Penjagaan Kulit Klinikal DR WU

| |

Penjagaan Kulit Klinikal DR WU. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan kelas penjagaan kulit yang ruby telah hadir siang tadi. Rasa beruntung sebab diperkenalkan dengan produk DR. WU Hydrating System. Kulit ruby memang mengalami fasa perubahan hormon, kekeringan, kadang-kadang berminyak dan paling ruby risau adalah ruby jenis berpeluh. Jadi apabila kekerapan berpeluh tu berlaku, ruby rasa rugi pakai mekap. Hahaha. Maka, ruby beralih untuk menjaga kulit muka. Semoga lepas ni keluar rumah pakai DD Cream, lip matte, maskara dan eye brow sudah memadai. Amin!

Penjagaan Kulit Klinikal DR WU

Penjagaan Kulit Klinikal DR WU

DR.WU, jenama penjagaan kulit terkemuka di Taiwan, ditubuhkan pada tahun 2003 oleh dermatologi terkenal Dr Ying-Chin Wu, bersama anak sulungnya Eric Wu. Dengan 40 tahun pengalaman klinikal yang luas dan penyelidikan menyeluruh mengenai struktur tisu kulit, dan rumusan berdasarkan preskripsi doktor, DR.WU telah mencipta produk penjagaan kulit berteknologi tinggi untuk kulit yang sensitif. Dengan produk ini, pelanggan dapat menikmati penjagaan kulit sama seperti mempunyai doktor melakukan rawatan perubatan di rumah, mengekalkan kulit yang sempurna melalui cara yang paling mudah namun berkesan. Falsafah di sebalik kerja mereka adalah untuk membawa penyelesaian bukan pembedahan dalam meningkatkan keindahan dan kesejahteraan seseorang.

Sejak pelepasan produk penjagaan kulit pertama mereka, DR.WU telah melancarkan lebih daripada seratus jenis produk yang diterima dengan baik, dengan memenangi anugerah, dengan siri Hyalucomplex yang paling laris mengatasi carta jualan, setelah menjual lebih sepuluh juta botol. DR. WU adalah yang pertama menggabungkan asid mandelik ke dalam produk penjagaan kulit harian, dan menetapkan rekod menakjubkan untuk botol yang dijual setiap 15 saat, yang mencetuskan perbincangan dalam pasaran kosmetik.

Penjagaan Kulit Klinikal DR WU Penjagaan Kulit Klinikal DR WU Penjagaan Kulit Klinikal DR WU

Pasukan DR.WU R & D terdiri daripada pakar-pakar profesional dalam bidang dermatologi, farmakologi, dan biologi. Memahami masalah dan keperluan kulit Asia, mereka bekerja rapat dengan makmal R & D bioteknologi global dalam pembangunan produk, menggunakan lebih daripada 100 bahan aktif antarabangsa yang dipatenkan, dan menjalankan penyelidikan mereka berdasarkan lima prinsip piawai R & D ? Tidak Aditif, Tiada Alkohol, Konsentrasi Tinggi, Aktiviti Gred Tinggi, dan Keselamatan Tinggi untuk kulit sensitif. Produknya kemudiannya dihasilkan oleh syarikat pembuatan kosmetik utama yang disahkan ISO. Menggabungkan dermatologi dan bioteknologi, semua barisan produk adalah kulit yang mesra, teruji alergi, bebas paraben, dan memberikan hasil yang terbukti secara klinikal untuk kulit yang sihat dan cantik.

Penjagaan Kulit Klinikal DR WU – HYALUCOMPLEX Hydrating System

Mengekalkan kelembapan kulit tampak mudah kan? Hakikatnya ia perlu dijadikan rutin harian tanpa gagal. Jika kita merasakan kulit sudah lembab pada hari ini, hari esok pasti ia tidak. Kecantikan kulit harus dijaga. Bukan sahaja dari produk yang bagus, tetapi kerajinan anda. Ruby sudah mengalami breakout tahun lepas dan serik dengan keadaan itu. Ia bukan sesuatu yang membanggakan. Malah apabila kulit wajah kering, mekap akan jadi bercapuk. Ada kalanya menjadi kebiasaan kepada kita semua untuk memberi alasan tiap kali kita ternampak wajah kita tidak sempurna di dalam gambar.

Kerisauan ruby semakin kurang tentang kulit wajah berpeluh, kekeringan, berminyak dan tona tidak sekata. Sebab ruby sedang mencuba produk dari jenama DR. WU iaitu HYALUCOMPLEX Hydrating System. Nanti ruby kongsikan perjalanan kecantikan ruby di social media @rubydotmy ya!

Penjagaan Kulit Klinikal DR WUPenjagaan Kulit Klinikal DR WU Penjagaan Kulit Klinikal DR WU

DR. WU Hydrating Gel Cleanser with Hyaluronic Acid 150ml RM 121.69
DR. WU Hydrating System Intensive Hydrating Toner 150ml RM 121.69
DR. WU Intensive Hydrating Serum 15ml RM 140.56
DR. WU Extra Hydrating Lotion 50ml RM 140.56
DR. WU Extreme Hydrating Cream 30ml RM 234.90
DR. WU Intensive Hydrating Gel 30ml RM 168.86
DR. WU Ultimate Hydrating Mask 3’s RM 89.62
DR. WU Deep Hydrating Capsule Mask with Vitamin A 3’s RM 36.98

Penjagaan Kulit Klinikal DR WU – MANDELIK Renewal System

Formula lembut menggabungkan Tiga Asid dalam 5: 2: 1 iaitu Mandelic Acid, Asid Salicylic dan Pyruvic Acid untuk menembusi lebih mendalam dan lebih cepat untuk pertumbuhan semula kulit segera! Formula ringan yang berjaya mensasarkan semua lapisan epidermis dengan tepat untuk menghapuskan masalah kulit dalam satu langkah mudah – mengatakan bye-bye kepada jerawat, whitehead, liang pori dan kulit kusam!

Penggunaan produk DR. WU Mandelik Renewal Serum boleh digunakan mengikut keadaan kulit anda. Terdapat dua jenis serum, iaitu Daily Renewal dan Intensive Renewal 18%. Anda boleh cuba salah satu serum untuk dua kali seminggu. Pemakaian Renewal System tidak bersesuaian dengan produk lain yang mengandungi AHA. Jadi, sila hentikan produk whitening atau yang mengandungi AHA. Akibatnya kulit anda akan berlaku keradangan.

Penjagaan Kulit Klinikal DR WUPenjagaan Kulit Klinikal DR WU Penjagaan Kulit Klinikal DR WU

DR. WU Intensive Renewal Serum with Mandelic Acid 15ml RM 126.50
DR. WU Daily Renewal Serum with Mandelic Acid 15ml RM 92.55

DR. WU Extreme Hydrate DD Blemish Balm Cream 40ml RM 140.56

Selain dari produk penjagaan kulit DR WU, Ruby tertarik dengan Extreme Hydrate DD Blemish Balm Cream. Sebab ruby tidak serasi dengan foundation, jadi ruby cuma nak sesuatu yang boleh nampak kulit ruby tona sekata sahaja. DD cream ni menawarkan liputan semulajadi dan Luimere Teknologi membetulkan kulit, mengurangkan tanda penuaan, dan melindungi terhadap sinar UV dengan SPF 28 PA++. Ia mengandungi Asid Hyaluronic Hydrolyzed yang membero kelembapan kepada kulit, menjadikan kulit halus serta lembut, meningkatkan daya tahan kulit, dan mencegah dari pengeringan. Kelembapan kulit akan kembali seimbang secara semula jadi, tanpa menyumbat liang-liang pori. Krim DD pelbagai fungsi melembapkan kulit kering, yang mempunyai sifat-sifat penghidratan dan menenangkan kulit yang sihat.

Penjagaan Kulit Klinikal DR WU Penjagaan Kulit Klinikal DR WU Penjagaan Kulit Klinikal DR WU

Cara penggunaan sangat mudah, guna sejumlah kecil muka dan leher dengan menggunakan pergerakan pekeliling tegar dan lancar dari zon T-tengah muka ke arah tepi luar. Gunakan setiap hari, sekali atau dua kali.

Penjagaan Kulit Klinikal DR WU Beauty Diary

Penjagaan Kulit Klinikal DR WU-36

Dimana Boleh Dapatkan Produk DR. WU?

www.watsons.com.my/dr-wu
www.zalora.com.my/dr-wu
www.lazada.com.my/shop/drwu-malaysia-official-store
www.sasa.com.my/brands/dr-wu
www.hermo.my/brand/557-dr-wu

Ruby harap, perkongsian ruby tentang Penjagaan Kulit Klinikal DR WU ini dapat membantu anda semua untuk mencari produk yang bersesuaian untuk kulit anda. Jika anda memiliki kulit sama seperti ruby iaitu kering, kemerahan, jenis berpeluh dan whitehead. Boleh cuba produk DR WU. High 5 sket!

www.en.drwu.com
www.facebook.com/drwu.Malaysia
www.instagram.com/drwu_my

Previous

Tollyjoy Baby Day 2018 : Kemurungan Selepas Bersalin Dan Kesihatan Mental Bayi

Majlis Pra-Pembukaan Putrade Allsuites di Royal Perak Golf Club

Next

21 thoughts on “Penjagaan Kulit Klinikal DR WU”

  1. I’ve heard of the benefits of Dr Wu before but never tried yet. Looks so promising and easy to get hold of as well at Watsons. Will give it a shot, since I need to take good care of my skin at my age!

  2. Bagus sebenarnya bila ada penerangan mengenai kulit ni.. Sbb xsmua org amik berat mengenai keadaan kulit. Bila masalah baru org nak amik tahu. Dr WU ni produk baru ke kak ruby? Tgk rangkaian2 dia smua menarik.. Dan mcm lengkap set basic skincare harian dah.. Skrg dh de kat watsons boleh la nk terjah nk usha2 kat watsons.. Sbb brkenan kat rangkaian hyrating ni.. Ssuai sgt dgn kulit muka kita..

  3. bila baca blog ruby ni, baru tahu rupa-rupanya banyak gak benda yg kena pakai utk penjagaan kulit & wajah..agak-agak kalau org laki follow dan guna seua barang ni, mesti ramai lelaki berwajah jelita di dunia ni hehe

  4. Bestnya produk dr jenama dr wu ni. First sebab ianya ada banyak jenis penjagaan ditawarkan. Dan di formulasi oleh pakar dermologi. Dan plg best blh dapatkan di watsons senang sgt

  5. Nampak bagus betul produk Dr Wu nie. Walaupun ini merupakan kali pertama dgr nma nie, tp explanation dn kajian yg dibuat utk hasilkan produk nie begitu meyakinkan sekali. Harga dia pon boleh tahan yer. Tp berbaloi lh dgn keberkesanan dn kualiti produk nie

  6. First time ni dengar nama brand Dr Wu ni. Kalau ikutkan harga dia not bad jugak. Affordable dan tak semahal brand lain. Lagipun bila dah berumur ni, kena berpada sikit nak pakai skincare ape kan. Tak nak lah yang jenis merosakkan pulak

  7. Bagi saya ini adalah produk yang premium dan berkualiti tinggi. Jadi untuk mendapatkan hasil yang puas hati untuk diri kita mendapatkan produk macam ni seolah-olah jadi kewajipan. Dapat penerangan atau konsultansi dari pakar baru kita faham erti sebenar konsep penjagaan kulit kita.

  8. Bestnya produk ni! Seronok baca tentang kebaikannya. Nak sangat try lepas baca entri ni sebab kulit Yaya memang sangat super sensitive. Kumpul duit beli satu-satu ok kan hee

  9. actually bgs and terbukti sumber yg produk ni gunakan..tp tu la..hilma tgh guna 1 produk ni..bila dah stable ni, dah x nak tukar brand lain takut kang jadi lain..tp if x jmpe brand yg hilma pki skrg mmg dah try brand ni hehe

  10. Muka mkin flawless lah kak ruby hahhaa..actually bgs and terbukti sumber yg produk ni gunakan..tp tu la..hilma tgh guna 1 produk ni..bila dah stable ni, dah x nak tukar brand lain takut kang jadi lain..tp if x jmpe brand yg hilma pki skrg mmg dah try brand ni hehe

  11. Memang impian jugak nak keluar rumah dan pakai make up se simple yang boleh dan nak nampak cantik. Pengasas pun berkulit cantik lagi la menaikkan keyakinan pembeli nak mencuba. Tak pernah mencuba dan dengar lagi tentang jenama ni. Kalau ada di Watson boleh la jenguk-jenguk nanti.

    • Kesedaran dari membeli produk berpandukan iklan juga semakin meningkat. Ramai dah mula membaca label dan isi kandungan yang bersesuaian dengan kulit. Jika mahal tetapi boleh merawat, pasti ramai menyukainya. Jika murah tetapi kesan sampingan dan terdapat alkohol atau peratusan merkuri berganda. Amat membimbangkan. Betul tak Ibu Zaid?

  12. hoho.. bila sebut hydrating ofcoz suka sgt
    coz masalah kulit boleh diatasi jika ia sesuai
    dan berkesan. suka yg mineral makeup.. rasa
    nak cuba jer. harga pun semua boleh tahan..
    boleh grab.. thanks mem

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.