Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur

Bufet Ramadan 2018 “Semarak Rasa” Melting Pot Cafe Hotel Concorde Kuala Lumpur. Assalammualaikum semua! Kali ini ruby ingin kongsikan bufet ramadan yang menjadi pilihan ramai. Kalau tiba bulan Ramadan, Melting Pot Concorde KL pasti penuh dengan tetamu. Mana tidaknya, hidangan yang disediakan saban tahun sentiasa sedap dan tidak mengecewakan. Malah apabila makan di hotel, kita […]

Syampu CLEAR Superfresh Apple Baharu

Syampu CLEAR Superfresh Apple Baharu

Syampu CLEAR Superfresh Apple Baharu. Assalammualaikum semua! Dah genap satu bulan pelancaran Syampu CLEAR Superfresh Apple. Ruby baru nak kongsikan pengalaman ruby menggunakan syampu ni. Sebagai muslimah berhijab, ruby lebih suka mencari syampu seperti CLEAR Ice Cool Menthol. Bukan sebab kulit kepala berkelimumur. Tetapi sebab cuaca panas dan berpeluh dan berminyak rambut tu, jadi bila pulang […]

NARlNAR FLUtherapy

NARINAR FLUtherapy Khas Untuk Bayi

NARINAR FLUtherapy Khas Untuk Bayi. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi dengan anda satu produk yang akan membantu anda ketika anak anda sedang mengalami selsema, batuk, demam, sukar tidur, kembung perut dan sembelit. Jika dahulu, ruby hanya menggunakan minyak telon sahaja. 1 botol untuk semua keadaan dan ia tidak membantu terus kerana bau minyak […]

The Future of Blockchain Industry Forum

LEDGIT The Future of Blockchain Industry

LEDGIT The Future of Blockchain Industry. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan tentang Teknologi Blockchain. MasyaAllah rasa terlalu tua untuk memahami teknologi baru ni. Pada tahun 2018 ruby baru tahu, sedangkan ia sudah mula dimanfaatkan sejak 2008. Blockchain dicipta oleh Satoshi Nakamoto pada tahun 2008 untuk digunakan dalam bitcoin cryptocurrency, sebagai lejar transaksi awam. Penciptaan […]

Pencarian Wanita Melayu 2018

Pencarian Wanita Melayu 2018 Kini Bermula

Pencarian Wanita Melayu 2018 Kini Bermula. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan program ratu cantik serikandi Melayu dah bermula! Masih ingat artikel ruby http://ruby.my/2018/03/pencarian-wanita-melayu-2018/ ramai yang bertanya “masih ada ke wanita melayu yang sopan santun?” “masih ada ke wanita melayu yang pandai memasak?” “masih ada ke gadis melayu yang bijak dan hebat seperti serikandi?”. Apabila ruby […]

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda Dan CARRISA RTW x Bienda

Pelancaran Muzik Video Jaga Hati Oleh Bienda & CARRISA RTW x Bienda. Bienda memulakan kerjaya nyanyiannya ketika berumur 12 tahun dengan menganggotai sebuah kumpulan nasyid wanita di Malaysia iaitu Solehah selama 5 tahun bermula dari tahun 1998 hingga 2002. Ruby masih ingat lagi kemunculan Bienda. Menjadi idol kepada muslimah dan apa sahaja yang dilakukan oleh Bienda […]

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa

Bufet Ramadan 2018 “Taste of ASEAN” D’Saji KL Titiwangsa. Assalammualaikum semua, alhamdulillah Ramadan makin tiba. Lagi satu bulan sahaja lagi! Harap-harap anda semua dah ganti puasa! Hehe. Hari ini ruby ingin kongsikan Buffet Ramadan dari Restoran Terapung S’Saji KL Titiwangsa. Jika dulu, masa zaman sekolah ruby buat majlis akhir tahun pelajar sekolah tingkatan 5 disini. […]

Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric

Inovasi Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric

Inovasi Suis Baru AvatarOn Daripada Schneider Electric. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan satu lagi peralatan elektrik yang kita sering gunakan, iaitu suis. Setiap hari kita akan hidupkan suis dan matikan suis. Malah ia menjadi rutin keselamatan dan penjimatan elektrik setiap kali kita meninggalkan kediaman atau pejabat. Selain itu, suis juga memainkan peranan untuk […]

Mission Supersoft Original Wraps

Mission Supersoft Original Wraps

Mission Supersoft Original Wraps. Assalammualaikum semua! Alhamdulillah misi untuk mengamalkan pemakanan yang sihat lagi jimat akan tercapai! Hahaha. Sebab ruby dah jumpa satu wrap. Wrap ini bernama Mission Supersoft Original Wraps. Nama produk dari Mission Foods Malaysia ini seakan-akan kena pula dengan tema diet kita kan. Adakah ia satu kebetulan atau penjenamaan produk ini memang hebat? Hehehe. […]

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White

Rawat Selaran Matahari Menggunakan NUViT Dermal White. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang tips rawatan kulit wajah selepas seronok bercuti semasa musim panas. Wahh macam pergi bercuti ke luar negara pula. Hehehe. Beruntung kita sebagai rakyat Malaysia kerana sentiasa di musim panas. Paling sejuk pun masa musim tengkujuh sahaja. Jadi, kita perlu menggunakan […]