jugaklah..
    cik tom´s last blog post ..Pencapaian Negeri Johor dalam Dekad Baharu JohorMy Profile

    Alia

    (March 29, 2018 - 10:50 am)

    Wah..nmpak jeles perubahannya ruby!
    Hilang ye pigmentasi tu semua…
    Makin gebu la adik akk sorg ni
    Alia´s last blog post ..Kulit cantik dan flawless dengan Elldora Snow Crystal.My Profile

    Mak Lin

    (March 28, 2018 - 3:07 pm)

    Memang betul lah Ruby. Memang cantik kulit Ruby. Bila dah 30s (batuk-batuk) ni, Mak dah tak boleh pakai dah regime yang Mak pakai since remaja. Wrinkle bawah mata pun dah start menampakkan diri. Risau nak try product lain sebab ada yang Mak dah try tapi makin banyak pula jerawat yang timbul. Lepas ni nak try Wardah pulak la.

    Hanny Abdullah

    (March 28, 2018 - 9:59 am)

    Patutlah nampak beza sangat kulit ruby sekarang ni dari yang dulu. Nampak cerah berseri seri. Tak jemu mata memandang gitu. Tak makeup pun nampak bersih je kulit ruby. Nampak gaya ke jimat duit nk beli set Wardah ni..
    Hanny Abdullah´s last blog post ..Enchanteur Perfumed Body Lotion Menyemarakkan Hari Anda Dengan Haruman BerpanjanganMy Profile

    Syafiera Yamin

    (March 28, 2018 - 8:29 am)

    wah no wonderlah haritu jumpa nampak ploles pakai wardah rupanya… bila tengok harga dia pun tak da la mahal macam produk timbang ko 4 ketol rm 100 lebeih dah, yang ni at least memang harga ikut drugstore… paling best senang nak di dapatkan di drugstore macam watsons

    Zayani Zulkiffli

    (March 27, 2018 - 11:28 pm)

    Saya nampak kesan dia lain lepas hari ke 3 macam tu. Bagus ada feedback siap gambar macam ni.
    Zayani Zulkiffli´s last blog post ..Hotel Review: M Roof Hotel & Residences | M Boutique Hotel, IpohMy Profile

    Nadia johari

    (March 27, 2018 - 10:05 pm)

    Sebwlum ni tengok video skincare, orang indon syorkan pakai wardah..tak sangka sekarang wardah ada dah dekat malaysia. Tengok lerubahan kakruby, pergh memang nampak lain. Bolehla cuba nanti.

    nikkhazami

    (March 27, 2018 - 9:21 pm)

    best kan kalau kita cuba produk yang betul sesuai dengan kulit dan terus boleh nampak hasil positif. saya susah betul nak dpt produk sesuai, mesti break out dan berminyak. nak intai wardah white secret la lepas ni
    nikkhazami´s last blog post ..Tiada Lagi Perkhidmatan UBER di MalaysiaMy Profile

    Mimi

    (March 27, 2018 - 5:36 pm)

    Memang ketaralah oerbezaan muka Ruby yang dulu dan sekarang. Kulit muka sekarang nampak lagi cantik, flawless dan beraih. Suka tengok. Tak sangka priduk wardah membantu mengatasi masalah kulit muka. Harga pun berpatutan.
    Mimi´s last blog post ..Kebaikan Menabung Dengan Skim Simpanan Pendidikan Nasional 1 MalaysiaMy Profile

    Ayu rafikah

    (March 27, 2018 - 5:10 pm)

    Memang nampak jelas dan ketara perubahan setelah menggunakan produk wardah ni kan. Paling penting kita tak berasa was-was dengan kandungannya- selamat dan halal
    Ayu rafikah´s last blog post ..Earth Hour 2018 | Menikmati Steamboat dan Gril di D’Atap Gazebo Sime Darby Convention CentreMy Profile

    Hasif Hamsyari

    (March 27, 2018 - 4:22 pm)

    Wah… nampak ketara juga ya perubahannya! Kulit muka tampak lagi gebu gitu. Benarlah, kalau nak tengok hasilnya bukan boleh lihat sehari dua selepas pakai. Kena konsisten! Bolehlah nanti suggestkan dekat kawan2 yg ada masalah yg sama macam Kak Ruby. 😀
    Hasif Hamsyari´s last blog post ..Pesona Comel Patung Beruang di TeddyVille Museum, Pulau PinangMy Profile

    JMR

    (March 27, 2018 - 3:29 pm)

    Dah banyak kali gak baca review atau pengalaman wanita yang enyahut cabaran 3- hari. macam-macam produk ada. Cuma, tak terjumpa lagi review drp jejaka. Adakah jejaka sekarang ni tak perlu menjaga raut wajah mereka? eh..kita pun kadang-kadang tak cuci pun muka hari-hari hehe
    JMR´s last blog post ..Universal Studios Japan 2018My Profile

    Mommy irra

    (March 27, 2018 - 3:24 pm)

    Ya kak irra pun nak wajah berseri. Kusam je muka bila tak pakai apa-apa. Set wardah ni pon mampu milik. Sebenarnya pakai skincare ni kena maintain kan. Tukar-tukar tak elok. Jadi kena beli yang harga mampu milik supaya mampu maintain

    Yanty Lee

    (March 27, 2018 - 3:18 pm)

    Mentabah tu kak Ruby nak tengok kesan selepas 30 hari. Alhamdulillah , kulit dan tona kulit kak Ruby dah nampak lain dari awal. Tapi Ty dari dulu suka tengok muka akak , mulus ja. Tak perasan pun ada breakout. Tambah adik la lagi camni bila dah makin berseri.
    Yanty Lee´s last blog post ..Kosong Minda Bila Di Borneo Natural Sukau Bilit Resort , Sandakan , SabahMy Profile

      Ruby

      (March 27, 2018 - 9:53 pm)

      Kahkahkahkah tambah adik apoooooo!!

    Diah

    (March 27, 2018 - 2:46 pm)

    nampak kulit semakin elok. Pori pun tertutup. nama produk dia best jugak ye. first time tahu pasal brand nih. Paling penting confident bila nak selfie. kalau tak sebelum upload gambar memang kena cover dengan app dekat tepon je la.

    Wawa Ashihara

    (March 27, 2018 - 1:55 pm)

    Makin cantikla k.ruby pakai wardah ni… Dlu kita dgr2 je wardah ni… Tapi sjk kwn pon de pakai tgk muka dia pon so far ok… Harga dia pon berbaloi kan.. Nanti nk tgk kt watsons la..hehe
    Wawa Ashihara´s last blog post ..Percutian 4 Dalam 1 Di A Famosa Resort MelakaMy Profile

    Suria Amanda

    (March 27, 2018 - 12:31 pm)

    Bestnya cabaran 30 hari…kulit muka ruby makin sihat la ruby…best klau cabaran lama skit compare akak 14 hari je..tapi kalau guna berterusan lagi okey kan kulit…masalah kita orang perempuan ni bila dah ok kulit terus stop..hahaha…betul x?
    Suria Amanda´s last blog post ..Cabaran Kulit Bebas Jerawat Dalam Masa Dua Minggu Dengan EucerinMy Profile

      Ruby

      (March 27, 2018 - 12:46 pm)

      Kahkahkah betul! Nak kena konsisten tu susah. Tapi kalau fikir kos estatik yang mahal. Better pakai Wardah je. Sebab nak pi klinik mana ada masa dan nak travel ngan anak lg.

    nornazliana ab razak

    (March 27, 2018 - 12:08 pm)

    wahh nampak sgt perubahan di wajah awakk memang berkesan harga pun tak lah mahal sangat kan…tengah usya produk yg ok utk kulit wajah ana ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.