30 Hari Cabaran Wardah White Secret

      21 Comments on 30 Hari Cabaran Wardah White Secret

30 Hari Cabaran Wardah White Secret. Assalammualaikum semua! Alhamdulillah sudah lama ruby teringin mendapat kulit wajah cerah berseri. Bukan kulit putih melepak tau, tapi cerah berseri. Bukan senang untuk mengamalkan semua pantang larang. Sebab ruby suka travel dan berjemur. Tapi nak cantik tanpa pakai mekap yang tebal. Hahaha. Jadi, ruby mencuba Wardah White Secret selama 30 hari. Ternyata ia sangat berkesan dan ruby suka dengan hasilnya. Jom baca perkongsian ruby seterusnya agar setiap wanita yang membaca penulisan ini juga ingin tampil cantik seperti ruby dan duta-duta Wardah.

30 Hari Cabaran Wardah White Secret

Produk pencerahan kulit sangat hangat di pasaran, tetapi yang benar-benar bagus untuk kegunaan muslimah pasti susah untuk dimiliki. Produk yang halal pastinya terjaga cara penghasilannya dan tidak di cuba ke atas haiwan. Malah ia dari estrak tumbuh-tumbuhan. Anda masih ingat blogpost ruby yang ini? http://ruby.my/2017/12/wardah-white-secret/. Ketika itu adalah kali pertama ruby mencuba Wardah White Secret di sesi penerangan produk. Selama 7 tahun Wardah menjalankan uji kaji dan siri White Secret adalah rahasia kulit cerah bercahaya. Sekarang jika sesiapa bertanya “ruby pakai skincare apa?”, “ruby guna produk apa?”, “cerah dah sekaran, guna apa?” Inilah rahasia ku! Wardah White Secret. Hehehe.

Regimen penjagaan wajah dari Wardah White Secret terdapat 8 jenis produk, yang dijual di Malaysia hanya 7 produk sahaja. Ruby cukup kan koleksi Wardah White Secret dengan membeli di Watsons secara dalam talian dan ambil di Watsons AEON AU2 Setiawangsa. Hehehe

Produk Wardah White Secret

    1. White Secret Pure Brightening Cleanser 150ml RM15.50
    2. White Secret Facial Wash with AHA 100ml RM15.50
    3. White Secret Exfoliating Lotion 150ml RM36.50
    4. White Secret Exfoliating Scrub 50g RM12.50
    5. White Secret Day Cream SPF35 30g RM41.50
    6. White Secret Intense Brightening Essence 17ml RM50.50
    7. White Secret Night Cream 30g RM49.50
    8. Wardah White Secret Pure Treatment Essence

Cara-Cara Menggunakan Wardah White Secret Pada Waktu Siang

  1. White Secret Pure Brightening Cleanser 150ml RM15.50
  2. White Secret Facial Wash with AHA 100ml RM15.50
  3. White Secret Day Cream SPF35 30g RM41.50

Cara-Cara Menggunakan Wardah White Secret Pada Waktu Malam

  1. White Secret Pure Brightening Cleanser
  2. White Secret Facial Wash with AHA
  3. White Secret Exfoliating Scrub (amalkan 2 minggu sekali sahaja) ATAU White Secret Exfoliating Lotion
  4. White Secret Intense Brightening Essence
  5. White Secret Night Cream

Perubahan Kulit Setelah 30 Hari Cabaran Wardah White Secret

Wardah White Secret

Gambar di atas sebelum menggunakan Wardah White Secret, kulit wajah ruby breakout dan pakai mekap pun tidak kemas. Nampak perbezaannya, tona tidak sekata mengakibatkan mekap jadi tidak sekata.

Gambar di bawah adalah gambar harian ruby menggunakan Wardah White Secret. Dalam masa satu minggu boleh nampak hasilnya.

30 Hari Cabaran Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Menggunakan Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Wardah White Secret 30 Hari Cabaran Wardah White Secret

Jadi, apa yang terjadi kepada wajah ruby setelah 30 hari? Pastinya ramai yang tertanya-tanya. Adakah kulit ruby menjadi semakin cantik atau semakin hodoh? Hahaha. Saksikan video 30 hari ruby bersama Wardah White Secret ini

Video 30 Hari Cabaran Wardah White Secret!

 

Selama 30 hari ruby menggunakan Wardah White Secret memang ia memberi kesan yang sangat bagus. Tona sekata, tiada lagi selaran matahari, tiada lagi kulit berbelang-belang kerana hijab dan ruby kurang pakai mekap. Hehehe. Selepas 30 hari, ruby masih terus menggunakan produk Wardah White Secret dan yang paling kerap ruby restock adalah White Secret Facial Wash with AHA. Sebab suami ruby pun menggunakan pencuci muka yang sama. Dapatkan Wardah White Secret di semua cawangan Watsons di seluruh Malaysia!

www.watsons.com.my/search?text=wardah
www.wardahbeauty.com
www.instagram.com/wardahbeauty_my

21 comments on “30 Hari Cabaran Wardah White Secret

  1. Mak Lin

    Memang betul lah Ruby. Memang cantik kulit Ruby. Bila dah 30s (batuk-batuk) ni, Mak dah tak boleh pakai dah regime yang Mak pakai since remaja. Wrinkle bawah mata pun dah start menampakkan diri. Risau nak try product lain sebab ada yang Mak dah try tapi makin banyak pula jerawat yang timbul. Lepas ni nak try Wardah pulak la.

    Reply
  2. Syafiera Yamin

    wah no wonderlah haritu jumpa nampak ploles pakai wardah rupanya… bila tengok harga dia pun tak da la mahal macam produk timbang ko 4 ketol rm 100 lebeih dah, yang ni at least memang harga ikut drugstore… paling best senang nak di dapatkan di drugstore macam watsons

    Reply
  3. Nadia johari

    Sebwlum ni tengok video skincare, orang indon syorkan pakai wardah..tak sangka sekarang wardah ada dah dekat malaysia. Tengok lerubahan kakruby, pergh memang nampak lain. Bolehla cuba nanti.

    Reply
  4. JMR

    Dah banyak kali gak baca review atau pengalaman wanita yang enyahut cabaran 3- hari. macam-macam produk ada. Cuma, tak terjumpa lagi review drp jejaka. Adakah jejaka sekarang ni tak perlu menjaga raut wajah mereka? eh..kita pun kadang-kadang tak cuci pun muka hari-hari hehe
    JMR´s last blog post ..Universal Studios Japan 2018My Profile

    Reply
  5. Mommy irra

    Ya kak irra pun nak wajah berseri. Kusam je muka bila tak pakai apa-apa. Set wardah ni pon mampu milik. Sebenarnya pakai skincare ni kena maintain kan. Tukar-tukar tak elok. Jadi kena beli yang harga mampu milik supaya mampu maintain

    Reply
  6. Diah

    nampak kulit semakin elok. Pori pun tertutup. nama produk dia best jugak ye. first time tahu pasal brand nih. Paling penting confident bila nak selfie. kalau tak sebelum upload gambar memang kena cover dengan app dekat tepon je la.

    Reply
    1. Ruby

      Kahkahkah betul! Nak kena konsisten tu susah. Tapi kalau fikir kos estatik yang mahal. Better pakai Wardah je. Sebab nak pi klinik mana ada masa dan nak travel ngan anak lg.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge