Inovasi Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric

Inovasi Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan satu lagi peralatan elektrik yang kita sering gunakan, iaitu suis. Setiap hari kita akan hidupkan suis dan matikan suis. Malah ia menjadi rutin keselamatan dan penjimatan elektrik setiap kali kita meninggalkan kediaman atau pejabat. Selain itu, suis juga memainkan peranan untuk memberi perasaan yang baik setiap hari. Jika suis sama warna dengan wallpaper atau warna dinding rumah kita, pasti lebih menarik kan?

Inovasi Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric

Schneider Electric, pakar global dalam Transformasi Digital Pengurusan Tenaga dan Automasi di Rumah, Bangunan, Pusat Data, Infrastruktur dan Industri, mengumumkan pelancaran revolusi AvatarOn, suis dengan reka bentuk menarik. Sebagai contoh, komitmen Schneider Electric terhadap inovasi teknologi, pelbagai jenis suis yang boleh diubah suai ini boleh disepadukan dengan mudah ke dalam gaya rekaan dalaman yang tersendiri kerana pelbagai jenis penutup suis termasuk plastik, kayu, logam, marmar, kulit serta penutup DIY yang dapat disesuaikan dan dicetak. Unik, cepat, mudah, dengan alat perlindungan yang boleh digunakan untuk semua suis dan soket menjadikannya salah satu suis paling diinginkan di pasaran.

Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric

Pengumuman pada pelancaran itu, Encik Francis Heng, Business VP Retail of Schneider Electric Malaysia berkata:

“Rumah adalah gambaran sebenar diri kita sebagai individu, dan sebagai rakyat Malaysia, kita dipandu oleh gaya unik kita. Di Schneider Electric, kami memahami keperluan rakyat Malaysia untuk mempunyai produk yang inovatif yang boleh diintegrasikan dengan lancar ke dalam gaya hidup. Karya di rumah, digabungkan dengan prestasi cemerlang, kebolehpercayaan, jangka hayat yang baik dan ciri penjimatan tenaga, siri revolusi AvatarOn adalah perpaduan sempurna estetika, fungsi dan praktikal, menjadikannya pilihan mutlak untuk semua reka bentuk rumah dan pejabat “

“Slim Rocker, Sure Click”

Gabungan gaya dan fungsi yang sempurna, AvatarOn dilengkapi dengan teknologi “Slim Rocker, Sure Click”, yang memberikan penipisan kontak secara keseluruhan dan nipis yang lebih cerah, mengurangkan percikan api dan memastikan penggunaan yang selamat dan boleh dipercayai. Reka bentuk penutupan AvatarOn yang bergaya dengan warna putih, kayu lembut, dan bahan bulu emas untuk rupa moden dan keanggunan sejagat.

Di samping itu, pencari LED lembutnya menggabungkan dengan lancar dengan dolly raksasa yang anggun dan pendorong LED pendarfluor rendah dengan pendarfluor lembut dalam kegelapan. Siri AvatarOn adalah cermin-lancar dan dipasangkan dengan kotak pangkalan standard Type 86 yang bersesuaian dengan dinding.

“Kami tahu bahawa trend reka bentuk dan dekorasi rumah terus berkembang, bersama dengan permintaan gaya hidup moden yang sibuk. Oleh itu, kami telah membuat reka bentuk AvatarOn menjadi fleksibel dengan perubahan perlindungan alat yang inovatif dan mudah digunakan untuk memudahkan pelanggan kami. Suis juga termasuk aksesori pelbagai fungsi seperti pemegang kunci dan soket pengecas USB untuk kemudahan sehari-hari, memenuhi keperluan rumah dan perniagaan hari ini, ” tambah Francis.

Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric

Cetak di Photobook Malaysia

Schneider Electric Malaysia juga mengumumkan perkongsian strategik utama mereka dengan Photobook Malaysia untuk memperibadikan semua percetakan AvatarOn supaya pengguna boleh mencetak dan memperibadikan reka bentuk yang dikehendaki di suis melalui Photobook Malaysia. Ini adalah yang pertama dalam industri dan Schneider Electric dengan senang hati menjadi perintis.

Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric

Pada tahun 2017, AvatarOn diiktiraf dengan iF Design Award – salah satu penghargaan reka bentuk perindustrian yang paling berprestij dan terkenal di dunia. Suis revolusioner boleh dilengkapi dengan pelbagai penutup yang boleh berubah atau liputan yang dapat disesuaikan, yang memberikan AvatarOn fleksibiliti untuk mengintegrasikan dengan mudah dengan gaya hiasan apa pun, memenuhi semua keperluan estetik.

Pertandingan Reka Bentuk Dari 1 Mac Hingga 30 April 2018

Sempena pelancaran AvatarOn, Schneider Electric Malaysia menjalankan pertandingan reka bentuk dari 1 Mac hingga 30 April 2018. Pertandingan ini akan menghendaki para peserta untuk membuat reka bentuk kreatif mereka sendiri pada kanvas 85mm X 85mm. Ia akan dibuka kepada profesional dan bukan profesional, kedua-dua kategori tidak akan mempunyai tema tetap. Reka bentuk terbaik Sepuluh (10) akan dipaparkan semasa Archidex 2018, dan akan dipaparkan di laman Facebook Schneider Electric Malaysia. Kemasukan yang menang akan dimasukkan ke dalam koleksi edisi terhad AvatarOn.

Schneider Electric juga bekerjasama dengan tiga institusi pendidikan utama untuk menggabungkan pertandingan reka bentuk sebagai sebahagian daripada projek kursus mereka – menggalakkan lebih ramai pelajar mengemukakan idea kreatif mereka. Tiga institusi tersebut adalah Universiti Teknologi Malaysia, Kolej Universiti Bandaraya Pertama, dan Universiti Teknologi MARA. Di samping itu, Pusat Seni dan Rekaan INTI dan The One Academy turut mempromosikan pertandingan di kalangan pelajarnya.

Harga Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric

Anda boleh mendapatkan suis AvatarOn daripada Schneider Electric melalui pengedar rasmi Schneider Electric yang terpilih, bermula dari RM21. Pada bulan-bulan akan datang, siri ini akan disediakan di semua pengedar mereka.

www.schneider-electric.com.my/avataron
www.facebook.com/SchneiderElectricMY
www.instagram.com/schneiderelectric
www.e-street.my

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

23 thoughts on “Inovasi Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric

    Mama Hakim

    (April 15, 2018 - 5:50 pm)

    Canggih suis berteknologi zaman seakrang ni. Memudahkan
    Mama Hakim´s last blog post ..Ubat Kencing Manis Terbaik? Sedapnya! Ini 11 Makanan Untuk Kawal GulaMy Profile

    seri wangi

    (April 15, 2018 - 4:43 pm)

    Wah……sekarang semua dah canggih dan semakin modern, suiz pun dah rekaan teknologi terkini, xtaulah akan datang time zaman tahun 202 ke tas pulak.

    Sunshine Kelly

    (April 15, 2018 - 9:18 am)

    Wow this is so cool, and also can help us to save electricity plus safety. I like it when we can personalize the casing of the switch same as the wall paper. Nice one and the price also reasonable.
    Sunshine Kelly´s last blog post ..BOOST BALM Pegasus Blood Edition Skin Barrier Cream ReviewMy Profile

    ayu rafikah mohd amin

    (April 15, 2018 - 9:04 am)

    first time dengar pasal suiz ni. org yang suka2 deko2 ni mesti suka suiz-suis ni. cenpat nampak cantik dan agak inovatif juga
    ayu rafikah mohd amin´s last blog post ..Kempen ‘Ibu Sejati’ Lady ChoiceMy Profile

    Abby Onety

    (April 15, 2018 - 1:25 am)

    Suis…. Inovasi jaman now yang sangat kreatif dan inovatif. Produk ini sangat bagus karena dapat berfungsi untuk pemegang kunci dan soket pengecas USB. ini semua dapat memudahkan urusan sehari-hari termasuk memenuhi keperluan rumah.

    Abby Onety

    (April 15, 2018 - 1:09 am)

    Suis…. Inovasi jaman now yang sangat kreatif dan inovatif. Produk ini sangat bagus karena dapat berfungsi untuk pemegang kunci dan soket pengecas USB. ini semua dapat memudahkan urusan sehari-hari termasuk memenuhi keperluan rumah.

    Hanny Abdullah

    (April 15, 2018 - 12:09 am)

    Jenama yg mmg dh lama n terkenal..Very kreatif n inovatif dah suis sekarang ya. Sis pasal suis2 ni tak tahu sangat..tahu ada je dh tersedia dlm rumah..hehehe. Harap2 lg selamat
    Hanny Abdullah´s last blog post ..Day 1 – Influencers FAM Trip Resorts World LangkawiMy Profile

    Mommy irra

    (April 14, 2018 - 11:38 pm)

    Canggih betul inovasi suiz..nampak mewah dan selamat untuk pengguna. Kemudiah harga pon okey sangat dengan reka bentuk nipis dan cantik tu
    Mommy irra´s last blog post ..Goodnite, Teman Sempurna Anda!My Profile

    Maya

    (April 14, 2018 - 11:37 pm)

    Uish, lepas pakai suis macam ni mau ada yang konpius mana satu suisnya. Tapi tak dinafikan nampak canggih dan moden

    Yana

    (April 14, 2018 - 11:07 pm)

    Now that’s a chameleon switch for sure…I wouldn’t mind getting my hands on a few after i move out to my own place…and I am kinda itching to join the contest as well….let’s see if i can squeeze some time to do it or not…thanks kak ruby for this info!
    Yana´s last blog post ..Althea Bare Essentials, The Biggest Gossip Of 2018 Is Here!My Profile

    Zharif Azis

    (April 14, 2018 - 10:23 pm)

    Wahhh moden betul ye suis nie. Maklumlah, sekarang kan semua benda makin canggih. Suiz pon haruslah mengikut peredaran masa, ye dakk ? Harga dia boleh tahan. Sesuailah untuk mereka yg mementingkan stail dan terkini
    Zharif Azis´s last blog post ..Buffet Ramadhan 2018 : Masak Lomak Cili Api Terbaik Hanya di AnCasa Residences Port DicksonMy Profile

    Shamiera Osment

    (April 14, 2018 - 9:23 pm)

    Menarik betul suis baru ni..memang sesuai dengan somebody yang suka kan style moden and futuristics ni kan.. harga pon berpatutan..kalau renovate rumah boleh lah amik dua tiga kan..hihi

    Mahamahu

    (April 14, 2018 - 9:12 pm)

    Sekarang ni teknologi suis pun dah makin canggih dan makin moden hehehe nanti kita plan nak pasang kat rumah lah tengok sangat cantik dan memudahkan lagi paling penting keselamatan yang terjamin itu saya suka….
    Mahamahu´s last blog post ..Crispy Jo Inspirasi Dari Rendang Ayam Viral Satu Keunikan Di Symphony By Chef JoMy Profile

    Bella Jamal

    (April 14, 2018 - 6:43 pm)

    Alahai cantiknya suis lampu. Mkain modem, makin canggih. Sampaikan nanti tak jumpa pula suis lampu kalau guna warna/corak sama dengan wall. Suis dengan pelbagai fungsi aksesori tu pun menarik.

    amirnawawi

    (April 14, 2018 - 6:03 pm)

    Wah menarik juga ya suiz AvatarOn, Schneider Electric Malaysia ni.

    Nampak macam mudah digunakan dan praktikal. Satu pembaharuan yang baru untuk disesuaikan dengan gaya hidup sekarang.
    amirnawawi´s last blog post ..Panggung Seni Tradisional 2018 Memelihara Kesenian TradisonalMy Profile

    adianiez AIDA

    (April 14, 2018 - 5:09 pm)

    (aida komen sekali lagi ekk ruby. tadi mcm dah, tetiba internet down ntah nape! takut tak masuk plak komen tu)

    wow. bagus ni ruby. benda kreatif dan inovatif gini amat perlu skang ni.
    ia menambah kualiti kpd deko umah kita.
    pemilihan pun byk. nice.
    siap siap ada utk port usb dan tempat letak kunci ekk?
    bagus la. now, port usb tu mcm dah wajib kan.
    adianiez AIDA´s last blog post ..Update ::: Anak-Anak AdianiezDotCom April 2018My Profile

    adianiez AIDA

    (April 14, 2018 - 12:35 pm)

    Wow. Nice, ruby.
    Especially yg Aida baca siap-siap ada USB port and tempat kunci ekk?
    Benda Kreatif inovatif gini bagus. Melengkapkan deko umah kan. Nampak simple = suis. Kecil. Tapi kalau bebetul dititikberatkan, mampu tuko mood rumah.
    adianiez AIDA´s last blog post ..Update ::: Anak-Anak AdianiezDotCom April 2018My Profile

    Rawlins GLAM

    (April 14, 2018 - 11:31 am)

    Very futuristic dan minimalis sangat. Rawlins suka sebab menjadikan ruang lebih kemas dan juga menambah tarikan pada dinding rumah akn?
    Rawlins GLAM´s last blog post ..DASHING Sport Range Battles SweatMy Profile

    Alia

    (April 14, 2018 - 11:30 am)

    Wah menarik ni..nak kena pi buat lah dekat photobook..harga pun quite reasonable…tq ruby
    Alia´s last blog post ..Rawatan Alternatif Anak Selsema dengan Narinar Flutheraphy.My Profile

    Hasif Hamsyari

    (April 14, 2018 - 9:53 am)

    Amboi! Memang inovatif betul mereka ni ya! Mmg sekarang pun banyak dah design suis yang cantik-cantik belaka cuma sejauh mana keselamatan dan efektifnya tu tak taulah. Schneider ni pula bukan jenama calang2. Mungkin nanti bolehlah tengok2 dulu!
    Hasif Hamsyari´s last blog post ..Kembara Budaya Jawa di JogjakartaMy Profile

    Mawardi Yunus

    (April 14, 2018 - 9:37 am)

    wah menarik ni. mesti lepas ni, design ni akan jadi pilihan orang ramai an trending. Yang penting selamat dan nipis kan. Nak usha tengoklah kot-kot leh recommand kat abnag yang baru buat rumah kt kg. hehe
    Mawardi Yunus´s last blog post ..BUFFET RAMADAN 2018 SUNWAY PUTRA HOTEL KLMy Profile

    Racheal Loh

    (April 14, 2018 - 9:02 am)

    They are getting more innovative and creative in their design and colors to match the houses. Great job from them…
    Racheal Loh´s last blog post ..Sushi Zanmai is now available at Sky Avenue, Resorts World Genting | 24hours Food-TrailMy Profile

    Ibu Zaid

    (April 13, 2018 - 9:11 am)

    Percikan elektrik memang berbahaya terutama masa tangan kita basah. Banyak terjadi kemalangan
    Ibu Zaid´s last blog post ..Tempat menarik di Selangor Waktu Malam & Siang? Wow, Cantiknya 20 Lokasi Ini!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.