Beaconhouse International Student Convention 2018

Beaconhouse International Student Convention 2018

Beaconhouse International Student Convention 2018. Assalammualaikum semua! Wah kali ini ruby teruja untuk berkongsi dengan anda tentang acara sekolah antarabangsa iaitu Beaconhouse International School. Merek telah mengadakan perlawanan di antara sekolah seluruh dunia dan seterusnya pelajar yang layak akan bertemu di perlawanan besar di Oman! Wahhh. Boleh merasa pergi luar negara ketika muda. Best kan! […]

Pencarian Wanita Melayu 2018

Pencarian Wanita Melayu 2018

Pencarian Wanita Melayu 2018 – Plaza Shah Alam (PWM2018). Assalammualaikum semua! Pasti ramai teruja untuk menyertai program yang ruby ingin kongsikan ini. Program ala-ala ratu cantik, peragaan dan pencarian bakat ini adalah anjuran Plaza Shah Alam. Ia akan membuka tirai bagi tahun 2018 dan ini adalah tahun ke lima. Mula dianjurkan pada tahun 2014, Pencarian Wanita Melayu diwujudkan […]

Ekspo Jualan Perumahan Edisi Nasional - Ke Arah Sejuta Impian

Ekspo Jualan Perumahan Edisi Nasional

Assalammualaikum semua, pada hari jumaat yang lepas ruby dan suami berkesempatan ke Ekspo Jualan Perumahan Edisi Nasional di Dewan Tun Razak, PWTC. Kami berhasrat mencari rumah di luar bandar sebab kos kehidupan di Klang Valley ni sangat mahal dan suami ruby sering kerja luar. Jadi kalau kekal menyewa di sini bakal papa kedana. Hahaha. Tapi, […]

Himpunan Usahawan Bumiputera 2018

Himpunan Usahawan Bumiputera 2018. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan dengan anda apakah program yang bakal berlangsung dan manfaat-manfaat yang anda boleh capai. Ramai nak memiliki perniagaan sendiri. Ramai juga yang nak bergelar “founder” sesuatu jenama. Tetapi ramai juga yang mudah putus asa dan hangat-hangat tahi ayam. Pada pengalaman ruby, konsisten dan fokus pada […]

Anchor Food Professionals Pastry And Culinary Challenge 2018

Anchor Food Professionals Pastry And Culinary Challenge 2018

Anchor Food Professionals Pastry And Culinary Challenge 2018. Assalammualaikum semua! Siapa peminat produk dari jenama Anchor? Haaa mesti tahu senarai produk tenusu Anchor, agak mustahil jika yang tidak tahu jenama ni. Hehehe. Ruby mula tahu berkenaan jenama ini semasa ibu ruby sibuk membuat kuih muih dan kek. Cheese, Cream Cheese, Butter, Culinary Cream dan Whipping […]

OneRepublic Live In Malaysia 2018

OneRepublic Live In Malaysia 2018

OneRepublic Live In Malaysia 2018. Assalammualaikum semua! Kali ini ruby ingin berkongsi tentang hiburan konsert. Masih ingat lagi kumpulan OneRepublic yang terkenal dengan lagu Secrets pada tahun 2010 dari filem The Sorcerer’s Apprentice? Kemudian lagu Apologize dan Good Life hits pada tahun 2011. Best kan? Manakala, pada tahun 2013 lagu seperti Counting Stars, If I Lose Myself dan lain-lain menjadi […]

PS4 Eksklusif Game Bulan Mac

PS4 Eksklusif Game Bulan Mac! Assalamualaikum semua berita gembira kepada pengguna PS4 yang baru mesti teruja dengan kedatangan game eksklusif kali ini. PS store memberi “game” yang menarik dan mencabar bagi peminat-peminatnya. PS4 Eksklusif Game Bulan Mac Tibanya setiap bulan pelanggan PS (+) Plus akan menerima “game baru” pada setiap bulan. Jadinya pada bulan ini. […]

Nando's Malaysia Kini Berusia 20 Tahun

Sini Ada Ayam! Nando’s Malaysia Kini Berusia 20 Tahun

Sini Ada Ayam! Nando’s Malaysia Kini Berusia 20 Tahun. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi dengan anda kisah ruby dan Nando’s Malaysia bersempena ulang tahun ke-20 mereka. Sejak kenal Nando’s, memang terus jatuh cinta. Ayam peri-peri memang dah terus jatuh cinta, tetapi ruby suka pilihan hidangan sampingan yang sentiasa diperbaiki. Tidak pernah bosan dengan […]

CAROMA Bentong Ginger

Mudah Mengamalkan Halia Dengan CAROMA Bentong Ginger

Mudah Mengamalkan Halia Dengan CAROMA Bentong Ginger. Assalammualaikum semua. Hari ini ruby ingin berkongsi pengalaman mengamalkan herba halia. Halia ni memang kegemaran ruby dari kecil lagi. Paling suka bila mak masak ayam masak halia. Adik-beradik lain mesti asingkan halia, tapi ruby makan halia macam snek. Hehe. Rasa panas badan tu melegakan dan sihat. Mudah Mengamalkan […]