La’ Flora Purifying Makeup Remover

      16 Ulasan pada La’ Flora Purifying Makeup Remover

La’ Flora Purifying Makeup Remover. Assalammualaikum semua, lama ruby tidak kemaskini blog ruby kan? Ada yang rindu dengan penulisan serius ruby? Hehehe. Semuanya serius, sebab apa yang ruby kongsikan mempunyai penyelidikan dan perkongsian pengalaman dari ruby sendiri. Maaf lewat berkongsi, sejak cuaca sejuk macam di London. Ruby tidak sihat dan sering kejang otot. Simptom ibu-ibu tidak boleh kena sejuk. Hahaha

Berbalik kepada produk yang ruby ingin kongsikan. La’ Flora France mempunyai 8 rangkaian produk. Tetapi ruby tertarik ingin menggunakan La’ Flora Purifying Makeup Remover dan La’ Flora Repulping Facial Cleanser. Sebab apa nak cuba? Sebab ruby pertama kali nak cuba mekap remover yang dikatakan paling mudah menanggalkan mekap dengan beberapa kali sapuan saja. Menarikkan? Boleh hilang ke mekap kalau buat macam tu je? Ha, sebab tu ruby nak cuba.

LA'FLORA Purifying Makeup Remover

La’ Flora France

Rangkaian La’ Flora Anti-Ageing mengandungi aktif Repulpami ER®. Repulpami ER® adalah produk anti-penuaan global yang dibangunkan secara aktif di Perancis, yang terbukti secara klinikal memberi kesan anti-kedutan, gebu dan menegangkan. Ia adalah 100% campuran semulajadi kelopak bunga putih dan ekstrak pulpa baobab, yang ditanam di kawasan Tambacounda dan Louga.

Repulpami ER® adalah klinikal terbukti menyediakan 4 tindakan

  1. Anti-kedut menghalang penguncupan otot, yang menyumbang kesan seperti botox.
  2. Gebu dan menganjalkan dengan mengurangkan lipolisis dan merangsang adipogenesis.
  3. Menegangkan wajah dari Repulpami aktif yang bertanggungjawab untuk perpaduan dan pengukuhan epidermis.
  4. Kesan penghidratan Repuplami muncul untuk meningkatkan penghidratan kulit sebanyak 35%

La’ Flora adalah pH seimbang, bebas sabun, dan BEBAS dari bahan berbahaya seperti Paraben, SLES / SLS, Agen Pewarna, GMO. Oleh itu ia sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit sensitif.

Tanggungjawab ECO REPULPAMI ER®

Repulpami dibangunkan sebagai sebahagian daripada projek USAID di Senegal. USAID (United States Agency for international Development / Agensi Pembangunan Antarabangsa Amerika Syarikat), berfungsi untuk mengurangkan kemiskinan di pelbagai negara dengan mewujudkan pekerjaan, meningkatkan akses kepada pendidikan dan penjagaan kesihatan, menguatkan institusi demokrasi dan membangunkan sektor pertanian kepada meningkatkan pendapatan.

La’ Flora Purifying Makeup Remover & La’ Flora Repulping Facial Cleanser

Setelah pulang dari kerja, bab paling malas adalah menanggalkan sisa mekap. Tapi, kena gigihkan diri juga sebab nak sentiasa cantik kan? Kesian dekat kulit kita kalau tidak membersih dengan sempurna. Anda sendiri tahu bagaimana keadaan kulit anda. Jika ia jenis sensitif, wajib bersihkan mekap sebaiknya! Serius!

La’ Flora Purifying Makeup Remover

LA'FLORA Purifying Makeup Remover LA'FLORA Purifying Makeup Remover LA'FLORA Purifying Makeup Remover LA'FLORA Purifying Makeup Remover LA'FLORA Purifying Makeup Remover

Faedah :

  • Mengeluarkan semua kesan solekan tanpa merosakkan kulit
  • Menghilangkan kekotoran secara mendalam dari liang-liang roma
  • Meningkatkan ketegangan, keanjalan dan penghidratan kulit
  • Mengurangkan kedutan dan garis halus

Cara penggunaan :

  • Guna jumlah yang mencukupi pada muka dan sapukan secara sama rata.
  • Urut perlahan-lahan dengan gerakan mengangkat ke atas untuk mengeluarkan sisa solekan.
  • Bilas dengan air bersih.
  • Sesuai digunakan pada muka, kawasan mata dan bibir.

Tips Penggunaan :

  • Gunakan 2 kali sehari
  • Gunakan produk ini bersama pembersih La’ Flora Repulping Facial Cleanser agar ia membersihkan dua kali ganda kekotoran, habuk dan deposit pencemaran.
  • Pada waktu malam, kulit anda dalam mod pembaikan, oleh itu ia sentiasa bijak untuk membersihkan wajah menggunakan mekap remover kerana ia juga cair dan menghilangkan pelindung matahari yang digunakan semasa di siang hari, jadi kulit anda boleh mengeluarkan toksin melalui liang tanpa penghalang.

La’ Flora Repulping Facial Cleanser

LA'FLORA Repulping Facial Cleanser LA'FLORA Repulping Facial Cleanser LA'FLORA Repulping Facial Cleanser LA'FLORA Repulping Facial Cleanser

Faedah :

  • Secara mendalam membersihkan kekotoran liang-liang dari liang tanpa menjejaskan kulit pH semulajadi
  • Menghidrat kulit dengan meningkatkan penyerapan kelembapan dan pengekalan
  • Memperbaiki ketegangan, keanjalan dan penghidratan kulit
  • Mengurangkan kedutan dan garis halus

Cara penggunaan :

  • Gunakan 2 kali sehari.
  • Bersihkan di kawasan muka dan leher, gunakan jumlah yang mencukupi dan perlahan-lahan menggunakan gerakan mengangkat ke atas.
  • Bersihkan dengan air.

Tips Penggunaan :

  • Penggunaan maksima : Dua kali sehari sahaja. Membersih lebih 2 kali tidak memberi apa-apa manfaat
  • Gunakan air suam hangat, kerana ia akan meningkatkan tindakan pembersihan, dan juga memudahkan penyingkiran minyak, kotoran debu dan kekotoran minyak.
  • Air hangat membuka liang pori. Setelah mencuci, gunakan bersama La’ Flora Pore
    Refining Facial Toner untuk mengimbangi kandungan minyak muka dan mengurangkan saiz liang pori untuk mengunci kelembapan.

Video Tutorial Menggunakan La’ Flora Purifying Makeup Remover & La’ Flora Repulping Facial Cleanser

 

LA'FLORA Purifying Makeup Remover

Wajah setelah menggunakan La’ Flora Purifying Makeup Remover dan La’ Flora Repulping Facial Cleanser

Senarai Produk dan Harga La’ Flora France

  1. La’ Flora PURIFYING MAKEUP REMOVER 100ML RM 49.00
  2. La’ Flora REPULPING FACIAL CLEANSER 100ML RM 52.00
  3. La’ Flora PORE REFINING FACIAL TONER 100ML RM 49.00
  4. La’ Flora UV PROTECTION DAY CREAM WITH SPF 30A++ 30ML RM 78.90
  5. La’ Flora MOISTURE LOCK HYDRATING SERUM 30ML RM 75.90
  6. La’ Flora AGE REVERSE NIGHT CREAM 30ML RM 76.90
  7. La’ Flora MOISTURIZING & FIRMING SHOWER GEL 300ML RM 42.90
  8. La’ Flora SKIN FIRMING BODY LOTION 200ML RM 44.00

Tahun ini Health Lane Family Pharmacy meraikan Ulantahun ke-30 mereka, sila semak di laman media sosial mereka untuk mendapatkan maklumat terkini dan promosi istimewa. Dapatkan produk La’ Flora France esklusif hanya di Health Lane Family Pharmacy berdekatan anda atau membeli secara dalam talian di Lazada & Shopee. Selamat mencuba!

www.facebook.com/healthlanefamilypharmacy
www.instagram.com/healthlanefamilypharmacy
www.lazada.com.my/vitaminz
www.shopee.com.my/healthlanefamilypharmacy

16 comments on “La’ Flora Purifying Makeup Remover

  1. JMR

    Aku respek dengan kaum wanita..nak mekap ambil masa & kena cari mekap yang sesuai dgn diri masing-masing..then dah setel, nak kena remove mekap tu lagi, nak kena cari mekap remover yang paling sesuai dgn diri masing-masing..tapi aku respek lagi kat suami masing-masing sebab sabar melayan isteri masing-masing..nak isteri cantikkan..hahaha
    JMR´s last blog post ..3 Sebab Perlu Melabur Untuk Pendidikan Anak-anak.My Profile

    Reply
  2. zaza iman

    Cantiknya kulit kak ruby.. Menarik produk ni sebab sesuai juga utk kulit sensitif.. Memang kena pakai makeup remover ni sbb kadang2 cuci sbun dia x bersihkn secara mendalam kalau tak silap lah

    Reply
  3. Ezna

    Banyaknya dah produk kat pasaran. Akak cari produk yang betul-betul sesuai dengan kulit muka akak. Normally kalau dah guna produk tu….continue je guna produk tu. Makeup Remover tu lagi la jarang pakai sebab jarang nau pakai make up….hee hee….
    Ezna´s last blog post ..Ini kisah Yusuf dan BujibuMy Profile

    Reply

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge