Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang tips rawatan kulit wajah selepas seronok bercuti semasa musim panas. Wahh macam pergi bercuti ke luar negara pula. Hehehe. Beruntung kita sebagai rakyat Malaysia kerana sentiasa di musim panas. Paling sejuk pun masa musim tengkujuh sahaja. Jadi, kita perlu menggunakan produk sunblock setiap hari. Bagaimana pula yang tidak konsisten memakai sunblock dan mengalami masalah selaran matahari / sunburn? Pasti anda runsing melihat kulit wajah yang tidak berseri, kusam, berbelang-belang dan berminyak!

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Buat anda yang ingin menjaga wajah anda dari akibat selaran matahari, bintik hitam dan jeragat. Ruby ingin mengesyorkan produk NUViT Dermal White. Produk ini dapat membantu anda mendapatkan kulit wajah seperti sedia kala dengan bantuan estrak bunga daisy, TA and Dermal Rx® SRC. Ia membantu merawat kulit anda dari dalam dengan hanya mengambil masa selama 3 hari sahaja! Hebat kan?

NUViT Dermal White adalah produk dari Taiwan. Ia berkesan dan selamat, menggunakan formulasi yang paling tertumpu dengan gabungan sains dan ekstrak tumbuhan semulajadi, bebas alkohol dan tidak mengandungi alahan. Menggunakan ‘Spot, Entire and Enhance’ 3 langkah mudah untuk mencapai kawalan jerawat dan depigmentasi.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Warna kulit kita akan berubah disebabkan oleh pengeluaran melanin yang dihasilkan oleh sel khusus dipanggil melanocytes. Pendedahan cahaya matahari akan mencetuskan pengeluaran melanin yang diperlukan untuk melindungi kulit kita daripada sinaran UV. Pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari boleh menyebabkan pengaktifan dan pendaraban melanocytes, menghasilkan tona kulit yang tidak sekata dan jika tahap melanin yang tinggi dihasilkan, bintik hitam dan jeragat akan terbentuk.

Siri NUViT Dermal White direka khas untuk mencerahkan, memperbaiki kulit yang tidak sekata dan mengurangkan bintik-bintik hitam. Dermal White akan membantu menghalang pengeluaran melanin berlebihan, untuk memberi kecerahan kulit dalam masa 3 hari. Ia menghilangkan bintik hitam dalam masa 14 hari. Hasil penggunaan ketiga-tiga produk ini membuat kulit lebih ringan, lebih cerah, jelas dan tona sekata.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal WhiteRawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Bunga Daisy Sembuhkan Luka

Produk NUViT Dermal White mengandungi estrak bunga Daisy dan kita sedia maklum bahawa bunga ini tumbuh banyak di benua Eropah, Amerika dan Australasia. Kegunaan bunga ini untuk kesihatan adalah sebagai agen perawatan luka. Ketika zaman perang dunia, bunga ini di tumbuk lumat dan jus bunga tersebut dibalut bersama pembalut luka. Jika anda penggemar salad, kelopak bunga daisy sesuai dicampurkan di dalam salad kegemaran anda. Bunga daisy adalah di dalam kategori herba.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Saranan Penggunaan NUViT Dermal White

  • Pertama : Brightening Spot Correcting Serum
  • Kedua : Brightening Essence Fluid
  • Ketiga : Brightening Spot Corrector

Fungsi & Cara Menggunakan NUViT Dermal White

Produk NUViT Dermal White sesuai untuk semua jenis kulit. Selepas membersihkan wajah, anda boleh menggunakan ketiga-tiga produk ini.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

1. Brightening Spot Correcting Serum

Ia adalah agen depigmentasi jangka panjang yang memberi fokus kepada kawasan yang anda ingin rawat. Fungsi ketika menggunakannya adalah ia akan desalinates, menghalang pengeluaran melanin dan memetabolismekan melanin. Serum ini disesuaikan dengan Tetrapeptide-30 dipatenkan dalam formula. Ia membantu dalam pengurangan bintik hitam, jeragat, selaran matahari dan mencerahkan kulit.

Estrak Cherry Blossom membantu dalam pembetulan segera pada tempat bekas luka dan tanda jerawat yang sedia ada. Malah ia menyerikan kulit kusam yang disebabkan oleh keradangan dan kekeringan. Tekstur Brightening Spot Correcting Serum ini seperti moisturiser yang mudah meresap, segar dan bau harum bunga.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

2. Brightening Essence Fluid

Mengandungi Dermal Rx® SRC, metabolizer keratinocy ringan yang mencerahkan kulit dengan cepat. Produk ini mempunyai pengekalan kelembapan yang kuat dan sifat pembaikan kulit selepas selaran matahari, menjadikannya sangat baik dalam mencegah pemendapan titik gelap.

Ia membantu pencerahan segera, pembaikan kulit selepas selaran matahari, dan memberikan kesan pelembab yang jangka panjang. Tekstur Brightening Essence Fluid juga seperti moisturiser dan mudah meresap. Bau bunga menceriakan mood siang dan malam! Hehehe.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

3. Brightening Spot Corrector

Membantu membetulkan dan menghidupkan nada kulit sambil mengurangkan kerosakan sinar UV ke arah kulit. Memiliki pelembab yang kuat untuk kulit yang hipoalergik kering. Kesan antioksidan yang kuat boleh menjadikan kulit lebih halus dan sempurna.

Ia dapat memperbaiki kulit yang tidak sekata dengan serta-merta, menyekatakan tona yang bersih dan berseri. Ia melindungi dari pendedahan sinaran UV, menghalang dari tona tidak sekata dan bintik-bintik hitam. Anti-UV, Anti-Oksidan, Anti-Garis Halus. Tekstur Brigtening Spot Corrector adalah padat dan krim pekat. Hanya ambil sedikit dan anda boleh sapukan ke seluruh wajah anda. Warna tidak putih keseluruhan, ia seperti pink cair. Apabila disapukan ke muka, ruby dapat lihat wajah ruby glow! Wowww! Cepat betul kesannya! Bau bunga lembut dan selesa.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Harga Siri NUViT Dermal White

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal WhiteBrightening Spot Correcting Serum (15ML) RM 69.90

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal WhiteBrightening Essence Fluid (30ML) RM 76.90

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal WhiteBrightening Spot Corrector (15ML) RM 59.90Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

NUViT konsep baru, kecergasan baru! Dapatkan produk ini di laman sesawang www.nuvit.com.my

www.instagram.com/nuvitmy/
www.facebook.com/nuvit.malaysia/

 

24 comments on “Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

  1. Mahamahu

    Bagus juga produk ni kalau kulit orang lelaki boleh pakai juga lah yer hehehehe kalau boleh senang sikit kita ni selalu kulit kena cahaya matahari lebih.. Tapi tak nak lah jadi putih sangat hehehehehe

    Reply
  2. Ainyy Zain

    kakk, ainy selalu malas nak pakai sunblock walaupun sendiri tahu tentang bagusnya sunblock ni untuk penjagaan muka jangka panjang. risau jugak nanti naik jeragat sebenarnya. ?

    Reply
  3. Cindyrina

    Panahan matahari memang boleh buat kulit bertompok Hitam. Saya dah ada setompok Di pipi kanan. Produk ni nampak ok. Lengkap utk penjagaan wajah.

    Reply
  4. Mommy irra

    Baru tahu bunga daisy tu adalah herba. Wow kalau dalam 3 hari dah nampak perubahan. Sangat best tu. Muka ni ada kesan2 parut jerawat..huwaaa nak juga gebu mulus macam ruby

    Reply
  5. SHAFYQAH AZAHAR

    sha pun baru balik bercuti ni, muka burn jugak la walaupun tak teruk. selama ni taktau bunga daisy ada kebaikan dia hahaha, sha suka bunga tu sebab cantik je :p ha nanti boleh la try produk yang ni pulak sebab memang tengah cari produk baru ni untuk muka

    Reply
  6. Betty

    First time heard of the products. It seem a good products for ruby as can see the immediate result. I want to try it too as I have serious dark spot. Packaging is nice too while price is middle range.

    Reply
  7. uzu

    baca entry pelik. benda apa lah selaran matahari . Hahhah eh rupanya sunburn: Tak taw lak selaran matahari tu sunburn. heeee eh btw produk ni mmg uzu carik sbb skrg muka sunburn back to back travel sebulan dua ni kak. Lagi Nivit ni ada campuran bunga daisy. so benda baru bagi uzu. hehee nnt skodeng kat mana boleh beli travel kit..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.