Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018. Assalammualaikum semua! Minggu lepas ruby dipilih untuk menyertai Guardian Malaysia’s Wellness Retreat dan ruby happy sampai melompat-lompat. Sebab dalam fikiran, boleh la “me time” sebab kalau nak pi me time sorang-sorang macam takut la pula kan. Kalau sambil bekerja, ruby bersyukur sangat. Lokasi yang pihak Guardian pilih adalah Philea Resort & Spa di Melaka! Alhamdulillah seronok sangat! Ruby pernah pergi Philea Resort & Spa suatu masa dahulu. Memang cantik dan tenang. Cuma belum berkesempatan berenang di dalam kolam renang yang cantik tu. InysaAllah next time. hehe.

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Bersempena dengan Ulangtahun ke-51 Guardian Malaysia. Ruby seronok apabila mereka menganjurkan Guardian Malaysia’s Wellness Retreat. Harap-harap ia akan menjadi acara tahunan untuk meraikan media dan blogger yang tidak putus membantu menghebahkan setiap acara dan kempen yang sedang berlangsung di semua cawangan Guardian.

Ruby punyalah teruja dan plan untuk ke Guardian Malaysia HQ, Shah Alam bersama blogger Comel . Kami bertolak dari Ampang jam 5.30 pagi dan tiba jam 6 pagi. Hahaha. Memang awal gila! Kami risau trafik jem di Kuala Lumpur, tambahan di MRR2 tu. Walau apa pun, alhamdulillah selamat sampai dan kami sempat tidur di parking Giant Shah Alam. Haha. Bila sedar, baru jam 7.30 pagi! Aduh lapar pula. Start enjin kereta dan pergi cari makan. 8.15 pagi kami pulang dan nampak bas. Terus naik. Nak sambung tidur. Kuikuikui

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Sampai di Philea Resort & Spa kami diberikan Guardian Wellness Passport Challenge. Tengoklah tugasan kami. Hehehe. Teruja kan?

Ulangtahun ke-51 Guardian Malaysia

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Guardian Malaysia sedang meraikan ulang tahun ke-51 dengan mendedikasikan bulan Oktober sebagai bulan ganjaran pelanggan dengan tawaran istimewa, termasuk penjimatan sebanyak 51% untuk lebih 1,000 item. Kempen ulang tahun yang ke 51 bermula 2 Oktober 2018 iaitu kempen Harga Knockdown sepanjang tahun kami yang dilancarkan pada Februari lalu, supaya pelanggan dapat menikmati penjimatan yang lebih tinggi pada bulan. Ciri utama kempen ulang tahun ialah dengan menawarkan 51% diskaun untuk pembelian barang kedua dengan cara “mix & match”.

5 perkara berlaku pada Ulang tahun ke-51 Guardian Malaysia :

  1. Harga Knockdown
  2. 51% diskaun untuk pembelian kedua
  3. Beauty Fair di sepanjang bulan, di mana Baucar RM30 akan diberikan dengan pembelian kosmetik dan wangian bernilai RM120 dan ke atas dalam satu resit.
  4. Setiap pembelian bernilai RM51 dan ke atas dalam kedai-kedai yang dipilih di seluruh negara akan menerima hadiah misteri. Sekurang-kurangnya satu pemenang setiap hari. 51 hadiah menanti pembeli bertuah. Yahoo! Pemenang akan diumumkan setiap hari Khamis di Guardian FB.
  5. Guardian Malaysia akan memberikan smart band tracker bernilai RM99 untuk pembelian produk penjagaan kesihatan melebihi RM250

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Pelbagai produk eksklusif dan berkualiti tinggi dengan harga yang sangat berpatutan terdapat di Guardian! Selamat membeli belah!

www.instagram.com/guardianmalaysia
www.facebook.com/GuardianMalaysia
www.guardian.com.my

Philea Resort & Spa, Ayer Keroh, Melaka

Penginapan indah dan bertaraf dunia di Philea Resort & Spa, dikelilingi oleh pemandangan semulajadi, Philea Resort & Spa mempunyai penginapan berkonsep kabin. Resort ini menawarkan 4 pilihan tempat makan dan kolam renang luaran. WiFi percuma disediakan di seluruh kawasan resort dan tempat letak kenderaan percuma disediakan. Dihiasi elegan dengan perabot kayu, setiap unit termasuk TV skrin rata dan kemudahan membuat kopi / teh. Bilik mandi peribadi mempunyai peralatan mandian percuma dan suite dilengkapi dengan tab mandi. Sarapan pagi dan tengahari di Cravo Cravo menghidangkan makanan istimewa kontinental. Manakala minuman dan makanan ringan ditawarkan di Chillout, Tropics Lounge dan Bayu Cabana. Paling menarik, kita boleh menikmati pemandangan taman semasa bersenam di gim. Best kan?

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Bilik ruby dilengkapi dengan TV LCD, penghawa dingin, minibar, bath tub, WIFI PERCUMA, kipas siling, pengering rambut, peti keselamatan, seterika & papan seterika, pancuran air mandi, tub mandi dan pancuran berasingan, surat khabar harian, verandah, mesin kopi & teh dan air botol percuma. Dijangka harga penginapan satu malam bernilai RM 428 atau RM 528. Fuhhhh.

www.facebook.com/philearesortmelaka
www.instagram.com/philearesortmelaka
www.phileahotel.com.my/melaka

Berkongsi Cerita Bersama Pantene Pro-V

Masa mula-mula tiba di Philea Resort & Spa, kami kena berkumpul untuk sesi berkenalan. Masa mula masuk bilik besar tu, nampak la semua peserta berebut ambil Pantene yang mereka ingin cuba. Ruby pun sama la pilih. Kalau lambat pilih, sure habis punya. Sebab Pantene terkenal dengan Hair Fall Control. Iklan pun banyak berkenaan rambut putus, gugur dan nipis. Nasib ruby baik, ruby dapat Hair Fall Control. Ingat dapat sesaje gitu ke? Rupanya ada tugasan. Wakaka.

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Ruby ambil Pantene Pro-V Hair Fall Control dan topik yang ruby perlu kongsikan adalah A Story About My Hair.

Ruby nak berkongsi cerita tentang rambut. Bagi can la nak flashback. Hahaha. Ruby kalau beli shampu, mesti cari yang sesuai untuk rambut gugur. Seperti Pantene Pro-V Hair Fall Control ni. Kisah rambut ruby, Ruby memang banyak rambut gugur. Until ruby kena potong rambut sampai pendek. Tapi sedih la kan. Jadi ruby mula jaga rambut dengan menggunakan Pantene Pro-V Hair Fall Control. Alhamdulillah rambut semakin sihat. Cara ruby shampu sekali sehari sahaja pada waktu malam dan terus keringkan rambut. Rambut jenis mudah gugur ni kena extra care dan jaga kebersihan kulit kepala. Nothing is impossible with strong hair kan? Hehe. Ruby sentiasa anggap ketika waktu mandi adalah “me time” untuk ruby. Sebab tidak diganggu oleh anak-anak dan suami. Hanya 5 minit sahaja diperlukan.

www.facebook.com/PanteneMalaysia
www.instagram.com/pantene

BioEssence

Bio Energy Complex ™ adalah formula proprietari yang meningkatkan keupayaan kulit untuk membaiki dan memperbaharui sendiri. Meningkatkan pengambilan oksigen, ia membantu kulit bernafas, mengubahnya menjadi aktif dan bertenaga. Ini secara dramatik meningkatkan keberkesanan Bio-Water yang menenangkan serta lembut.

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

www.facebook.com/bioessencemalaysia
www.instagram.com/bioessence_my
www.bio-essence.com.my

Kisah Oil Garden

Ruby tidak menyangka Guardian Malaysia’s Wellness Retreat akan adakan sesi tentang minyak pati. Ia sememangnya amat penting. Ruby nak sangat tahu tentang minyak pati. Sebab sejak ada anak, memang ruby mula amalkan memasang minyak pati di rumah. Sesuai untuk anak ruby yang perlukan fokus semasa belajar, suami ruby pula sinus, ruby pula nak tenangkan fikiran. Sepanjang di Guardian Malaysia’s Wellness Retreat ruby banyak belajar. Macam seronok dapat pergi kuliah masa zaman universiti tauuu.

Permulaan dari ladang Tea Tree di Teluk Byron dan dengan lebih daripada 30 tahun pengalaman, Oil Garden telah berjaya sebagai salah satu jenama aromaterapi terkemuka di Australia, menawarkan minyak pati untuk kegunaan terapeutik dan setiap hari. Membina kejayaan ini, Oil Garden dengan bangga mengumumkan pelancaran Penjagaan Kulit Organik pertama mereka. Terdapat enam produk penjagaan kulit organik yang tulen, semulajadi dan berkesan, memanfaatkan kuasa minyak pati. Rangkaian penjagaan kulit organik yang disahkan oleh Oil Garden sesuai untuk semua peringkat umur dan sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit sensitif.

Pengurus Pemasaran Global Claire Tapp, berkata “Rangkaian Penjagaan Kulit Bersertifikat Organik Oil Garden bebas dari paraben, sulfat, minyak mineral, silikon, petrokimia, wangian sintetik, warna tiruan, polietilen glikol (PEG sebatian), etanolamine (DEA / MEA / TEA) GMO, phthalates dan EDTA. ”

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Oil Garden Organic Skincare :

  1. Balancing Facial Cleanser (RRP: RM69.90)
  2. Clarifying Facial Scrub (RRP: RM59.90)
  3. BEST SELLER Rejuvenating Facial Serum (RRP: RM79.90)
  4. Nourishing Facial Moisturiser (Pagi) (RRP: RM69.90)
  5. Replenishing Night Cream (Malam) (RRP: RM69.90)
  6. Soothing Hand Cream (RRP: RM59.90)

www.facebook.com/oilgarden
www.instagram.com/oilgardenaromatherapy
www.oilgarden.com.au

Encore Melaka

Telah dibuka secara rasmi pada 7 Julai 2018. Mempertahankan warisan dan kebudayaan kami, Siri Impresi • Encore Melaka sangat teruja untuk membentangkan persembahan yang memukau dengan siri cerita kehidupan penduduk setempat. Ia bukan prestasi budaya untuk pelancong, ia adalah prestasi yang mencerminkan masyarakat yang merangkumi kepelbagaian dan keterangkuman.

Siri Impresi • Encore Melaka akan menjadi pengalaman visual dan pendengaran untuk penonton. Berharap untuk melihat pemetaan unjuran yang mengagumkan, prop teater rumit dan pakaian yang dipilih dengan teliti. Keterangkuman Melaka diungkapkan melalui gabungan tarian tradisional dan kontemporari oleh 200 penari tempatan.

Dalam pertunjukan kira-kira 70 minit, penonton akan melalui 6 abad sejarah secara literal melintasi masa dan ruang. Apa yang akan anda bawa kembali bukan sekadar kisah tentang tempat bersejarah yang kaya tetapi pantulan intelektual tentang intipati sebenar Melaka – model yang baik untuk kebudayaan bersama.

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Pengalaman teater persembahan yang lain dari yang lain

Persembahan dibentangkan dalam genre seni baru dengan memasukkan pengeluaran seni inovatif – auditorium berputar 360 darjah dengan pelbagai peringkat. Melalui gabungan audio dan pencahayaan yang terang – adegan yang dilupakan selama hari ini, hidup!

  • Kisah Pertama : Parameswara
  • Kisah Kedua : Laksamana Cheng Ho
  • Kisah Ketiga : Nyonya & Tradisi Perkahwinan
  • Kisah Keempat : Six Mothers
  • Kisah Kelima : Pregnant Mothers
  • Kisah Keenam : Wau
  • Kisah Ketujuh : Finale

Ruby akan tulis satu blogpost untuk review Encore Melaka. Pertama kali tonton teater yang berputar dan ruby menangis. Kisah Parameswara ruby kagum, kisah Cheng Ho ruby rasa lemas, nyonya dan perkahwinan ruby rasa seksi sungguh selak betis tu. Majlis perkahwinan mereka beri gula-gula melaka. my favourite tu! Hahaha. Kemudian 6 ibu berlainan agama & budaya dan wanita hamil ketika zaman perang tu buat ruby nangis. Terasa naluri keibuan ku teserlah. Untuk wau ruby bangga bila perniagaan keluarga di teruskan. Finale dia memang best. 200 orang penari teater memenuhi pentas dan kerusi penonton. Harga tiket boleh rujuk website Encore Melaka. Tiket kami bernilai RM 228. Ruby rasa murah harga tiket ni, sebab apa yang teater ni sediakan memang amazing. Terima kasih Guardian Malaysia’s Wellness Retreat untuk peluang ini!

www.facebook.com/encore.melaka
www.instagram.com/encore_melaka
www.encore-melaka.com

Senaman, Sembang Diet & Buat Edible Terrarium Bersama Joaana Soh

Joanna Soh adalah #1 Kesihatan & Kecergasan YouTube yang berpusat di Asia. Beliau baru-baru ini dianugerahkan sebagai influencer “Kesihatan & Kecergasan” teratas di Malaysia semasa di Influence Asia Awards 2017.

Saluran YouTubenya mempunyai lebih daripada 1 juta pelanggan, dengan 100 juta views. Dalam tempoh 4 tahun, dia telah mencipta lebih daripada 275 video mengenai topik kecergasan, pemakanan, latihan, dan petua kesihatan. Video mingguannya ditonton oleh penonton di seluruh dunia dari Amerika, UK, India, Filipina, Malaysia, Singapura, Australia, Kanada dan banyak lagi

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Kumpulan ruby adalah meja nombor 1. Kami menang untuk aktiviti Edible Terrarium kerana kekemasan dan penampilan menarik hehehe. Yahooo. Kumpulan ruby ada Elana, Joy dan Max.

Bila dah belajar cara senaman Bodyweight Circuit dan bersembang tentang diet cara makanan orang Malaysia, ruby bersyukur join Guardian Malaysia’s Wellness Retreat. Sebab dengan siapa lagi ruby nak belajar info kesihatan semua ni. Ruby tak sangka ruby boleh buat squat dan Terrarium. Tahniah Ruby!

www.facebook.com/joannasohofficial
www.instagram.com/joannasohofficial
www.youtube.com/channel/UCnP_T4dI2JYG7BnH42PC9qw
www.joannasoh.com

Tampil Bertenaga Bersama April Skin

Jenama penjagaan kulit dan kecantikan yang memenangi anugerah Korea Aprilskin kini boleh didapati di Malaysia di rak-rak eksklusif di kedai Guardian yang terpilih. Dikagumi kerana keberkesanan keseluruhannya dalam memberi kulit yang natural dan berseri. Ditubuhkan pada tahun 2014, Aprilskin telah mendapat populariti dan membina pengikut setia sejurus selepas itu dengan pelancaran Signature Soap Original, sabun semula jadi yang bersih, memimpin Generasi ke-3 KBeauty Wave di dalam dan di luar Korea. Jenama ini mendapat kemasyhuran antarabangsa dengan produknya yang diformulasikan dengan bahan-bahan yang baik untuk memulihkan kulit.

Perfect Magic Snow Cream (RM117.92) adalah krim nada segera dan tahan lama yang memiliki 70% Himalayan glacier milk. Tidak seperti krim nada biasa, tekstur yang hebat untuk cuaca panas dan lembap Malaysia. Perfect Magic Snow Cream berfungsi sebagai asas untuk Perfect Magic Cover Fit Cushion (RM133.96). Dikuasakan oleh 67% ultra-penghidratan drop air serum, lembapan yang bersinar selama 24 jam.

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Kami lakukan aktiviti membuat mahkota bunga. Ruby memang tidak reti nak gubah bunga. Mak ruby je reti. Hahaha. Jadi, ruby hentam je la buat dan belajar dengan Aprilskin. Memang seronok! Walaupun tidak menang, dah happy dapat macam-macam dari Aprilskin. Terima kasih Guardian Malaysia’s Wellness Retreat!

www.facebook.com/Aprilskin-Malaysia
www.instagram.com/aprilskin_my
www.aprilskin.com

NIVEA

Semasa di Guardian Malaysia’s Wellness Retreat, ada sesi bersama NIVEA, Hada Labo, Dove DermaSeries dan SILKYGIRL digabungkan menjadi aktiviti menarik. Seronok sangat apabila dapat mengetahui tiap kisah sesuatu jenama dan produk. NIVEA adalah jenama yang sering menjadi peneman untuk wanita dan lelaki. Dari deodorant, anti-respirant, after shave krim, lotion dan macam-macam lagi. Ini adalah diantara jenama yang dipercayai oleh seantero dunia! Daler Yusuf dan Ainul Aishah berkongsi kenapa mereka memilih Nivea.

Daler Yusof : Memilih Nivea Men Black & White kerana tidak meninggalkan kesan daki, anti-bakteria, bau segar, rasa berkeyakinan, sesuai untuk bekerja lama di set penggambaran.

Ainul Aishah : Memilih Nivea Extra Whitening sebab dah mula menggunakan Nivea sejak dari sekolah menengah dan Ainul suka membaca label sebelum membeli deodorant. Kemudian baru pilih bau. Hehehe.

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

www.facebook.com/mynivea
www.instagram.com/mynivea
www.nivea.com.my
www.nivea.com.my

Hada Labo

Hada Labo mempunyai falsafah gaya hidup “PERFECT x SIMPLE” yang mempunyai pelbagai penjagaan kulit yang membawa keindahan kembali ke asas-asas – sempurna, mudah dan yakin. Untuk memenuhi komitmen kulit yang sihat dan sempurna, Hada Labo menekankan kesederhanaan dalam proses penjagaan kulitnya, menghapus semua bahan tambahan, pewarna, wangian dan minyak mineral yang tidak perlu yang akan membebankan kulit. Hanya bahan terbaik, paling tulen dan berkesan dan bermanfaat untuk kulit yang dikekalkan untuk memastikan keberkesanan maksimum.

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Ruby dah menggunakan Hada Labo dari mula-mula masuk Malaysia dahulu. Beli di Guardian Sungei Wang Plaza. Dari rangkaian Hada Labo Hydrating mengandungi 4 jenis Asid Hyaluronic untuk membentuk mengunci perisai kelembapan yang mendalam menghidrat dan melicinkan kulit. Kini ruby sudah menggunakan Hada Labo Retinol Lifting + Firming botol merah yang memberi kelembapan 3D. Ia membaluti kulit ruby dan mengunci kelembapan untuk penghidratan berterusan. Bagus kan? Hehehe.

www.facebook.com/MyHadaLabo
www.instagram.com/hadalabomalaysia
www.hadalabo.com.my

Dove DermaSeries

Dove DermaSeries untuk keselesaan segera apabila kulit menjadi sangat kering dan sensitif. Kita semua mendapat kulit kering dari semasa ke semasa. Tetapi bagi sesetengah daripada kita, kekeringan ini boleh menjadi lebih ekstrem: Walaupun jenis kulit berbeza, jawapannya adalah sama: penjagaan. Dengan Dove DermaSeries, penyelesaian kulit kering yang terbukti secara klinikal menggabungkan dengan formula yang memanjakan, menjadikan penjagaan kulit pengalaman yang menyeronokkan.

Terdapat pelbagai jenis untuk diterokai – hypoallergenic, dermatologically-tested, tanpa wangian, sesuai untuk kulit kering dan sensitif. Mandian badan untuk membersihkan kekotoran lembut, losyen badan untuk kulit kering dan melegakan gatal-gatal, krim tangan pelembab untuk tangan kering, retak dan balsem pakar untuk melegakan dan melindungi kulit retak. Semuanya direka khas untuk kulit kering, dengan tekstur kaya dan berkrim agar dapat mengubah rutin penjagaan kulit anda.

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Ruby dapat Dove DermaSeries untuk Dry Skin Relief. Hand cream ini bagus digunakan oleh ibu-ibu seperti ruby yang sering terdedah dengan penggunaan sabun. Kadang-kadang boleh kering tangan dan retak. Kering habis. Takkan nak pakai krim tangan masa hari raya aje kan. Hari-hari pegang tangan anak dan suami, mereka pun nak rasa kelembutan kulit ibu. Hahaha.

www.facebook.com/DoveMalaysia
www.instagram.com/dovemalaysia
www.dove.com/my

SILKYGIRL Musical Chair

SILKYGIRL adalah produk kecantikan pilihan ruby dari zaman sekolah. Sekitar tahun 2005 ruby tahu tentang SILKYGIRL dari iklan buat ID oleh Puteri Sarah dan Paula Malai Ali. Memang lawak iklan tu. Kemudian iklan minyak wangi Sharifah Amani dan Mawi. Ada lagi iklan yang lawak, Dafi dan Sharifah Amani tuu, yang si Dafi tertarik dekat mak Sharifah Amani. Wakakaa. Kemudian Emma Maembong dengan iklan lip both, magic BB water gel, eye liner dan wangian dia. Cantiknya Emma masa dulu. Juliana Evans pula eye liner. Daler Yusof pun dari SGMen dulu. Muda sungguh. Sekarang ni Eyka Farhana pula menjadi wajah SILKYGIRL. Harga produk SILKYGIRL sangat berbaloi dan mampu milik.

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018 Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Semasa di Guardian Malaysia’s Wellness Retreat, SILKYGIRL adakan permainan Musical Chair sambil pakai mekap. Ada 4 mekap dalam bag merah. Setiap kali layak ke pusingan seterusnya, kena buka mekap lain. Pilih la sama ada nak lipstik, compact powder, blusher atau maskara. Hahaha. Gigih tak ruby pakai gincu tu? Sampai terleka, first round ok la. Bila buka compact powder, terus i macam hilang fokus. Siap kena tolak dan bergolek semua mekap ku. Hahaha.

www.facebook.com/SILKYGIRL.Cosmetics
www.instagram.com/silkygirlcosmetics
www.silkycosmetics.com

Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

Ruby seronok ke Guardian Malaysia’s Wellness Retreat. Macam-macam ruby belajar dan dapat hadiah. Hahaha. Terima kasih kepada Guardian Malaysia kerana menjemput ruby dan terima kasih kepada jenama yang terlibat. Semoga Guardian Malaysia’s Wellness Retreat akan menjadi acara tahunan, lebih banyak jenama terlibat dan kasi can la 3 Hari 2 Malam. Amin! Haha!

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

26 thoughts on “Guardian Malaysia’s Wellness Retreat 2018

    blackbearmart

    (November 1, 2018 - 2:57 pm)

    this post is very helpful for me thanks for sharing with us. keep it us.

    blackbearmart

    (November 1, 2018 - 2:57 pm)

    this post is very helpful for me thanks for sharing with us. keep it u
    blackbearmart´s last blog post ..24/48W UV Lamp Nail Polish DryerMy Profile

    Lia Hasty

    (October 18, 2018 - 7:02 am)

    Bestnya sis Ruby dapat buat semua aktiviti menarik ni. Dapat belajar banyak benda mengenai produk. Yang Encore Melaka tu sangat best.

    Zharif Azis

    (October 17, 2018 - 9:10 am)

    Bestnya kak Ruby !!! Blogger laki ada berapa ketul je. Didominasi oleh kaum hawa. Meriah betul Guardian buat treat utk blogger ya. Macam2 dpt. paling best dpt kacang2 tu. Feveret sy tu. anyway, first time jumpa org main rebut kerusi sambil make up make up ?

    Zharif Azis

    (October 17, 2018 - 9:10 am)

    Bestnya kak Ruby !!! Blogger laki ada berapa ketul je. Didominasi oleh kaum hawa. Meriah betul Guardian buat treat utk blogger ya. Macam2 dpt. paling best dpt kacang2 tu. Feveret sy tu. anyway, first time jumpa org main rebut kerusi sambil make up make up ?

    Cornelius

    (October 17, 2018 - 9:00 am)

    Wow! Panjangnya post sis tentang guardian.. But penuh dengan adventure.. Seolah-olah saya pun dapat merasakan betapa ‘grand’ nya event yg dianjurkan itu.. Kat Sabah pun banyak ada juga kedai Guardian.. Saya pun biasa juga masuk nak beli barangan toiletries…

    Emi

    (October 17, 2018 - 7:22 am)

    Bestnya la hai ada program macam ni. Dah 51 tahun rupanya guardian. Dah memang menjadi pilihan di mata orang ramai. Emi kalau pergi guardian, ralit betul. Sume benda rasa nak beli.
    Emi´s last blog post ..Pakej Perkahwinan Eksklusif Enak Rasa di Hype Motorsports Hotel KLMy Profile

    Nina Mirza

    (October 17, 2018 - 7:18 am)

    Allahu… Beruntungnya Ruby dapat join Guardian Malaysia’s Wellness Retreat. Terpancar keceriaan si wajah Ruby seronok dapat me time dengan kengkawan!? Bagus laaaa Guardian.
    Nina Mirza´s last blog post ..BEST ke , Bagus ke Anti Wrinkle Premium Cream Himalaya ?My Profile

    Nadia Johari

    (October 17, 2018 - 2:29 am)

    bestnya terpilih untuk event mcm ni..memang boleh me time ye..tengok aktiviti pun padat dan best semuanya..nampak post masing-amsing bukan main seronok lagi..enjoy habis…best dapat berkumpul dengan geng2 satu kepala ni..ehhee

    Mimi

    (October 17, 2018 - 1:20 am)

    Best gila kalau join aktiviti macam ni. Nampak happening. Yang paling best boleh kenal secara mendalam tentang sesuatu produk yang ada.

    Bonde Zaidalifah

    (October 17, 2018 - 12:55 am)

    Nampak seronok Event Guardian ni… banyak aktiviti yang menarik dapat dibuat, terima kasih kongsikan info berkaitan produk-produk diatas. Kalau dapat peluang macam ni Sy pon tak akan lepaskan juga… penuh luggage tu haaa syoknyee
    Bonde Zaidalifah´s last blog post ..REVIEW GINGER GOLD HYDROGEL MASK DARI KOREAMy Profile

    Mat Drat

    (October 17, 2018 - 12:48 am)

    Biasa juga beli d product di Guardian. Untung la, dapat pergi event mcm ni….tak rugi juga kalau selalu jadi customer Guardian
    Mat Drat´s last blog post ..Susu Fernleaf UHT – Pastinya 100% Manfaat Terjamin dari New ZealandMy Profile

    Alia

    (October 17, 2018 - 12:06 am)

    Perghhhh bestnya..retreat mcm ni…well u deserved it ruby after all ur hard work kan…memang berbaloi la untuk ruby dapat semua ni

    Hanny Abdullah

    (October 16, 2018 - 11:42 pm)

    Seronoknya Ruby dapat join event Guardian ni, sure banyak ilmu dapat kan? Hadiah pun tengok banyak jugak uoll dapat, jeles sis..hehehe.
    Sis pun selalu masuk Guardian, memang suka beli barang2 kat sini. Dulu guardian besar jugak kat area rumah sis ni, sekarang diorg dah kecikkan..jadi tak banyak barang dah..huhuhu

    Seriwangi

    (October 16, 2018 - 9:45 pm)

    Wah..bestnya Ruby dpt join group no,dpt byk Panamanian and enjoy lg

    Mahamahu

    (October 16, 2018 - 6:36 pm)

    Bestnya jadi blogger beauty ni dapat pergi merata-rata untuk event hehehe seronok dapat pergi Melaka lak tu kita tak pernah lagi orang nak bawa jalan-jalan jauh2 ni untuk event dan meraikan blogger. Tapi produk orang perempuan memang banyak sebab tu best kan produk orang lelaki tak banyak hehehehe tak apa kita nak buka beauty blog juga lah wakakaka…
    Mahamahu´s last blog post ..Cara Nikmati Mee Segera Dengan Lebih Sedap Dan Unik Di IndoBowl CafeMy Profile

    kylie cre8tone

    (October 16, 2018 - 5:31 pm)

    such a lovely retreat program, by guardian.. u all must hv enjoyed urself to the maximum.. that’s very nice of guardian to organize such event.. too bad i can’t join.. sob sob…
    kylie cre8tone´s last blog post ..Philips Healthy Eating, Healthy Living Roadshow with Chef SidneyMy Profile

    Suria Amanda

    (October 16, 2018 - 5:23 pm)

    Seronok akak tgok semua aktiviti..hadiah pun semua nampak best..ngan macam2 theme..bagus aktiviti perkongsian tips dan aktiviti lasak yang ada..kalau akak dpt join mesti best…

    lin liena

    (October 16, 2018 - 5:13 pm)

    bestnyer ruby program ni…teringin juga nak join kalau ada peluang…suka tgk produk2 yg ruby share tu

      Ruby

      (October 16, 2018 - 5:14 pm)

      Tulah. Tak sangka dah ada program macam ni tau. Siap bermalam di Resort terkemuka lagi. Syukur Alhamdullilah. InsyaAllah next time bleh bawa lebih ramai.

    Betty

    (October 16, 2018 - 3:08 pm)

    Happy 51th to Guardian. So many nice products, Ruby has tried. I like the bonding activities that done by Guardian.

    Sherry

    (October 16, 2018 - 2:11 pm)

    great sharing here, love all the pics, so fun Guardian Wellness Retreat. Time fly, so glad to be part of it and yeah I like shop in Guardian too, got one outlet near my son’s school. 😀 Love the makeup range so many to choose from, the outlet near son doesn’t carry any makeup range though.

    airah

    (October 16, 2018 - 12:16 pm)

    wahhhh menarik gila semua aktiviti.airah memang teringin sangat nak join macam ni.lagipun memang suka pergi guardian, lebih murah dan banyak sales berbanding yang lain

    lin liena

    (October 16, 2018 - 10:54 am)

    bestnyer ruby dpt join aktiviti ni..mesti pengalaman yg sangat bermakna kan…jeles tgk brg2 yg uols dapat hehe

    adianiez AIDA

    (October 16, 2018 - 10:43 am)

    Seronoknya ruby terpilih utk join ni. Ada bca dlm blog lilyputih gak pasal ni. Meriah. Lumayan produk yg korang dpt try.
    Lama x soping di watson. mcm nk kena soping lah. Upgrade jadik elite member.

      adianiez AIDA

      (October 16, 2018 - 10:45 am)

      hah! silap!
      Guardian. not watson.
      Ralit tgk produk dan aktiviti.
      x perasan merchant nyer… Maaf 🙂 ha ha ha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.