Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur. Assalammualaikum semua! Kali ini ruby ingin kongsikan bufet ramadan yang menjadi pilihan ramai. Kalau tiba bulan Ramadan, Melting Pot Concorde KL pasti penuh dengan tetamu. Mana tidaknya, hidangan yang disediakan saban tahun sentiasa sedap dan tidak mengecewakan. Malah apabila makan di hotel, kita lebih selesa dan santai bersama keluarga. Kadang-kadang tidak sedar jam dah 10 malam. Hahaha.

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Ruby pernah hadir ke bufet ramadan Concorde KL pada tahun 2014, boleh baca di http://ruby.my/2014/07/buffet-ramadhan-2014-concorde-kl/. Lagi beberapa hari Ramadan bakal menjelma, Hotel Concorde Kuala Lumpur turut menyediakan promosi Bufet Ramadan ‘Semarak Rasa’ yang akan mempamerkan pelbagai hidangan menarik masakan klasik kampung dan kegemaran.

Promosi akan bermula pada 17 Mei hingga 14 Jun 2018 di Melting Pot Café. Berkongsi hidangan berbuka puasa bersama adalah tradisi yang indah. Bukan sahaja bufet Ramadan memberikan anda dan orang tersayang berkumpul, tetapi ia memberikan momen kebersamaan. Dari hidangan tradisional kampung ke kegemaran antarabangsa, keluarga anda akan menghargai iftar dengan makanan lazat ini. Kira-kira 150 hidangan akan dihidangkan setiap malam selama 30 hari!

Selain dari hidangan masakan kampung ini, pengunjung boleh merasai pelbagai hidangan sepanjang masa yang popular di Melting Pot seperti sup gearbox, sup tulang rawan, sup ekor, ikan bakar percik dan nasi briyani kambing. Sepanjang bulan Ramadan nanti, chef AKAN menyediakan tiga jenis bufet menu yang berbeza setiap hari.

Chef Dzulkarnain Salleh, Chef Rogayah Sharif dan Chef Azizah Abdul Malik

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur
Dari kiri Chef Azizah Abdul Malik dan Chef Dzulkarnain Salleh

Sepanjang Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur, 3 chef ini akan memberi kepuasan hidangan iaitu Chef Dzulkarnain Salleh, Chef Rogayah Sharif dan Chef Azizah Abdul Malik. Pada tahun ini, Chef telah menambah daya tarikan yang baru dengan makanan laut. Ketam goreng berempah, udang galah goreng berempah, lala goreng tiga rasa dan lala kam heong style.

Juadah Berbuka Puasa Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Antara hidangan kampung yang istimewa dan tidak boleh dilupakan ialah ikan keli berlado, udang sambal tempoyak, siput sedut lemak cili api, siput sedut daun selasih, gulai urat lembu berserai, asam pedas ekor lembu bunga kantan, ayam masak ros, kurma telur, ikan patin masak tempoyak, pucuk manis dengan keledek, nangka lemak ikan bilis, dan daging dendeng kering berlado.

Pembuka Selera : Kerabu Udang Thai, Kerabu Pucuk Ubi, Kerabu Hati Ayam, Kerabu Limau Bali, Kerabu Mangga, Kerabu lsi Kerang, Kerabu Ayam Berkerisik, Kerabu Udang, Aneka Ulam, Sambal Belacan, Budu, Air Asam, Tempoyak, Cincaluk, Kerepek Pisang, Kerepek Ubi Pedas, Kerepek Ubi dan Papadom

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala LumpurBufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

On Ice Display : Green Shell Mussels, Fresh Flower Crab, Fiery Red Prawns, Tobasco, Cocktail Sauce, Lemon Wedges dan Wasabi

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Sup Panas : Sup Gearbox, Sup Tulang Rawan, Sup Ekor, Sup Perut, Cream of Pumpkin Soup dan Bubur Lambuk

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala LumpurBufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Hidangan Panas Malay Cuisine : Nasi Putih, Nasi Briyani, Kari Kepala Ikan, Ekor Asam Pedas Bunga Kantan, Lamb Shank Stew, Siput Sedut Daun Selasih, Paru Goreng Berlado, Gulai Urat Lembu Berserai, Sambal Udang Tempoyak, Kambing Masala, Daging Dendeng Kering Berlado, Ayam Lemak Pucuk Ubi, Sambal Kepah Minang, Daging Masak Kicap, Kailan Goreng Cili bersama Ikan Masin dan Pucuk Manis dengan Keledek

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Hot Steamer : Steamed Fish with Ginger  dan Assorted Dim Sum

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala LumpurBufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Carving Station : Kambing Panggang bersama Nasi Briyani

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Teppanyaki : Udang, Ikan Salmon, Ayam, Daging Lembu dan Sotong

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Live cooking : Lala Goreng Berlada

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Action Station : Capati with Sambal Sardin, Roti John, Murtabak Ayam dan Ketam Goreng Berempah

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Pemanis Mulut : Onde-onde, Kuih Lapis, Kuih Seri Muka, Kuih Talam, Kuih Talam Keladi, Kuih Keria, Kuih Cara Manis, Kuih Kaswi, Pulut Inti, Serawa Durian, Bubur Pulut Hitam, Bubur Jagung, Cream Caramel, Sago Gula Melaka, Pelbagai Kek, Pelbagai Pastri Perancis dan Buah-buahan

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala LumpurBufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Goreng-Goreng : Cucur Kodok, Cucur Udang, Cucur Ikan Bilis dan Cekodok Plsang

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Minuman : Sirap Bandung, Air Soya, Air Tebu, Teh Tarik!!!

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Harga Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

RM 148.00 seorang dewasa
RM 74.00 seorang kanak-kanak (5 tahun – 12 tahun)

15% Diskaun pada 17 May hingga 20 May 2018 dan 11 Jun hingga 14 Jun 2018 iaitu RM 125.80 seorang dewasa, manakala kanak-kanak RM 62.90

21 May – 10 Jun 2018

RM 148.00 seorang dewasa
RM 74.00 seorang kanak-kanak (5 tahun – 12 tahun)

Jom Bufet Sahur Di Melting Pot Concorde Kuala Lumpur

Bagi mereka yang ingin ‘sahur’ (makan pagi), jom ke Melting Pot Hotel Concorde Kuala Lumpur untuk makanan yang terbaik. Antara kegemaran tempatan yang akan dihidangkan termasuk bubur lambuk, mee mamak, nasi lemak, bubur jagung, pelbagai sandwic dan banyak lagi.

RM 55.00 seorang dewasa

Waktu Hidangan :
Ahad hingga Khamis : 3.00am – 5.30am
Jumaat dan Sabtu : 11.00pm – 5.30am

Untuk tempahan, hubungi Melting Pot secara terus pada talian langsung +603 2717 2233. Sebarang pertanyaan untuk acara persendirian,  anda boleh menghantar e-mel ke fbkl@concorde.net.

Ulasan Ruby Tentang Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Jika ke Concorde KL, masakan ketika pada bulan Ramadan memang terbaik. Semua hidangan yang disediakan memang sedap. Menggamit memori masakan mak masa zaman ruby sekolah dulu. Kalau berbuka tu pasti ada udang tempoyak, lala, ikan keli sambal, roti john, asam pedas, capati, onde-onde dan buah mata kucing. Huwaaa. Kita memang tidak boleh ulang kenangan masa dulu, tapi dengan hidangan berbuka puasa dari Melting Pot Cafe ni boleh buat ruby tersenyum. Air mata pun meleleh seronok. Rindu bulan Ramadan! Jemput datang ke Melting Pot Cafe pada bulan Ramadan ya! Selesa dan Makanan Enak

 

Selamat Berbuka Puasa

Concorde Hotel Kuala Lumpur
2 Jalan Sultan Ismail,
50250 Kuala Lumpur,
Malaysia
Tel: +603 2717 2233

www.facebook.com/concordehotelkualalumpur

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

26 thoughts on “Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

    nasa azman

    (April 24, 2018 - 6:56 pm)

    Bufet ramadhan yang banyak pilihan untuk perut yang lapar. Dah jadi pesta makanan
    nasa azman´s last blog post ..Mengapa Harga Rumah Yang Berbeza Walaupun Saiz Dan Bentuknya Sama?My Profile

    Ibu Zaid

    (April 21, 2018 - 6:31 pm)

    Ramdhan dah menjelang tiba, semoga kita buat persediaan sebaiknya.
    Ibu Zaid´s last blog post ..Tempat menarik di Selangor Waktu Malam & Siang? Wow, Cantiknya 20 Lokasi Ini!My Profile

    titan

    (April 21, 2018 - 3:32 am)

    okeh.

    semua nampak menyelerakan.

    mujur baru lepas makan.

    so, tak terliur sangat.
    titan´s last blog post ..Speech Theraphy One Two ThreeMy Profile

    mrhanafi

    (April 20, 2018 - 5:24 pm)

    Fuh!..

    amat menyelerakan.

    pasti berbaloi bagi yang berkemampuan
    mrhanafi´s last blog post ..Cara Mudah Memahami Hukum Tarikan Yang Terbukti WujudMy Profile

    Jiashinlee

    (April 19, 2018 - 8:47 am)

    Sedapnye the buffet spread, Hotel Concorde serves really good food, used to love their sunday buffet. Will ajak my buddies for ramadan soon.

    Mama Hakim

    (April 19, 2018 - 8:31 am)

    Musim orang ganti puasa ni pun dah banyak promosi buffet ramadhan
    Mama Hakim´s last blog post ..Pencuci Muka Safi? Ini 18 Pembersih Wajah Untuk Kulit Berbeza! Anda Suka Yang ManaMy Profile

    Zharif Azis

    (April 18, 2018 - 11:19 pm)

    Ini sangat menggugat keimanan. Siap ada ketam and udang galah lagi sempena buffet tahun nie. Istimewa betul ye berbuka di sini nanti. Berbaloi dgn hrga yg ditawarkan

    Liez

    (April 18, 2018 - 9:30 pm)

    Udang n ketam tu mmg fav.. mmg tgk semua foods mengiurkan.tp mmg bila ramdan buffet makanan kg yang menjadi pilihan hotel dan pengunjung
    Liez´s last blog post ..Riverside Cafe PWTC Tawarkan 300 Juadah Buffet Ramadhan Dengan Konsep Pasar MalamMy Profile

    Mek Onie

    (April 18, 2018 - 9:20 pm)

    wowwww kak ruby! harga dia not bad! Padahal di Concorde tu.ehehe… Onie kalau makan buffet gini, onie akan fokus pada part desert dulu pastu baru makanan berat…hehe…lamanya tak p review buffet ramadhan ni haaa,haha
    Mek Onie´s last blog post ..PENCARIAN WANITA MELAYU 2018 SUDAH BERMULAMy Profile

    Bella Jamal

    (April 18, 2018 - 7:51 pm)

    Biasa kalau buffet ramadhan memang akan pilih masakan kampung. Meriah sungguh dgn pelbagai juadah. Biasa memang tk habis makan bila dah ikutkan nafsu makan. Kita tank kecik kena ambil makanan sikit2 sahaja. Huhu
    Bella Jamal´s last blog post ..Louisiana Cajun Style Di Just Seafood, Sunway Giza MallMy Profile

    JMR

    (April 18, 2018 - 6:47 pm)

    kalau sampai kat blogpost buffet Ramadhan ni, akan skrol tengok gambar makanan..dr mata jatuh ke perut. kemudian tengok harga dan brapa banyak menu ada..tetiba sendawa..haha..
    JMR´s last blog post ..DAYYAN@SCHOOL: Pengalaman Kali Pertama Ikut RombonganMy Profile

    Fazly

    (April 18, 2018 - 4:35 pm)

    Melting Pot@Concorde alwizz awesome in term of food choice, presentation,hospitality, one of the best in town….”Buffet Ramadhan 2018 Semarak Rasa”- Great taste & Good choice.

    Mazni Azmi

    (April 18, 2018 - 2:23 pm)

    Amboi memang menyelerakan, rasa nak makan sekarang juga sebab perut dah lapar
    Mazni Azmi´s last blog post ..Skincare Routine Malaysia? Ini Cara Untuk Kulit Cantik Putih Gebu Seperti Wanita Korea!My Profile

    Rawlins GLAM

    (April 18, 2018 - 2:17 pm)

    Aduhai. Dah kenapa Rawlins lekat kat dimsum tu?
    Dah rutin Rawlins dan kawan-kawan akan adakan reunion sempena ramadan and tahun nie masih lagi belum decide nak berbuka kat mana. Nampak gaya kat Hotel Concorde pun senang – siap 3 chef sekali berganding rasa dan tenaga kan.
    Rawlins GLAM´s last blog post ..Maximum Hydration With Bare Essentials by AltheaMy Profile

    Airah

    (April 18, 2018 - 12:54 pm)

    Bestnya buffet dia.suka tengok bahagian desert kalau nak pergi berbuka dekat memana hahah sebab kena puaskan nafsu nak benda manis
    Airah´s last blog post ..Jus Buah-Buahan dari Origina dan Haus BoomMy Profile

    nikkhazami

    (April 18, 2018 - 12:10 pm)

    sejak jadi blogger ni belum pernah dapat jemputan bufet ramadan. asyik tgk blog orang je. belum ada rezeki. mungkin lepas ni kena banyak buat food review supaya lebih banyak dapat perhatian pemilik restoran
    nikkhazami´s last blog post ..Sports Hijab by NURD – Tudung Untuk BersukanMy Profile

    Suria Amanda

    (April 18, 2018 - 11:53 am)

    Congcodei nyer buffet memang sentiasa sedap kan..banyak giler pilihan kalau la perut ni jenis makan terus process dalam masa 2 min sure nak cuba semua tu kan…siput sedut..ya allah lama dah x makan siput sedut..weekend ni nak beli la..masak sendiri…
    Suria Amanda´s last blog post ..WW | Kena Terkam Dengan Si Budak Hitam..My Profile

    Ema

    (April 18, 2018 - 11:22 am)

    Wow, berderet pula hotel² promote juadah berbuka puasa. Ada kelebihan tersendiri..dan beza dengan tempat lain.. masakannya semua nampak menyelerakan dan sedap.

    Mamatisya

    (April 18, 2018 - 10:44 am)

    kalo ke buffet ramadhan mmg rambang mata sbb byk sgt pilihan menu tu.. Pernah juga berbuka di sini… Paling suka sup gearbox tu.. Bestnye tgk buah mata kucing tu.. Lama xmkn

    Betty

    (April 18, 2018 - 10:21 am)

    I attracted by the ulam as I like Ulam so much. I will never miss the ulam when come to buffet. And the kuih-muih looks nice and so many variety. Ramadhan is coming soon and this buffet is so tempting. Simple decoration of buffet but look nice.

    Abby Onety

    (April 18, 2018 - 10:04 am)

    Awal.baca pos ini mengira bufet adalah lemari hehee.. ternyata isinya banyak hidangan makanan tradisional untuk menu Ramadhan nanti.

    Selera Abby melihat postingan ini. In Shaa Allah bulan Ramadhan nanti Abby akan melancong lagi ke Malaysia. Mahu ke bufet ramadhan.

    Alia

    (April 18, 2018 - 9:53 am)

    Ruby!!!oyster tu fav akk oiiii…tapi serius la makanan kt melting pot ni sedap2 kot…akak kalau pi kl tu kadang2 saja stay kt concorde sebab suka buffet bfast kat melting pot ni…ohmy..lamanya xmakan kat sini

    Annur Syuhadah

    (April 18, 2018 - 9:53 am)

    Kampung style gitu. Ai like!
    Nak-nak untuk berbuka puasa, dapat pekena sup gearbox tu..perghh pecah selera! Sesuai sangat dengan tekak AS yang jenis berbuka tak makan nasi ni.
    Annur Syuhadah´s last blog post ..Mudah merawat selesema dengan Terapi Selesema Bayi – Narinar FlutherapyMy Profile

    adianiez AIDA

    (April 18, 2018 - 9:49 am)

    menarik perhatian aida = on ice display 🙂
    aida ni suka giler dgn seafood tau, ruby.
    tapi tu la, elergy 🙁 kena amik skit-skit. if terlebih, demam elergi nyer 2-3 hari!
    best la ruby dpt invitation gi buffet. kenyang perut suka hati hi hi hi hi…
    da inform asben kebetulan semlm.
    “jom la kita reserve utk buka puasa kat hotel nak?”
    jawapan dia negatif, ruby.
    hasrat dia nak full terawikh di masjid thn ni. so, we will see la…
    adianiez AIDA´s last blog post ..Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila BeachMy Profile

    dalin hasnan

    (April 18, 2018 - 9:28 am)

    adoii memang tak boleh move on tgk menu dan juadah semua. Dlu penah outstation stay sini mmg tak dinafikan sedap2 semuanya

    khai artzfar

    (April 18, 2018 - 9:09 am)

    sedapnya! dah lama tak pergi hotel cong codei hahaha . dulu pernah sahur dekat sini. meriah! tak sangka pula. dengar cite bubur lambuk dia sedap
    khai artzfar´s last blog post ..Percaya Atau Tidak Produk Kerengga Boleh Buat Korang Kurus!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.