Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang cawangan baru MBO Cinemas yang terletak di kawasan komuniti Petaling Jaya. Pertama kali ruby kesini, ruby teruja melihat perubahan tentang MBO Cinemas. Amat berbeza dengan Galaxy Ampang yang ruby pernah pergi pada tahun 2011. Siapa sangka MBO Cinemas akan mula mengorak langkah mendaki untuk terus bersaing dengan panggung wayang terkemuka di Malaysia. Alhamdulillah, kita sebagai peminat tonton filem terkini mempunyai pilihan untuk memilih menonton. Betul tak?

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

MBO Cinemas tirainya kepada rakyat Malaysia pada tahun 2005. Kini, MBO Cinemas merupakan salah satu daripada tiga rantaian pawagam terbesar di negara ini. Baru-baru ini, MBO telah dianugerahkan Anugerah Gangsa oleh Putra Brand Awards 2018 di bawah kategori Hiburan.

MBO mempunyai cawangan di 26 lokasi dengan 212 skrin, terus berusaha keras untuk menjadi jenama pawagam kegemaran rakyat Malaysia dengan menyediakan pengalaman hiburan yang berkualiti yang diterajui oleh pasukan yang mesra dan pencinta filem profesional.

MBO Cinemas membawa pengalaman menarik bagi pencinta filem di Petaling Jaya dengan pelancaran cawangan terbaru di Atria Shopping Gallery. Pelancaran MBO Atria juga akan menampilkan tiga konsep tontonan yang unik, MBO Samsung Onyx Hall yang pertama kalinya diperkenalkan di Petaling Jaya serta MBO Kecil dan MBO Big Screen.

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

Encik Cheah Chun Wai, Pengarah Operasi MBO Cinemas menyebut bahawa syarikat amat teruja dengan ekspansi MBO Cinemas dan tawaran-tawaran terbaru yang diperkenalkan khas buat komuniti dan kaki wayang di Petaling Jaya. Para penonton dijamin akan merasa teruja dengan pengalaman sinematik yang berteknologi canggih. MBO juga mengambil perhatian serius dengan melengkapkan dewan pawagam dengan bunyian dan unjuran yang terbaik bagi kepuasan menonton maksima.

MBO Cinemas di Atria Shopping Gallery menawarkan 4 skrin standard di samping 4 skrin khas yang menjadikan keseluruhannya 8 skrin dan 1229 tempat duduk agar penonton filem selesa serta Cafecito – sebuah kedai kopi unik bertemakan hidangan konsesi yang menyajikan makanan ringan dan minuman mewah.

MBO KECIL

Barisan baru di MBO Atria Shopping Gallery akan merangkumi dua dewan pawagam MBO KECIL, yang berfungsi sebagai ruang khusus untuk ibu bapa dan anak-anak mereka daripada semua peringkat umur dan saiz. Dengan element seperti Kecil Sofabed, kerusi “bean”, taman permainan di dalam panggung serta kerusi-kerusi biasa untuk penonton dewasa, MBO merintis usaha untuk mengubah cara keluarga berinteraksi dengan filem.

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

Tidak seperti panggung tradisional, MBO KECIL membenarkan kanak-kanak berlari bebas dan bermain sepenuh hati mereka sambil menikmati filem-filem kegemaran mereka. Di samping itu, ibu bapa turut berpeluang menganjurkan parti hari jadi untuk anak-anak mereka di dewan pawagam KECIL, menjadikan ia pengalaman yang tidak dapat dilupakan bersama orang tersayang di MBO Cinemas.

KECIL adalah dewan filem berdedikasi pertama untuk kanak-kanak. Ia adalah konsep keseronokan dan hiburan untuk kanak-kanak yang dicipta oleh MBO Cinemas. Di sini, imaginasi mereka boleh berjalan bebas!

KECIL terdiri daripada filem yang sesuai untuk kanak-kanak bawah umur dengan penarafan U atau PG-13 seperti garis panduan LPF Malaysia.

MBO Big Screen

MBO turut memberikan buah tangan khas buat pencinta filem di Damansara Jaya dengan memperkenalkan pengalaman sinematik yang inovatif buat penonton dengan panggung Big Screen. Dilengkapi dengan teknologi canggih yang merupakan hasil kolaborasi bersama BARCO, projector laser terkemuka yang juga merupakan teknologi yang pertama seumpama ini di Malaysia, memaparkan kualiti imej sofistikated ke layar perak gergasi dengan kecerahan cahaya yang mengagumkan, kontras warna tinggi dan prestasi warna unggul.

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

Panggung yang berkonsepkan “avant-garde” ini juga turut dilengkapi dengan sistem bunyi Dolby Atmos yang berteknologi unggul yang membawa penonton masuk ke dalam cerita dengan audio bergerak yang mengisi ruang pawagam dan mengisi setiap ruang sekitar mereka, malah di atas kepala untuk menyampaikan bunyian hiburan yang berkualiti premium.

Dolby Atmos telah menjadi pilihan suara dan bunyian untuk generasi akan datang di dalam panggung wayang dan menjadi kegemaran studio-studio utama, pengarah-pengarah dan penganjur pameran di seluruh dunia. Buat masa ini, lebih 1,000 filem ditayangkan dan diumumkan menggunakan teknologi Dolby Atmos.

MBO Samsung Onyx Hall

Skrin LED pertama MBO Cinemas di negara ini ditetapkan untuk menawan hati penonton di Damansara Jaya menerusi resolusi 4k yang mengagumkan yang menyokong kandungan High Dynamic Resolution (HDR), persembahan warna yang tepat serta bebas distorsi dengan audio yang sama seperti kehidupan nyata.

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

Skrin piksel dengan video isian resolusi ultra-tajam 4k (4,096 x 2,160) menghasilkan butiran yang jelas dan rumit, memberikan pengalaman sinematik yang lain daripada lain kepada peminat fanatik filem. Bagi menyokong skrin yang menakjubkan, dewan pawagam ini menggunakan teknologi pembesar suara JBL Surround Sound System oleh Harman yang membolehkan penonton di setiap baris mendengar bunyi yang jelas dan seimbang.

Coca Cola Freestyle

Selain daripada budaya membeli bertih jagung dan minuman soda yang melengkapkan lagi pengalaman menonton wayang, MBO Cinemas turut memperkenalkan konsep minuman revolusioner baru Coca Cola di lebih 46,000 cawangannya di seluruh dunia.

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
Encik Cheah Chun Wai, Pengarah Operasi MBO Cinemas

Penggemar filem boleh memilih pelbagai perisa daripada lebih 50 kombinasi pilihan minuman melalui mesin dispenser minuman interaktif dengan paparan skrin sentuh. Perkhidmatan unik ini juga akan diubah-suai untuk memberikan perisa yang kena dengan deria rasa rakyat Malaysia seperti Laici, Mangga, dan beberapa seleksi daripada A&W.

MBO Cinemas : SAY NO TO STRAWS

Bersempena SAY NO TO STRAWS bermula pada Januari 2019 oleh Kerajaan Malaysia. MBO Cinemas sudah bersiap sedia menyediakan penutup minuman yang mesra alam sekitar. Malah anda boleh gunakan penutup tersebut di bekas minuman yang lain! Bagus kan?

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
Cawan dan penutup bersesuaian untuk minuman sejuk atau panas.

Anda sedia maklum bahawa penggunaan penyedut minuman plastik banyak keburukan dari kebaikan. Ruby pernah lihat penyu tersangkut straw dalam hidung dia. Ada volunteer membantu keluarkan straw tersebut dan penyu tersebut menangis. Penggunaan straw walaupun nampak praktikal tetapi memudaratkan

  1. Memudaratkan kehidupan marin
  2. Ambil 100 tahun untuk mengurai
  3. Meningkatkan ketoksikan lautan
  4. 500 juta penggunaan di seluruh dunia setiap tahun
  5. Diperbuat daripada bahan api fosil berharga
  6. Mengganggu ekosistem

Kiosk Layan Diri Pertama MBO Cinemas

MBO Cinemas juga akan memperkenalkan kiosk layan diri yang pertama di Atria Shopping Gallery, yang memberikan pilihan alternative kepada pengunjung panggung wayang untuk membeli tiket dan menjimatkan masa daripada beratur menunggu giliran. Kiosk layan-diri ini turut membolehkan ahli ALLSTAR menggunakan kad kesetiaan mereka untuk terus mengutip mata serta menebus mata ganjaran.

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

Lampu diatas mesin ini memainkan peranan. Jika berwarna hijau, ia sedang berfungsi dengan baik. Jika berwarna merah, ia kehabisan resit atau sedang diselenggarakan. Jika warna merah dan hijau berkelip-kelip, sila panggil staff MBO Cinemas ya. Hehehe

MBO ALLSTAR : RM 1 BERSAMAAN 10 MATA GANJARAN

Dapatkan 10 Mata Bintang untuk Setiap RM 1 yang anda habiskan dengan MBO Cinemas pada tiket wayang, popcorn dan minuman. Mula menebus tiket Filem Percuma, Popcorns & Drinks atau Limited Edition Movie Merchandises dengan anda Star Points.

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
  • 2x mata dengan pembelian pada hari Rabu
  • Tiket Filem Percuma * pada Hari Lahir
  • ALLSTAR Priority Lane
  • Ganjaran Instan & Promosi ALLSTAR yang eksklusif
  • ALLSTAR Screening & Movie Movie Premier
  • Peraduan Eksklusif dan banyak lagi

Promosi Happy Wednesday Di MBO Cinemas

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

Harga Tiket MBO Cinemas

  • Kanak-Kanak (Bawah 100 CM) : Percuma
  • Kanak-Kanak (Bawah 12 Tahun) : RM 9
  • Happy Wednesday : RM 9 (Sepanjang Hari)
  • Samsung Onyx Hall : Normal RM 14/RM 15/RM 16 + RM 3 Surcharge
  • Big Screen : Normal RM 14/RM 15/RM 16 + RM 4 surchage
  • KECIL Family Bed (maksimum 2 orang dewasa dan 2 kanak-kanak (dengan ketinggian maksimum 100cm)) : RM
  • Harga pelajar dikenakan pada hari bekerja untuk semua filem yang mempunyai masa tayangan sebelum 6PM. Wajib mengemukakan ID / MyKad pelajar yang sah : RM 9
  • Senior Citizen (55 tahun keatas) / Kanak-Kanak / OKU (Wajib mengemukakan ID / MyKad yang sah) : RM 9 (Sepanjang Masa)
  • Standard Seat : RM 14
  • VIP Seat : RM 15
  • Couple Seat : RM 16 x 2

Kemudahan Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery Untuk Ibu Bapa Yang Mempunyai Anak Kecil

  1. Nappy Room
Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

2. Ruang Menunggu Yang Selesa

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

3. Cafecito Pun Ada Mini Taman Permainan

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

4. Tandas Lelaki / Wanita / OKU / Berkeluarga Yang Banyak!

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

5. Ruang Kaki & Kerusi Kulit Yang Empuk Walaupun Anda Di Standard Hall

Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery
Tahniah MBO Cinemas diatas pembukaan cawangan baharu! Jom datang beramai-ramai ke MBO Cinemas Atria Shopping Gallery

www.mbocinemas.com
www.facebook.com/mbocinemas
www.instagram.com/mbocinemas
www.twitter.com/mbocinemas

9 thoughts on “Pengalaman Sinematik Hebat Di MBO Cinemas Atria Shopping Gallery”

  1. jujurnya memang belum pernah jejek mana2 panggung MBO , tapi lepas baca ni teringin pulak sebab nak lalui pengalaman menonton movie yang kita suka dengan kemudahan2 yang boleh kata canggihlah…paling osem sebab ada mini playground untuk parents with kids…lepas ni takderlah yg komen rasa terganggu….good job MBO

  2. Bestnya yg MBO kecil tu. Suka la anak2 bila tengok tu kan. Mak bapak pun heppy la boleh tengok muvie di situ. Kalau akak pun mesti akak suka jugak. Harap2 diperluaskan ke penang

  3. Wow.. Bestnya.. Siap ada tempat kanak-kanak bermain dalam tu?? Biar betul..
    Menarik. Dah tak macam dalam panggung wayang je. Hehe
    Seronok la dapat tengok wayang dengan anak anak macam tu.

  4. pwegh best giler mbp cinema dia.. mwsra kanak-kanak.. Ni yang terbaik. Siap ada mainan lagi. Besar pun ye.. Banyak kemudahan.. Coca cola freestylw tu mwnarik.. Eh nak kena cuba ni.. Lagipun lam tak pergi wayang

  5. Yayyy ada cinema baru dekat gan umah sis, nanti leh lah pergi cuba. Walaupun sis ni bukanlah pengemar tengok wayang tapi selalu dipaksa untuk pergi, so memang kena cari cinema yang dekat gan rumah dan selesa buat sis (sb terkenal gan kaki tido dalam panggung..hehehe). Coca Cola Freestyle tu menarik gak tu…bolehlah cuba gak nanti

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.