Fashion On Wheel Pertama Di Malaysia

Fashion On Wheel Pertama Di Malaysia

Fashion On Wheel Pertama Di Malaysia. Assalammualaikum semua! Baru-baru ini ruby berkesempatan ke pelancaran Fashion On Wheel. Ini adalah trak pertama yang menyediakan rekaan fesyen dari pelbagai jenama. Disini anda boleh membeli pakaian raya, pakaian ikut musim, pakaian trend terkini, hijab, bag dan aksesori. Beruntung bagi wanita bekerjaya kerana anda mempunyai masa untuk membeli pakaian raya. […]

Mood Republik KL Raya Fest 2018

Mood Republik KL Raya Fest 2018

Mood Republik KL Raya Fest 2018. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang perkara yang semua wanita dan lelaki suka! Shopping persiapan raya! Hoorayy. Teruja kan nak siap kan persiapan raya, walaupun raya tu 3 hari pertama je bergaya. Tapi, kita perlu membeli pakaian untuk hari-hari biasa juga. Betul tak? Hahaha. Ruby ada pengalaman […]

Jom Berbuka Puasa Di Iftar@KL 2018

Jom Berbuka Puasa Di Iftar@KL 2018

Jom Berbuka Puasa Di Iftar@KL 2018. Assalammualaikum semua! Sedar tidak sedar, dah 7 tahun rupanya program Iftar@Kuala Lumpur ni. Ruby tahu program ni melalui rakan-rakan facebook yang sertai berbuka puasa di sini. Pada mulanya ruby fikir, ala untuk orang bujang boleh la join. Ruby ada anak kecil dan suami, agak sukar untuk ke Dataran Merdeka. Risau […]

Tahniah Kepada 20 Pemenang Bertuah Peraduan Mission Foods #poweryourlunchbox

Tahniah Kepada 20 Pemenang Bertuah Peraduan Mission Foods #poweryourlunchbox

Tahniah Kepada 20 Pemenang Bertuah Peraduan Mission Foods #poweryourlunchbox. Assalammualaikum semua! Masih ingat lagi peraduan #poweryourlunchbox yang dianjurkan oleh Mission Foods dan hadiahnya berupa voucer tunai AEON bernilai RM 1000 untuk seorang pemenang? RM 20,000 adalah jumlah keseluruhan kerana pihak Mission Foods menambah lagi 10 pemenang. Beruntungya sesiapa yang masuk peraduan ini, siapa sangka 20 […]

Pelancaran Ritz Guarana Natural Flour

Pelancaran Ritz Guarana Natural Flour

Pelancaran Ritz Guarana Natural Flour. Assalammualaikum semua, hari ini ruby ingin berkongsi tentang produk berasaskan Guarana yang popular kerana manfaatnya kepada kita semua. Jika dulu, kita hanya mengetahui kopi Guarana sahaja. Sekarang, setelah ruby hadir ke Pelancaran Ritz Guarana Natural Flour. Ruby tertanya-tanya apa itu Guarana, kenapa boleh jadi tepung sedangkan Guarana hanya terkenal untuk minuman […]

Cawangan Baru PRIMAVALET Kini Di Wangsa 118

PRIMAVALET Wangsa 118

Cawangan Baru PRIMAVALET Wangsa 118. Assalammualaikum semua! Masih ingat lagi liputan ruby berkenaan PRIMAVALET? Sebelum ini mereka melancarkan Koleksi PRIMAVALET Raya 2018 yang menampilkan ramai selebriti dan pereka fesyen. Sekarang mereka melebarkan sayap dengan pembukaan cawangan terbaru iaitu dekat dengan ruby. Hehehe. Ruby seronok sangat bila dimaklumkan ada butik hebat di Wangsa Maju. Kalau buka […]

Promosi ORGANIQUE By Olinda Spring Di Lazada Sempena Hari Ibu

Promosi ORGANIQUE By Olinda Spring Di Lazada Sempena Hari Ibu

Promosi ORGANIQUE By Olinda Spring Di Lazada Sempena Hari Ibu. Assalammualaikum semua, hari ini ruby ingin berkongsi idea dan promosi dari produk ORGANIQUE By Olinda Spring. Selain dari farmasi Guardian, anda boleh dapatkan produk ini di Lazada! Ya Lazada! Sekarang ada promosi bulan Mei bersempena hari ibu. RM 88 untuk hand cream dan body cream dengan […]

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda

13 Sebab Memilih Sweetpictures Untuk Hari Bahagia Anda. Assalammualaikum semua! Ya hari ini ruby ingin kongsikan satu perkhidmatan fotografi dan videografi yang sangat hebat pada abad ini. Fotografi dan videografi tidak dapat dipisahkan, setiap hari perkhidmatan ini diinginkan. Selain di majlis perkahwinan, mereka diperlukan di acara dan sebagai blogger, Ruby juga memerlukan jurufoto dan juruvideo. […]

K-Food Fair 2018 Di Isetan Suria KLCC

K-Food Fair 2018 Di Isetan Suria KLCC

K-Food Fair 2018 Di Isetan Suria KLCC. Assalammualaikum semua, ruby teruja sangat ingin berkongsi tentang K-Food Fair 2018 yang berlangsung di Isetan Suria KLCC. Banyak produk makanan Korean terdapat di sini. Bagi anda yang meminati kimchi, susu pisang, topokki dan mee ramen. Disinilah tempatnya untuk anda berbelanja. K-Food Fair 2018 Di Isetan Suria KLCC Tarikh […]

Hard Rock Cafe World Burger Tour 2018

Hard Rock Cafe World Burger Tour 2018

Hard Rock Cafe World Burger Tour 2018. Assalammualaikum semua, hari ini ruby ingin berkongsi tentang makanan. Ya makanan! Memang seronok bila dapat mencuba burger terkenal dari seluruh dunia. Kali ini di Hard Rock Cafe menawarkan burger dari negara Australia, Bolivia, Vietnam dan Spain. Promosi ini selama 2 bulan bermula awal bulan Mei hingga hujung bulan […]