DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory. Assalammualaikum semua! Baru-baru ini ruby telah mencuba drone dari siri Mavic Air. Ruby kagum dengan drone ini sebab ia sangat mudah. Malah menggunakan aplikasi dari telefon pintar DJI GO 4. Boleh rekod video, pilih fungsi yang kita nak drone ambil gambar atau rekod. Kemudian dari aplikasi yang sama ruby boleh edit video. Setelah selesai, ruby boleh save dalam telefon pintar atau terus upload di social media. Fuhh lepas ni cepat dan pantas la nak kemaskini aktiviti ruby.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

Inilah drone pertama yang mempunyai internal memory sebanyak 8GB. Kebiasaannya jika kita terlupa untuk membawa kad memori, terus tidak dapat menggunakan peranti. Tetapi dengan 8GB memori dalaman, pasti hari anda tidak lagi murung. Hehehe. Buat peminat drone, atau mereka yang baru ingin mencuba menggunakan drone. Ruby ingin syorkan drone DJI Mavic Air sebab ia sangat mudah dikawal dan lasak. Angin kuat tepi laut pun ia stabil. Kemudian ia boleh digunakan selama 21 minit dengan 1 Intelligent Battery tu. Mempunyai 3-axis gimbal serta 4K UHD Video. Manakala apabila ingin menambil gambar ia akan snap 12MP.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

FlightAutonomy 2.0

Menggunakan teknologi VIO canggih, sistem sensor berkuasa di FlightAutonomy 2.0 terdiri daripada kamera utama gimbal, ke hadapan, ke belakang, dan ke bawah penderia dwi-penglihatan, sistem pengesan inframerah ke bawah, pengunduran IMU, dan kumpulan teras pengkomputeran. Bersama-sama, mereka mengumpulkan dan menghantar maklumat dari persekitaran sekitar ke pemproses berprestasi tinggi untuk melayang lebih tepat dan prestasi penerbangan yang lebih baik. Sistem Bantuan Pilot Lanjutan (APAS) membolehkan pesawat untuk memintas halangan-halangan di depan dan di belakangnya secara aktif. Pengembaraan hebat penemuan anda tidak pernah begitu selamat dan mudah.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

Visual Inertial Odometry (VIO)

Gabungan teknologi VIO dan algoritma kedudukan baru telah menggandakan kedudukan ketepatan Mavic Air. Teknologi VIO mengira kelajuan dan sikap pesawat dalam masa nyata dan mengesannya, menjadikan pengukuran sikap dual-kamera semasa melayang atau terbang pada sebarang kelajuan. Rangkaian kerja sistem penglihatan visi kini adalah 0.5 hingga 30 meter. Dengan teknologi VIO, Air Mavic melangkah lebih tepat di dalam rumah dan bertindak balas dengan lebih baik kepada persekitaran yang kompleks dengan pergerakan kayu kawalan yang lebih halus.

Pemetaan Bangunan 3D

Dilengkapi dengan sistem penderiaan yang canggih, Mavic Air menempatkan dirinya dengan ketepatan dan ketepatan. Dengan memproses data dari tujuh kamera di bahagian depan, bawah, dan belakang badan, di samping sensor inframerah yang canggih dan IMU, Mavic Air akan membina peta 3D dengan merasakan alam sekitar secara real time, dengan ketara meningkatkan keselamatan penerbangan keseluruhan.

Advanced Pilot Assistance Systems (APAS)

APAS adalah hasil penyelidikan luas DJI mengenai perhitungan laluan penerbangan. Pengguna boleh terus terbang ke depan dan ke belakang, dan APAS akan merancang laluan penerbangan yang sesuai untuk memintas halangan secara automatik.

Multiple Redundancies

Selain IMU dwi, FlightAutonomy 2.0 mempunyai modul yang lebih banyak untuk meningkatkan tahap keselamatan Mavic Air. Kompas Visi akan membantu sistem navigasi untuk menganggarkan arah penerbangan apabila kompas mengalami gangguan. Apabila hanya satu arah bahagian depan, bawah, atau sistem penglihatan belakang berfungsi dengan normal, pesawat itu masih akan meletakkan kedudukannya dengan jayanya. Terdapat dua set algoritma gabungan sensor berdasarkan dua platform perkakasan bebas. Apabila ralat berlaku kepada satu set algoritma, pesawat akan beralih ke pasangan lain dengan lancar untuk menyambung semula fungsi normal.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

More Reliable Return to Home (RTH)

Memperluas sistem RTH sedia ada, Mavic Air akan memastikan laluan penerbangan paling selamat semasa RTH. Ia melakukan ini dengan merakam laluan penerbangan masa nyatanya, dan apabila isyarat kawalan hilang, pesawat akan terbang ke arah Home Point, dengan melewati sebarang halangan isyarat dan menyambung semula kepada pengawal. Apabila Mavic Air mengesan penghalang, ia akan memilih jalan yang betul untuk memintasnya mengikut ketinggiannya. Pesawat itu akan sepadan dengan imej tanah dengan mereka yang ditangkap semasa berlepas untuk ketepatan pendaratan meningkat. Apabila pendaratan secara automatik, Mavic Air akan mengimbas kawasan kawasan pendaratan secara tepat masa, kemudian memberi amaran kepada pengguna dan dengan selamatnya hover jika mengesan halangan atau air di kawasan pendaratan.

Kamera Gimbal 3-Axis

Mavic Air adalah drone DJI yang paling mudah alih untuk menempatkan gimbal mekanikal 3-paksi, dengan julat getaran sudutnya dikurangkan kepada 0.005 °. Diperbuat dalam pembentukan segi tiga, dampeners gimbal membantu menghasilkan tembakan yang lebih kuat.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

4K 100 Mbps Video

Mavic Air menembak video di 4k 30 fps yang luar biasa, rakaman pada 100 Mbps untuk menangkap setiap saat dengan kualiti UHD.

Fungsi Hebat Dikawal Dari Aplikasi DJI GO 4

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

32MP Sphere Panoramas

Selain daripada Panoramas mendatar, menegak, dan 180 °, Mavic Air merapatkan 25 foto bersama-sama hanya dalam masa lapan saat untuk menghasilkan panorama panorama 32 MP Sphere kristal. Lihat mereka dari perspektif yang mendalam dengan DJI Goggles.

ActiveTrack

ActiveTrack dapat merasakan sehingga 16 mata pelajaran yang boleh dipilih secara serentak, 2 membenarkan anda memilih subjek penjejakan yang betul. Dengan ketepatan penjejakan dan aplikasi senario yang lebih luas, ActiveTrack mengikuti sasaran walaupun mereka menjalankan, melompat, atau berbasikal.

QuickShots

Pilih dari enam QuickShots yang berbeza – Rocket, Dronie, Circle, Helix, Asteroid, dan Boomerang. Semua hanya satu ketukan dan akan membawa anda video dram selfie yang epik tanpa perlu memikirkan menyusun pukulan anda. Kongsi ciptaan baru anda ke media sosial melalui aplikasi DJI GO 4 dengan serta-merta.

SmartCapture

Fun, mudah, dan intuitif, SmartCapture menawarkan cara baru dan interaktif untuk mengawal Air Mavic dengan tangan. Pelancaran dan kawalan drone dengan isyarat tangan, kemudian ambil gambar atau video yang anda suka.

TapFly

Jika anda mahu memberi tumpuan kepada hanya tembakan anda, pilih TapFly di DJI GO 4, yang membolehkan anda terbang ke mana sahaja anda mengetuk pada skrin peranti mudah alih anda. TapFly berfungsi dalam mode Forward, Backward, Free, dan Coordinate, dan anda boleh menyesuaikan kelajuan penerbangan untuk memenuhi semua keperluan udara anda.

Slow-Motion Video

Dengan sokongan untuk merakam video perlahan-perlahan 1080p 120 fps, Mavic Air menangkap semua pengembaraan berkelajuan tinggi epik anda.

Foto HDR

Algoritma HDR baru membantu anda mendapatkan tetapan pendedahan yang betul secara bijak, mengikut keadaan pencahayaan. Kawasan berlebihan atau gelap diproses untuk peralihan yang lebih semula jadi antara sorotan dan bayang-bayang, manakala pecutan DSP membolehkan penembakan yang lebih cekap.

Prestasi Penerbangan

  • 21 minit masa penerbangan
  • 68.4 kilometer sejam
  • 4km jarak penghantaran
  • Boleh digunakan bersama DJI Goggles

Gesture Mode

Fungsi ni amat serasi bagi pengguna drone dan DJI Mavic Air memiliki gesture mode untuk anda lakukan selfie, group selfie dan pelbagai fungsi lain.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

Alat Kawalan Jauh Kompak

Alat kawalan jauh yang direka bentuk mudah dilipat, kompak, dan ergonomik untuk memegang telefon pintar anda bagi kemudahan maksimum. Punat kawalan boleh ditanggalkan dan boleh disimpan. Jadi ia selesa dan mudah di bawa kemana-mana.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

Harga Runcit Yang Disyorkan Untuk DJI Mavic Air

1. Mavic Air Sahaja : RM 3300

2. Mavic Air Fly More Combo : RM 4055

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

Lihat perbezaan apabila anda ingin membeli DJI Mavic Air. Ruby sarankan lebih baik beli Mavic Air Fly More Combo. Bateri ada 3, bag eksklusif DJI Mavic Air untuk simpan USB cable dan hub cas bateri.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

Kepada anda yang berminat memiliki DJI Mavic Air,  anda boleh dapatkan ia Kedai DJI Yang Sah, boleh rujuk laman sesawang www.dji.com/where-to-buy/retail-stores. Pengedar DJI Mavic Air adalah ECS ASTAR SDN BHD dan sekiranya mempunyai masalah drone, anda boleh menghantar servis di ECS ASTAR SDN BHD Lot 3, Jalan Teknologi 3/5, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor.

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

21 thoughts on “DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

    Sunshine Kelly

    (August 6, 2018 - 11:07 am)

    Wow really! I memang mengidam to try and own a drone but as for now tabung untuk drone belum cukup lagi. Need to work harder to buy new gadget weii, hehehe.
    Sunshine Kelly´s last blog post ..PUPA Milano Make Up Stories x SASA Malaysia WorkshopMy Profile

    siti suziana

    (August 5, 2018 - 4:12 pm)

    bagus info nie..sesiapa yg nak memiliki dron yg latest boleh la dptkn info ni..

    Claudine

    (August 4, 2018 - 10:51 am)

    I’m looking get a drone for my holidays. This looks really compact and easy to carry around. Thanks for this!

    Rawlins GLAM

    (August 3, 2018 - 2:32 pm)

    Nak satu please Ruby. Murah tak harganya? Kalau murah best la nak bawa travel kan – senang nak rakam video dan pictures.
    Rawlins GLAM´s last blog post ..The Best 2018 Movies (So Far)My Profile

    Mama Hakim

    (August 3, 2018 - 9:31 am)

    Menarik tu ruby, boleh kawal drone ni pakai hand signal je. Faham basic hand signal pun dah canggih. Masa depan tak tau le, teknologi pantas berkembang
    Mama Hakim´s last blog post ..5+ Pelembab wajah untuk kulit kering! Moisturizer mana yang paling bagus?My Profile

    Ibu Zaid

    (August 3, 2018 - 8:57 am)

    WAh makin canggih drone skarang ni kan ruby. Senang nak buat shooting dan ambil gambar lawa lawa dari lokasi yang dulu tak tercapao
    Ibu Zaid´s last blog post ..Harga susu Anmum Malaysia 2018.My Profile

    Huda

    (August 2, 2018 - 11:38 am)

    Best yer, teringin nak beli satu la drone ni. Bagus teknologi zaman sekarang, makin power. Poket jer kena tebal ..hehe. Tq for sharing ruby. Memang membantu sangat dalam memilih drone yang terbaik.

    Alia

    (August 2, 2018 - 9:00 am)

    Bestnya kalau ada sbijik ni..tpi kan susah tak nak kawal dia?remote car anak sedara pun akak main ke laut ja..takut yg ni kalau ke laut boleh menangisa

    Bonde Zaidalifah

    (August 2, 2018 - 1:35 am)

    Bestnya kalau ada sebijik…

    Tapi tak pandai nak gunakannya dan control drone ni,

    memang kena belajar juga ni untuk dapatkan video yang cantik… untuk ambik video family ok guna ni 🙂

    Bonde Zaidalifah

    (August 2, 2018 - 1:35 am)

    Bestnya kalau ada sebijik… tapi tak pandai nak gunakannya dan control drone ni, memang kena belajar juga ni untuk dapatkan video yang cantik… untuk ambik video family ok guna ni 🙂

    Bonde Zaidalifah

    (August 2, 2018 - 1:33 am)

    Bestnya kalau ada sebijik… tapi tak pandai nak gunakannya dan control drone ni, memang kena belajar juga ni untuk dapatkan video yang cantik…
    Bonde Zaidalifah´s last blog post ..BACA ONLINE JANGAN BENCI CINTAKUMy Profile

    JMR

    (August 2, 2018 - 12:27 am)

    Baca spesifikasi, dah bulat mata. tengok video ruby amik tu pun dah senyum dan berangan nak amik..tengok harga , tepuk dahi..haha..tp mmg impian gk nak angkat drone dji ni..tapi takleh bawa balik rumah, kena membebel ngn bini nnt haha
    JMR´s last blog post ..Manhattan Business Hotel TTDI Sediakan Kemudahan Selesa, Bersih Dengan Harga Berpatutan.My Profile

    Hanny Abdullah

    (August 1, 2018 - 11:44 pm)

    Wahh makin canggih dah drone ni ya. Sis dari dia start keluar sampai lah sekarang memang tak berpeluang pegang drone ni..tengok terbang kat atas kepala je adalah..hehehe. Si Aeysha sibuk le nak suh beli drone ni…adehh keja dulu ya nak..lps tu bolehlah beli sendiri

    Eyqa Hasnan

    (August 1, 2018 - 11:17 pm)

    Video tu seriously cantik. Wahh! Makin canggih drone sekarang je. Betul laa tu akak, makin jimat masa boleh edit dan terus upload

    kisahsidairy

    (August 1, 2018 - 4:21 pm)

    makin canggih sekarang ni kan.Bagi yang memerlukan,memang bagus dji majic air drone ni..Banyak kelebihan yang ada..Tak rugilah walau harga sedikit pricy..

    Suria Amanda

    (August 1, 2018 - 2:00 pm)

    Macam-macam gadget ada sekarang kan..tau tentang Drone ni bila ada member kat opis beli..ada baik buruk jugak..boleh digunakan sebagai personal peranti kan..cuma penggunaan belum diperluaskan lagi kan..negara lain ada yang x benarkan sebab takut agen pengintipan kan..sure lepas ni penggunaan meluas…

    mar mansor

    (August 1, 2018 - 1:59 pm)

    semakin canggih drone ni.
    mar mansor´s last blog post ..Kenangan Bersama Blogger di Event BRILLIANCE PLAYSCHOOLMy Profile

    Fadzi Razak

    (August 1, 2018 - 12:19 pm)

    Drone DJI ni memang wishlist Fadzi dengan husband dari dulu lagi ni. So far kiteorang baru invest dekat stabilizer DJI. Maybe lepas ni nak invest dekat drone DJI pulak. Tapi sekarang kena fokus perbelanjaan dekat baby baru dulu 😀 😀 😀
    Fadzi Razak´s last blog post ..Pengalaman Aneeq Jadi Talent Untuk Launching Gimmick Dengan Lara AlanaMy Profile

    Mak Lin

    (August 1, 2018 - 10:27 am)

    Macam-macam gadget ada kan sekarang kakak. Drone sekarang jarang-jarang orang ada, tapi Mak percaya lagi 10 tahun, penggunaan drone mesti berleluasa dengan spec yang lebih berinovasi kan kan. Macam zaman kita dululah, handphone touch screen masa kita kecik dulu tersangatlah rare, sekarang budak preschool pun ada iPhone. huhuhu.

    Ezna

    (August 1, 2018 - 10:19 am)

    Nampak best la kalau ada drone ni tapi kalau nak main kena tengok tempat jugak. Tak semua tempat dibenarkan main drone ni sebab takut dari agen pengintipan. Teringin memang teringin juga ada drone ni. Maybe one day.
    Ezna´s last blog post ..Suasana luar negara tetapi di MalaysiaMy Profile

    akubiomed

    (July 26, 2018 - 6:26 pm)

    Semakin canggih ada memori terbina dalam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.