Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang tips rawatan kulit wajah selepas seronok bercuti semasa musim panas. Wahh macam pergi bercuti ke luar negara pula. Hehehe. Beruntung kita sebagai rakyat Malaysia kerana sentiasa di musim panas. Paling sejuk pun masa musim tengkujuh sahaja. Jadi, kita perlu menggunakan produk sunblock setiap hari. Bagaimana pula yang tidak konsisten memakai sunblock dan mengalami masalah selaran matahari / sunburn? Pasti anda runsing melihat kulit wajah yang tidak berseri, kusam, berbelang-belang dan berminyak!

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Buat anda yang ingin menjaga wajah anda dari akibat selaran matahari, bintik hitam dan jeragat. Ruby ingin mengesyorkan produk NUViT Dermal White. Produk ini dapat membantu anda mendapatkan kulit wajah seperti sedia kala dengan bantuan estrak bunga daisy, TA and Dermal Rx® SRC. Ia membantu merawat kulit anda dari dalam dengan hanya mengambil masa selama 3 hari sahaja! Hebat kan?

NUViT Dermal White adalah produk dari Taiwan. Ia berkesan dan selamat, menggunakan formulasi yang paling tertumpu dengan gabungan sains dan ekstrak tumbuhan semulajadi, bebas alkohol dan tidak mengandungi alahan. Menggunakan ‘Spot, Entire and Enhance’ 3 langkah mudah untuk mencapai kawalan jerawat dan depigmentasi.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Warna kulit kita akan berubah disebabkan oleh pengeluaran melanin yang dihasilkan oleh sel khusus dipanggil melanocytes. Pendedahan cahaya matahari akan mencetuskan pengeluaran melanin yang diperlukan untuk melindungi kulit kita daripada sinaran UV. Pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari boleh menyebabkan pengaktifan dan pendaraban melanocytes, menghasilkan tona kulit yang tidak sekata dan jika tahap melanin yang tinggi dihasilkan, bintik hitam dan jeragat akan terbentuk.

Siri NUViT Dermal White direka khas untuk mencerahkan, memperbaiki kulit yang tidak sekata dan mengurangkan bintik-bintik hitam. Dermal White akan membantu menghalang pengeluaran melanin berlebihan, untuk memberi kecerahan kulit dalam masa 3 hari. Ia menghilangkan bintik hitam dalam masa 14 hari. Hasil penggunaan ketiga-tiga produk ini membuat kulit lebih ringan, lebih cerah, jelas dan tona sekata.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal WhiteRawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Bunga Daisy Sembuhkan Luka

Produk NUViT Dermal White mengandungi estrak bunga Daisy dan kita sedia maklum bahawa bunga ini tumbuh banyak di benua Eropah, Amerika dan Australasia. Kegunaan bunga ini untuk kesihatan adalah sebagai agen perawatan luka. Ketika zaman perang dunia, bunga ini di tumbuk lumat dan jus bunga tersebut dibalut bersama pembalut luka. Jika anda penggemar salad, kelopak bunga daisy sesuai dicampurkan di dalam salad kegemaran anda. Bunga daisy adalah di dalam kategori herba.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Saranan Penggunaan NUViT Dermal White

  • Pertama : Brightening Spot Correcting Serum
  • Kedua : Brightening Essence Fluid
  • Ketiga : Brightening Spot Corrector

Fungsi & Cara Menggunakan NUViT Dermal White

Produk NUViT Dermal White sesuai untuk semua jenis kulit. Selepas membersihkan wajah, anda boleh menggunakan ketiga-tiga produk ini.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

1. Brightening Spot Correcting Serum

Ia adalah agen depigmentasi jangka panjang yang memberi fokus kepada kawasan yang anda ingin rawat. Fungsi ketika menggunakannya adalah ia akan desalinates, menghalang pengeluaran melanin dan memetabolismekan melanin. Serum ini disesuaikan dengan Tetrapeptide-30 dipatenkan dalam formula. Ia membantu dalam pengurangan bintik hitam, jeragat, selaran matahari dan mencerahkan kulit.

Estrak Cherry Blossom membantu dalam pembetulan segera pada tempat bekas luka dan tanda jerawat yang sedia ada. Malah ia menyerikan kulit kusam yang disebabkan oleh keradangan dan kekeringan. Tekstur Brightening Spot Correcting Serum ini seperti moisturiser yang mudah meresap, segar dan bau harum bunga.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

2. Brightening Essence Fluid

Mengandungi Dermal Rx® SRC, metabolizer keratinocy ringan yang mencerahkan kulit dengan cepat. Produk ini mempunyai pengekalan kelembapan yang kuat dan sifat pembaikan kulit selepas selaran matahari, menjadikannya sangat baik dalam mencegah pemendapan titik gelap.

Ia membantu pencerahan segera, pembaikan kulit selepas selaran matahari, dan memberikan kesan pelembab yang jangka panjang. Tekstur Brightening Essence Fluid juga seperti moisturiser dan mudah meresap. Bau bunga menceriakan mood siang dan malam! Hehehe.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

3. Brightening Spot Corrector

Membantu membetulkan dan menghidupkan nada kulit sambil mengurangkan kerosakan sinar UV ke arah kulit. Memiliki pelembab yang kuat untuk kulit yang hipoalergik kering. Kesan antioksidan yang kuat boleh menjadikan kulit lebih halus dan sempurna.

Ia dapat memperbaiki kulit yang tidak sekata dengan serta-merta, menyekatakan tona yang bersih dan berseri. Ia melindungi dari pendedahan sinaran UV, menghalang dari tona tidak sekata dan bintik-bintik hitam. Anti-UV, Anti-Oksidan, Anti-Garis Halus. Tekstur Brigtening Spot Corrector adalah padat dan krim pekat. Hanya ambil sedikit dan anda boleh sapukan ke seluruh wajah anda. Warna tidak putih keseluruhan, ia seperti pink cair. Apabila disapukan ke muka, ruby dapat lihat wajah ruby glow! Wowww! Cepat betul kesannya! Bau bunga lembut dan selesa.

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Harga Siri NUViT Dermal White

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal WhiteBrightening Spot Correcting Serum (15ML) RM 69.90

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal WhiteBrightening Essence Fluid (30ML) RM 76.90

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal WhiteBrightening Spot Corrector (15ML) RM 59.90Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

NUViT konsep baru, kecergasan baru! Dapatkan produk ini di laman sesawang www.nuvit.com.my

www.instagram.com/nuvitmy/
www.facebook.com/nuvit.malaysia/

 

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

24 thoughts on “Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

    salmah aziz

    (May 12, 2018 - 8:58 pm)

    minta penjelasan steps penggunaan set Dermal White Nuvit

    Mama Hakim

    (April 15, 2018 - 5:51 pm)

    MUsim panas ni senang kena sunburn. Elok pakai krim
    Mama Hakim´s last blog post ..Ubat Kencing Manis Terbaik? Sedapnya! Ini 11 Makanan Untuk Kawal GulaMy Profile

    Ibu Zaid

    (April 13, 2018 - 9:15 am)

    Canggih manggih produk skincare sekarang ni kan. Nak kulit cantik mulus semua boleh.
    Ibu Zaid´s last blog post ..Tempat menarik di Selangor Waktu Malam & Siang? Wow, Cantiknya 20 Lokasi Ini!My Profile

    Mazni Azmi

    (April 10, 2018 - 5:49 pm)

    Siapa lah yang tak nak nampak cantik untuk pasangan sendiri kan. Patut labur sedikit duit untuk diri sendiri
    Mazni Azmi´s last blog post ..Pantang Bersalin Cepat Baik? Wah Bahaya! Elak 8 Makanan Ini Untuk Cepat SembuhMy Profile

    Racheal Loh

    (April 10, 2018 - 3:46 pm)

    Just last week I saw this product and was thinking should I buy because my friend told me before on how good is the product but too bad I still don’t that time… Seems like you can’t accept…
    Racheal Loh´s last blog post ..The Brew House Sunway Giza: Yummy Porky-liciousMy Profile

    Ayu rafikah

    (April 10, 2018 - 1:58 pm)

    First time dengar brand ni. Agak menarik sebab ianya dari bunga daisy. Dengan cuaca tak berapa elok sejak menjak ni mmg kena pakai skincare yg utk elakkan sunburn. Psst: akk dah komen isnin lps tapi baru prsn komen kat sini x masuk 🙁
    Ayu rafikah´s last blog post ..Hidangan Fusion Hebat Di Ezietech CafeMy Profile

    Zayani Zulkiffli

    (April 10, 2018 - 1:34 pm)

    First time dengar produk pakai bunga daisy. Tak sangka pulak ada banyak kegunaan tumbuhan cantik ni.

    Zayani Zulkiffli´s last blog post ..Pengalaman Pertama Kali Mencandat Sotong di PerlisMy Profile

    Mahamahu

    (April 10, 2018 - 12:44 pm)

    Bagus juga produk ni kalau kulit orang lelaki boleh pakai juga lah yer hehehehe kalau boleh senang sikit kita ni selalu kulit kena cahaya matahari lebih.. Tapi tak nak lah jadi putih sangat hehehehehe

    Ainyy Zain

    (April 10, 2018 - 12:12 am)

    kakk, ainy selalu malas nak pakai sunblock walaupun sendiri tahu tentang bagusnya sunblock ni untuk penjagaan muka jangka panjang. risau jugak nanti naik jeragat sebenarnya. ?

    Lia Hasty

    (April 9, 2018 - 9:28 pm)

    Suka nya tengok kulit wajah sis Ruby selepas pemakaian produk ni. Kesan dia ketara lah dan hasil dia sangat memuaskan. Kalau pergi bercuti lagi kawasan pantai dan laut pakai sunblock pun tetap sunburn. Memang kena rawat kulit sunburn cepat. Kalau tak burn je lah. heheh

    http://www.liahasty.com
    Lia Hasty´s last blog post ..Kulit Tampil Menawan dan Bersih dengan Peranti Sudeenbe 3 fungsi dalam 1 dan Cleanser Cream Swissvita dari All YoungMy Profile

    Dik bee

    (April 9, 2018 - 8:56 pm)

    Betui ke boleh nampak kesan dalam 3 hari? kalau betui nak cari la. Lately ni muka dah kusam sebab banyak berjemur kat panas. Risau plak tengok kulit muka yang dah berbelak ni. Lagipun tak pernah lg try product dari bunga daisy. mana la tau kot2 serasi dengan muka ni.. hehe

    Dik bee´s last blog post ..BUFFET RAMADHAN 2018 – SUNWAY PUTRA HOTEL KLMy Profile

    Cindyrina

    (April 9, 2018 - 8:54 pm)

    Panahan matahari memang boleh buat kulit bertompok Hitam. Saya dah ada setompok Di pipi kanan. Produk ni nampak ok. Lengkap utk penjagaan wajah.

    Emi

    (April 9, 2018 - 4:59 pm)

    Rasa nak terbakar kulit ni ha sbb panas sangat sekarang. Serious sekarang ni cuaca panas sangat la. Muka emi pun macam dah sun burn sikit. Mintak2 la sehari dua lagi start hujan.

    Emi´s last blog post ..Hala Tuju Industri Pelancongan Agro Berasaskan Kelapa di Bagan Datuk, Perak.My Profile

    Rawlins GLAM

    (April 9, 2018 - 4:49 pm)

    Wow! Nampak perbezaan pada wajah Ruby.
    Menarik nie.
    Dah siap stalk dah website dia. Nampak gaya ada la membeli hujung bulan nie kelak.
    Rawlins GLAM´s last blog post ..The Best Place to Buy FlowersMy Profile

    khai artzfar

    (April 9, 2018 - 3:48 pm)

    selaran? wah baru tau tu sunburn hahahaah. first time dengar ni. tapi baguslah! kadang kulit ni sensitif. boleh la try nanti

    Mommy irra

    (April 9, 2018 - 12:39 pm)

    Baru tahu bunga daisy tu adalah herba. Wow kalau dalam 3 hari dah nampak perubahan. Sangat best tu. Muka ni ada kesan2 parut jerawat..huwaaa nak juga gebu mulus macam ruby

    Ezna

    (April 9, 2018 - 12:36 pm)

    Selaran?…wahhh ni perkataan baru akak dengar ni. Actually dulu masa baru lepas balik pada Bali, cuaca kat Bali sangat panas sehinggakan kulit muka macam terbakar. Bila balik ada orang perasan muka gelap sangat. Kalau ada produk macam ni boleh la membantu kan.

    Ezna´s last blog post ..Meraikan dua pengantin dan reunion kawan lamaMy Profile

    Abby Onety

    (April 9, 2018 - 12:03 pm)

    Paling takut wajah kusam dan noda hitam pada wajah. Maka dari itu selalu hindari sinar matahari. Amboii…. ada NUViT Dermal White sebagai solusi.

    Fiza Rahman

    (April 9, 2018 - 12:03 pm)

    Wahhh… Product baru ke ni Ruby? 1st time dengar pasal product ni. Tapi macam best lah. Sebab nampak perbezaan sebelum dan selepas ruby pakai tu. Tengah cari produk yang boleh hilangkan jeragat ni.. huhu..
    Fiza Rahman´s last blog post ..Tragedi 2 April 2018 | Kaki Kena Jahit!!!My Profile

    SHAFYQAH AZAHAR

    (April 9, 2018 - 11:52 am)

    sha pun baru balik bercuti ni, muka burn jugak la walaupun tak teruk. selama ni taktau bunga daisy ada kebaikan dia hahaha, sha suka bunga tu sebab cantik je :p ha nanti boleh la try produk yang ni pulak sebab memang tengah cari produk baru ni untuk muka

    amirnawawi

    (April 9, 2018 - 11:04 am)

    Wah! Serius la bunga Daisy ni boleh sembuhkan luka?
    Ingatkan bunga ini cantik mata memandang je, rupanya mampu menyembuhkan luka juga ya.
    Terbaiklah.
    Produk ini pun nampak memberikan kesan yang baik kepada kulit wajah. harga pun not bad. Boleh lah saya beli kasi kan seseorang nanti. Hehe
    amirnawawi´s last blog post ..Lihat Kehidupan Binatang di Borneo Natural Sukau Bilit ResortMy Profile

    Betty

    (April 9, 2018 - 10:55 am)

    First time heard of the products. It seem a good products for ruby as can see the immediate result. I want to try it too as I have serious dark spot. Packaging is nice too while price is middle range.

    ayu rafikah mohd amin

    (April 9, 2018 - 10:39 am)

    first time dengar nama produk ni. jenama dr taiwan. tapi bagusnya sbb dia blh dijadikan ala sunblock. apatah lagi sekarang mmg kena rajin pakai krim macam ni…untuk elak muka cepat sangat jadi gelap dan kusam
    ayu rafikah mohd amin´s last blog post ..3 Hidangan Hebat di D’LaksaMy Profile

    uzu

    (April 9, 2018 - 10:12 am)

    baca entry pelik. benda apa lah selaran matahari . Hahhah eh rupanya sunburn: Tak taw lak selaran matahari tu sunburn. heeee eh btw produk ni mmg uzu carik sbb skrg muka sunburn back to back travel sebulan dua ni kak. Lagi Nivit ni ada campuran bunga daisy. so benda baru bagi uzu. hehee nnt skodeng kat mana boleh beli travel kit..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.