Pereka Dalaman Profesional Daripada Atap.co

Pereka Dalaman Profesional Daripada Atap.co. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi satu platform laman sesawang yang boleh membantu anda untuk mencari Pereka Dalaman Profesional untuk lakukan reka dalaman kediaman idaman anda. Bukan senang ingin mencari Pereka Dalaman yang faham keinginan kita, terutama bab bajet kewangan yang kita ada. Kalau murah, pasti nak kerja yang ikut jadual dan menggunakan bahan-bahan yang berkualiti. Pengubahsuaian dan dekorasi kediaman bukan untuk setahun dua, kalau boleh sepanjang hayat bersama keluarga masih sesuai. Jadi, kita boleh teruskan rutin harian dengan aman tenang. Balik rumah pun selesa.

Pereka Dalaman Profesional Daripada Atap.co

Atap.co mengumpulkan Pereka Dalaman Malaysia dan ia adalah platform terbesar dan dipercayai untuk Pereka Dalaman dan Pemilik Harta Tanah. Laman web yang disediakan adalah selamat bagi pemilik harta tanah untuk mencari, dan mengupah firma reka bentuk dalaman yang telah disahkan untuk kesahihan dan legitimasi.

Pereka Dalaman adalah individu yang mempunyai idea kreatif bagi memberi kediaman anda mempunyai pengudaraan, pencahayaan, perabot, lampu chandelier, hiasan dinding, karpet, kabinet, langsir dan lain-lain. Reka bentuk dalaman adalah kombinasi seni dan sains untuk menyerikan bahagian dalam kediaman, pejabat, taman luar kediaman dan ruang yang anda inginkan kelainan.

Pereka Dalaman Profesional Daripada Atap.co

Konflik Yang Sering Dihadapi Oleh Pereka Dalaman

  • Sering dikatakan mahal kerana kos perundingan, kos pengubahsuaian dan kos perjalanan
  • Pemilik Harta Tanah batalkan temujanji tanpa memikirkan kos perjalanan Pereka Dalaman
  • Perbualan tergantung diantara Pemilik Harta Tanah yang mengambil masa berbulan-bulan
  • Bayaran lambat dari Pemilik Harta Tanah
  • Tidak mengetahui butiran lanjut tentang Pemilik Harta Tanah. Warna yang diminati, konsep dan tema
  • Sering dianggap bahawa pereka dalaman adalah arkitek dan kontraktor binaan rumah.

Salah Faham Yang Sering Dihadapi Oleh Pemilik Harta Tanah

  • Mudah percaya dengan iklan tanpa melihat portfolio syarikat Pereka Dalaman
  • Lebih mempercayai Pereka Dalaman yang disyorkan oleh rakan-rakan dan saudara mara
  • Tidak berani bertanya harga
  • Inginkan diskaun lebih
  • Tidak melakukan penyelidikan tentang rekaan yang diingini
  • Hanya suka mengikut trend rekaan dari gambar di internet dan social media tanpa memikirkan keluasan kediaman
  • Tidak melakukan perbandingan diantara syarikat Pereka Dalaman.
  • Ingin murah sehingga menggunakan kontraktor binaan rumah warga asing untuk dekorasi rumah. Aiyo!

Manfaat Mendapatkan Pereka Dalaman Profesional Daripada Atap.co

  1. Pemilik harta tanah boleh menyemak imbas portfolio pereka dalaman ataupun gambar-gambar bilik serta projek yang telah siap direnovasi.
  2. Kemudian anda boleh meminta sebut harga dari pereka dalaman pilihan atau menghantar permintaan am anda melalui Atap.co.
  3. Anda akan menerima sebutharga dan cadangan reka dalaman daripada beberapa pereka dalaman. Kemudian, anda boleh bandingkan cadangan-cadangan tersebut dan memilih pereka dalaman yang sesuai.

Pereka Dalaman Profesional Daripada Atap.coPereka Dalaman Profesional Daripada Atap.coBagi mencapai suasana yang lebih sihat dan lebih estetis yang menyenangkan bagi anda menggunakan ruang itu dengan lebih efektif. Pereka dalaman adalah seseorang yang merancang, menyelidik, menyelaras, dan menguruskan projek tersebut. Reka bentuk dalaman adalah dalam pelbagai rupa yang merangkumi pembangunan konseptual, perancangan ruang, pemeriksaan tapak, pengaturcaraan, penyelidikan, berkomunikasi dengan pihak berkepentingan sesuatu projek, pengurusan pembinaan, dan pelaksanaan reka bentuk.

Cara Menggunakan Platform Pereka Dalaman di Atap.co

  1. Daftar di Atap.co melalui link akaun facebook, google+ atau email anda
  2. Inspo Baord untuk anda muat naik gambar rekaan yang anda impikan
  3. Cari Pereka Dalaman Profesional di www.atap.co/malaysia/en/professionals
  4. Mudahkan carian anda dengan menapis pilihan idea. Pilih negeri, kawasan, pengubahsuaian yang diinginkan dan lihat gambar-gambar idea dari pelbagai syarikat pereka dalaman. Klik disini www.atap.co/malaysia/en/ideas
  5. Mudahkan carian anda dengan melihat projek yang sedang berlangsung dan telah selesai. Tapis projek anda dengan saiz keluasan kediaman, pejabat, pangsapuri, banglo, kondominium, semi-D, rumah kedai, pusat beli-belah, bangunan pencakar langit, teres, rumah bandar dan lain-lain. Kemudian masukkan nilai harta tanah dan pilih bajet projek anda di www.atap.co/malaysia/en/projects
  6. Masih tiada idea untuk pengubahsuaian kediaman anda? Anda boleh baca penulisan dari perunding pereka dalaman di www.atap.co/malaysia/en/advice
  7. Mohon sebut harga di www.atap.co/malaysia/en/quote-request?hl=ms#!

Pereka Dalaman Profesional Daripada Atap.coPereka Dalaman Profesional Daripada Atap.co Pereka Dalaman Profesional Daripada Atap.co Pereka Dalaman Profesional Daripada Atap.co Pereka Dalaman Profesional Daripada Atap.co Pereka Dalaman Profesional Daripada Atap.co

Pengalaman Ruby mencari pereka dalaman memang tidak seronok dulu, sebab masa tiga tahun lalu tiada platform seperti Atap.co. Beruntung anda semua boleh membuat perbandingan rekaan, harga dan idea dari konsultan tersedia untuk anda pilih. Teringat masa ruby mencari pereka dalaman untuk bahagian dapur. Ketika itu memang jimat bajet, ruby nak buat satu-satu bahagian rumah dahulu. Ruby mulakan bahagian dapur. Setelah mengalami situasi yang tidak berapa seronok, ruby tidak meneruskan lagi deko rumah. Tunggu anak-anak dah sekolah rendah nanti baru kembali menghias rumah dengan bantuan Atap.co. Hehehe.

www.atap.co/malaysia/en
www.facebook.com/atapdotco/
www.twitter.com/atapdotco
www.instagram.com/atapdotco

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

22 thoughts on “Pereka Dalaman Profesional Daripada Atap.co

    Rane Chin

    (April 20, 2018 - 5:06 pm)

    First time hearing Atap.co app. As the biggest platform in Malaysia. This is surely helping the consumers when buying houses. I will explore it when free.
    Rane Chin´s last blog post ..Millions of GUARDIAN MALAYSIA Shoppers Get to Vote, Once Again, for Their Favourite BrandsMy Profile

    Rane Chin

    (April 20, 2018 - 4:53 pm)

    Oh this app is nice. I will try it out now.

    khai artzfar

    (April 20, 2018 - 11:14 am)

    kite suka benda camni! tapi bajet yelek hahah kalau bawah 5k okay lagi
    khai artzfar´s last blog post ..Percaya Atau Tidak Produk Kerengga Boleh Buat Korang Kurus!My Profile

    Betty

    (April 20, 2018 - 9:28 am)

    The design look attractive and young. Price is reasonable for the whole house design. And the best part, we can choose our designer and the is trustable.

    Hanny Abdullah

    (April 20, 2018 - 1:37 am)

    Memang betul..dulu mana ada platform camgini. Terpaksa gi satu kedai ke satu kedai..lps tu tunggu depa datang rumah ukur bagai then baru tahu harga..tunggu pulak yg lain datang utk compare harga..mmg payah dulu. Now semua hanya dihujung jari je
    Hanny Abdullah´s last blog post ..Food Discovery Bersama Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM)My Profile

    Ayu rafikah

    (April 19, 2018 - 10:57 pm)

    Akk dulu sangat berkira2 bila membabitkan perbelanjaan dekorasi dan pengubahsuaian. Bukannya apa raya2 mmg agak mahal dan harga seolah lump sump. Tapi bila dah ada apps seperti ni mmg banyak membantu terutama bg mereka yg mmg nak ubahsuai umah mengikut bajet tertentu
    Ayu rafikah´s last blog post ..Bersempena dengan Ulangtahun ke 18, Grand BlueWave Hotel Menganjurkan Zumba Fitness Healthy LifestyleMy Profile

    JMR

    (April 19, 2018 - 10:20 pm)

    insyaAllah kalau aku kaya nanti, sekali lagi aku akan ke website atap.com dan terus klik-klik apa design yg berkenan di mata..doakan aku kak ruby!
    JMR´s last blog post ..MH Homestay : Pilihan Terbaik Homestay di Kuala TerengganuMy Profile

    Lia Hasty

    (April 19, 2018 - 10:04 pm)

    Mudahnya cara menggunakan atap.co ni. Hanya masukkan details rumah dan pilih bajet sahaja. Nak deko rumah pun senang sekarang dah ada kemudahan atap.co. Memang berbaloi.

    http://www.liahasty.com
    Lia Hasty´s last blog post ..Kaki Travel Wajib Ada Deluxe Scratch World Map dari PTT OutdoorMy Profile

    Zharif Azis

    (April 19, 2018 - 9:49 pm)

    Wahhh sekarang mudah ya utk daptkan ruang dalaman yg cantik dan penuh estetika. Hanya layari atap.co , mencari pereka dalaman lebih mudah. Nanti dah ada rumah sendiri, boleh lah cari pereka dalaman menggunakan servis dri atap.co
    Zharif Azis´s last blog post ..Buffet Ramadhan 2018 : Chakri Palace Royal Thai CuisineMy Profile

    Ema

    (April 19, 2018 - 4:18 pm)

    Menarik. Nanti nak tengok..adakah servisnya seluruh negeri. Plan, nak buat utk rumah sendiri di Kelantan…tapi kumpul bajet lah dulu…hehehe

    Rawlins GLAM

    (April 19, 2018 - 1:51 pm)

    Memang bagus ada perkhidmatan profesional sebegini kan. At least dia boleh advise kita mana bahagian yang sesuai dan mana yang tidak perlu. Kalau sendirian, kang orang kata kita syok sendiri je kang. Haha.
    Rawlins GLAM´s last blog post ..Maximum Hydration With Bare Essentials by AltheaMy Profile

    Airah

    (April 19, 2018 - 12:54 pm)

    Senangnya dah ada medium macam ni tak susah dah nak cari pereka dalaman yang berbaloi.
    Airah´s last blog post ..Lets Get Messy ContestMy Profile

    zaza iman

    (April 19, 2018 - 12:13 pm)

    kalau ada rumah sendiri boleh buat..tak pun buat untuk rumah mak ayah..tambah dah ada apps senang la nak servey dan pilih mana yang kita berkenan..

    Suria Amanda

    (April 19, 2018 - 10:40 am)

    Akak blom nak buat renovation lagi..pernah tanya minor renovate utk rumah dia nak sampai 40k..huhuhu…dah ada Atap.co ni senang la nak refer..dapat duit kwsp umur 55 nanti boleh renovate rumah kan..
    Suria Amanda´s last blog post ..Menangi RM110,000 Duit Raya Dengan Peraduan Raya Fiesta Berganda Lam Soon…My Profile

    adianiez AIDA

    (April 19, 2018 - 10:12 am)

    memang la mahal.dah nama nyer professional kan. Tak mudah utk capai tahap professional mereka.
    jiran Aida = buat ID ni. Ribu-ribu jugak fee nyer, ruby.
    Bagus apps sebegini. Memudahkan org yg perlu kan. Rumah kita kekadang perlukan sentuhan pakar. Baru kita selesa berada dlm rumah sendiri.
    adianiez AIDA´s last blog post ..Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila BeachMy Profile

    Wawa Ashihara

    (April 19, 2018 - 10:09 am)

    Zaman skrg smua dh mudah. Siap ada apps lagi.. Baguslah plg tdk ia membantu kita kan.. Dh duduk rumah sndri bolehlah survey2 dgn atap.co ni.. Mana tau ia membantu kita nnti.. Hehe
    Wawa Ashihara´s last blog post ..3 Steps With Althea Bare Essentials SkincareMy Profile

    Ririey

    (April 19, 2018 - 9:37 am)

    semua di hujung jari je. yg best boleh terus buat quotation time tu jugak. nowadays semua orang nak cepat buat kerja. so far skrg masih tinggal dengan parents, but who knows ada rezeki dapat beli apartment maybe boleh try dgn atap.co ni ^^
    Ririey´s last blog post ..K-Drama: MistyMy Profile

    Alia

    (April 19, 2018 - 9:32 am)

    Bagus la ada apps macan atap.co ni…mcm akk ni suka design sendiri sebab akak cepat boring dgn satu2 decoration tu…
    Tapi bagi yang x byk masak n ada duit boleh la hired interior designer sebab biasanya ID ni akan deal from A to Z kan…kita just cakap nak mcm mana…nanti diorg yg akan came out with the ideas utk kita

    Abby Onety

    (April 19, 2018 - 8:53 am)

    App cerdas ya buat membantu mereka yang ingin interior rumahnya berubah agar nampak lebih cantik dan nyaman dilihat oleh mata. Penghuni rumahpun dibikin betah tinggal didalam karena merasa nyaman. Bagus nih appx
    Abby Onety´s last blog post ..Surga Belanja Fashion di FEMME 2018 Kota MakassarMy Profile

    Syafiera Yamin

    (April 19, 2018 - 8:43 am)

    Setakat ni masih belum lagi menggunakan servis pereka hiasan dalaman, suami yang handle a lot of things at the moment… kami buat rekaan sendiri sebenarnyy target nak buat macam japanese style… tapi tunggu bebudak ni besar sikit.. nak letak bonsai dalam rumah… nak lantai ala-ala kayu tapi semuanya kos $$$… huhuh apa pun macam menarik mula tengok servis dari atap ni.. boleh ikut bajet dan kemampuann

    Ibu Zaid

    (April 4, 2018 - 11:31 am)

    Hari raya dah dekat, memang sibuk untuk persiapan betulkan hiasan dalaman rumah untuk para tetamu
    Ibu Zaid´s last blog post ..Puteri Qahrina Chalet : Homestay Melaka yang cantik di tepi pantai!My Profile

    Azmi Abdul Rahman

    (April 2, 2018 - 10:05 am)

    Rekaan dalaman rumah memang menjadikan rumah kita lebih tersusun dan mendamaikan penghuninya
    Azmi Abdul Rahman´s last blog post ..Wet World Water Park Shah Alam | Tempat Menarik Di Selangor!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.