Ramadan Raya Bersama Chef Wan

Ramadan Raya Bersama Chef Wan. Assalammualaikum semua! Alhamdulillah syukur kepada Allah s.w.t kerana ruby dapat bertemu dengan chef idol ruby iaitu Chef Wan. Misi untuk bergambar terlaksana jua! Ruby memang suka dengan cara Chef Wan berkongsi resepi dan ketika rancangan masak-masak. Sebab nampak beliau begitu ikhlas dan nak semua penonton faham. Selain daripada berkongsi resepi, Chef Wan akan selitkan dengan tips dan kisah pengalaman hidup beliau sebagai tukan masak antarabangsa.

Ramadan Raya Bersama Chef Wan

Pada bulan Ramadan, ruby sekeluarga akan membuat kuih tart nanas dari resepi chef. Malah itu adalah perniagaan ibu ruby dari 1980-an. Bayangkan lah dari ruby malas menggengtel inti nanas, sekarang ruby pula ternanti-nanti bulan Ramadan. Sebab nak buat kuih raya. Hehehe. Bulan Ramadan dan Syawal pastinya adalah bulan yang paling dinantikan kerana banyak juadah tersedia. Pelbagai resepi akan dicuba. Malah, mereka yang tidak pandai masak pun akan pandai memasak. Google je resepi, pasti terpapar. Hehe

Gabungan yang sempurna, peneraju roti leper Mission Foods dan produk tenusu terbesar Emborg telah bergabung melancarkan kempen #perfecttogether bersama lagenda kulinari, Cef Wan. Kempen #perfecttogether ini menjanjikan kelainan kreativiti resipi hasil daripada gabungan kedua-dua produk jenama ini dengan pelbagai cara yang lazat dan menyenangkan.

Ramadan Raya Bersama Chef Wan

Ramadan Raya Bersama Chef Wan

Sepanjang bulan Ramadan sehingga menjelangnya Hari Raya, Cef Wan akan berkongsi petua dan resipi asal ciptaannya yang akan digabungkan bersama produk Mission Foods dan Emborg. Sebanyak 10 resipi #perfecttogether mudah dan cepat boleh didapati secara dalam talian dalam bentuk video yang boleh ditonton oleh pengguna sama ada di rumah atau di mana-mana sahaja mereka berada.

Kolaborasi bersama Mission Foods dan Emborg

“Kolaborasi bersama Mission Foods dan Emborg untuk kempen ini benar-benar merupakan satu pengalaman yang sangat indah dan berinspirasi. Ramadan dan raya segala-galanya mengenai keluarga, sahabat dan orang tersayang untuk berkongsi makanan sama ada ketika bersahur atau pun sewaktu berbuka puasa. Oleh itu, resipi-resipi ini dihasilkan bersama gabungan bahan-bahan terbaik daripada Mission Foods dan Emborg. Kedua-dua produk ini benar-benar #perfecttogether” kata Cef Wan, seorang tukang masak antarabangsa yang terkenal dan juga merupakan “khazanah” negara.

Ramadan Raya Bersama Chef Wan

Baru-baru ini, satu sesi ramah mesra bersama media telah diadakan sempena pelancaran kempen #perfecttogether. Para tetamu berpeluang menjadi orang pertama untuk mendalami kempen tersebut dan tidak ketinggalan demonstrasi masakan oleh cef selebriti, Cef Wan sendiri. Antara resipi yang menjadi pilihan ialah wraps murtabak kambing, piza tuna pedas dan ikan bilis, serta wraps tat keju kelapa dan pisang. Dalam demonya, Cef Wan turut berkongsi cara terbaik untuk menggunakan kedua-dua produk tersebut termasuk tip dan maklumat mengenai nilai pemakanan. Penonton menjadi saksi makanan yang dibuat menggunakan Mission Foods dan Emborg mudah, berkhasiat dan enak – menjadikannya makanan ideal untuk Ramadan di mana masyarakat lebih cenderung meminimumkan masa untuk memasak ketika Ramadan.

Wraps Murtabak Kambing

Ramadan Raya Bersama Chef Wan Ramadan Raya Bersama Chef Wan

Piza Tuna Pedas Dan Ikan Bilis

Ramadan Raya Bersama Chef Wan Ramadan Raya Bersama Chef Wan Ramadan Raya Bersama Chef Wan

Wraps Tat Keju Kelapa Dan Pisang

Ramadan Raya Bersama Chef Wan Ramadan Raya Bersama Chef Wan Ramadan Raya Bersama Chef Wan

Kerjasama #perfectogether dari Mission Foods dan Emborg

Ramadan Raya Bersama Chef Wan

“Kerjasama #perfectogether dari Mission Foods dan Emborg menggabungkan tekstur dan campuran bahan-bahan berkualiti, pelengkap antara satu sama lain. Kepelbagaian produk Mission juga adalah kanvas yang sempurna untuk menghasilkan apa juga jenis resipi Malaysia, dari Naan hinggalah Supersoft Wraps dan kerepek jagung ranggup yang kaya dengan pelbagai perisa. Produk-produk Emborg seperti Cook & Bake, keju Cheddar Topping, mentega dan krim memasak menambahkan lagi keenakan rasa di dalam setiap masakan” kata Randall Tan, Pengurus Jenama Mission Foods Asia Selatan.

Ramadan Raya Bersama Chef Wan

Bercakap mengenai kerjasama tersebut, Kennet Paulsen, Country Manager untuk Emborg berkata, “Kami sentiasa mencari cara dalam usaha meningkatkan pengalaman para pengguna untuk menikmati produk kami dan kolaborasi #perfecttogether antara Emborg dan Mission Foods pastinya cara sempurna untuk menjayakan usaha ini. Pengguna menikmati produk Emborg yang paling baik kualitinya dan kini kami menggabungkan dengan produk Mission Foods dalam resipi yang lazat sepanjang Ramadan dan Hari Raya yang menjelang tiba.”

Jangan ketinggalan, kempen akan bermula Mei ini dan ia pastinya akan membangkitkan selera anda dengan resipi yang mudah disediakan untuk sekeluarga. Kesemua siri resipi ini juga akan dipaparkan secara eksklusif di Instagram dan Facebook Misssion Foods Malaysia, Emborg dan media sosial Cef Wan untuk dinikmati semua.

Mengenai Mission Foods

Mission Foods merupakan anak syarikat GRUMA, S.A.B. de C.V. GRUMA yang memulakan operasinya di Mexico pada tahun 1949. GRUMA merupakan peneraju global dalam pengeluaran tepung jagung dan ‘tortilla wrap’ dengan operasinya di Amerika Syarikat, Mexico, Amerika Tengah, Venezuela, Eropah, Australia, China dan Malaysia. Dengan sokongan teknologi dan sumber global GRUMA, Mission Foods telah berkembang menjadi pengeluar terbesar bagi produk tortilla wrap dengan pengeluaran mencecah suku daripada keseluruhan jualan roti nipis atau flatbread di dunia dan juga menawarkan pilihan lengkap bagi tortilla wrap yang bermutu tinggi untuk memenuhi citarasa semua – dari tortilla tepung dan jagung yang terasa kesegarannya, sehinggalah pilihan lain seperti gandum penuh (whole wheat), multi-grain dan bebas-lemak yang juga popular.

www.missionfoods.com.my/en
www.facebook.com/missionfoodsmalaysia
www.instagram.com/missionfoods.my

Mengenai Emborg

Emborg merupakan jenama milik keluarga yang diasaskan pada tahun 1974 di Eropah. Dengan Emborg, anda mendapat produk makanan mesra keluarga yang bermutu tinggi di samping mengandungi kandungan nutrisi yang tinggi pada harga yang berpatutan. Emborg menawarkan kepelbagaian produk dari seluruh dunia, dari produk tenusu seperti krim, mentega dan keju sehinggalah sayuran sejuk beku seperti jejari kentang (French Fries) dan sayuran organik. Untuk kesemua produk, kami mementingkan kualiti yang tinggi. Produk-produk dihasilkan dengan mengutamakan khasiat, menjadikannya menyelerakan dari segi rasa – dan masih pada harga yang berpatutan.

www.emborg.com
www.facebook.com/EmborgMalaysia
www.instagram.com/emborgasia

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

18 thoughts on “Ramadan Raya Bersama Chef Wan

    Zayani Zulkiffli

    (May 22, 2018 - 4:48 pm)

    Memang selalu juga buat makan dengan wrap ni. Senang nak guna and macam-macam boleh buat. Kenyang pun ya.
    Zayani Zulkiffli´s last blog post ..Tambah Ilmu Tentang Kesihatan Kaki di SunfeetMy Profile

    Arisa Chow

    (May 22, 2018 - 11:21 am)

    I love chef wan and his menu ideas, seriously beginner friendly and can make anytime too! Lucky that you got to meet him in person

    Sunshine Kelly

    (May 22, 2018 - 9:09 am)

    Terbaik! memang sesuai untuk sahur sebab recipe macam ini senang disedia dan boleh tahan lapar. I myself also like to try it. Nyummmsss
    Sunshine Kelly´s last blog post ..BIOTHERM Healing Summit in Singapore 2018My Profile

    Bro Framestone

    (May 22, 2018 - 9:05 am)

    Dulu masa kecik, asal Ramadhan je dok depan TV sebab nak tengok Chef Wan… Bila tiba raya, dok depan TV sebab nak tengok Rosyam Nor hahahaha

    Biasa sediakan makanan dengan Mission Foods, cuma dengan Emborg je belum cuba lagi.
    Bro Framestone´s last blog post ..KAO’s My Modern Parenthood Bantu Permudahkan Gaya Hidup Ibubapa ModenMy Profile

    Jia Shin Lee

    (May 22, 2018 - 8:46 am)

    Chef Wan is such a talented chef, so lucky of Kak Ruby can see him live, I wish I could too. The pizza looks really interesting, now I’m getting ideas of what to do for this weekend, can’t wait to experiment with Mission Foods dan Emborg.
    Jia Shin Lee´s last blog post ..Get rid of stubborn fats with Vanquish | Body Contouring Treatment at Premier Clinic TTDIMy Profile

    Emi

    (May 22, 2018 - 7:35 am)

    Ingat lagi zaman kecik2 dulu kalau bulan puasa pakat duk tersadai depan tv tengok rancangan masak2 chef wan, hehe.
    Emi´s last blog post ..13 Sebab Kenapa Korang Mesti Berbuka Puasa di Bangi Golf ResortMy Profile

    Hasif Hamsyari

    (May 22, 2018 - 6:22 am)

    Wah.. Beruntungnya belajar resipi daripada Chef Wan sendiri. Bukan calang-calang chef ni! Nanti balik raya nak mintak kakak tolong buatkanlah wrap murtabak kambing tu. Haha. Sebab kalau buat sendiri rasanya memang takkan jadi. Membazir je nanti.
    Hasif Hamsyari´s last blog post ..Legend Palace Hotel: ‘Istana’ Emas di Tengah MacaoMy Profile

    Zharif Azis

    (May 22, 2018 - 5:28 am)

    Satu kombinasi yang baik antara produk emborg dan mission food. Saling melengkapi. Beruntungnya Ruby dpt menyaksikan demonstrasi live masakan drpd chef terkenal tanahair. Teringin rasanya nk makan hidangan hasil tgn Dato chef wan
    Zharif Azis´s last blog post ..Review : Canon EOS M6My Profile

    Mek Onie

    (May 21, 2018 - 8:43 pm)

    Bagus Chef Wan sudi berkongsi resepi bersama orang ramai dan beruntung siapa dapat belajar masak dengan Chef Wan ni haaaa… Bestnya kak.. Btw onie suka mission wrap sebab lembut dan sedap.
    Mek Onie´s last blog post ..PEMILIK BUTIK BELLA AMMARA KINI LANCAR PRODUK DAIRYGOMy Profile

    Ayu rafikah

    (May 21, 2018 - 6:26 pm)

    Resepi Chef wan mmg best klu tgk pada resepi2 yg pernah beliau kongsikan. Banyaknyang mudah dan bajet pun x besar sgt. Bestkan dapat belajar sesuatu yg praktikal menggunakan produk mission dan emborg
    Ayu rafikah´s last blog post ..Haqqi | Hab Kelengkapan Haji & Umrah Mampu MilikMy Profile

    Mimi

    (May 21, 2018 - 3:08 pm)

    Satu pengalaman yang menyeronokkan dapat berjumpa Chef Wan face to face dan belajar tips memasak daripada beliau. Bukan calang calang Chef. Suka tengok Chef Wan memasak sebab dia sangat kreatif menghasilkan resipi yang sedap dan berkualiti. pizza Tuna Pedas dan Ikan Bilis tuh nampak menarik. nanti nak cuba jugalah. Kena cari bahan nih untuk menu berbuka nanti.
    Mimi´s last blog post ..BIO-OIL MALAYSIA MERAIKAN KEMPEN #sheisremarkable #iamremarkable SEMPENA HARI IBUMy Profile

    Hanny Abdullah

    (May 21, 2018 - 2:14 pm)

    Sis pun suka dengan Chef Wan ni…suka cara di berinteraksi dengan penonton bila buat rancangan masakan, program dia selalu meriah dengan gelak ketawa so tak lah boring penonton nak tengok.
    Ramadhan ni dah berapa kali sis buat hidangan berbuka guna missipn foods dan emborg ni, terutama wrap dia tu dan cheese..perghh memang sedap, anak sis sekali makan habis dia balun wrap tu..huhuhu
    Hanny Abdullah´s last blog post ..Mudahnya Shopping Raya di Fashion On Wheels Yang Pertama Di MalaysiaMy Profile

    Ezna

    (May 21, 2018 - 12:17 pm)

    Pernah jumpa Chef Wan 2 kali. Memang peramah ya amat. Cara dia nak mengajar pun kelakar. Hehe. Tapi bagus la kerjasama dari Mission Food dan Emborg ni ye?. Dapat hasilkan resipi yang pelbagai. Tortilla wrap ni memang makanan mereka yang busy tapi masih mengekalkan khasiat yang baik.
    Ezna´s last blog post ..Perjumpaan dan kek ice creamMy Profile

    Suria Amanda

    (May 21, 2018 - 12:15 pm)

    Biasanya kalau tiba bulan ramadhan kita yang mak- mak ni sure duduk depan tv menunggu rancangan masakan untuk ambil idea nak masak apa untuk berbuka kan…kalau macam kita takde masalah sebab semuanya di hujung jari..kalau mak kita macam mana plak kan…suka Chef Wan sebab celoteh dia tu…best je..belum ada peluang jumpa berdepan lagi..Biasanya akak memang ada stok mission wrap ni untuk bawak bekal sarapan pi kerja..ni dah smeinggu tak buat..kena beli lagi la nampaknya…Mission the best so far
    Suria Amanda´s last blog post ..Resepi Ayam Bakar Juicy Favourite DaniaMy Profile

    Cik puan ena

    (May 21, 2018 - 12:10 pm)

    Bestnye ruby dapat jumpa chef wan n dapat tgk beliau masak secara live.. ena memang suka sangat turtila wrap. Biasa beli je la kt luar siap makan. Tak pernah lagi eksperimen buat sendiri. Kena cuba ni.

    khai artzfar

    (May 21, 2018 - 11:39 am)

    eh cop dia buat piza ke tu akak? so far memang pengguna setia produk ni dari dulu lagi. mudah dan jimat. sedap juga tu,. kalau bulan puasa camni lagi la senang. buat siap-siap then frozen kan dia. pastu nak makan mudah je.
    khai artzfar´s last blog post ..Akhirnya! Sunfeet Dedahkan Rahsia Masalah KakiMy Profile

    kylie cre8tone

    (May 21, 2018 - 11:29 am)

    Seronok nya dapat tengok chef wan masak… My kids love mission foods.. The wraps are their favourite.. And I like it because it’s so easy to prepare.. haha~
    kylie cre8tone´s last blog post ..Cadbury Dairy Milk LickablesMy Profile

    Afizah Abd Rahman

    (May 21, 2018 - 11:17 am)

    Bestnya dapat jumpa Chef Wan. Mesti dapat rasa apa yang dia masak kan. Memang suka mission wrap ni. Macam-macam boleh buat. Kalau tak dapat makan dominos, boleh buat pizza pakai mission wrap ni. Sebijik macam dominos. Tapi kalau bahan lain tak ada, berintikan telur pon sedap juga. Jenama emborg pon ok. Tapi jarang beli jenama ni ?
    Afizah Abd Rahman´s last blog post ..Kempen Raya Bersama TravelokaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.