Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe

| |

Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe! Assalamualaikum semua, kali ini Ruby mencuba masakan nasi padang di Melting Pot Cafe hote Concorde Kuala Lumpur. Melting Pot Cafe menyajikan hidangan Nasi Padang sehingga 30 November 2018. Hidangan yang lazat ini disediakan oleh Chef Rogayah Sharif dan Chef Azizah Abdul Malik.

Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe

Asal usul Padang adalah tempat asal orang Minangkabau di daerah Sumatera Barat, Indonesia. Nasi Padang masakan yang terkenal di Asia Tenggara termasuk Singapura. Ianya terkenal dengan rasanya yang pedas cili dan santan. Bezanya masakan melayu dengan Nasi Padang adalah mengenai cara menyediakan lauk tersebut dan mempunyai rasa tekstur serta aroma yang tersendiri.

Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe

Antara masakan yang wajib Nasi Padang ialah ayam pop, dendeng, kalio ayam, cumi balado, sup tulang rusuk, lauk tauchu ikan, sambal udang petai, gulai jariang pucuk ubi, taruang balado dan gulai sayur kapau. Antara makanan lain yang disediakan adalah anyang pucuk paku, gado-gado, uwok pucuk ubi, rendang daging, sup ekor dan ikan lado api. Godok batinta, kolak pisang, badak berendam, onde-onde dan bubur pulut hitam sebagai pemanis mulut.

Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe

Harga Masakan Nasi Padang di Melting Pot Cafe

Sambil makan, anda akan di dendangkan dengan persembahan secara langsung oleh kumpulan Begema 5, jadi ayuh kita nikmati kelazatan di Melting Pot Cafe. Chef menyediakan 3 set Buffet yang berbeza mengikut hari. Harga buffet nasi padang adalah Rm 110 (termasuk hidangan tempatan dan antarabangsa).

Pengalaman Ruby mencuba Nasi Padang masih ruby ingat dan masakan nasi padang tidak akan pernah puas dengan hanya makan satu kali sahaja. Pasti ingin datang lagi dan mencuba lauk lain. Bagi Ruby Melting Pot Cafe berjaya menghasilkan hidangan yang sesuai untuk peminat lauk-lauk tempatan dan antarabangsa. Rasa pedas-pedas sedikit, sesuai untuk orang yang baru ingin mencuba lauk pedas dan pastinya anda rasa tidak rugi setelah mencubanya. Ruby amat mengesyorkan masakan nasi padang di Melting Pot Cafe.

Concorde Hotel Kuala Lumpur
2 Jalan Sultan Ismail,
50250 Kuala Lumpur,
Malaysia
Tel: +603 2717 2233

www.facebook.com/concordehotelkualalumpur

Previous

Botaneco Garden Organic Chia Seed & Honey

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Di SGshop Pada 11.11 Ini

Next

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.