Jom Jaga Rambut Menggunakan Minyak Kelapa Dara D’eux & Co

Jom Jaga Rambut Menggunakan Minyak Kelapa Dara D’eux & Co. Assalammualaikum semua! Bila kali terakhir korang amalkan rahsia tradisional untuk penjagaan rambut? Masih ingat bau minyak kelapa yang segar? Ruby baru je dapatkan Minyak Kelapa Dara D’eux & Co pada harga RM 45 untuk 300ml. Cara guna minyak kelapa D’eux & Co ni mudah je. Sapu minyak D’eux & Co, urut dengan jari kulit kepala dan rambut korang. Kemudian biarkan 1 jam. Lepas tu syampu rambut. Mudah kan? Hanya 3 bahan natural digunakan Extra Virgin Coconut Oil (EVCO), Fenugreek Seeds dan Daun Kari

Jom Jaga Rambut Menggunakan Minyak Kelapa Dara D’eux & Co

Minyak rambut yang sering kita gunakan pastinya dari minyak kelapa. Betul tak? Jika zaman sekolah, kita akan terbau minyak kelapa ini di rambut rakan-rakan berbangsa Indian kan? Wangi dan lihatlah sendiri rambut mereka. Tebal, sihat dan bersinar. Bagi ruby yang memakai hijap, penjagaan rambut sememangnya penting. Sebab rambut ruby jenis nipis dan sering terkedap di dalam hijab.

Penjagaan rambut untuk ruby sangat mudah apabila menggunakan Minyak Kelapa Dara D’eux & Co. Tidak perlu lagi ke salon untuk lakukan rawatan rambut yang mahal. Malah hanya di rumah, ruby lakukan aktiviti menjaga rambut bersama suami dan anak-anak. Mereka pun suka. Masa ruby juga terluang banyak dengan mereka. Bau minyak dari D’eux & Co juga menyegarkan. Minyak ini sesuai untuk semua.

D'eux & Co D'eux & Co D'eux & Co

Isi Kandungan Minyak Kelapa Dara D’eux & Co

Faedah Extra Virgin Coconut Oil (EVCO)
Kaya dengan ant-oxidant dan mengandungi agen anti-bakteria. Apabila digunakan pada kulit kepala, ia meningkatkan kesihatan kulit kepala dan meningkatkan kekuatan rambut dan kecergasan. Kulit kepala yang sihat menggalakkan pertumbuhan rambut, memberikan alunan dan menyinarkan rambut.

Faedah Benih Fenugreek
Benih Fenugreek menambah rasa untuk makanan tetapi adakah anda tahu bahawa ia mengandungi Lecithin yang bermanfaat untuk rambut nipis, kering dan kusut? Kompaun ini juga penting untuk pertumbuhan rambut yang sihat ketika memulihkan secara semula jadi rambut dan menyokong pertumbuhan anak rambut. Hasilnya, ia membantu mencapai rambut yang sihat dan berkilat yang sihat.

Faedah Kari Daun
Daun kari kaya dengan anti-oxidants dan beta karotena yang melembapkannya kulit kepala sementara menghilangkan folikel rambut mati. Rambut baru yang tumbuh daripada hasil menggunakan formula daun kari adalah lebih sihat dan mempunyai melanin biasa tahap pigmen yang memberikan warna semulajadi. Selain itu, ia juga menghalang pertumbuhan rambut pramatang.

Cara Menggunakan Minyak Kelapa Dara D’eux & Co

  1. Gunakan sebelum anda mencuci rambut anda.
  2. Tuang minyak ke atas tapak tangan anda.
  3. Gunakan jari anda untuk mengurut minyak dengan lembut pada rambut dan kulit kepala anda.
  4. Biarkan selama sekurang-kurangnya 1 jam.
  5. Syampu rambut anda dan bilas.
  6. Untuk hasil yang terbaik, gunakan sekurang-kurangnya 3-4 dalam seminggu.

D'eux & Co D'eux & Co D'eux & Co D'eux & Co D'eux & Co D'eux & Co

Cara Menyimpan Minyak Kelapa Dara D’eux & Co

  • Simpan di tempat yang sejuk dan gelap.
  • Elakkan cahaya matahari secara langsung.
  • Gunakan produk ini dalam masa 6 bulan dari tarikh pengeluaran.
  • Hayat produk melebihi 2 tahun jika disimpan betul.

Harga D’eux & Co Organic Hair Treatment

D'eux & Co

Setiap pembelian D’eux & Co Organic Hair Treatment akan disertakan dengan bungkusan menarik dan sebotol minyak D’eux & Co  yang bernilai RM 45 untuk 300ml.

Gorgeous Hair Movement Challenge

Jom sertai Gorgeous Hair Movement Challenge dan dapat diskaun pembelian. Muat naik gambar korang dan kongsikan di kapsyen “apa yang korang TIDAK suka tentang rambut korang” kemudian tag instagram @deuxn.co #deuxnco #gorgeoushairmovement #coconutoilchallenge. Good Luck!

www.instagram.com/deuxn.co

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

4 thoughts on “Jom Jaga Rambut Menggunakan Minyak Kelapa Dara D’eux & Co

    TENGKUBUTANG

    (July 31, 2018 - 9:59 am)

    Minyak Kelapa Dara ni Bagus.. TB pun ada jugak tapi bila sapu ke rambut agak berminyak dan turun ke muka.. yang ni berminyak tak Ruby?

      Ruby

      (July 31, 2018 - 12:35 pm)

      TB memang minyak ni berminyak. Pakai sikit aje kalau produk minyak ni. Urut-urut kepala dan basuh. kalau masih turun ke muka, sarung rambut dengan shower cap mungkin ok kot kak?

    Eswati Azni Jaafar

    (July 30, 2018 - 2:59 pm)

    mcm best je minyak nih … ada fenugreek pula tu.. nanti boleh try
    Eswati Azni Jaafar´s last blog post ..Peek A Box membawa dunia kecantikan dengan cara yang lebih istimewaMy Profile

    akubiomed

    (July 27, 2018 - 4:04 pm)

    Orang dulu-dulu nak bagi rambut berkilat sapu dengan minyak kelapa atau minyak zam-zam. Saya sendiri mengunakan minyak zaitun sapu pada rambut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.