Penjenamaan Semula DEMC Specialist Hospital Kepada AVISENA Specialist Hospital

Penjenamaan Semula DEMC Specialist Hospital Kepada AVISENA Specialist Hospital. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang penjenamaan baru hospital DEMC. Bagi anda yang ada pengalaman mendapat perkhidmatan di hospital popular di Shah Alam ini, pasti anda gembira dengan layanan dan kualiti servis yang pihak hospital berikan. Betul tak?

Ruby juga mempunyai pengalaman menginap di DEMC Specialist Hospital, Shah Alam pada tahun 2011. Masa tu ruby disahkan demam denggi. Oleh kerana ruby adalah Dengue Survivor, ruby bersama GSK (GlaxoSmithKline) dalam memberi kesedaran kepada rakyat Malaysia melalui program Allied Against Dengue Malaysia. Pengalaman di DEMC Specialist Hospital, Shah Alam ketika itu memberi ruby banyak keinsafan dan mula bersiap sedia untuk insuran kesihatan dan pentingnya mendapat rawatan di hospital yang selesa.

Penjenamaan Semula DEMC Specialist Hospital Kepada AVISENA Specialist Hospital

AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital

DEMC Specialist Hospital kini dengan nama baru iaitu AVISENA Specialist Hospital, penjenamaan korporat ini bagi mengumumkan perancangan untuk berkembang menjadi jenama kebangsaan. Ini adalah penjenamaan kali keempat hospital ini demi memberi manfaat dan kebaikan kepada semua pada masa akan datang. Garis masa penjenamaan semula hospital :

  • Primary Medical and Maternity Centre (PMMC) – 1996
  • Darul Ehsan Medical Centre (DEMC) – 2001
  • DEMC Specialist Hospital, Shah Alam – 2010
  • AVISENA Specialist Hospital – 2018

Diasaskan pada 1997 dan dahulunya dikenali sebagai Pusat Perubatan Darul Ehsan, jenama tempatan yang mewakili pengalaman penjagaan kesihatan teliti, sentiasa menekankan perhatian peribadi, rawatan terbaik, dan nilai untuk ringgit pada setiap masa.

“Kami telah bekerja selama lebih daripada 20 tahun untuk menjaga keperluan komuniti di sini di Selangor, dan kini kami bersedia untuk berkembang. AVISENA akan menjadi tempat orang pergi untuk segala-galanya dari kardiologi, rawatan hepatobiliari, pembedahan kolorektal dan bedah saraf, kanak-kanak dan pakar dalam bidang ubat wanita antara lain. Kami juga bercadang untuk membuka hospital-hospital baru di lain-lain menyatakan dan mengharapkan untuk melihat kejadian ini dalam dekade yang akan datang, “kata Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Dato ‘Dr Omar Abd Hamid.

Perancangan Avisena adalah termasuk sebagai Hospital Wanita dan Kanak-Kanak baru yang akan dibuka kemudian pada tahun ini di Selangor dan cawangan tambahan di negeri-negeri lain pada tahun-tahun akan datang.

AVISENA Specialist Hospital Sempena Nama Tokoh Perubatan Islam Ibnu Sina

AVISENA diilhamkan oleh AVICENNA atau IBNU SINA (dalam bahasa Arab), ahli pakar astronomi, ahli matematik, penyair dan penulis dari Islamic Golden Age. Beliau menulis lebih daripada 400 buku mengenai ubat dan falsafah. THE BOOK OF HEALING dan THE CANON OF MEDICINE dianggap ensiklopedi perubatan yang masih digunakan dan masih relevan selepas 1,000 tahun. Benar-benar bertahan sehingga masa kini dan sinonim dengan kebesaran dalam bidang perubatan. Nama itu menandakan pemikiran global hospital, perhatian kepada terperinci, dan nilai-nilai Asia; ditambah dengan keperluan untuk sentiasa belajar, dan berkembang dengan masa.

Logo & Pakaian Seragam Rasmi AVISENA Specialist Hospital

AVISENA Specialist HospitalLogo ini adalah perwakilan simbol Yunani Kuno untuk udara, salah satu unsur yang paling penting untuk semua kehidupan. Reka bentuk seperti reben dikaitkan dengan kelembutan sentuhan manusia.

AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital

Tagline AVISENA Specialist Hospital

With us, it’s always personal…

Apa Yang Menarik Di AVISENA Specialist Hospital

AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital

AVISENA Specialist Hospital

 

AVISENA Specialist Hospital
No. 4, Jalan Ikhtisas,
Seksyen 14, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan
Phone: (603) 5515 1888
Fax: (603) 5515 1815
Email: careline@avisena.com.my

www.avisena.com.my
www.facebook.com/AvisenaSpecialistHospital

23 thoughts on “Penjenamaan Semula DEMC Specialist Hospital Kepada AVISENA Specialist Hospital”

  1. Cantiknya nama Avisena tu. And Rawlins teka betul sebab bila baca, teringat nama Ibn Sina. Penjenamaan memang sesuai berlaku apabila sesuatu produk/ perkhidmatan ingin melebarkan sayap ke peringkat antarabangsa – sama seperti Hai O Marketing yang kini dikenali sebagai Sahajidah Hai O Marketing.
    Gambar-gambar tu sebijik macam dalam hi-end hotels la. Menarik dan cantik!

  2. Wow dan penjanamaan semula ini service pun kena tip top lah dengan nama. Tapi hospital ni tengok memang antara yang terbaik dan juga paling canggih kat Malaysia hehehehe..

  3. Diharap dengan penjenamaan semula mampu meningkatkan kreabiliti dan perkhidmatan yang diberikan. Tahniah diucapkan.

    PPUKM atau lebih dikenali sebagai HUKM yakni tempat wife kerja juga dalam proses penjenamaan semula.

  4. Sampai 4 kali tukar nama yer. Patutlah mcm pernah dengar nama Avicenna nie. Rupanya nama Ibn Sina. Tak pernah lagi mendapatkan rawatan di sini. Nampak eksklusif betul yer ! Mesti mahal ??

  5. Husband AR pernah kena 2 kali warded kat sini. Best sangat hospital dia. anyway thanks for the info klu tak lama2 tak pergi sana jadi blur plak tengok2 dah jadi nama lain kan. hehe

  6. aida da agak dah mesti dari word Ibn Sina 🙂
    cantik. mewah. best 🙂
    frankly speaking, ruby, aida hanya pernah masuk spital pantai ayer keroh aje.
    tu pun rawatan anak-anak.
    lom pernah masuk spital yg luxury. semangat kerajaan tinggi kan. more to spital kerajaan. hi hi hi…

  7. Hospitalnya banyak kali berganti nama ya? Hospital ini milik pemerintah atau dikelola oleh wasta/perusahaan?. Jika bayarannya tinggi untuk berobat mungkin karena pelayanan dan fasilitasnya bagus juga ya?

  8. mak aih mantop gila hospital ni, sekarang ni i suggested mak pak sediakanlah pelan takaful dan kesihatan untuk anak-anak untuk nikmati servis dari hospital, perubatan zaman sekarang ni mahal… 🙁

    kalau kat kerajaan pun okay tapi i suggested hospital ampang lah walaupun tak dapat layaannan best..

    so far i tengok kakitangan perubatan kerajaan improved cuma kena sabar nak dapatkan servis tu…

    huhuhuh….

    ekslusif sangat hospital ni….

    kalau sakit nanti i leh guna takaful singgah sini huhuhuhu

  9. Wah penjenamaan semula bermaksud juga menambahbaik service sedia ada. Tengok gambar yg kak ruby share pun dah teruja.

    Sekurangnya pesakit yang stay sini happy dan kurang stress kot.

    Bagusnya ambil nilai islam tu. idea bijak pikat customer

  10. Penjenaaman semula hospital DEMC kepada Avisena menampakkan lagi hospital ni akan menjadi hospital terbaik dari fasiliti dan servisnya. Nampak ekslusif. Kalau macam ni orang tak sakit pun warded jugak

  11. Kalau macam ni punya cantik hospital akak yang tak sakit pun nak check in kat sini..memang canggih dan sangat – sangat selesa la..nanti nak check la Malakoff ada tak panel kat sini..kalau ada sure best

  12. Wahhh dah bertambah cantik le sepital ni. Selalu jugak melawat keluarga/kawan yg sakit kat sana dulu, dah baru ni tak pernah lagi masuk sana.
    Hospital yang nampak mewah cam ni harga pun sure mewah…sebab tu lah pentingnya insurance so tak terbeban le kalau masuk ke sana

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.